Cel mai bun mixer audio ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.20

 

Cum aleg cele mai bune mixere audio ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vrei sa te ocupi de sonorizarea unui eveniment sau te gandesti sa faci niste inregistrari in studio sau acasa, e bine sa folosesti o consola de mixaj care poate prelua si procesa semnalele audio, eliminand interferentele si armonizand sunetele, transmitandu-le mai apoi catre difuzoare. Utilizarea unui astfel de dispozitiv iti permite sa evidentiezi anumite aspecte ale sunetului receptat, modificand dinamica si nivelul acustic, in asa fel incat rezultatul final sa reflecte ideile tale artistice.

Daca vei arunca o privire peste oferta magazinelor online, vei remarca faptul ca exista mai multe tipuri, ce difera in functie de caracteristicile tehnice.

Dupa  metoda de procesare a semnalului, mixerele pot fi de tip analogic sau digital. Daca vei cere pareri despre cele mai bune mixere audio ieftine, vei remarca faptul ca acestea sunt impartite. Unele persoane vor spune ca o varianta sau alta e mai buna, dar adevarul e ca fiecare preferinta tine de individ. De regula,  modelul analog are o configuratie a butoanelor si functiilor care permite o deprindere mai rapida si mai usoara a acestora, fiind recomandat persoanelor de nivel incepator. Exista insa persoane cu vechime in acest domeniu ce prefera varianta analog, datorita calitatii sunetului redat.

Mixerele digitale dispun, in schimb, de mai multe efecte pentru sunet si cateva functii in plus. Dimensiunile reduse sunt un atu, pentru ca astfel il poti lua cu tine, daca vrei sa il folosesti in cadrul unui eveniment. Unii utilizatori au mentionat ca exista o intarziere mica a semnalului, de 1.5 pana la 10 milisecunde, care poate deveni usor incomoda in momentul in care  vrei sa urmaresti linia melodica in casti.

Pentru spectacole live si in studiourile profesionale de inregistrare, sunt utilizate modele hibrid ce pot primi si procesa semnale digitale si analogice si care au, de regula, inclusa si posibilitatea utilizarii unui preamplificator. Calitatea sunetului redat este superioara, dar si pretul de achizitie este pe masura.

Canalele sunt caile de transmisie a semnalelor acustice si determina numarul de surse de la care poate fi preluata informatia simultan. Acestea pot fi de tip mono sau stereo, a doua varianta fiind mai indicata,  atunci cand vrei sa inregistrezi semnal de la un instrument mai complex. Ideal, mixerul ar trebui sa aiba canal pentru microfon, pentru instrumente si pentru amplificare semnal, in caz ca acesta nu este inclus deja in structura interna. Cu cat canalele sunt in numar mai mare, cu atat mai bine.

Egalizatorul asigura controlul anumitor frecvente de sunet, oferind posibilitatea eliminarii sunetelor nedorite sau evidentierea unor anumite segmente. Minim, un mixer ar trebui sa dispuna de cel putin 3 benzi de egalizare care sa corespunda sunetelor joase, medii si inalte. Daca iti doresti un dispozitiv care sa iti ofere un control de finete asupra sunetului, ar trebui sa alegi un model cu mai multe benzi de egalizare.

Modelul pe care vei decide sa il achizitionezi ar trebui sa dispuna de un port RCA, o mufa jack de 6.3mm si una de tip XLR (pentru conectarea boxelor). Utila ar fi si o mufa USB, care sa iti permita conectarea la dispozitive digitale, conform celor mai multe opinii despre cel mai bun mixer audio ieftin.

Acum ca ai o idee cam ce caracteristici tehnice ar trebui sa fie verificate, poti arunca un ochi pe produsele descrise mai jos. Ne-au atras atentia, atunci cand am verificat oferta existenta in magazinele online si cele fizice, conventionale, unde gasesc mixer audio ieftin, la un pret bun, artistii sau inginerii de sunet, prin pretul avantajos si configuratia buna.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Behringer Xenyx 1202FX 

 

Behringer Xenyx 1202FX este un mixer audio de tip analog, ce poate fi utilizat pentru spectacole live sau in studio. Este un dispozitiv portabil, cu o greutate totala redusa, de 2.94 kg, ce iti permite sa il instalezi in orice locatie, atata timp cat dispui de acces la sursa de curent.

Dispune de 4 canale de tip mono si 2 stereo, caracteristica tehnica ce iti ofera posibilitatea obtinerii sunetului din mai multe surse simultan. Poti prelucra fiecare canal datorita prezentei microprocesorului digital de efecte. Preamplificatoarele de microfon incorporate ofera un sunet clar si  permit utilizarea acestui dispozitiv si pentru karaoke sau pentru inregistrari vocale.

Cele 3 benzi de egalizare permit prelucrarea separata a sunetelor joase, medii si inalte. Nu dispune de ecran LCD, care ar fi implicat un cost de achizitie mai mare. Conectorii sunt de tip RCA, XLR (pentru boxe) si un jack de 6.3 mm, suficienti pentru face fata cu brio cerintelor de sonorizare a unui eveniment.

 

 

 

 

 

Phonic MU 1202x 

 

Phonic MU 1202x este un mixer analog ce poate fi utilizat cu rezultate bune in studio sau in cadrul evenimentelor, asigurand o redare clara si de calitate a semnalului sonor. Cele 4 canale de tip mono si cele 4 de tip stereo asigura o achizitie buna a sunetului, atat de la nivel instrumental, cat si vocal.

Dispune de procesor de efect cu 16 programe cu multiple efecte, oferind sansa de a ajusta dinamica si timbrul sonor dupa propriile preferinte. Egalizatorul are cate 3 benzi de control pentru fiecare canal, distribuite pe registrul jos, mediu si inalt.

Filtrul low cut de 75 Hz pe canalele de microfon asigura o calitate mai buna a semnalului, prin reducerea zgomotului de fond, ce poate cauza interferente. Vocea este amplificata prin aplicarea unui filtru PhantomPower +48V pe canalele de microfon. Iesirile de tip jack ofera un volum crescut, pentru a urmari cu usurinta linia melodica generata.

 

 

 

 

 

Behringer Xenyx 302USB 

 

Behringer propune un mixer audio, ieftin si bun, prin lansarea modelului analog Xenyx 302USB. Dimensiunile reduse, de doar 117 mm x 153 mm, permit instalarea acestui dispozitiv in spatiile mici, fiind mai usor de manevrat decat variantele mai voluminoase.

Poate fi folosit cu succes acasa, conectat la laptop, rezultatul final fiind de inalta calitate. Modelul pune la dispozitia utilizatorului o serie de programe pentru editare audio, printre care si versiunea a patra a softului Traktion, ce inlocuiesc cu succes actiunea procesorului de efecte.

Conectorii sunt de tip combo, unul de tip input XLR/jack 6.3 mm si un canal output USB/Linie asigura importarea unui semnal pur, cu interferente reduse, si redarea selectiva a muzicii la nivelul castilor/boxelor sau doar prin casti, in caz ca vrei sa auzi negativul pentru a inregistra doar segmentul vocal.  Egalizatorul pe 2 benzi permite o ajustare suficienta a registrelor sonore, pe inalte si joase, pentru a obtine un sunet dinamic si de calitate.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status