fbpx

Cele mai bune boxe profesionale active

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.19

 

Cum aleg cele mai bune boxe profesionale active

 

Ghidul cumparatorului

Cand vorbesti de boxe profesionale, poti sa te referi fie la niste piese utile intr-un local, fie in dotarile unui studio sau ale unei sali de spectacol. In ciuda preconceptiilor, multe dintre aceste exemple sunt doar piese pasive, care necesita conectarea la un amplificator pentru a oferi sunetul cu putere.De cealalta parte, exista si boxe profesionale gata amplificate, care se numesc active si pot fi cumparate de catre orice utilizator care considera ca vrea sa beneficieze de un sunet clar si puternic. In continuare, iata cateva criterii care te vor ajuta sa alegi in mod inspirat si sa stii unde gasesc boxe profesionale, active, la un pret bun, toti cei interesati.

In prima instanta, se va decide tipologia boxelor cumparate. Poti alege un sistem de difuzoare sau sa cumperi fiecare piesa separat. Cele mai intalnite modele  active sunt oferite sub forma de subwoofere, avand ca scop principal redarea frecventelor joase, adica sunetul de bass. Mai departe, cand cumperi mai multe componente deodata, poti alege sisteme 2.1, 5.1 sau chiar 7.1, insa costul va fi direct proportional cu numarul componentelor din set.

Cei mai importanti indicatori de performanta pentru difuzoarele active sunt: puterea RMS(si nu PMPO), sensibilitatea(redata in dB, exprima cantitatea de sunet pe care o poate produce cu o valoare de putere oferita) si frecventa in raspuns(gama de frecventa acoperita de fiecare boxa).

Un subwoofer de calitate va oferi un indice RMS de circa 100 de watti, in timp ce pentru un sistem format din 3 piese recomandam in jur de 300W putere RMS totala. Acest aspect trebuie corelat cu sensibilitatea, caci cifra indicata, sa zicem 80dB, reprezinta cantitatea de zgomot produsa la 1m de difuzor cu 1W putere consumata. De aceea, pentru sensibilitate recomandam valori de 80-90dB.

Pentru difuzoarele de joase, spectrul de frecventa acoperit trebuie sa fie de la 16/20Hz, la 120/200Hz. Frecventele medii si inalte se pot extinde pana spre 20000Hz. Se considera ca urechea umana poate percepe sunetele situate intre 20Hz si 20000Hz, deci mai mult un difuzor de inalte nu are de ce sa iti ofere.

Unele pareri despre cele mai bune boxe profesionale active ne-au determinat sa iti oferim si cateva exemple concrete de produse.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Edifier S730 

 

Ca sa poti spune ca ti-ai instalat in living cele mai bune boxe profesionale active, poti sa analizezi fugitiv caracteristicile tehnice ale acestui sistem 2.1. Este un produs recomandat in uz conventional, fiind special conceput pentru utilizatorii cu pretentii la un sunet calitativ. Include un subwoofer si doi sateliti, alaturi de o telecomanda micuta si usor de folosit(wireless).

Cu o putere de amplificare de 300W RMS, acest kit ofera muzica la volumul de care orice meloman are nevoie, garantand o sensibilitate de 85dB si cate 75W putere RMS pentru sateliti. Raspunsul in frecventa corespunde spectrului perceptibil de urechea umana si se pot face multiple ajustari, de volum, balance, bass etc.

Incintele din lemn si tehnologia de ecranare magnetica permit un sunet clar si curat, si chiar daca nu-ti vor sparge geamurile, ca in reclame, date la volum maxim, aceste boxe au posibilitatea sa iti ofere o experienta acustica placuta, desavarsita.

 

 

 

 

 

Magnat Monitor Supreme Sub 302A 

 

Acest subwoofer activ de la Magnat are toate sansele sa iti ofere sunetul ce beneficiaza de un bass de exceptie, intrucat asigura o putere RMS de 100W. Incorporeaza un difuzor de 300mm si totalizeaza 16Kg in greutate, fiind relativ usor de instalat in cadrul unui sistem de sunet.

Raspunsul in frecventa corespunde valorilor de 16 – 200Hz, deci cele mai joase cifre sunt percepute ca simple vibratii, si nu ca sunet. Cand folosesti acest subwoofer pentru a completa un sistem Home Cinema, poti fi sigur ca filmele de groaza vor avea impact ireprosabil(unele filme horror utilizeaza infrasunet, la frecvente mai mici de 20Hz, care pot determina anxietate, tremur si chiar palpitatii ca sa te “scufunde” complet in atmosfera respectiva).

Subwooferul are constructie solida si ofera rezonanta echilibrata, cu ajutorul incintei  MDF, a circuitului de aer intern optimizat si a picioruselor cauciucate anti-rezonanta. Il recomandam la fel de bine pentru jocuri, filme si chiar muzica.

 

 

 

 

 

Behringer B210D 

 

Trebuie sa fii constient ca pe o boxa profesionala activa, ieftina si buna vei cheltui ceva mai multi bani decat pe un simplu sistem de boxe stereo pentru PC, asa ca la aceasta categorie iti putem recomanda un produs oferit de celebrul brand Behringer. Face parte din gama Eurolive si include amplificator clasa D cu 200W putere RMS.

Piesa are un difuzor de inalte si unul de joase in aceeasi incinta, asigurand un raspuns in frecventa de la 65Hz, la 20000Hz. Pentru frecvente si mai joase s-ar putea sa trebuiasca sa utilizezi separat conectat un subwoofer, insa ca performanta si specificatii tehnice, consideram acest model unul dintre cele mai apreciate din gama profesionala ce pot fi cumparate la un pret destul de scazut.

Mai apreciem faptul ca este o boxa portabila, beneficiind de procesor intern de sunet si de  o interfata de conexiune  cu port aditional Line In, ca sa ii poti adauga si alte boxe. Totul este integrat intr-o incinta trapezoidala si beneficiaza de manere de transport pentru portabilitate optima.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status