Cea mai buna rama foto digitala Serioux

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune rame foto digitale, de la Serioux

 

Ghidul cumparatorului

Rama foto digitala este solutia perfecta pentru cei ce s-au saturat sa vada aceleasi poze amplasate pe mobilierul din casa. Acest aparat este dispozitivul perfect pentru a transforma vizualizarea pozelor intr-un mini-eveniment multi-media. Principiul de functionare al ramelor foto consta in schimbarea continua a fotografiilor digitale incarcate in memoria dispozitivului. Fie ca rama prezinta o memorie interna, sau contine un slot pentru carduri de memorie, poti sa selectezi ce fotografii sa vizionezi, viteza cu care se schimba cadrele si modul cum pot fi vizualizate (rata imaginii si editari foto presetate). Un model foarte popular in randul utilizatorilor este marca Serioux a producatorului Asesoft Distribution. Axati pe crearea celor mai bune produse multi-media portabile, Asesoft sunt responsabili pentru unele dintre cele mai bune rame foto digitale. Dar inca sunt cateva necunoscute despre acest produs si multi utilizatori inca nu stiu sigur ce este rama foto digitala si care sunt avantajele ei. Ca sa iti venim in ajutor, am creat un mic ghid, ce contine cele mai importante caracteristici ale acestui produs, pe baza caruia poti sa iti gestionezi achizitia:A. Rama foto digitala SeriouxEcran: calitatea imaginii si caracteristicile ecranului sunt reprezentate de marimea ecranului, rezolutia imaginii si rata de aspect a fotografiilor. Majoritatea modelelor prezinta o suprafata a ecranului mata si nonreflexiva. Unele produse au plasate o piesa de sticla intre ecran si mediul exterior, in scop protectiv, sau in ideea de a reproduce cat mai bine o rama foto obisnuita. In acelasi scop, sunt alese si marimile ecranelor. Pe piata gasesti dimensiuni cuprinse intre 3×5 si 10×12 inch (latime x lungime). Pe piata romaneasca, dimensiunea ecranului este masurata in diagonala, iar ecranele sunt cuprinse intre 4 si 8 inch (aproximativ 20 cm). Cele mai bine vandute sunt ramele foto cu ecrane de 7 sau 8 inch, cum utilizatorii prefera sa vizualizeze pozele si de la distanta. Din punct de vedere a rezolutiei, recomandam ca ecranele sa incorporeze cel putin 800×480 sau 800×600 pixeli. In felul acesta imaginile se pastreaza clare si detaliate. Rata de aspect cea mai intalnita si recomandata este 4:3 sau 3:2. Modele  de noua generatie pot oferi si o rata cinematica a imaginilor de 16:9.

 

Capacitate de stocare: capacitatea de stocare a ramelor foto reprezinta limita superioara a numarului de poze ce pot fi incarcate in dispozitiv. Pentru o buna functionare, urmareste ca rama aleasa de tine sa contina cel putin 512 MB, spatiu de stocare. Este un avantaj daca aparatul prezinta si un port suplimentar de memorie, precum micro SD, MMC sau memory stick. In felul acesta rama foto digitala nu este limitata la memoria interna incorporata si poate reda chiar sute de cadre, in functie de cardul de memorie adaptat.

 

Formate suportate: cele mai populare formate foto digitale sunt JPG/JPEG, PNG, TIFF si GIFF. Cel mai des utilizat si considerat un standard este formatul JPEG, datorita faptului ca ofera o calitate buna a imaginii, fara sa ocupe mult spatiu de depozitare. Dar, este indicat ca rama sa permite cel putin 3 formate de vizualizare a imaginii.

 

Conexiune: pe langa sloturile speciale pentru memorie, mai este recomandat ca rama foto digitala aleasa de tine sa prezinte si un slot USB. Cu ajutorul acestui port, poti conecta rama la PC sau laptop si sa incarci imaginile direct de pe computer.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

SmartArt SA700LED

 

1. Serioux SmartArt SA700LEDSmartArt SA700 este o rama foto digitala de la Serioux cu un ecran LED de 7 inch (aproximativ 18  centimetri) in diagonala. Tehnologia LED a display-ului nu necesita foarte mult spatiu si incurajeaza ca designul aparatului sa fie pastrat compact, cu colturi rotunjite, incorporand o oarecare eleganta specifica pentru acest dispozitiv. Rama neagra va scoate in evidenta ecranul multicolorat si vor da viata amintirilor prinse in fotografiile incarcate. Rezolutia de 800×600 pixeli este capabila sa redea si cele mai mici detalii ale imaginilor.

Sertioux SmartArt SA700 este compatibila formatul de imagini JPEG, cel mai popular si mai des utilizat tip de fisier digital foto. Rata de imagine standard 4:3 este recomandata pentru  majoritatea imaginilor sau pozelor facut cu aparate foto digitale. Rata de contrast 300:1 va scoate in evidenta culorile imaginii, dar va ridica nivelul culorilor negre, in special in pozele inchise ca lumina sau realizate pe timp de noapte.

Dar de obicei, rata de contrast este un detaliu mult mai important in cazul proiectoarelor sau imaginilor de mari dimensiuni, decat in cazul unei rame foto de 7 inch. Incorporate in structura dispozitivului sunt trei sloturi de memorie MMC, SD si SDHC. Cu ajutorul lor poti sa urci direct de pe card pozele in rama foto digitala, iar acestea vor fi redate automat. Functia de slideshow impreuna cu cea de previzualizare usureaza utilizarea si selectarea pozelor.

 

 

 

 

 

SmartArt 882M LED

 

2. Serioux SmartArt 882MLEDSerioux SmartArt 882M este o rama digitala multimedia ce, pe langa redarea imaginilor si fotografiilor digitale, poate suporta si fisiere video (Mpeg) sau audio (mp3 si WMA). In felul acesta poti incarca pe dispozitiv si filmulete de familie ce redau amintirilor un caracter mult mai dinamic. Ecranul de 8 inch (aproximativ 20 de centimetri) are o rezolutie de 1024×768 si ofera imaginilor o claritate superioara, comparativ cu alte produse asemanatoare. Tehnologia LED a ecranului permite mentinerea designului compact si de mici dimensiuni. Colturile rotunite ale ramei si culoarea neagra, scot in evidenta ecranul si imaginile postate pe el. Pozele pot fi previzualizate sub forma thumbnail atunci cand sunt incarcate in dispozitiv. Pe langa acestea, pe ecran mai poate fi postat un ceas si un calendar, in scop informativ.

Serioux SmartArt 882M include in design si cateva sloturi speciale pentru cardurile de memorie SD, MMC, SDHC si MS6. Astfel capacitatea interna de stocare a aparatului poate fi marita, sau pozele pot fi incarcate direct de pe stick-ul de memorie al aparatului foto, fara a mai fi introduse intai in calculator. Meniul ramei foto digitale include optiuni pentru alegerea vitezei,  ordinea imaginilor, include o functie de zoom si una de rotire.

Mai pot fi ajustate luminozitatea, contrastul si saturatia, pentru a gasi echilibrul perfect al imaginilor, in raport cu marimea ecranului. Principalul dezavantaj al acestui model este modul in care afiseaza pozele verticale, nu le redimensioneaza, ci afiseaza doar o parte in functie de marimea lor.  In pachetul de achizitie mai gasesti, pe langa dispozitivul principal, un manual, un adaptor AC/DC si o telecomanda. Serioux SmartArt 882M este o rama foto digitala buna si usor de navigat, produsul perfect pentru cei ce vor sa isi vizualizeze amintirile intr-un mod multi-media.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status