Cele mai bune boxe de podea

Am modificat articolul ultima data pe: 03.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

12

Comentariile
vizitatorilor

16

Produse
analizate

17

Ore
investite


 

Cum alegi o boxa buna pentru podea

 

Ghidul cumparatorului

Spre deosebire de situatia cand alegi niste boxe satelit sau niste difuzoare de etajera, atunci cand te gandesti sa cumperi boxe audio de podea vei avea in vedere in principal spatiul in care trebuie sa le montezi si sa le utilizezi. Aceste variante mai voluminoase de piese integrate unui sistem audio sunt recomandate celor care prefera o experienta a sunetului mai pregnanta, mai impresionanta din punct de vedere acustic, la fel de bine cum se intampla in cazul unui sistem audio 5.1.

Alegand alternativa difuzoarelor standfloor, nu numai ca poti asculta muzica preferata la volum mare, ci te poti si bucura de filme in mod apropiat de experienta pe care o ai intr-un  cinematograf. Totusi, cand multe persoane nu stiu unde gasesc boxe de podea la preturi bune sau care sunt criteriile de selectie pentru o pereche de componente de calitate, identificarea unei oferte adecvate poate fi un proces dificil si indelungat. Ca sa nu trebuiasca sa fii un expert in sonorizare, dar sa stii ce indicatori de performanta trebuie sa ai in vedere la alegerea itemilor adecvati pentru sufrageria ta, iti recomandam analiza urmatorului ghid de selectie:

A.1 Boxe podea

Tipul: In functie de prezenta sau absenta amplificarii integrate, poti avea modele pasive si modele active. Daca deja detii un sistem audio corect amplificat, boxele pe care le alegi pot fi pasive, adica vor avea numai rolul de a prelua semnalul si de a-l reda, fara sa ii aduca modificari. Majoritatea ofertelor pe care le intalnesti recomandate la boxe de podea sunt incadrate in aceasta categorie, deoarece se considera ca necesarul de putere util in cazul unui utilizator conventional nu este foarte mare.

In situatia contrara, cand cauti boxe de podea cu amplificator, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt catalogate la categoria “active”.  Respectivele modele pot fi la fel de bine integrate in sisteme audio de interior sau de exterior, multe variante facand parte din recuzita organizatorilor de evenimente, unde se urmareste obtinerea a cat mai multi decibeli in redarea sunetului.

 

Puterea: Este firesc faptul ca, pe cat de multa putere iti ofera un set de difuzoare, pe atat de tare sa poata fi percepute sunetele redate. Totusi, exista doi indicatori de putere diferiti pe care trebuie sa ii verifici si sa-i compari: PMPO(puterea maxima) si RMS(puterea medie). Ca strategie de marketing, cifra mentionata de catre multi producatori este cea pentru un output maxim de putere – Peak Musical Power Output, dar nu reflecta capacitatea efectiva de redare in mod constant. Valoarea maxima poate fi atinsa, dar va fi sustinuta numai pret de o milisecunda, drept pentru care, poate fi clar scoasa din schema noastra de calcul.

Ceea ce trebuie sa te intereseze din postura de potential cumparator este puterea Root-Mean-Square(RMS), adica media ce poate fi obtinuta la functionarea continua. Din pacate, nu exista o formula fixa, care sa te ajute sa-ti dai seama de valorile RMS, cunoscandu-le doar pe cele PMPO, iar din aceasta perspectiva, cel mai important sfat pe care ti-l putem da este sa alegi cu precadere produsele pentru care se va specifica RMS, intrucat furnizorii acestora pot fi considerati mai de incredere. Daca te gandesti la boxe de apartament, te poti multumi cu un RMS de 50 – 100W. Pentru sonorizari in spatii inchise, 150 – 170W pot fi considerati foarte buni.

 

Terminologia tehnica: La acest capitol vom nota frecventa in raspuns, impedanta si sensibilitatea. Primul aspect poate fi cel mai usor inteles, intrucat reprezinta gama de frecventa a sunetelor redate, aceasta trebuind sa corespunda cu cea perceptibila de urechea umana. Valorile ce pot fi corect percepute de om sunt de la 20Hz si pana la 20kHz, iar cei mai multi producatori de boxe ofera produse care chiar depasesc aceste frecvente.

Despre impedanta se poate spune ca este un indicator al rezistentei. Pot exista impedante de 4, 6 sau 8 ohmi, iar cand vorbim de boxe pasive, trebuie sa potrivesti practic impedanta data pentru amplificator cu cea oferita de difuzoare. Daca atasezi boxe cu impedanta foarte scazuta la un amplificator cu impedanta mare, acesta se suprasolicita, incalzindu-se si deteriorandu-se. Daca situatia e inversa, sunetele nu vor fi redate foarte bine.

Eficienta cu care un difuzor converteste puterea consumata in sunet este reflectata de indicatorul numit sensibilitate. Cu cat este mai mare aceasta, cu atat mai putina putere consuma boxa pentru a oferi un sunet puternic. Sensibilitatea se calculeaza pentru cate 100W si se specifica in decibeli. Aceiasi 100 de watti vor fi consumati deopotriva de o boxa cu sensibilitate de 85dB sau de una cu 95dB, numai ca in cazul celei de-a doua, sunetul se aude mai puternic. Daca te axezi pe muzica zgomotoasa, e suficient sa te gandesti la niste boxe cu peste 90dB la capitolul sensibilitate.

 

Interfata: ne referim aici in special la interfata de conectare cu sursele de semnal si cu restul sistemului audio. Trebuie sa te uiti in principal la setul de conectori si sa te asiguri ca televizorul, sistemul audio deja detinut sau orice alt dispozitiv la care planuiesti sa conectezi difuzoarele iti ofera porturi compatibile. In plus, mai exista si alternativa unor boxe de podea wireless, optiune pe care poti sa o iei in considerare, dar te costa mai mult, fiind si foarte posibil ca sursa de semnal pe care deja o detii sa nu fie echipata pentru acest mod de comunicare.

A.2 Boxe podea

Alcatuirea si designul: trei aspecte trebuie identificate si cuantificate aici: numarul de difuzoare incluse intr-o singura boxa, dimensiunile si materialul incintei si aspectul estetic al pieselor. Toate modelele care trebuie sa ofere un sunet complex vor trebui sa incorporeze trei difuzoare diferite, pentru fiecare canal acustic redat: pentru frecvente joase, inalte si medii. Apoi, calitatea incintei si marimea acesteia trebuie atent analizate. Desi lemnul este un material rezistent, care permite reverberatii acustice interesante, poti sa optezi si pentru variante din plastic, mai nou foarte apreciate de multe pareri despre cele mai bune boxe de podea .

Cu cat sunt mai mari difuzoarele, cu atat mai mare trebuie sa fie incinta, pentru ca intre centrele lor trebuie sa se formeze anumite distante minime. Dimensiunile si, mai ales, inaltimea unei boxe trebuie comparate cu spatiul de care dispui, pentru a putea fi integrate cat mai usor intr-o incapere. Sub aspect estetic, te sfatuim sa alegi produsele cu bun gust, in culori potrivite cu restul aparatelor electronice detinute si cu un design apropiat de cel al sistemului audio in care vrei sa integrezi itemii.

 

Brandul: Exista o lista foarte ampla cu producatori ce ofera boxe de calitate, dar printre cei mai populari si la noi putem enumera: Sony , Pioneer, Akai, Magnat, JBL sau Yamaha. De la Akai poti alege produse considerate accesibile pentru orice cumparator, in timp ce Magnat se axeaza pe oferte cu putere RMS mare si foarte mare. Daca te intereseaza foarte mult raportul pret – calitate, Pioneer si Taga se numara printre cele mai pomenite nume.

 

Celor ce asteapta sa descopere unde gasesc boxe de podea la un pret bun le sugeram neaparat achizitionarea direct pe Internet. Lasand la o parte faptul ca diversitatea ofertelor este cu mult mai buna online decat in magazine, pana si cheltuielile pot fi mai reduse. O demonstreaza asta si lista de boxe pe care ti le propunem in cele ce urmeaza.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

AKAI SS006A-305C

 

1.AKAI SS006A-305CCand cauti cele mai bune boxe de podea, cei de la Akai au suficiente alternative pentru acest tip de montaj, dar poate ca cea mai convenabila astfel de oferta este pentru modelul aici inclus. Piesele sunt doua la numar si se incadreaza in categoria produselor fara amplificare integrata, deci pasive. Vor putea fi conectate la un sistem audio sau utile in cadrul unei amenajari pe modelul Home Cinema, intrucat acopera un spectru de frecventa de 55 – 20000Hz si transmit sunetele pe trei canale: pentru tonalitate joasa, inalta si medie.

Se obtine astfel un sound complex si unitar, iar puterea RMS de 150W le face adecvate si pentru auditii pline de volum. Pe baza unei impedante mici, de 4 ohmi, aceste piese se potrivesc eficient unui amplificator cu aceleasi valori asigurate. Eficienta la consumul energetic este una moderata, rezultand pe baza sensibilitatii de 89dB. Cu incinte mari, ce ating inaltimea de 1060mm si cantarind 20.5Kg, aceste boxe pot fi integrate cel mai optim intr-o sufragerie spatioasa sau intr-un salon.

Consideram emblematic raportul dintre costul necesar achizitionarii, puterea oferita si indicatorii de functionare tehnica, pe baza caruia recomandam oricarui meloman aceste boxe standfloor de la Akai.

 

Avantaje:

Ofera valori RMS mari, de 150W, demonstrand sunet puternic redat

Boxe cu o eficienta energetica optima, avand o sensibilitate de 89dB

Sunetul preluat se va auzi la calitate inalta, fiind integrate difuzoare pentru toate frecventele

Costurile, in raport cu capabilitatile, indica o oferta atractiva

 

Dezavantaje:

Piesele nu au amplificator intern, necesitand conectarea cu o sursa de amplificare suplimentara externa.

button 2

 

 

 

Magnat Monitor Supreme 802

 

2.Magnat Monitor Supreme 802Daca exista amatori interesati sa stie care sunt cele mai bune boxe de podea  Magnat, care sa coste relativ putin, avem acest exemplu pentru persoanele vizate. Deschidem lista capabilitatilor prin a mentiona ca piesele sunt pasive, deci n-au amplificare interna, insa data fiind o putere RMS de 170W, putem declara din start ca avem de-a face cu niste difuzoare proiectate pentru utilizatorii care asculta mereu muzica la maxim.

Pentru a demonstra totala transparenta, producatorii specifica si valorile PMPO, putandu-se astfel face o comparatie pentru cei interesati de acest coeficient. Acoperind tot spectrul frecventei perceptibile de auzul uman, difuzoarele au un raspuns in frecventa de 22 – 40000Hz.

Sunt clar facute pentru auditii pline de volum, intrucat si eficienta energetica e ridicata, cu 92dB in registrul sensibilitate. Trebuie conectate la un sistem acustic ce are amplificator compatibil, in acest sens fiind util sa stii ca impedanta necesara este de 8 ohmi. Boxele au dimensiuni moderate, de 215 x 850 x 273mm, putand fi integrate relativ usor in orice incapere.

Oferind una dintre cele mai ridicate valori de putere RMS din acest clasament, boxele Magnat sunt recomandate tuturor potentialilor utilizatori care vor nu numai un sound de calitate, ci si cat mai multi decibeli degajati.

 

Avantaje:

Redau sunetul cu multa putere, avand ca indice RMS 170W

Ofera un fond sonor plin, complex, avand raspuns in frecventa adecvat posibilitatilor de perceptie umane

Valorifica eficient puterea consumata, asigurand o sensibilitate mare, de 92dB

Se integreaza facil in ambient, dimensiunile fiind moderate

 

Dezavantaje:

Necesita conexiunea cu un amplificator cu impedanta mare, avand la randul lor aceasta valoare specificata la 8 ohmi

button 1

 

 

 

Pioneer CS-5070

 

3.Pioneer CS-5070Aceste boxe de podea Pioneer sunt recomandate de un raport cost-capabilitati suficient de optim. Dimensiunile compacte si niste performante foarte bune iti vor permite sa le integrezi intr-un sistem audio de inalta tinuta. Ofera o putere RMS de 140W, sunt in numar de doua, iar numarul de canale integrat este de 3, corespunzand frecventelor de orice tip: medii, joase si inalte.

Nu numai ca poti folosi o treapta de volum ridicata, ci poti asculta toate melodiile beneficiind de finete in redare, intrucat raspunsul in frecventa de 40 – 20000Hz acopera aproape complet spectrul corespunzator auzului uman. Cu sensibilitatea de 90dB data ca valoare, putem intui o excelenta eficienta energetica.

Boxele sunt fiabile, construite cu ecranare magnetica, iar difuzoarele sunt corect plasate, in functie de dimensiuni.  Cu o impedanta specificata la valori de 8 ohmi, e util sa le adaptezi unui amplificator corespunzator, caci fac parte din categoria modelelor pasive. De asemeni, garantia pe care o primesti e de 2 ani.

Toti cei care prefera ofertele brandului Pioneer au acum sansa de a-si cumpara boxe de inalta calitate pentru sistemul audio detinut, beneficiind de un cost moderat si de performante ridicate.

 

Avantaje:

Puterea cu care este redat sunetul poate fi intuita vazand indicatorul RMS, cu 140W

Calitatea la redare este asigurata, oferindu-se raspuns in frecventa adecvat pentru urechea umana

Piesele au o constructie robusta si fiabila, conurile difuzoarelor avand dimensiuni diferite si fiind plasate corect in interior

Sensibilitatea de 90dB indica un consum optim in raport cu zgomotul produs

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori ar fi apreciat o garantie mai extinsa

button 2

 

 

 

Taga Harmony TAV-806F

 

4.Taga Harmony TAV-806FPrintre cele mai bine cotate ca reactie a utilizatorilor putem identifica aceste boxe standfloor Taga. Itemii incorporeaza niste difuzoare de bass de 8inch, semn ca sunetele pe frecvente joase vor fi propagate cu o dinamica de exceptie, reverberand foarte placut in incaperea in care iti plasezi sistemul audio.

Nu numai ca auzi melodiile in sistem multidimensiunal, cu frecvente pe trei canale, ci si poti deslusi elemente de finete acustica, intrucat raspunsul in frecventa acopera 30 – 25000Hz, indice foarte apropiat de posibilitatile de perceptie umane. Boxele sunt pasive, insa ofera o putere RMS mare, de 180W, cifra care intrece multe valori incluse in acest top.

Necesita amplificare externa si au impedanta de 6 ohmi, pe baza careia pot fi adaptate unui sistem acustic. Produsele au incinte din PVC, insa peretii sunt intariti, pentru a le creste rezistenta la vibratii. Cu un design compact, dimensiuni de 245 x 108 x 312mm si un aspect simplu, aceste piese se vor incadra oriunde eficient.

Cei care iubesc sound-ul de calitate si doresc mai presus de orice sa beneficieze de niste puteri ridicate de redare sunt sfatuiti sa acorde o sansa acestei oferte Taga.

 

Avantaje:

Sunetul este proiectat cu putere, componentele oferind 180W RMS

Frecventele joase, foarte placute pentru auzul uman, vor fi eficient redate, pe baza difuzoarelor mari dedicate acestui canal acustic

Se plaseaza facil in orice spatiu, caci ocupa foarte putin loc, avand dimensiuni reduse

Boxele au o constructie solida, cu pereti consolidati anti-vibratii

 

Dezavantaje:

Costurile necesare cumpararii sunt mai ridicate decat in alte cazuri date ca exemple

button 1

 

 

 

Taga Harmony TAV-806S

 

5.Taga Harmony TAV-806SDaca te intereseaza niste boxe cu multiple posibilitati de montaj, atunci nu trebuie sa fii indiferent la aceasta oferta a firmei Taga. Designul si dimensiunile reduse permit acestor difuzoare sa fie la fel de usor integrate pe un raft, desi la origini sunt proiectate in sistem standfloor.

Piesele includ cate un tweeter(frecvente inalte) si cate un driver midrange(frecvente medii) care asigura un caracter multidimensional sunetului emis. Desi nu includ woofer, acesti itemi se caracterizeaza printr-un raspuns in frecventa destul de diversificat, de 53 – 25000Hz. Cu ajutorul puterii RMS de 120W, dispozitivele fac treaba excelenta in cadrul unui sistem audio de interior sau al unuia tip Home Cinema.

Ambele componente masoara cate 180 x 300 x 180mm si cantaresc doar 3.15Kg, insemnand ca pot fi usor de plasat si pe perete, cu ajutorul unor suporti specifici. Pentru adaptarea unui amplificator, specificam ca impedanta acestor difuzoare pasive este moderata, de 6 ohmi.

Daca esti gata sa cumperi niste boxe cu multiple posibilitati de montaj si vrei sa cheltui o suma cat mai scazuta pentru a le achizitiona, atunci aceasta propunere Taga e ceea ce cauti.

 

Avantaje:

Boxe de podea ieftine si bune

Ofera suficienta putere RMS pentru auditii la domiciliu, 120W

Asigura fond sonor cu caracter multidimensional, oferind difuzoare separate pentru canalul frecventelor inalte si al celor medii

Sunt mici, deci la fel de bine ca pe pardoseala, pot fi plasate pe un raft sau pe perete

 

Dezavantaje:

Nu au si difuzor pentru frecventele foarte joase, tip woofer, deci bassul va fi mai putin reprezentat

button 2

 

 

 

 

SAL 20

 

6.SAL 20Daca preferi sa cumperi din start boxe de podea active la un pret bun, vei descoperi ca aceasta oferta concureaza cu multe altele de cost similar, insa fara amplificare integrata. Pachetul iti ofera doua componente, fiecare avand cate 3 difuzoare, pentru fiecare canal acustic acoperit.

Cel mai notabil aspect este garantat de puterea RMS asigurata, specificata la 240W. O sa folosesti aceste piese mai mult in sisteme de sonorizare pentru evenimente, intrucat s-ar putea sa-ti deranjezi vecinii, daca intentionezi sa asculti muzica acasa si sa dai la maxim. Gama de frecventa acoperita corespunde bine spectrului auzului uman, 35 – 21000Hz, insemnand ca toata finetea acustica a fiecarui sunet poate fi perceputa.

Orice utilizator va aprecia aceste piese, mai ales pe baza functiei Bass Reflex, care permite ascultarea unui bass mai reverberant, dar necesita si o pozitionare strategica a difuzoarelor. Avand niste dimensiuni considerate mici, de 24 x 60 x 32cm, aceste produse vor fi si facil de montat sau de distribuit in spatiu.

Cine cauta boxe active de calitate si prefera sa investeasca o suma minima, poate apela cu incredere la oferta aici prezentata.

 

Avantaje:

Sunt boxe cu amplificare incorporata oferite pentru un pret usor accesibil

Ofera o putere RMS foarte mare, de 240W, ceea ce inseamna ca pot fi utile la sonorizari de evenimente

Sunetul oferit corespunde frecventei perceptibile de om, fiind multidimensional si complex

Sunt usor de plasat in spatiu, intrucat nu au dimensiuni foarte mari

 

Dezavantaje:

Pentru ca functia Bass Reflex sa aiba impact acustic, trebuie sa cauti o schema de amplasare specifica

button 1

 

 

 

Marci populare:

 

Pentru a simula la tine acasa experienta vizionarii unui film la cinematograf, un set de boxe de podea se vor dovedi o alegere inspirata: atat calitatea sunetului cat si volumul suportat sunt destul de ridicate. In continuare iti poti face o idee despre cativa dintre producatorii populari de astfel de aparate.

Iata o companie germana, fondata in 1973, care aduna mai mult de 40 de ani de experienta in dezvoltarea unor solutii audio, cum ar fi boxe sau casti, home cinema-uri, soundbar-uri care pot fi utilizate in camere diferite pentru ca se bazeaza pe tehnologia wireless, sau amplificatori pentru uz profesional.

In prezent, firma este reprezentata in mai mult de 50 de tari si face o prioritate din a oferi produse de o calitate ridicata care nu costa neaparat o mica avere, ceea ce plaseaza brand-ul in randul preferintelor audiofililor de pretutindeni. Raportul pret/calitate este excelent, desi unele optiuni sunt clar destinate profesionistilor.

In laboratorul din Europa, compania dezvolta tehnologii care respecta cele mai ridicate standarde acustice si numeste intreg procesul “The Science of Sound” (Stiinta Sunetului), fraza care a devenit un fel de motto pentru ca inglobeaza simplu si concis misiunea acestui brand.

Pentru ca forma trebuie sa se adapteze functiei, produsele oferite au si un design foarte studiat: prioritatea majora este sa fie indeajuns de mult spatiu pentru mecanismul audio, dar in acelasi timp, fiecare model integreaza solutii ergonomice.

 

Fondata in 1990 in California, aceasta afacere a avut de la inceput drept scop dezvoltarea unor boxe de cea mai buna calitate, menite sa transforme trairile oricarui audiofil, mai ales cand vine vorba de sisteme home cinema. In definitiv, experienta cinematografica poate fi reprodusa oriunde, atat timp cat ai echipamentul potrivit.

Cu o atentie exceptionala pentru detaliu, designul boxelor fabricate este produsul unei colaborari stranse intre ingineri de sunet, muzicieni familiarizati cu piese clasice, si proiectanti focusati pe inovatie si gasirea unor solutii optime pentru a putea pune la dispozitie intregul spectru audio cu ajutorul unei simple boxe.

Premiile castigate de-a lungul anilor reprezinta o certificare a calitatii produselor oferite de acest brand. Mai mult, compania are un laborator in Baltimore, Maryland, unde unii dintre cei mai buni profesionisti din domeniu continua sa impinga granitele mai departe.

Printre tehnologiile notabile dezvoltate de aceasta companie se numara modalitatea bipolara sau tripolara de propagare a sunetului, controlul inteligent al bass-ului, un sistem surround bine echilibrat, folosirea unui subwoofer integrat care elimina nevoia de a folosi unul extern, dar si utilizarea aluminiului pur.

Aceasta este o companie multinationala, originara din Japonia care a fost fondata in 1938 de Nozomu Matsumoto si se ocupa initial de reparatia radiourilor si boxelor. In zile noastre, compania are sediul central in Tokyo, dar este reprezentata pe tot globul, indiferent de continent: America, Europa, Africa, sau Asia.

Firma s-a ghidat in tot acest timp dupa aceleasi principiu: “emotioneaza inima pentru a atinge sufletul”. Convingerea principala este ca inovatiile tehnologice pot ajuta la dezvoltarea societatii datorita calitatii experientelelor oferite. Brand-ul se inspira din dorinta de creativitate si incearca sa depaseasca stereotipuri pentru a oferi produse cu adevarat originale.

Scopul final este obtinerea unor rezultate autentice care nu se bazeaza neparat pe ultimele trend-uri: mai mult, acest brand reuseste sa impuna noi standarde de calitate.

O atentie deosebita a fost oferita solutiilor pentru masina: este primul producator de aparate stereo si CD playere pentru masina, dar si cel care a integrat pentru prima oara un sistem de navigatie GPS.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune boxe de podea ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca te-ai saturat sa asculti muzica la volum mic sau pur si simplu esti nemultumit de calitatea sunetului oferit de boxele standard, iti sugerez sa incerci boxele de podea care, prin dimensiunile si capacitatea lor de redare iti pot oferi senzatia clubului sau a cinematografului la tine acasa.

 

Alegand sa integrezi aceasta varianta in sistemul tau audio, trebuie sa verifici care sunt caracteristicile in functie de care vei alege noua achizitie, inainte de a consulta utilizatorii de pe forumuri unde gasesc boxe de podea ieftine la un pret bun. In functie de sistemul de amplificare, care poate fi integrat sau nu, boxele pot fi de tip activ – cu amplificator, sau pasiv – doar preia semnalul si il reda, fara sa il modifice.

Caracteristicile tehnice trebuie sa fie compatibile cu elementele de sistem pe care le ai deja. Puterea medie suportata, descrisa in specificatii ca RMS (root-mean-square) si masurata in Watti, reprezinta capacitatea unui sistem de a suporta un anumit nivel de putere electrica furnizat de baza sistemului, fara sa se arda, si este direct proportionala cu intensitatea cu care vor fi percepute sunetele redate.

Impedanta reprezinta rezistenta boxelor la curentul oferit de amplificator si este necesara potrivirea acestor valori, mai ales in cazul sistemelor pasive. Este masurata in Ohmi si poate fi de 4, 6 sau 8 ohmi. Nepotrivirea valorilor de rezistenta pot duce fie la defectarea amplificatorului (in cazul unor boxe cu impedanta mai scazuta decat ar trebui), fie la un sunet redat cu o calitate slaba.

Mai trebuie luata in calcul si sensibilitatea boxelor, masurata in decibeli, care este invers proportionala cu necesarul de curent electric pentru redarea unui sunet puternic.

Un element care devine din ce in ce mai urmarit de cumparatori este materialul din care sunt create boxele – in timp ce lemnul ofera rezistenta la uzura si reverberatii clasice, plasticul incepe sa fie din ce in ce mai apreciat de catre utilizatori, si numarul de difuzoare – in mod normal, ar trebui sa fie trei, distribuite pentru sunete joase, medii si inalte.

Daca elementele descrise mai sus ti-au oferit o imagine unitara asupra boxelor pe care ti le doresti, te invit sa examinezi ghidul de mai jos unde, dupa ce am cautat pareri despre cele mai bune boxe de podea ieftine, am evidentiat cateva elemente care au parut mai interesante.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Boston Acoustics CS 260 MKII 

 

Daca inca mai cauti cele mai bune boxe de podea ieftine, sistemul Boston Acoustics CS 260 MKII ar putea fi una din variantele potrivite pentru tine, asigurand o reproducere audio de inalta calitate pe o gama larga de frecvente. Este un set pasiv de boxe de podea ce aduce un plus de putere sistemelor audio cu care este cuplat, beneficiind de un RMS de 250W si o impedanta de 8 ohmi, potrivite si pentru sonorizarea incaperilor mai mari. Pot fi conectate cu un amplificator cu putere de 15 pana la 200W.

Sensibilitatea este de 89dB, oferind o redare clara si puternica, si dispune de trei difuzoare – pentru sunete joase (160 mm), medii (160 mm) si inalte (25 mm), ce beneficiaza de tehnologie de izolare semnal inteligenta. Placarea firelor conductoare cu aliaj de aur asigura o buna ecranare a semnalului, reducand riscul interferentelor sau intreruperilor.

Forma, mai larga la baza si mai ingusta spre varf, asigura stabilitatea indiferent de locul de plasare in camera, in timp ce cutia de rezonanta din lemn ofera boxelor un aer clasic si elegant.

 

 

 

Taga Harmony TAV-806F 

 

Taga Harmony TAV-806F este un sistem de boxe cu amplificare pasiva, cu o calitate buna a sunetului redat. Ca putere, dispune de un RMS de 180W, oferind o sonorizare buna pentru un apartament. Impedanta de 6 ohmi, atunci cand este corelata cu cea a amplificatorului ofera o claritate deosebita a sunetului.  

Boxele dispun de cate patru difuzoare, cele dedicate bass-ului fiind dublu reprezentate, cu dimensiunea de 203 milimetri fiecare, oferind note joase extinse si cu o dinamica deosebita. Difuzorul de inalte, de 25 mm, si cel pentru sunete medii, de 133 mm, vin in completare, oferind o senzatie multidimensionala la redare.

Cutia de rezonanta este construita robust, din PVC acoperit cu placi groase de MDF, ce reduc distorsiunile vibrationale la minimum. Marginile si colturile rotunjite aduc un plus la nivel estetic, oferind un aer elegant si contribuind la reducerea vibratiilor ce pot afecta performantele de sunet.

 

 

 

Akai SS017A-655MKF 

 

Akai SS017A-655MKF este o pereche de boxe cu amplificare pasiva ce poate satisface necesitatile de sonorizare pentru un spatiu moderat ca dimensiune. Daca iti doresti boxe de podea ieftine si bune poti apela cu incredere la acest model care, cu un RMS de 70W si o impedanta de 6 ohmi, ofera o redare buna si clara a sunetelor. Sensibilitatea se ridica pana la 91dB, oferind o experienta deosebita la ascultare.

Dispune de doua difuzoare pentru sunetele joase, fiecare cu dimensiunea de 165 mm, si un difuzor pentru accentele inalte, de 25 mm. Nu dispune de difuzor specific pentru sunetele medii, dar bass-ul si inaltele sunt evidentiate corespunzator, oferind un sunet clar si puternic.

Cutia de rezonanta este construita in linii drepte, cu unghiuri rotunjite, oferind stabilitate indiferent de pozitia lor in camera si un plus din punct de vedere estetic.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
12 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Budulacu Ion
Budulacu Ion
June 28, 2018 4:21 pm

Buna seara,nu firma Pioneer a scos pe piata pentru prima data un Cd-player,ci firma Sony in colaborare cu Philips.Telefunken sunt firma care au inventat televiziunea color,cd-ul,pick-upul,magnetofonul,dar din pacate nu le au si brevetat,ca atare.

Laur
Laur
November 14, 2018 1:58 pm

Salut! Wharfedale Crystal 4.3 sau Magnat Monitor Supreme 802?

Darius
Darius
January 13, 2019 9:52 pm

Caut niste boxe de podea cat mai bune si cu un bass puternic in buget de 1200 de lei aproximativ

Banica Adrian
Banica Adrian
November 9, 2019 5:05 pm

Salutare,boxele de la Dynavoice Challenger M-85 EX (v.4)si dynavoyce df 8 sunt bune? As vrea sa mi cumpar aceste boxe dar sunt putin in dilema, un sfat?

Banica Adrian
Banica Adrian
November 9, 2019 6:23 pm

Numan REFERENCE 851 5.1 Soundsystem stie cineva de boxele astea?

VIC
VIC
December 21, 2020 6:26 am

Buna ziua,
Mi-ar aduce beneficii noi daca as inlocui soundbarul Sony Htr T3 pe care-l detin acum cu o pereche de boxe de podea. Ma gandeam la Magnat. Considerati ca ar creste calitatea audio?

DMCA.com Protection Status