Cel mai bun reportofon Olympus

 

Cum aleg cele mai bune reportofoane Olympus

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca lucrezi in domeniul jurnalismului, fie ca ti-e lene sa iei notite la un curs sau, pur si simplu, doresti sa inregistrezi o conversatie cu cineva drag, un reportofon iti poate face viata mai usoara. Totusi, modelele clasice au inceput sa piarda din ce in ce mai mult teren din cauza tehonologiilor noi aparute pe piata ca, de exemplu, smartphone-urile de ultima generatie, asa ca, pentru inregistrari audio de calitate, recomandam alegerea unui producator cu istorie precum Olympus. In ceea ce priveste achizitionarea produsului potrivit pentru tine, noi iti vom spune care sunt principalii parametri de selectie.

Olympus este o companie japoneza, fondata la 12 octombrie 1919. Specializata in optica si imagerie, aceasta ofera, pe langa sfera de activitate din domeniile microscopiei si termometrelor, si alte tipuri de produse ca: aparate digitale (DSLR), binocluri si obiective, atat pentru acestea, cat si pentru modelele compacte, dar si reportofoane. Si desi firma-si are sediul in Tokio, a devenit cunoscuta la nivel mondial, multumita calitatilor tehnice exceptionale in ceea ce priveste seria de obiective “Platinum Line” si design-ului inovativ, respectiv posibilitatii inregistrarii sunetului la o calitate imaculata care caracterizeaza orice model de reportofon.

Odata ce te-ai decis asupra brandului, urmatorul aspect ce se cere verificat consta in memoria de stocare, deoarece durata inregistrarilor depinde de aceasta. Avand in vedere ca toate reportofoanele Olympus sunt digitale, datele pe care le culegi vor fi pastrate fie pe unitatea Compact Flash, fie pe cardul SD sau microSD. De aceea, numeroase pareri despre cele mai bune reportofoane Olympus recomanda achizitionarea unui dispozitiv de cel putin 4 GB, intrucat permite inregistrarea sunetului la calitate de compresie tip format WMA, respectiv MP3, timp de minim 1000 de ore.

Un alt aspect extrem de important consta in microfonul incorporat. Daca te intereseaza sa redai si cele mai mici detalii ale conversatiei avute cu o persoana, indiferent de locul in care emitatorul se afla vorbind si de directia de comunicare a acestuia, opteaza intotdeauna pentru un model stereo. O alternativa o reprezinta modelul VP-10, dotat cu microfoane stereo omni-directionale, in asa fel incat sa poti capta informatiile venite din toate directiile.

Pentru reduceri, promotii sau transport gratuit, noi recomandam achizitionarea produsului preferat direct de pe Internet, locul unde gasesc reportofon Olympus la un pret bun toti utilizatorii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Olympus DS-7000

 

Multi dintre cei care lucreaza in jurnalism ar acorda titlul de “cel mai bun reportofon Olympus” acestui model. DS-7000 dispune de o memorie interna de 2 GB si de un slot microSD, astfel incat nu trebuie sa-ti faci griji pentru lipsa de spatiu de stocare, indiferent ca vorbim de inregistrari Dss Pro, Dss sau PC mono (WAV). Cu alte cuvinte, este produsul perfect pentru a spori eficienta la locul de munca, caci garanteaza “memorarea” dictarilor si a notitelor, standardul Digital Speech permitand editarea rapida a fisierelor.

Acest lucru se datoreaza functiilor si accesoriilor din dotare, precum USB-ul, statia de andocare si software-ului de procesare a vocii, insa utilizarea la maxim a potentialului de productivitate a timpului pretios se datoreaza si comutatorului glisant ergonomic, care permite utilizarea sa cu o mana fara a necesita contact vizual.

Microfonul de 10 mm si codecul audio DSS Pro garanteaza precizie maxima in ceea ce priveste recunoasterea vocala si transcrierea.

 

 

 

Olympus WS-831

 

Olympus WS-831 e genul de reportofon pe care-l poti folosi oriunde te duci. Acesta se lauda cu o memorie interna de 2 GB, fapt care se traduce prin maxim 493 ore de inregistrare in format MP3 sau WMA.

Avantajul sau major consta insa in microfonul stereo incorporat, cu aspect la 90°, care nu doar ca promite o calitate audio fara cusur, dar reda exact directia si locatia vorbitorilor. In plus, reportofonul beneficieaza de filtrul Low-Cut, al carui rol este acela de a disocia sunetul de nivelul de zgomot de frecventa redusa ca, de pilda, cel produs de un aparat de aer conditionat.

Printre functiile utile se numara si cea de redare vocala, care iti permite sa redai doar portiunile din conversatie care te intereseaza, in timp ce modul scriere iti ofera posibilitatea de a te bucura de un grad de utilizare crescut. Pretul este avantajos si include o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

Olympus VN-731PC

 

Cauti un reportofon Olympus ieftin si bun? Modelul VN-731PC este ceea ce iti trebuie. Se recomanda atat utilizatorilor incepatori, cat si celor experimentati, avand in vedere ca dispune de doua moduri: simplu – afiseaza doar informatiile necesare, cu font mare; normal – permite navigarea prin toate optiunile din meniu.

Microfonul mono din dotare are un diametru mare (28 mm) si este perfect pentru dictari, deoarece este omni-directional, deci inregistreaza sunetele din toate partile, redarea fisierelor audio (200/5 foldere) putand fi rapida sau incetinita (50 – 200%) in functie de nevoile proprii.

Memoria Flash este de 2 GB, ceea ce inseamna ca reportofonul Olympus VN-731PC iti permite sa inregistrezi timp de 126 de orein HQ si 790 de ore in LP, in timp ce durata de viata a bateriilor iti ofera posibilitatea de a “memora” conversatii pana la 100 de ore in mod LP si de a reda fisierele vocale timp de 75 de ore via casti.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status