Cel mai bun reportofon digital

Am modificat articolul ultima data pe: 05.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune reportofoane digitale

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca esti student, jurnalist sau pur si simplu decizi ca e momentul sa iti treci pe hartie memoriile, un reportofon nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de accesorii. Modelele digitale sunt la mare cautare in prezent, intrucat ofera performante avansate la inregistrare, pot stoca o cantitate considerabila de date, iar informatia poate fi usor transferata in format electronic. Daca ai accesat ghidul nostru ca sa descoperi unde gasesc reportofon digital  la un pret bun altii, poate esti gata sa afli si care sunt cele mai recomandate reguli ale selectiei:

 

 

Utilitatea dispozitivului iti impune sa hotarasti daca e nevoie sa cumperi unul conventional sau sa cheltui mai multi bani pe un reportofon digital profesional.

Recomandam cele mai ieftine dispozitive, cu functionalitate limitata, pentru elevi, studenti si orice persoana care trebuie sa inregistreze cantitati mari de informatie acustica la calitate minima. Aici te intereseaza prezenta unui microfon clasic, intern, si cat mai mult spatiu de stocare.

Daca ai nevoie de calitate sonora, mai bine cauti un model cu rezolutie acustica mare(96 kHz/24 biti) cu microfoane externe sau cu astfel de unitati aditionale(si interne, si externe). Durata maxima a inregistrarilor ce pot fi facute trebuie sa corespunda preferintelor tale. Cursurile pot fi inregistrate cu pauze la cel mult 60 de minute, interviurile pot dura in jur de 30min. Pentru cei care doresc inregistrari secrete, recomandam reportofoanele spion, sub forma unor obiecte conventionale: stick USB, ceas de mana sau stilou.

Consulta un grafic cu autonomia energetica a fiecarui dispozitiv vizat, deoarece trebuie sa stii precis de cate ore de inregistrare beneficiezi la o singura incarcare. Asta te scapa de suprize neplacute – nu ti se va termina bateria in cele mai critice momente cand esti in mijlocul inregistrarii.

Mai trebuie sa stii cum poti face ulterior transferul de date, in ce format se salveaza fisierele si care sunt comenzile. Ai nevoie de un model cu port USB pentru transfer pe PC sau laptop. Ca sa mai incluzi un microfon extern, cauta interfata compatibila in acest scop(de multe ori un port XLR). Setarile se pot face simplu, pe baza unui panou cu taste(iti trebuie ceva timp sa te obisnuiesti cu meniul).

Cateva pareri despre cele mai bune reportofoane digitale spun ca te intereseaza si firma producatoare. Cele mai renumite oferte vin de la Sony, Olympus, Panasonic, iUni(spion).

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Sony ICDSX2000

 

Dupa ce ai sa vezi ce capabilitati demonstreaza acest produs, apar toate sansele sa il consdieri si tu ca fiind cel mai bun reportofon digital Sony. Este un model cam costisitor, insa ofera calitate de inregistrate profesionala, pe baza celor doua microfoane Hi-Res Audio, care proceseaza cu mare acuratete chiar si cel mai slab semnal sonor.

Esantioanele preluare vor avea rezolutie acustica mare, la 24biti si 96kHz, iar posibilitatea de stocare se face implicand multiple tipuri de format audio: MP3, WAV sau chiar FLAC. Incorporeaza un amplificator digital de sunet, astfel incat preiei semnal la calitate stereo chiar si in timpul unui concert.

Interfata include port USB si functie Bluetooth, aceasta din urma permitandu-ti sa controlezi dispozitivul de pe telefon, de la distanta. Ca spatiu de stocare, consideram ca cei 16GB vor fi suficienti, asigurand pana la 636 de ore de inregistrare in format MP3.

 

 

 

 

 

Sony ICDUX560B

 

Perfect pentru prezentari, cursuri si intalniri – asa putem caracteriza acest model Sony recomandat spre utilizare conventionala. Este un produs echipat cu microfon stereo de sensibilitate ridicata, ce permite preluarea eficienta a semnaluluia acustic provenit din apropiere. In acest scop, aparatul este configurat pentru a focaliza sensibilitatea microfonului.

Ca spatiu de stocare intern, ai la dispozitie 4GB, insa datele le poti partaja ulterior fara probleme, intrucat un port USB integrat iti permite sa tranferi totul pe laptop sau PC. La nevoie, reportofonul accepta si card microSD, daca vrei sa beneficiei de mai mult spatiu.

Se alimenteaza pe baza unui acumulator cu litiu foarte eficient, care necesita doar 3 minute de incarcare pentru a furniza ulterior energie cat pentru 1 ora de functionare. Se stocheaza fisiere in diverse formate de sunet, de la LPCM si MP3, pana la AAC sau WMA. Obiectul incape usor in buzunar, avand doar 101.5 x 36.6mm.

 

 

 

 

 

Olympus WS-831

 

Iata un reportofon digital Olympus ieftin si bun care va fi apreciat de catre jurnalisti si studenti deopotriva. Este un produs echipat cu microfon stereo, ce iti permite sa identifici chiar si directia interlocutorului, in momentul in care asculti inregistrarile realizate. Filtrul Low Cut incorporat contribuie la calitatea acustica pe care configuratia aparatului  o promite utilizatorilor.

Include tehnologie inteligenta, care iti permite sa filtrezi semnalul audio astfel incat sa redai numai portiunile din discurs care te intereseaza, iar asta poate fi un mare atu cand transcrii, de exemplu, un curs. Conform spatiului disponibil, cantitatea de date inregistrate va corespunde unui interval de 126h(memoprie 2GB).

Datele se pastreaza in format WMA si MP3, iar alimentarea se face simplu, cu baterii AAA. Masurand doar 101 x 40.6 x 15.1mm si avand numai 54g, acest reportofon este cat se poate de usor de folosit si de transportat.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status