Cea mai buna boxa activa profesionala Behringer

 

Cum aleg cele mai bune boxe active profesionale Behringer

 

Ghidul cumparatorului

Boxele active sunt acele dispozitive de redare a sunetului care, spre diferenta de cele traditionale, incorporeaza un sistem crossover, de separare a frecventelor (inalte, joase, uneori si medii) si de procesare a lor cu drivere dedicate. Acest proces include si amplificare, astfel incat sunetul va fi mai clar si mai puternic decat in cazul celor pasive. In plus, toate componentele sunt perfect integrate, avand sistemul final in minte, ceea ce da un sunet mai calitativ si evita procedurile de instalare complicate.

 

 

Nu putem vorbi despre boxe active profesionale si sa trecem cu vederea firma Behringer, fondata in Germania in 1989 si specializata pe echipamente audio. Aceasta a devenit rapid lider de piata in ceea ce priveste dispozitivele dedicate muzicienilor si tehnicienilor de sunet, pentru concerte si inregistrari, dar comercializeaza si game pentru utilizare la domiciliu.

Din pareri despre cele mai bune boxe active profesionale Behringer, reies cateva utilizari frecvente: pentru sisteme home theater, daca doresti un sunet impecabil, fara pierderea niciunui detaliu si performanta identica dupa utilizare indelungata, pentru muzicieni amatori, DJ sau petreceri de neuitat. Daca nu te pricepi la astfel de dispozitive, iata si cateva criterii de selectie.

Mai intai va trebui sa te hotarasti asupra tipului de produs dorit, daca este vorba despre boxe simple, care incorporeaza si subwoofer sau un subwoofer dedicat, pentru a fi legat in cadrul unui sistem. Daca ai nevoie de un sunet plin, care sa acopere fidel toate frecventele, probabil ca vei avea nevoie si de acest dispozitiv separat, specializat pe sunetele joase.

In functie de dimensiunea spatiului in care vrei sa redai muzica, vei alege si puterea boxelor, care la randul sau, determina volumul maxim. Numarul care te intereseaza este RMS, semnificand puterea constanta oferita, fara a distorsiona sunetul din cauza supraincalzirii. Este evident ca la domiciliu nu vei avea ce face cu valori exorbitante, dar 600 W RMS (echivalentul a maxim 2200 W) poate fi necesar pentru un concert. La volumele uzuale din domiciliu, necesarul de putere este de fapt extrem de mic.

In functie de felul in care urmeaza sa le folosesti, te pot interesa functiile suplimentare. Unele boxe active au si un mixer inclus, ducand portabilitatea si mai departe. Exista dispozitive cu linii de intrare pentru un instrument si/ sau microfon sau mp3 player incorporat, astfel incat pot fi utilizate in baruri, pentru concertele trupelor locale, karaoke, recitare de versuri, etc.

Mediul online este locul unde gasesc boxe active profesionale Behringer, la un pret bun si alti melomani si muzicieni, asa incat iti oferim si cateva recomandari cu utilizari si preturi variate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Behringer B1800HP 

 

Modelul B1800HP este posibil cea mai buna boxa activa profesionala Behringer, specializata pe frecventele joase. Practic, este un subwoofer puternic, care va completa o linie pentru concerte, seturi DJ sau petreceri de mari dimensiuni, ori in aer liber.

La ce iti trebuie un subwoofer? Atunci cand muzica include mult bas ori tobe, boxele simple nu vor reda fidel toate frecventele, joasele fiind in mod deosebit greu de procesat. Acest model ofera o putere RMS de 600 W (maximul fiind de 2200 W) si frecvente de 32-100 Hz. Difuzorul are o dimensiune impresionanta, de 18”, suficienta pentru incaperi de dimensiuni mari si completarea unui sistem deja performant.

Fiind un dispozitiv atat de puternic, portabilitatea sa este relativa. Cantareste 54 de kg, dar nu este un numar atat de mare cand te gandesti ca ai scapat de amplificator, crossover sau egalizator, iar conectarea la un sistem este mult mai simpla.

 

 

 

 

 

Behringer B215D 

 

Behringer B215D face parte din gama Eurolive, centrata pe portabilitate si putere mare, avand amplificatoare performante si redand intreaga gama de frecvente. O recomandam pentru cluburi, atat pentru playback si muzica live, dar si pentru DJ ori muzicieni solo, care ar calatori cu propriul echipament.

Puterea este de maxim 550 W, ceea ce se traduce in 385 W RMS, difuzorul masoara 15”, iar gama de frecvente acoperita este de 55-2000 Hz. Desigur, daca muzica are un bas puternic, un subwoofer va oferi o calitate mai buna a sunetului, dar pentru redarea muzicii intr-o cafenea, un sistem home theater sau un proiect chitara-voce ori a capella este absolut suficienta. Beneficiaza de o intrare de linie sau microfon, care include controlul volumului, iar egalizatorul dedicat pentru doua benzi asigura reglarea perfecta a sunetului. Boxa beneficiaza si de o linie de iesire, pentru a fi conectata cu alte sisteme de sunet.

Date fiind puterea si claritatea sunetului, este intr-adevar o performanta ca Behringer a reusit sa mentina greutatea la 27 kg, facand acest dispozitiv audio unul cu adevarat portabil.  

 

 

 

 

 

Behringer B210D 

 

Modelul B210D este o boxa activa profesionala Behringer ieftina si buna, cu putere medie, asigurand 180 W RMS si un maxim de 200 W. Si aceasta face parte din seria de boxe Eurolive, care incorporeaza transformatoare si amplificatoare de mare putere, raportate la o greutate minima.

Difuzorul masoara 10”, ceea ce, impreuna cu restul specificatiilor, recomanda acest dispozitiv unor cafenele sau localuri care nu au solicitari foarte importante in ceea ce priveste muzica. Boxa dispune de o intrare pentru o linie de sunet/ microfon, cu controlul volumului. Acest lucru o face o alegere buna si pentru karaoke sau one-man show-uri, ori ca utilizare ca si monitor de podea, in timpul unui concert mai mare. Gama de frecvente redate este cuprinsa intre 65 si 20000 Hz, asadar fara valori foarte bune in gama sunetelor joase, dar acest lucru nu este neobisnuit pentru boxele de acest tip.

Pentru cei care vor sa dea petreceri de neuitat la domiciliu sau in aer liber, acesta este produsul potrivit: sunet profesionist, cu volum si claritate foarte mari, dar la un pret accesibil.  

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status