Cele mai bune mixere audio

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum alegi un mixer audio bun

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca face parte din recuzita unui studio de inregistrari, a unei sali de spectacole sau se gaseste integrat in arsenalul unui DJ, mixerul audio sau consola de mixaj audio, cum se mai numeste, reprezinta un dispozitiv indispensabil. Rolul unui asemenea aparat este simplu: preia semnalul acustic din diferite surse, il combina si il proceseaza, directionandu-l, in functie de preferintele utilizatorului, catre difuzoare.

Pentru inregistrari, aceasta consola este un procesor, realizand armonia intre sunete de diferite origini si eliminand si o mica parte dintre micile erori sau din sunetele nedorite. Asadar, aparatul asigura controlul de timbru al semnalului acustic, al dinamicii si nivelului de sunet. Rezultatul final care ajunge la boxe pentru a fi proiectat este o versiune imbunatatita si perfect sincronizata, asta daca inginerul de sunet detine toate cunostintele necesare despre cum se lucreaza cu un astfel de item.

Avand in vedere ca nu stii niciodata ce model se potriveste mai bine, atunci cand detii deja boxele, sau poate fi problematic sa cumperi un mixer audio cu amplificare, daca nu ai cunostinte de tehnica acustica si o cultura solida in ceea ce priveste sistemele audio, va trebui sa faci putina documentare in privinta ofertelor din comert, inainte sa afli unde gasesc mixere audio la un pret bun altii. Ca sa iti vina mai usor sa alegi si nici sa nu fii pacalit de publicitatea agresiva, iata niste criterii, pe care daca le respecti, ai toate sansele sa dai peste produsul perfect:

Cel mai bun mixer audio

Mixer digital sau analog: E simplu sa le deosebesti, intrucat fiecare dispozitiv va utiliza tehnologie specifica la procesarea de semnal(analogica/digitala). Problema se pune atunci cand vrei sa stii ce tipologie sa cumperi pentru useri individuali sau pentru studiouri si spectacole.

Daca vrei sa stii care este cel mai bun mixer pentru studio, te anuntam de pe acum ca parerile sunt impartite. In ciuda tendintelor de a cataloga tehnologia moderna digitala drept “mai buna” decat vechea solutie analogica, in prezent multi utilizatori continua sa aprecieze mixajul de acest tip pentru calitatea pe care o confera sunetului. Cand e vorba despre un home studio, unde va fi si multa munca de invatare a comenzilor, cel mai bine e sa mergi pe varianta analogica. Toate butoanele si functiile sunt in asa fel ordonate, la acest tip de consola, incat garanteaza o deprindere logica a lucrului si implicit setarea foarte intuitiva. Multi specialisti considera ca au invatat meserie si toate secretele acesteia numai cu o consola analogica.

Pentru spectacole live si in marile studiouri de inregistrari se folosesc mixere din ultima generatie, care includ tehnologie hibrid. Majoritatea au preamplificare, si pot primi si oferi deopotriva semnal digital si analogic. Practic se imbina cele mai bune performante de la fiecare tehnologie, pentru a garanta o experienta auditiva de exceptie. In mod evident, pretul pentru aceste dispozitive si-l permit cei care au in plan investitii ample.

Daca vrei sa deprinzi secretele meseriei de DJ si ai lucrat pana acum cu softuri de mixaj, o sa fii mai bine familiarizat cu ce iti poate oferi un mixer digital. In plus, aceste modele sunt usor portabile, deci le poti lua cu tine in club sau la o petrecere, intrucat sunt mult mai mici si mai usoare decat piesele analogice. Un mare atu il reprezinta si faptul ca ai la dispozitie o sumedenie de efecte pentru sunet si la fel de multe functii cu care te poti juca si experimenta. Partea mai putin buna e ca semnalul va avea un delay, unii spun ca acesta ar fi intre 1.5 si 10 millisecunde. Nu e o problema cand il trimiti la difuzoare, insa e mai ciudat atunci cand il auzi in casti, pentru a evalua flow-ul fragmentului muzical deja mixat.

 

Utilitatea: Exista cate un tip de dispozitiv pentru fiecare situatie principala de utilizare, iar din acest punct de vedere se departajeaza: modelele pentru inregistrari, piesele pentru muzica live si aparate recomandate pentru DJ.

Mixer audio de studio – este disponibil in varianta pentru proiecte ample si in cea care permite amenajarea unui studio acasa(home studio). Cel mai important aspect de care trebuie sa te asiguri in cazul unui model adecvat in situatiile respective sunt intrarile diversificate, menite sa permita dirijarea semnalului de la un numar cat mai mare si o tipologie cat mai diversa de dispozitive. Se considera ca aceste modele sunt cele mai performante, dar si cele mai costisitoare.

Mixer audio sunet live – este similar cu cel pentru inregistrari, insa mai putin diversificat in registrul Input/Output(I/O), ce reflecta numarul de intrari si de iesiri. Important e sa te asiguri ca lucreaza cu preamplificare, ca unul de studio, si ca poate suporta orice tip de boxe(active/pasive).

Mixer audio amplificat – e recomandat utilizatorilor care doresc sa il foloseasca in munca de DJ. De regula este mic, usor si compact, incluzand amplificare proprie. Este perfect pentru a mixa muzica in baruri/cafenele mai mici sau pentru petreceri.

 

Canalele: reprezinta caile pe care sunt transmise semnalele acustice si modereaza numarul de surse de semnal de la care mixerul poate primi informatia in acelasi timp. Piesa pe care o alegi trebuie sa aiba canal separat pentru microfon, pentru conectarea instrumentelor(line input) si pentru amplificare sau procesare de semnal, atunci cand dispozitivul nu include deja amplificare proprie.

Un numar cat mai mare de canale este de dorit. De pilda, in spectacolele live, nu mai putin de 8 canale de microfon sunt utilizate doar la preluarea sunetului de la un set de tobe, iar pe langa acestea mai este nevoie si de intrari pentru celelalte instrumente. Poti avea canale mono sau stereo, cu mentiunea ca cele stereo sunt obligatorii pentru a dirija semnalul provenit de la instrumente complexe, ca, de exemplu, sintetizatoarele.

 

Egalizatorul: sau benzile “EQ” asigura controlul anumitor frecvente de sunet pentru a obtine un rezultat acustic mai bun, prin eliminarea zgomotelor nedorite si sublinierea celor corect armonizate. Portiunea cu benzi de egalizare poate include intre 1 si 13 butoane rotative(uneori mai mult de 13, la modelele pentru inregistrari) si intre 3 si 33 de comenzi tip “slider”(mici manete care se actioneaza pe o linie dreapta).

Te intereseaza mai mult numarul de benzi EQ, intrucat fiecare se va ocupa de ameliorarea unei frecvente. Pentru cerinte minime, recomandam 3 benzi EQ, corespunzand celor trei frecvente: joase(bass), medii si inalte. Daca vrei sa cumperi dispozitivul pentru studio, conteaza reglajul de mare finete, prin egalizatori parametrici multibanda.

A.2 Mixere audio

Conectorii si conformatia interfetei: Porturile esentiale pe care trebuie sa le aiba orice model cumparat sunt: RCA, jack de 6.3mm si XLR(mufa circulara in trei pini pentru semnal negativ, pozitiv si masa – folosita pentru boxe active), o idee general sustinuta de multe pareri despre cele mai bune mixere audio din comert.

Exista modele analogice care includ porturi pentru conexiuni cu dispozitive digitale, iar dintre acestea, portul USB sau cel tip iesire S/PDIF sunt cele mai importante. De SPDIF este posibil sa fi auzit mai rar, acesta reprezentand un protocol de transmisie audio pentru formate digitale, fiind propus de Sony in colaborare cu Philips(in anii ’80). E util sa fie prezent la mixerele profesionale, intrucat se elimina conversia de la digital la analogic, iar sunetul este transmis fara zgomot de fond, deci clar un avantaj atunci cand se fac inregistrari.

 

Brandul si pretul: Daca tii neaparat sa afli unde gasesc mixere audio la preturi bune, Behringer este numele pe care il vei auzi recomandat de prieteni sau il vei citi pe forumuri, fiind cea mai populara marca din vanzarile actuale. Totusi, multi experti considera ca produsele acestui furnizor se adreseaza mai mult utilizatorilor individuali si ofera performante moderate si pentru utilizare de nivel hobby, de unde si costurile uneori foarte mici.

Pentru produsele din gama profesionala, avem ca exemple Yamaha, Soundcraft, Mackie si Allen & Heath. In orice caz, sfatul nostru este sa te orientezi in principal pe oferta cea mai potrivita ca performante, iar apoi sa te uiti la cost, insa fara sa cheltui excesiv si nici prea putin. De regula, modelele sunt ierarhizate in acelasi mod ca investitie si capabilitati, incepand cu cele pentru disk-jockeying, continuand cu piesele semi-profesionale(pentru home studio) si terminand cu produsele recomandate studiourilor mai mari de inregistrari.

Dupa ce ai trecut de acesti pasi, poti spune ca stii cam toate informatiile de baza, care te vor orienta catre oferta cea mai convenabila. Faptul ca gasesti mult mai multe piese disponibile de cumparat de pe Internet ne indeamna sa iti recomandam si tie aceasta metoda. Investitia va fi mai mica decat daca te duci sa cumperi produsul direct din magazin, iar ca garantie sau calitate, avantajele sunt aceleasi. In functie de popularitate si de vanzari am organizat o lista ierarhizata ca anexa la acest ghid, incluzand cele mai bune mixere audio apreciate de cumparatorii din Romania.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Behringer Xenyx X1222

 

1.Behringer Xenyx X1222 (analog)

Te intereseaza un mixer audio analogic ieftin si bun pentru disk-jockeying sau chiar pentru amenajarea unui home studio? – Daca raspunsul este afirmativ, te sfatuim sa verifici cu incredere capabilitatile acestei piese semi-profesionale de la Behringer. Ca numar de canale, dispozitivul are 6 intrari pentru microfon si doua canale aditionale pentru aparate line-level.

Totalul este de 4 canale mono plus 4 canale stereo, un numar care asigura utilitate excelenta ca mixer pentru useri individuali. Egalizatorul grafic are 7 benzi si este imbunatatit prin sistemul Feedback Detection FBQ, putand lucra pe cele mai importante frecvente. Efectele sonore sunt asigurate de un cuplu de fadere(FX SEND si MON), optiune surround 3D si pe baza functiei de

Voice Canceller(asigura eliminarea partii vocale, oferind suport pentru aplicatii de tip karaoke). Interfata asigura conectivitate standard, cu port XLR, RCA si jack 6.3mm, alaturi de un foarte util port USB. Daca preferi sa ai la dispozitie si diverse softuri de editare a semnalului acustic, le poti gasi pe pagina oficiala Behringer pentru acest model. Nu este foarte voluminos(9.7 x 34.5 x 33.4cm), insa cantareste 5.52Kg.

Avantaje

Investitie profitabila ca raport pret / calitate.

Lucreaza cu performante bune, avand 4+4 canale mono si stereo si 7 benzi de frecventa pentru egalizator.

Are interfata versatila, incluzand si un port USB, pe langa celelalte standard.

Se poate folosi de catre un DJ sau intr-un mic home studio, fiind o piesa analogica simpla ca distributie de comenzi.

Dezavantaje

Fiind un model analog, cantareste ceva mai mult, peste 5Kg.

button 2

 

 

 

 

Behringer Europower PMP4000

 

2.Behringer Europower PMP4000 (amplificat)

Iata un mixer amplificat Behringer la un pret bun, care trebuie apreciat in special pentru ca ofera amplificare de calitate si preamplificare pentru canalele de microfon. Se asigura o putere de 2 x 800W, valori care il fac compatibil cu un home studio sau il desemneaza ca fiind potrivit in sistemul de sonorizare pentru un local mai mic.

Nu mai putin de 16 canale determina versatilitate in procesarea diverselor semnale din foarte multe surse. Un procesor de 24 de biti si 8 preamplificatoare de microfon completeaza suma componentelor importante pentru calitatea sunetului obtinut. Datorita procesorului, orice DJ poate lucra cu multiple efecte sonore, inclusiv cu sunet 3D.

Interfata este caracterizata de porturile intalnite in mod conventional la orice model standard: RCA, XLR si jack 6.3 mm. Dimensiunile sunt medii, 122 x 476 x 460 mm, fata de 13Kg cat are in greutate. Costul se numara printre cele mai apreciate preturi la un mixer audio cu putere buna de amplificare.

Avantaje

Are amplificare si preamplificare deja incluse in dispozitiv.

Este eficient la proiectia sunetului in difuzoare, lucrand cu o putere de amplificare buna, 2x800W.

Lucreaza cu reglaje de finete, avand 2 x 7 benzi EQ.

Permite lucrul cu multiple dispozitive, pe baza celor 16 canale.

Dezavantaje

Are portabilitate scazuta, cantarind 13Kg.

button 2

 

 

 

 

3.Behringer Xenyx 302USB (analog, ieftin)

Cei care cauta mixere audio ieftine sunt sfatuiti sa verifice aceasta oferta la un model analog de la Behringer. Aparatul este de patru ori mai ieftin decat alte modele analogice de la acest brand si de zece ori decat un item echipat cu amplificare proprie conventional.

Modelul este unul mic, compact, pe care il recomandam pentru cei care viseaza la o cariera in disk-jockeying si vor sa se familiarizeze cu setarile si functiile unui mixer. Este ideal pentru incepatori si va putea fi conectat la un laptop, pe baza portului USB incorporat. Lucreaza cu doua benzi de frecventa si cu un canal mono si unul stereo, suficient pentru amatorii care vor sa-si exerseze capacitatile de a mixa de acasa.

Setarile sunt foarte intuitive, iar ca bonus iti poti gasi programe utile in editarea sunetului, oferite pe pagina Behringer. Nu lipsesc cele trei tipuri de porturi necesare oricarui mixer audio de calitate, iar dispozitivul este usor de transportat, avand doar 46 x 114 x 136 mm si 1.5Kg.

Avantaje

Mixer audio ieftin.

E foarte potrivit pentru incepatori, avand comenzi simple si putand fi conectat la laptop(port USB).

Producatorii ofera soft de editare audio compatibil pe pagina produsului, impreuna cu diverse ghiduri pentru incepatori si instructiuni complete de setup.

Are portabilitate sporita, fiind compact si usor.

Dezavantaje

Are un numar limitat de canale si de benzi de frecventa.

button 2

 

 

 

 

 

6.Crown 280MA (amplificat)Crown propune ca oferta pentru instalatii si aplicatii din domeniul audio cu target comercial acest mixer de sunet amplificat. Aparatul adaposteste 2 amplificatoare, are 8 intrari si 2 iesiri, oferind, totodata, 80W de putere.

Se recomanda integrarea acestuia in instalatii care distribuie semnalul acustic in spatiile comerciale, magazine, spitale sau scoli, intrucat lucreaza cu un numar de 8 canale, dar nu are nici un procesor de efecte integrat. Ca dovada la acest argument, inclusiv panoul de setare este foarte simplu, incluzand butoane pentru sarcini standard si fiind lipsit de display.

Produsul are dimensiuni moderate, de 89 x 483 x 310 mm, deci poate fi integrat cu usurinta in spatiile mai putin generoase ca suprafata. Greutatea de 15.5Kg nu-l face prea usor portabil, insa carcasa rezistenta si structura robusta demonstreaza ca avem de0a face cu o piesa durabila, construita solid, pentru rezistenta.

Avantaje

Este echipat cu 2 amplificatoare interne, asigurand putere pentru procesarea sunetului(80W).

Include 8 canale, fapt care il recomanda pentru aplicatii comerciale(in sisteme audio din localuri, institutii publice sau standuri).

Este construit fiabil si rezistent, cu o carcasa durabila si panou de control foarte mic.

Dimensiunile moderate permit amplasarea facila in spatiu.

Dezavantaje

Este considerat destul de greu la valoarea de 15.5Kg.

button 2

 

 

 

 

 

8.Phonic AM1204Din categoria modelelor analogice comercializate la preturi accesibile face parte si acest produs Phonic. Cele patru canale mono pentru microfon si cele 2 stereo asigura o functionalitate buna, recomandata pentru aplicatii home studio si spectacole de amploare limitata.

Fiecare canal de microfon are si preamplificare integrata, iar egalizatorul efectueaza reglaje in trei benzi diferite, eliminand astfel eficient distorsiunile sonore. O serie de functii ii demonstreaza utilitatea: monitorizare individuala pe fiecare canal, filtru low-cut, care scapa de zgomotele nedorite, devierea semnalului de la canale mute etc.

Interfata a fost echipata cu conectori XLR si jack, cel RCA lipsind. Dispozitivul accepta sursa de alimentare universala, functionand la tensiuni AC de la 100V, la 240V. Este compact realizatsi foarte usor, avand doar 3.8Kg, destul de putin pentru un mixer home studio.

Avantaje

Incadrat in gama moderata de costuri.

Functioneaza bine in aplicatii tip home studio si pentru spectacole mici, fiind analogic si avand 6 canale.

Lucreaza cu 3 benzi ca frecventa, permitand sunet corect filtrat.

Include cateva optiuni utile in eliminarea distorsiunilor acustice.

Dezavantaje

Nu are port RCA.

button 2

 

 

 

 

 

Cum se foloseste un mixer audio

 

Prima data cand pui mana pe un mixer audio, s-ar putea sa fii destul de confuz, deoarece pare o unealta complexa, ce necesita cunostiinte avansate in domeniu pentru a fi manipulata. In realitate, lucrurile sunt extrem de simple, asa ca iti sugeram sa urmezi intocmai pasii pe care urmeaza sa ti-i prezentam.

Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca acest instrument nu face nimic altceva decat sa preia semnalul acustic de la diverse surse/instrumente si sa-l directioneze catre un output comun.

 

 

Instalare

Dupa ce ai despachetat produsul, acesta va avea nevoie de o sursa de energie electrica pentru a putea functiona. Alimentarea se va realiza intotdeauna, cu ajutorul cablului special destinat acestui scop, ce ti-a fost pus la dispozitie de catre producator. Daca pachetul nu include un astfel de accesoriu, asigura-te ca achizitionezi unul adecvat, cu un transformator care sa respecte tensiunea recomandata de firma care a confectionat mixerul.

 

Utilizare

Vei observa, cu siguranta, faptul ca dispozitivul dispune de mai multe canale, si ca fiecare canal prezinta, la randul sau, mai multe intrari. Prin urmare, toate instrumentele vor beneficia de un “channel” propriu, cuplajul acestora realizandu-se in functie de conectorul aferent. De obicei, microfoanele folosesc port-uri XLR, in timp ce majoritatea instrumentelor se bucura de un jack de tip TRS ¼ (de 6.3mm). Uneori vei intalni si mufe MIDI, insa acestea nu sunt atat de uzuale si s-ar putea ca interfata mixerului tau sa nu suporte o astfel de conexiune.

Bineinteles, condesatoarele si microfoanele vor necesita aproape mereu, o sursa de alimentare. Din acest motiv, vei putea intalni in dreptul fiecarui canal, un intrerupator, denumit generic “Phantom Power”, care atunci cand este actionat, transmite catre instrument o tensiune de 48V.

 

 

Prelucrare sunet

Partea putin mai complicata, ce necesita un oarecare bagaj de cunostinte, tine de prelucrarea sunetului. Cel mai probabil ai observat deja o multime de potentiometre asignate fiecarui canal in parte, si te intrebi ce rol au. Ei bine, o parte dintre acestea(de obicei, trei) tin de egalizator si-ti vor permite sa manipulezi anumite zone din spectrul audio: inalte, medii si joase.

La acestea se adauga un controler denumit “Pan”, care poate directiona semnalul acustic oriunde in campul stereo – de la dreapta spre stanga, in functie de preferintele utilizatorului.

E obligatoriu, de asemenea, sa intalnesti un fader, cu ajutorul caruia sa reglezi volumul canalului de care apartine, si un buton de “Mute” care odata actionat, sa nu mai permita sunetului sa avanseze catre output.

Partea de masterizare este ceva mai simpla. Outputul principal iti va permite sa ajustezi semnalul intregului ansamblu, folosindu-te de potentiometrele ce-ti sunt puse la dispozitie. Multe mixere dispun insa, si de o iesire pentru casti, cu un controler de volum propriu, ce-ti va conferi posibiltatea de a da masterul pe “Mute” si de a monitoriza anumite canale, fara ca auditoriul sa auda vreun sunet.

 

Indicatii aditionale

In cadrul unei prestatii live, ar fi de preferat sa realizezi un mix mono, ca tot publicul sa perceapa la fel sunetul. Acest lucru poate fi usor realizat, setand toate potentiometrele Pan sa indice ora 12.

 

 

 

Marci populare:

 

Pentru cei pasionati de muzica, profesionisti in mixaje sau incepatori, am conceput recomandarile de brand de mai jos.

Behringer este o companie din Germania, fondata in 1989. In anul 2007 a devenit unul dintre cei mai mari producatori de echipamente audio din lume, ajungand sa aiba 10 subsidiare si prezenta in peste 130 de tari. Behringer face parte dintr-un grup multinational de firme, Music Group, care a achizitionat mai multe companii de renume.

Behringer a concentrat productia in asa numitul Behringer City, unde pe o suprafata de 110.000 de mp, produce echipamente electronice, instrumente muzicale, incinte acustice. Astfel, spre deosebire de alti producatori care au externalizat mult din productie, s-a concentrat in acest fel in controlul calitatii (aceasta locatie produce 50000 de mixere pe luna cu o rata a defectarilor mai mica de 0,1 %).

Behringer produce echipamente audio diverse, mixere, interfete audio pentru calculator, casti profesionale, incinte acustice, sisteme de adresare publica, microfoane, sisteme audio wireless, instrumente muzicale si accesorii audio pentru instrumente muzicale.

Printre modelele de mixere audio cele mai uzuale iti propun Mixer analog cu 2 canale mono/2 stereo Xenyx 1002FX, analog 4 canale mono/2 stereo Xenyx 1202FX,  sau variantele USB Xenix 302 USB si Q502 USB.

Crown Audio este o companie americana membra a grupului Harman Professional, cel mai mare producator mondial de sisteme audio profesionale. A fost fondata in 1947 sub numele de IREC, si a devenit  Crown Audio in 1975. In anul 2000, compania a fost achizitionata de catre Harman, care din 2017 este membra a Samsung Electronics.

De-a lungul timpului acest brand a introdus inovatia in produsele sale, fiind primul producator de magnetofon cu amplificator incorporat, primul magnetofon stereo, primul amplificator de mare putere, sau primul care a folosit tehnologia DSP in amplificatoare audio si inventatorul sistemului de transport semnale de control si audio prin conexiune de retea Ethernet 100 Mbit.

Crown produce amplificatoare audio, sisteme adresare publica portabile, mixere audio, microfoane, sisteme audio de amplificare pentru cinema, sisteme de inregistrarea broadcast, sisteme audio pe suport de retea. Produsele sunt renumite prin calitatea deosebita si fidelitate. Sistemul de testare si control al calitatii se face pentru fiecare produs.

Din multitudinea de produse am ales mixer amplificator 1160MA de 160W si 280MA de 80W, si preamplificator/mixer 28M cu 8 canale sau 14M, cu 4 canale.

Yamaha este producatorul japonez de instrumente si echipamente muzicale, electronice audio si video, cu o vechime de peste 130 de ani. Prima activitate consemnata in istorie a fost repararea unei orgi, primul produs lansat a fost o orga, iar peste ani a devenit o corporatie multinationala, fiind producatorul numarul 1 de piane din lume si unul dintre cei mai mari producatori mondiali de instrumente muzicale.

Din anul 1973 produce sintetizatoare si devine printre cele mai renumite branduri de echipamente de productie muzicala. Ca si preocupare sociala, in 1966 a creat fundatia Yamaha Music Foudation pentru a promova educatia muzicala si popularizarea muzicii.

Are 3 fabrici de productie in Japonia. Din domeniul muzical Yamaha produce instrumente : piane mecanice si pianine electrice, instrumente cu coarde acustice si electrice, chitare clasice si electice, instrumente de suflat din alama si din lemn, instrumente de parade, instrumente de percutie, si altele; sintetizatoare, incinte acustice, mixere. Produce de asemenea echipamente electronice si de comunicatii, echipamente audio si video.

Mixerele audio Yamaha sunt renumite prin calitatea deosebita si sunt folosite in aplicatii de productie muzicala, sisteme profesionale, sisteme portabile de mixaj, sisteme de adresare publica.  Cateva modele recomandate de mixere: Yamaha EMX5016CF cu 16 canale mono, 4 stereo, Yamaha mixer digital 01V96i cu 40 canale.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Soundcraft M4

 

 

Nu e foarte usor sa gasesti cel mai bun mixer audio profesional, pe care sa il integrezi intr-un studio privat si care sa nu coste excesiv, dar daca te uti la acest model de la Soundcraft, vei vedea ca are cam toate capabilitatile necesare pentru a fi un candidat excelent la titlul respectiv. Produsul include tehnologie analogica, dar impresioneaza prin designul compact si prin nenumaratele posibilitati de mixaj acustic.

Lucreaza cu patru canale stereo si cu patru de tip mono, iar ca benzi de frecventa include trei pentru egalizator, lucrand cu toate frecventele(joase, inalte, medii). Interfata nu are numai clasicele porturi mentionate ca obligatorii pentru acest tip de aparat, ci incorporeaza si celebrul port iesire S/PDIF, cu tehnologie digitala de transmisie, foarte util pentru conectarea la dispozitive digitale.

Se va putea folosi la fel de bine si ca model pentru spectacole live, intrucat il poti transporta relativ usor, din moment ce cantareste 8.4Kg.

Avantaje

Este deopotriva performant si accesibil ca investitie.

Se poate utiliza in studio sau la spectacole, avand tehnologie analogica si fiind exceptional de portabil(dimensiuni si greutate mici)

Se comporta versatil si in conexiunea cu dispozitive digitale, avand si iesire SPDIF.

Lucreaza cu 8 canale de sunet si cu cele trei benzi de frecventa standard, permitand reglaje de mare finete.

Dezavantaje

Foarte potrivit pentru un home studio, insa nu si pentru unul profesional, cu provocari solicitante.

 

 

Behringer X23 Compact

 

Daca vrei sa lucrezi cu un mixer de sunet digital, beneficiind de cele mai noi tehnologii si accesand tot felul de soft-uri moderne, Behringer are si in acest caz o solutie pentru tine. Consola compacta va putea fi integrata in instalatii mici, pentru teatre, biserici, baruri sau chiar pentru un studio incropit acasa.

Cu cele 16 canale standard si 8 canale auxiliare, aparatul demonstreaza posibilitatea de a indeplini toate sarcinile aparute in cazul montarii unei piese de teatru sau sustinerii unui concert intr-o cafenea. Se va putea conecta la iPad sau iPhone, pentru a fi setat si in acest mod, insa ceea ce te va incanta de-a dreptul este display-ul digital incorporat. Cele 6 benzi cu care lucreaza egalizatorul permit sa efectuezi tot felul de reglaje, obtinandu-se un sunet curat si de calitate. Se va conecta prin toate porturile conventional utilizate si printr-unul USB/Firewire .

La comanda, pachetul iti ofera softul TRAKTION4, care te vaajuta la productia muzicala si inregistrare. Poate ca singurele aspecte mai mutin avantajoase sunt dimensiunile, consola masurand 215 x 625 x 510mm si cantarind 25Kg.

 

Avantaje:

Include tehnologie ultra-moderna, fiind un produs digital.

Are ecran electronic pe careafiseaza date despre procesul de mixaj acustic.

Lucreaza cu 16+8 canale, fiind potrivit pentru teatre, baruri, biserici etc.

Ofera finete in reglaje, deoarece egalizatorul gestioneaza 6 benzi de frecventa.

Se conecteaza la alte dispozitive digitale prin port USB.

Dezavantaje:

Este mai voluminos si mai greu decat alte modele.

 

 

Behringer Minimix MIX800

 

Persoanele care cauta un produs pentru karaoke vor aprecia acest model, atat pe baza dimensiunilor foarte reduse, cat mai ales in favoarea unui pret de achizitie surprinzator de bun. Modelul este analog si lucreaza cu 2 canale independente(de microfon), minimul necesar pentru semnalul acustic in circumstantele date.

Un procesor pentru efecte 24 bit si functia Voice Canceller garanteaza suport excelent pentru spectacolele de karaoke din cafenele sau din cadrul seratelor speciale in cluburi. Egalizatorul gestioneaza 2 frecvente, asigurand armonizare la calitate buna.

Intrarile si iesirile din gama stereo permit conexiunea directa la un MP3 player sau la un CD player, pentru a obtine mai usor fondul sonor in acest mod. Interfata are doar port RCA, o optiune suicienta, tinand cont de utilitatea specifica a aparatului. Il poti lua cu tine oriunde, caci e mic(48 x 243 x 120 mm) si usor(1.2Kg).

 

Avantaje:

Convenabil ca oferta de pret.

Ideal pentru karaoke, functionand cu optiune ce anuleaza frecventele pe care se transmite cel mai des partea vocala din cantece.

Are procesare integrata, putand genera efecte sonore.

Portabilitatea ii este demonstrata de dimensiunile reduse.

 

Dezavantaje:

Foloseste doar 2 canale si 2 frecvente, avand utilitate limitata.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status