n n
n
n
▷ Rame foto digitale Philips. Analiza comparativa

Cea mai buna rama foto digitala Philips

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.19

 

Cum aleg cele mai bune rame foto digitale de la Philips

 

Ghidul cumparatorului

Odata cu dezvoltarea gadget-urilor portabile si dispozitivelor multi-media, fotografiile clasice („pe hartie”) au devenit un obicei dedicat nostalgicilor, sau profesionistilor din domeniu. Rama foto digitala este un produs creat special pentru a inlocui vechile rame foto, dar fara sa se indeparteze foarte mult de la simplul concept de vizualizare a unei imagini. Ramele foto pot fi considerate aparate multi-media, dar nu trebuie comparate cu tabletele sau smartphone-urile disponibile pe piata. Aceste produse sunt dedicate celor ce s-au saturat de aceleasi poze expuse in casa si vor un element mult mai interactiv in spatiul lor personal. Cel mai de succes producator de electronice este Philips. Ramele foto digitale de la Philips sunt considerate cele mai bune produse de acest gen. Dar, inca sunt cateva intrebari la care ar trebui sa le stii raspunsul inainte de a cumpara un astfel de produs. In acest scop, am creat o lista cu cele mai importante caracteristici ale ramelor foto digitale:

 

 

Ecran: pentru o mai buna intelegere a acestui produs, vom prezenta in aceasta caracteristica tot ce tine de imagine: dimensiunea ecranului, rezolutia si rata de aspect, detalii ce determina in final calitatea imaginii. Ramele digitale sunt diferentiate prin dimensiunea ecranului, masurata in inch, pe diagonala. Asta nu include insa si dimensiunea ramei in care este inclus ecranul. In functie de dimensiunea ecranului aleasa, intre 4 si 8 inch, rama poate fi mai subtire sau mai groasa. De obicei prezentata intr-o culoare neutra, rama are rolul de a pastra aspectul clasic de fotografie, chiar daca include un dispozitiv digital. Unele produse pot chiar include si un ecran protectiv de sticla. Rezolutia imaginii este setata in functie de dimensiunea ecranului. Setarile cele mai intalnite sunt 800×480 sau 800×600 pixeli. Cea din urma este des intalnita in cazul ecranelor de  7 sau 8 inch. Practic, o rezolutie mai mare va oferi o imagine mai clara si detaliata. Rata de aspect poate fi definita ca si forma ce o poate avea imaginea. Cele mai intalnite sunt 4:3 sau 3:2, asemanatoare cu fotografiile pe hartie. Unele dispozitive mai pot include o rata de 16:9, considerata o setare cinematografica.

 

Capacitate de stocare: urmareste ca produsul ales de tine sa contina cel putin o memorie interna de 512 MB. Aceasta ofera posibilitatea stocarii a catorva zeci de fotografii. Insa, este un avantaj daca, rama digitala ofera posibilitatea ca aceasta capacitate sa poata fi marita prin sloturi specifice de adaptare a cardurilor de memorie a aparatelor foto, sau memory stick-uri.  

 

Compatibilitate: fotografiile digitale JPEG sunt cele mai des intalnite formate suportate de ramele digitale Philips. Acest format ofera o calitate buna a imaginii fara a ocupa foarte mult spatiu de stocare. Pe piata insa, vei gasi si dispozitive ce suporta si fisiere video sau audio, ce redau amintirilor un caracter mult mai viu si interactiv.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Modelul SPF1208/10

 

2.Philips SPF1208-10Philips SPF1208/10 este o rama foto digitala cu un ecran de 8 inch in diagonala si o rezolutie de 800×600 pixeli. Rezolutia crescuta va asigura o imagina foarte clara si detaliata, pentru aceasta dimensiune. Cu o memorie interna de 512 MB, dispozitivul poate fi incarcat cu putin peste 100 de fotografii digitale, in functie de dimensiunea lor.

Sloturile de memorie speciale pentru carduri precum SD, SDHC, MMC si memory stick, ofera posibilitatea incarcarii a noi fotografii, dar  permite si cresterea capacitatii de stocare a produsului. Setarile de contrast si luminozitate vor scoate in evidenta culorile si vor diferentia mai bine tonurile de negru si gri prezente in fotografie.

Rata de imagine incorporata este de 4:3, dar tehnologia Radiant Color adapteaza fotografiile ce nu se incadreaza in acest format, extinzand culorile pe margini pentru a oferi un efect optic placut. Simplu si usor de utilizat, cu caracateristici ce imbunatatesc imaginea si aspectul lor, modelul Philips SPF1208/10 poate fi considerat una dintre cele mai bune rame foto digitale disponibile pe piata in acest moment.

 

 

 

 

 

Modelul SPF1207/10

 

3.Philips SPF1207-10Philips SPF1207/10 este o rama foto digitala cu un ecran de 7 inch, considerata de unii utilizatori ca fiind cea mai buna rama foto digitala Philips. Cadrul acestui produs are o culoare neutra, iar designul ei ii reda dispozitivului un aspect asemanator ramelor simple, clasice. Modelul de fata incorporeaza tehnologia LCD, iar intensitatea luminoasa de 150 cd/mp si rata de contraste de 500:1, vor scoate in evidenta culorile. In plus, tonurile de negru, gri si alb vor fi mult mai bine diferentiate.

Rama foto digitala are o memorie interna de 128 MB, dar permite adaptarea a patru carduri de memorie, pentru a mari capacitatea de stocare. Pot fi adaptate carduri SD, SDHC, MMC si memory stick-uri USB. Software-ul intern este compatibil cu formatul JPEG, iar imaginile pornesc automat odata cu adaptarea unui card de memorie. Rata de imagine este de 4:3, iar tehnologia patentata Philips adapteaza imaginile ce nu se potrivesc la aceasta rata.

Pe marginile imaginii, extinde culorile de pe fotografie si creaza astfel un ecran complet, eliminand dungile negre sau distorsiunile datorata diferentei de raport. Philips SPF1207/10 este un produs simplu de folosit si foarte usor de adaptat intr-o camera. Iar daca inca te macina intrebarea „ce rama foto digitala sa cumpar?”, acest produs este raspunsul pentru tine.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Modelul SPF4608/12

 

1.Philips SPF4608-12Modelul Philips SPF4608/12 are un ecran cu diagonala de 8 inch (aproximativ 20 centimetri) si o rezolutie de 800×600 pixeli. Tehnologia LCD a ecranului ofera o claritate superioara a imaginilor, comparativ cu alte dispozitive asemanatoare, dar necesita mai mult spatiu in design. Intensitatea luminoasa de 200 cd/mp si rata de contrast 500:1 vor scoate in evidenta culorile si vor diferentia mai bine tonurile inchise ale imaginii.

Ca si compatibilitate, rama suporta fotografii digitale in format JPG, cu o marime de pana la 10 MB, per fisier. Interfata USB 2.0 inclusa in design permite conectarea aparatului la PC sau laptop, pentru incarcarea fotografiilor. In plus, prezinta si sloturi pentru adaptarea cardurilor SD, SDHC, MMC si memory stick.

Cu ajutorul lor, poti sa incarci fotografiile direct de pe cardul aparatului foto utilizat, fara a mai fi necesara conectarea la un calculator. Rata de imagine asigurata este de 4:3, iar memoria de stocare interna a dispozitivului este de 2048 MB. Ca si functii speciale, Philips SPF4608/12 include optiuni pe personalizare a fotografiilor, posibilitatea atasarii unor mesaje, felicitari si un mod de colaj. In plus, include si un ceas ce poate fi postat in 15 moduri diferite si animate.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status