Cele mai bune amplificatoare audio

Am modificat articolul ultima data pe: 04.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

 

Cel mai bun amplificator audio – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Cei care prefera sa isi incropeasca un sistem audio performant, plecand de la un amplificator audio, trebuie sa treaca printr-o etapa indispensabila de documentare. Daca nu iti permite timpul sa faci asta, vei avea tendinta sa selectezi mai dificil, fiind circumspect la adresa ofertelor pe care le intalnesti online, pe site-urile care comercializeaza aparatura audio. Noi iti explicam din start ce dispozitive categorisim pe primele pozitii intr-o eventuala lista de sugestii, pentru a te scuti sa parcurgi acest intreg ghid.Prima pozitie revine modelului Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss, un amplificator stereo ce promite sa ofere o experienta acustica aparte, pe baza unei puteri RMS moderate si a tehnologiei de izolare galvanica. Poate lucra cu orice tip de fisiere, iar prin adaugarea unei unitati cu tehnologie Bluetooth va fi capabil sa aiba si functionare wireless. Un model apropiat ca pret si performante este cel de pe locul I, anume Marantz PM8005.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Datorita faptului ca imbina tehnologia digitala cu cea analogica, vei beneficia de un sound clasic si clar, fara pic de distorsiuni acustice, astfel incat vei putea asculta melodiile preferate din playlist-ul tau fara sa intampini nici un fel de probleme sonore. Cu alte cuvinte, este imun la interferentele electrice exercitate de alte dispozitive.

Poate atinge maximum 600 de W, deci consumul va fi mare, fapt care se va resimti negresit si in facturile de energie electrica.

Produsul raspunde unei game extinse de cerinte, astfel explicandu-se si foarte multele review-uri pozitive de care amplificatorul audio se bucura.

A 2-A OPTIUNE!

Marantz PM8005
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este capabil sa ofere o putere de doua ori mai mare decat alte amplificatoare audio, ceea ce inseamna ca te poti baza pe el ori de cate ori vrei sa dai o petrecere la tine acasa sau doresti sa asculti muzica buna la un volum maxim, astfel incat sa stie si vecinul de la etajul inferior sau cel superior ca sarbatoresti o ocazie speciala.

Amplificatorul audio are dimensiuni generoase, asa ca este necesar sa masori locul destinat depozitarii lui sau risti sa strici aspectul incaperii.

Se numara, fara doar si poate, printre modelele foarte practice, asadar nu exista motive pentru ca sa nu ti-l doresti si tu.

A 3-a Optiune!

Behringer A500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este echipat cu sisteme de racire si de protectie termica, astfel ca nu va trebui sa-ti faci griji ca exista riscul de a se defecta chiar daca decizi sa-l folosesti o perioada mai lunga de timp. Pe scurt, nu vei fi nevoit sa te prezinti la un service si sa ceri ajutor specializat in baza termenului de garantie prea curand.

Prezinta un consum ridicat, si anume de 660 de W, ceea ce inseamna ca va trebui sa platesti mai mult pentru factura la electricitate.

Este recomandat mai mult celor care detin un studio de inregistrari sau un sistem audio post-productie, avand un pret foarte bun.

 

 

Cum alegi un amplificator audio bun

 

Ghidul cumparatorului

In prezent, tehnologia evolueaza rapid, iar schimbarile aproape ca se produc de la o zi la alta in acest domeniu in care gadget-urile detin suprematia, incercand sa ofere astfel un substitut al realitatii. Este si cazul sistemelor de sunet, care se mentin la standarde inalte doar prin utilizarea unor tehnologii performante.

Persoanele avizate din domeniul ingineriei audio sunt de parere ca, pentru a va permite o auditie exceptionala, sistemul audio pe care il utilizati trebuie sa fie dotat cu un amplificator foarte bun. Asadar, un sunet de calitate va rezulta dintr-o amplificare de calitate, insa majoritatea persoanelor interesate de un amplificator ieftin si bun nu pot beneficia intotdeauna de parerea avizata a unui inginer de sunet.

 

 

Cu atat mai mult, exista pe piata numeroase optiuni care, desi prezinta anumite avantaje prin diversitate, pot induce si o stare de confuzie. Pentru a gasi cele mai bune amplificatoare audio , expertii va recomanda sa tineti cont de anumite caracteristici si criterii de selectie, ce va vor permite sa faceti cea mai buna alegere, mai ales daca va aflati la prima achizitie de acest gen.

 

Tipul: Exista doua tipuri majore de amplificatoare: amplificatorul cu tuburi si amplificatorul cu tranzistori, pe langa care mai putem mentiona amplificatoarele hibrid. Inainte de a va intreba care este cel mai bun amplificator wireless, este ideal sa cunoasteti cateva detalii despre utilitatea fiecarei tipologii; astfel  veti determina scopul pentru care va achizitionati amplificatorul.

Amplificatorul cu tuburi e recomandat pentru muzica de studio si pentru sunetul specific, plin. Acest model a fost primul brevetat, functioneaza pe baza de lampi si are dimensiuni mai mari decat cel cu tranzistori, fiind ulterior inlocuit treptat de catre acesta. Ca distorsiuni sonore, acest tip de amplificator emite mai multe, insa in principal din categoria distorsiunilor armonice sonore de ordin par, interpretate ca fiind placute de catre creierul uman, conform ultimelor studii. Aceasta particularitate prezinta avantajul unui  sound specific, reverberant, care nu poate fi la fel de bine reprodus de amplificatoarele cu tranzistori. De aceea, muzicienii sunt de parere ca un astfel de amplificator audio, coroborat cu tehnologie digitala, ar constitui solutia ideala pentru a amplifica si reproduce sunetul compozitiilor muzicale ce au in centru chitara electrica sau chitara bass.

Amplificatoarele pe baza de tranzistori sunt ideale pentru sisteme audio casnice. Produsele acestea au aparut odata cu revolutia tranzistorului, fiind mai mici, mai usor de produs si de reparat decat predecesoarele lor cu lampi. Sunetul emis cu ajutorul acestui tip de amplificator este unul mai curat, lipsit de distorsiuni, iar eficienta energetica este una superioara.

Amplificatoarele hibrid sunt si acestea extrem de adecvate la domiciliu. Modelele contin deopotriva tuburi si tranzistori, combinand astfel avantajele celorlalte 2 tipologii: sunt mai mici, ocupand putin spatiu, prezinta o eficienta energetica crescuta, mentin o emisie medie de distorsiuni sonore si permit conectarea la sistemul audio atat a castilor cu impedanta joasa, cat si a celor cu impedanta inalta, evitandu-se astfel riscul de scurtcircuitare.

In concluzie, pentru amplificarea sunetului produs de instrumente veti opta pentru amplificatoarele clasice cu lampi, in timp ce solutia pentru un sistem audio de locuinta sunt amplificatoarele mai mici, hibrizi sau cu tranzistori.

 

Clasa: Exista 5 clase principale pentru incadrarea amplificatoarelor de sunet: clasa A, clasa AB, clasa  D, clasa GH si clasa T. Aceasta categorisire stabileste in principal doua aspecte: cat de puternic este acumulatorul si ce cantitate de distorsiuni sonore emite. Acest criteriu e esential in cuantificarea eficientei unui amplificator.

Amplificatoarele din clasa A sunt modele analogice care au un randament de 25%, insemnand ca la un consum efectiv de 100W, puterea acustica reala a amplificatorului va fi de 25W, in timp ce restul de energie va fi transformat in caldura, iar nivelul distorsiunilor emise este unul ridicat. Recomandam astfel de piese numai cand fondurile detinute nu permit o achizitie mai performanta.

Amplificatoarele din clasa AB au un randament mediu de pana la 60%, au dimensiuni  mici si costuri de productie relativ scazute fata de cele din clasa A, desi emit o cantitate similara de distorsiuni sonore. Acestea sunt considerate a fi cel mai des intalnite amplificatoare audio din cadrul sistemelor audio pentru masina.

Amplificatoarele din clasa D utilizeaza tehnologie digitala pentru a creste randamentul la 75%, prezinta dimensiuni mici si genereaza mult mai putina caldura. Aceste modele inca mai emit o cantitate medie de distorsiuni sonore.

Clasa GH de amplificatoare sonore au o eficienta crescuta de pana la 80%, asadar un consum mai adecvat de energie fata de puterea acustica reala oferita. Acest model este unul clar superior, comparativ cu cele din clasele A si AB, deoarece, desi dimensiunile amplificatorului sunt mai mici, puterea de emisie este crescuta iar cantitatea de distorsiuni sonore scade.

Amplificatoarele din clasa T constituie modele de ultima generatie cu circuit integrat si permit procesarea digitala a semnalului. Prezinta avantajul ca ofera un sunet mai clar, fata de un consum energetic scazut, sunt usor de intretinut si au dimensiuni foarte mici. Costurile cumpararii pot fi mari, dar merita pana la ultimul banut.

 

 

Canalele de emisie: Cunoasterea numarului de Canale pe care amplificatoarele realizeaza emisia sonora, va va ajuta sa stabiliti care sunt cele mai bune amplificatoare audio pentru sistemul audio detinut. Aceasta caracteristica exprima in principal numarul de canale de iesire cu care amplificatorul este dotat, definind calitatea sunetului si a experientei pe care acesta o imprima ascultatorului. Orice sistem audio 5.1 include o boxa subwoofer si 2, 5 sau 7 boxe satelit. In legatura cu aceste tipologii se pot defini si canalele de iesire ale modelului de amplificator.

Amplificatoarele mono sunt modele ce amplifica subwooferul, un singur amplificator de acest tip putand alimenta mai multe subwoofere simultan, atata timp cat impedanta insumata a acestora este una egala cu impedanta la iesire a amplificatorului. Daca ea este mai mare, calitatea sunetului scade, daca este mai mica, exista riscul scurtcircuitarii amplificatorului.

Amplificatoarele cu 2 canale sunt specifice sistemelor cu amplificare stereo, stanga-dreapta si permit folosirea canalelor dupa preferinta, atat timp cat puterea amplificatorului o permite, putant alimenta un numar variabil de boxe pentru fiecare canal, atata timp cat regula impedantei o permite.

Amplificatoarele multi-channel sunt dotate cu pana la 6 canale si sunt cele mai populare, deoarece permit alimentarea unui intreg sistem audio cu ajutorul unui singur amplificator.

 

Puterea: Veti lua in considerare raportul dintre consumul efectiv de energie si puterea acustica reala a amplificatorului, parametru ce practic exprima cat de tare se va auzi sunetul emis cu ajutorul acestuia. Asadar, intensitatea sonora este direct proportionala cu valoarea puterii acustice reale, valoare mentionata in fisa tehnica a oricarui amplificator. Modelele cu tuburi consuma relativ multa energie fata de o putere acustica reala scazuta, in timp ce hibrizii sau acumulatorii cu tranzistori reusesc sa depaseasca aceste obstacole. De mentionat in relatie cu aceasta caracteristica este si spectrul de frecventa acoperit de amplificator, ce va va permite sa aflati care sunt frecventele de sunet reproduse de catre acesta. Majoritatea modelelor acopera tot spectrul sonor ce poate fi perceput de urechea umana: 25 Hz si 16 – 18 kHz.

 

 

Dimensiunea: Amplificatoarele mari sunt de obicei amplificatoare analogice cu tuburi din clasa A sau AB, cu consturi destul de ridicate de productie si mentenanta, fiind utilizate in principal in concerte si spectacole de catre muzicieni pentru a obtine un sound specific. Amplificatoarele medii sau de mici dimensiuni sunt modele din clasele D, GH si T, hibrizi sau cu tranzistori care, in combinatie cu  tehnologie digitala, ofera un sunet mai curat. Acestea sunt mai des-intalnite pe piata, iar datorita dimensiunilor relativ reduse sunt mai potrivite pentru sistemele ce sonorizeaza incaperi, sisteme home cinema sau pentru playere radio de masina. Cu alte cuvinte, cand cautati un amplificator audio convenabil pentru acasa, acesta poate avea dimensiuni reduse.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss 

 

2.Amplificator Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss

Parerile despre cele mai bune amplificatoare audio sunt de acord ca acest model raspunde unei game extinse de cerinte si ar constitui o alegere profesionala optima. Este vorba despre un amplificator cu 2 canale clasa D integrat ce poate oferi o putere de pana la 125W pe canal cu o impedanta crescuta, iar pentru o impedanta mai joasa puterea va creste spre 200W, aceasta caracteristica facandu-l de 2 ori mai eficient decat un amplificator clasic. Nova125SE este prevazut cu un tub tampon trioda si foloseste tehnologie ESS bazata pe modularea semnalelor sonore si a bruiajelor, filtrand astfel sunetul si redandu-l intr-un mod cat mai fidel. De asemeni, expertii garanteaza ca modelul incorporeaza tehnologie digitala de cea mai inalta calitate, bazata pe izolare galvanica. Acest sistem il face imun la interferente electrice exercitate de eventuale campuri de forta electromagnetica sau de antene de emisie-receptie. Ca orice amplificator, produsul este prevazut cu un etaj de preamplificare clasa A, cu semmal echilibrat si superior calitativ.

Modelul acopera un spectru sonor corespunzator intregii latimi de banda corespunzatoare auzului uman si are meritul de a fi unul dintre amplificatoarele ce imbunatatesc sunetul provenit din surse digitale sau streamere. Particularitatea mentionata este una foarte importanta pentru citirea si redarea fisierelor audio comprimate, fisiere ce pun in dificultate alte amplificatoare traditionale, dar care pot fi redate astfel cu aceeasi calitate pe care o ofera un CD-Player.

Totodata, produsul este prevazut cu un amplificator incorporat pentru casti, ce permite si o experienta mai discreta a sunetului. Separat poate fi achizitionata o unitate bluetooth care il poate ajuta sa functioneze wireless. Asta inseamna ca, desi este conectat la o sursa de energie si la boxe, poate reda semnalul acustic transmis de unitatea bluetooth, fapt ce determina utilizatorii sa se raporteze la el ca la un produs care este cel mai bun amplificator wireless de acest tip. Dimensiunile modelului sunt 377 x 126 x 341mm, raportate la o greutate de 10.5Kg. Designul este unul placut, modern, disponibil in 3 finisaje.

 

Avantaje:

Imbina tehnologie analogica si tehnologie digitala, pastrand sound-ul clasic, insa reducand cantitatea de distorsiuni acustice.

Ideal pentru sisteme home cinema, pentru ca ofera un sunet optim filtrat.

Compatibil cu majoritatea sistemelor digitale, putand fi conectat prin bluetooth la dispozitive bazate pe sisteme de operare ca Android sau iOS.

Prevazut cu sistem de filtrare digitala a interferentelor electrice, fiind imun la bruiaje date de campuri electromagnetice.

Prevazut cu telecomanda si unitate bluetooth optionala, ceea ce-i permite functionarea wireless.

Eficienta dubla fata de alte amplificatoare de acelasi tip si din aceeasi clasa, datorita puterii crescute pe care poate sa o ofere.

 

Dezavantaje:

Consumul poate fi unul mare, atingand maximum 600W.

button 2

 

 

 

 

Marantz PM8005 

 

6.Amplificator Marantz PM8005

Acest model este un amplificator din clasa D cu 2 canale, capabil sa ofere pana la 100W putere pe canal. Este compatibil cu o gama extinsa de difuzoare si surse de semnal acustic si ofera o calitate distincta a sunetului, datorita sistemului de flexibilitate operationala incorporat. Este prevazut cu un transformator de alimentare ce garanteaza functionarea optima,  cu 4 perechi de iesiri si cu 6 intrari de linie, aspecte care il sugereaza ca fiind un model deosebit de versatil si implicit practic. De asemeni, PM8005 poate fi conectat la un procesor extern de semnal acustic, sau la un preamplificator cu mixer incorporat.

Pentru precizia echilibrarii si filtrarii tonale a semnalului sonor, acest model este echipat cu sistemul Tri-Tone de control, tehnologie ce separa benzile cu tonalitati joase si medii si permite controlul separat al acestora pentru a facilita ajustarea dupa preferinte a calitatii sunetului, mai ales in cazul inregistrarilor compozitiilor muzicale vechi, in care dezechilibrul tonal este unul sesizabil. Designul este unul robust, ce permite atenuarea vibratiilor, modelul fiind prevazut cu o baza in 3 straturi , iar dimensiunile sunt de 129x439x378mm, raportate la o greutate de 12.2Kg.

 

Avantaje:

Considerat a fi o solutie foarte performanta de catre majoritatea cumparatorilor, deoarece poate oferi o putere de 2 ori mai mare decat alte amplificatoare cu acelasi consum energetic.

Consum energetic relativ scazut: 220W.

Foarte versatil, datorita numarului mare de port-uri pentru intrari si iesiri, putand fi conectat si la un preamplificator.

Garantie extinsa de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Dimensiuni relativ mari.

button 1

 

 

 

 

Behringer A500 

 

3.Amplificator Audio Behringer A500

Acest model de amplificator cu tranzistori Toshiba si Fairchild a fost proiectat in special pentru studiouri de inregistrari si pentru  sisteme audio de post-productie. Este vorba despre un amplificator din clasa A cu 2 canale ce ofera o putere acustica reala de pana la 125W, iar daca impedanta scade, poate ajunde pana la 185W.

Are meritul de a reduce volumul distorsiunilor sonore la un impresionant 0.01%, in timp ce acopera un spectru larg  ce contine toate frecventele perceptibile de catre om, oferind un sunet clar, lipsit de impuritati acustice. Este un model ce consuma 660W, drept pentru care elibereaza o cantitte considerabila de caldura, insa este prevazut cu un sistem performant de racire prin transmisie si cu un sistem de protectie termica automata, dotat cu cate un indicator cu led atribuit fiecarui canal in parte.

Acest sistem protejeaza atat boxele, cat si amplificatorul. Este un model de dimensiuni medii 101 x 482 x 257mm, raportate la o greutate de 11.75Kg.

 

 

Avantaje:

Calitate audio superioara pentru un buget accesibil.

Dotat cu sisteme de racire si de protectie termica, evitandu-se supraincalzirea provocata de consumul mare de energie.

Ideal pentru studiouri de inregistrari, deoarece ofera o putere acustica reala ridicata.

Volum mic al distorsiunilor pentru un amplificator din clasa A.

 

Dezavantaje:

Consumul este unul ridicat, 660W.

button 2

 

 

 

APart MA200 

 

4.Amplificator Mixer Audio APart MA200

Daca ati decis sa cautati cel mai bun amplificator cu mixer, modelul MA200 ofera o performanta excelenta in aceasta bransa. Mixerul constituie un dispozitiv ce insumeaza mai multe surse diferite de semnal acustic, ca de exemplu: sunetul preluat de microfon, sunetul emis de instrumentele muzicale sau diferite efecte de sunet incorporate, semnale acustice carora le dozeaza si echilibreaza timbrul, atat pentru fiecare in parte, cat si unele fata de altele. Desi in studiourile de sonorizare si de inregistrare mixerul constituie un dispozitiv separat, in cazul acestui amplificator el este incorporat.

Este vorba despre un amplificator cu 4 canale microfon si 4 canale linie, ce face parte din clasa AB si poate oferi o putere de pana la 240W. Intrarile pentru microfon sunt dotate cu tehnologie Phantom Power, ceea ce inseamna ca transmisia curentului direct se realizeaza prin cablurile de microfon pe care circula si semnalul.

Poate fi conectat la un procesor extern de semnal si poate fi utilizat ca preamplificator pentru un altul de o mai mare putere, fiind dotat si cu un egalizator cu 2 benzi. Acest  model are o banda de frecventa cuprinsa intre 40Hz si 25KHz, iar distorsiunile sunt filtrate printr-o limitare dinamica. Dimensiunile sunt relativ mici, 88 x 430 x 356mm, raportate la o greutate de 14 Kg.

 

Avantaje:

Mixer incorporat, ceea ce-l face foarte practic pentru echilibrare sonora intre cele 4 canale sonore.

Este echipat cu iesire stereo RCA pentru inregistrare si Pre Amp Out/In, putandu-se comporta si ca un preamplificator, in functie de caz.

Folosit cu succes pentru sonorizarea acasa, sau pentru sonorizarea unor diferite evenimente in spatii inchise, deoarece poate fi asociat cu un procesor extern de semnal.

Este prevazut cu telecomanda.

 

Dezavantaje:

Are o greutate relativ mare, 14 Kg.

button 1

 

 

 

 

Behringer Eurocom SN2408 

 

5.Amplificator Audio Mixer Behringer Eurocom SN2408

Acest model este mai degraba un mixer austic performant ce incorporeaza doua amplificatoare separate de clasa D, fiind utilizat cu succes in sonorizarea ambientala ce se gaseste in spatii comerciale, restaurante, cafenele, terase, stadioane, parcari, gradini sau cladiri de birouri, dar chiar si in locuinta. Modelul beneficiaza de tehnologia Behringer DualDrive ce interconecteaza in aceeasi unitate compacta cele doua amplificatoare.

Unul dintre acestea amplifica boxele sistemelor audio cu distributie cu o putere de pana la 80W, in timp ce al doilea este un amplificator pentru boxe si subwoofer audio fara transformator. Prezinta trei iesiri pentru microfon/linie si este prevazut cu tehnologie Phantom Power, redand atat frecventele joase, cat si cele inalte pe doua canale, stereo.

Este creat pentru a functiona continuu pe perioade extinse de timp, avand si un mode de asteptare in care poate economisi energie. Are dimensiuni relativ mici de 83 x 305 x 360mm, raportate la o greutate de numai 4.2Kg.

 

Avantaje:

Este un mixer cu doua amplificatoare incorporate.

Multi utilizatori il considera cel mai bun amplificator cu mixer pentru sonorizari ale salilor de conferinte sau ale unor incaperi publice.

Dimensiuni mici, greutate scazuta, design compact, care-l ajuta sa fie integrat corespunzator in ambient.

Conectabil la diverse surse externe de semnal acustic, putand functiona continuu.

 

Dezavantaje:

Fara telecomanda.

button 2

 

Cum se foloseste un amplificator audio

 

Asa cum poti deduce din numele lor, aceste dispozitive sunt folosite pentru a amplifica semnalul acustic preluat de la un dispozitiv auxiliar. Le poti privi, prin urmare, ca pe o punte intre instrumentul/media player-ul tau si sistemul audio din dotare. N-ar trebui sa-ti ridice probleme prea mari in ceea ce priveste utilizarea, insa iti recomandam sa urmezi instructiunile ce urmeaza sa-ti fie prezentate, ca sa nu intampini niciun fel de inconvenient.

Instalare & configurare

Pentru inceput, vei fi nevoit sa despachetezi produsul si sa-l conectezi la o sursa de energie electrica. Acest lucru va fi realizat, folosind cablul de alimentare cu care amplificatorul a venit la pachet.

Pasul urmator este sa pornesti dispozitivul, actionand butonul On/Off, pozitionat, de regula, in zona frontala. Unele modele iti pot pune la dispozitie chiar si o telecomanda care-ti va permite sa faci acest lucru, insa iti recomandam sa verifici in prealabil, daca aceasta beneficiaza de baterii(de cele mai multe ori, vei fi nevoit sa le achizitionezi separat).

Odata ce ai efectuat acesti pasi, va trebui sa conectezi sistemul audio la iesirile amplificatorul. Cei mai comuni conectori sunt cei de tip RCA, insa unele dispozitive iti pot pune la dispozitie o interfata ceva mai variata. Indiferent de varianta pentru care optezi, asigura-te ca totul este cuplat corespunzator!

Utilizare

Vei observa, cu siguranta, multiple intrari, fiecare cu o anumita intrebuintare. In general cele XLR sunt destinate microfoanelor, in timp ce majoritatea instrumentelor vor necesita porturi de tip TRS ¼. La acestea se pot adauga, bineinteles, unele intrari optice, care sa garanteze un sunet de calitate.

Mai mult decat atat, unele modele, mai performante, pot functiona pe baza tehnologiei Bluetooth, fiind compatibile cu majoritatea dispozitivelor ce ruleaza Android/iOS. Ca sa te poti folosi de aceasta functie extrem de avantajoasa, va trebui sa accesezi meniul “Setari” al device-ului tau si sa te asiguri ca este activata. In cele ce urmeaza, se va realiza o scanare rapida a razei de actiune si ti se va pune la dispozitie o lista cu dispozitivele la care te poti conecta. Vei identifica amplificatorul destul de usor, dupa numele producatorului, asa ca nu iti face prea multe griji in aceasta privinta.

De cele mai multe ori, va trebui insa, sa alegi sursa de redare corespunzatoare, ca produsul achizitionat sa stie de unde sa preia semnalul actustic. Vei putea observa, in zona frontala, niste butoane inscriptionate in functie de input(USB, Optical1, Optical2, Coaxial, Aux etc.), care te vor ajuta sa comuti intre instrumentele emitatoare.

Langa acestea, o sa gasesti intotdeauna un controler de volum si in unele cazuri, niste potentiometre cu ajutorul carora sa manipulezi unele zone din spectrul audio: bass(pentru frecvente joase), mid(pentru medii), high(pentru frecvente inalte) – asta in cazul in care amplificatorul tau vine cu un egalizator integrat.

De aici lucrurile sunt destul de simple! Redarea va incepe automat atunci cand apesi butonul “Play” al media player-ului tau sau cand amplificatorul va capta semnal din partea unui microfon/instrument, asa ca ramane doar sa reglezi volumul si sa prelucrezi sunetul in functie de preferintele tale.

 

 

 

Marci populare:

 

Fie ca pur si simplu iti place sa asculti muzica cu un sunet plin si dinamic, fie ca inregistrezi sau pui playlist-uri la petreceri, un amplificator audio iti este necesar, caci doar asa vei reusi sa obtii o calitate audio inalta, in care sunt perceptibile toate frecventele si nu apar distorsiuni la volum ridicat. Cu siguranta, din moment ce te-ai hotarat sa faci o investitie, vei vrea ca aceasta sa fie de lunga durata si sa nu te trezesti ca o componenta a sistemului audio a decedat. Pentru asta, e imperativ sa alegi atent producatorul. Conform cercetarilor noastre si a majoritatii cumparatorilor, poti avea incredere in Peachtree, Maranz si Behringer.

Brandul Peachtree este relativ nou pe piata boxelor si echipamentelor audio, insa nu i-a trebuit foarte mult timp de la infiintare pentru a se face remarcat printre concurenta. Asta se datoreaza faptului ca, lansarea marcii s-a facut impreuna cu scoaterea pe piata a modelelor de amplificatoare integrate Decco, primul de pe piata americana cu port USB.

Inventia apartine audiofililor cu experienta in domeniul, Jim Spainhour si David Solomon, iar pe 1 octombrie 2007, in Atlanta, cei doi pun bazele companiei Peachtree Audio. Producatorul mai comercializeaza si sisteme de muzica wireless, amplificatoare de casti (DAC), boxe, receptoare Bluetooth si accesorii.

Fiecare amplificator Peachtree (plus celelalte dispozitive audio din gama producatorului) are la baza trei principii: sunet bogat si puternic, constructie simpla si practica, un design frumos si elegant.

Misiunea declarata a producatorului e aceea de a continua sa dezvolte “aparate audio de exceptie, la preturi realiste”. Impactul pe care l-a avut pe piata de-a lungul timpului, ce poate fi demonstrat chiar si de numeroasele premii castigate (Absolute Sound Editors Choice, Stereophile product of the year) arata dedicatia fata de misiune si face ca brandul sa-si merite renumele.

Marantz nu are nevoie de prea multe introduceri, fiind un brand recunoscut de toti amatorii si profesionistii interesati de domeniul audio-video si de cele mai performante electronice aparute pe piata.

Compania a fost infiintata in 1952, in New York, SUA, de catre Saul Marantz, care a realizat primele produse chiar in propria casa. Aveau sa mai treaca 2 decenii pana ce brandul capata atentie. Se intampla in a doua jumatate a anilor ’70, odata cu introducerea sistemelor audio de inalta fidelitate, ce avea sa schimbe complet acest segment. Marantz a pastrat in anii urmatori o evolutie ascendenta, neiesita din comun, dar care a ajutat la consolidarea brandului.

In prezent, dupa o perioada in care marca a apartinut conglomeratului Philips, se afla sub tutela companiei  D&M Holdings, iar sediul principal a fost mutat in Kawasaki, Prefectura Kanagawa, Japonia. Acum, gama de produse comercializate sunt disponibile in tari de pe teritoriul Nord Americii, Europa, Africa si Asia (Pacific).

Filosofia Marantz e simpla: “Muzica e tot ce conteaza”, iar misiunea declarata e aceea de-a face ca fiecare melodie ascultata sa sune exact ca in momentul in care a fost interpretata de artist.

 

Behringer este inventia germanului  Uli Behringer, care pune bazele unei companii private de echipamente audio, in 1989. Povestea fondatorului sau e la fel de impresionanta precum parcursul fulminant al marcii. Totul a inceput in momentul in care, student la conservator (studia pian clasic si ingineria sunetului), Uli se satura de putinele instrumente oferite de universitate si decide sa si le faca pe ale lui. Inainte de asta, la 16 ani a facut deja primul sintetizator.

Dupa ce si alti colegi doresc sa incerce inventiile lui Behringer, nu a mai fost decat putin pana la infiintarea unei afaceri. Productia consta in sisteme de reducere a zgomotelor de fond si compresoare, extinzandu-se, pana in prezent,  la mixere digitale, microfoane, piane digitale, boxe si casti, sisteme wireless, amplificatoare de putere, sisteme de iluminat, accesorii, etc.

Intre timp, datorita costurilor mai mici de productie, compania Music Group, ce detine brandul, si-a mutat sediul in China. Conform ultimelor informatii oferite, are filiale in 10 tari si exporta produse in peste 130 de tari, de pe mai toate continentele. De asemenea, are peste 2600 de angajati.

Desi s-a dezvoltat rapid intr-o periaoda scurta de timp, marca reuseste sa se mentina in varf. Cu atat mai mult cu cat producatorul se mandreste ca, in pofida politicii de returnare in 30 de zile pe care o pune la dispozitia clientilor, produsele Behringer nu au fost returnate niciodata.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Yamaha A-S700

 

 • Avantaje:
  • Reda fidel claritatea sunetului, deoarece filtreaza optim distorsiunile.
  • Este considerat ca fiind o solutie optima pentru sonorizarea locuintei, putand fi conectat la diferite dispozitive multimedia.
  • Dotat cu telecomanda.
  • Garantie 24 luni.
  Dezavantaje:
  • Dimensiuni  relativ mari.

Pentru a decide care e cel mai bun amplificator audio de la Yamaha este  recomandat sa luati in considerare modelul A-S700, un produs considerat de catre utilizatori drept fiind accesibil ca pret, avand un design simetric si incorporand componente de inalta calitate garantata de catre producator. Este vorba despre un model din clasa AB cu 2 canale, oferind o putere acustica reala de aproximativ 90W pe fiecare canal, putere ce va creste odata cu scaderea impedantei. Filtreaza distorsiunile catre un minim de 0.012% si acopera un spectru larg de frecventa acustica. Poate fi conectat la o multitudine de tipuri de boxe sau la diferite surse de semnal sonor, cum ar fi: PC, CD-Player sau Tuner.

Acest amplificator este dotat cu un total de 8 iesiri si intrari, fiind prevazut cu posibilitate de control pe zone prin telecomanda. Are un design simetric, cu un panou frontal si butoane din aluminiu, fiind construit pe o baza anti-vibratii si prevazut cu o bara centrala ce permite consolidarea structurii interne. Dimensiunile sunt mai mari decat ale altor amplificatoare din clase similare, respectiv de 435 x 151 x 382mm, raportate la o greutate de 10.9Kg.

 

 

Yamaha A-S300

 

 • Avantaje:
  • Ideal pentru sonorizarea in spatii restranse, deoarece ofera un sunet clar, filtrat de distorsiuni.
  • Raport bun calitate/pret.
  • Are conectori multipli, care il ajuta sa primeasca semnal atat de la dispozitive clasice, cat si de la cele digitale.
  • Compatibil iPhone/iPod.
  Dezavantaje
  • Putere acustica reala scazuta, 60W.

Exista utilizatori ce considera ca acest produs ar fi modelul care e cel mai bun amplificator audio de la Yamaha, dintre cele utilizate pentru amplificarea audio in spatiul personal, la domiciliu. Este vorba despre un amplificator cu doua canale ce ofera o putere de 60W, fiind relativ discret ca intensitate sonora, insa reusind sa redea sunetul cu o claritate superioara. Filtreaza distorsiunile catre un procentaj de 0.015% si utilizeaza tehnologie Pure Direct pentru a transmite si transforma semnalul direct pe calea cea mai scurta. Aceasta tehnologie permite realizarea unui control continuu al intensitatii variabilei sonore. Modelul este dotat cu 9 conectori pentru iesiri si intrari: 2 iesiri, 6 intrari si o iesire pentru subwoofer, fiind totodata compatibil cu o gama larga de dispozitive clasice, dar si cu cele de ultima generatie ca iPhone sau iPod. Dimensiunile sunt de 435 x 151 x 387mm, fata de o greutate totala de 9Kg, dimensiuni similare cu cele ale modelului Peachtree Audio nova125SE, amplificator care ofera totusi o putere acustica net superioara.

 

 

Cum alegi un amplificator auto bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti sofer si obisnuiesti sa conduci des, cel mai probabil stii cat de usor si de relaxant trece timpul petrecut la volan, in compania muzicii preferate. Insa, de cele mai multe ori, simplele boxe ale masinii nu vor oferi volumul, claritatea si fidelitatea pe care le poate asigura un amplificator auto.

Aparatul va amplifica semnalul provenit de la cd, casetofon, etc. si il va transmite la difuzoare, ajutand-le sa functioneze, in siguranta, la capacitate maxima, si sa emita sunetele joase si inalte fara distorsiuni cauzate de drum. Astfel, va satisface cerintele oricarui audiofil.

Cand alegi un model, trebuie sa ai grija ca acesta sa fie suficient de puternic pentru a alimenta sistemul audio, ceea ce presupune ca deja cunosti cerintele difuzoarelor din vehiculul tau. Indiferent ca te numeri printre cumparatorii interesati sa investeasca intr-un amplificator auto second hand si vrei sa afli mai multe despre dispozitive sau urmaresti sa descoperi unde se gasesc amplificatoare auto la preturi bune, ghidul urmator iti va raspunde la intrebari.

 

Tipologie: In functie de configuratie (numarul de canale), exista amplificatoare auto mono (monobloc) si stereo.

Un amplificator auto monobloc e conceput pentru a amplifica frecventele joase din semnalul audio si a le distribui unui singur difuzor, de regula subwooferul. Este mai puternic decat celelalte tipuri, fiind recomandat persoanelor care doresc sa se bucure de un bass dinamic in masina.

Un amplificator auto stereo poate avea integrate 2, 3, 4, 5 sau 6 canale. Cel potrivit pentru tine trebuie sa aiba o configuratie ce corespunde numarului de difuzoare din vehicul. Altfel spus, un aparat cu 2 canale poate alimenta 2 difuzoare (2 woofere, 2 coaxiale, etc.). Desigur, il vei putea conecta si la mai multe boxe, insa puterea va fi impartita la acestea, ceea ce inseamna ca volumul si claritatea vor fi mai reduse.

Unul de 3 canale va putea alimenta atat boxele frontale, cat si un woofer, iar daca in masina e instalat un set de difuzoare full range, ce emite tot spectrul de frecvente, poti obtine puterea dorita cu un amplificator pe 4 canale. Insa, in cazul in care vei dori sa adaugi si un subwoofer si sa montezi un sistem audio complet, un amplificator auto cu 5 canale isi va face treaba.

Exista producatori care au fabricat aparate integrate pe 6 si 8 canale, destinate pentru sisteme active cu 3 sau 4 cai (au cate un canal pentru difuzoarele joase, medii-joase, medii-inalte si inalte, plus un subwoofer auto activ – include un modul de amplificare dedicat). Un amplificator auto pe 6 canale e folosit preponderent in camionete sau SUV-uri.

 

Puterea RMS: Este puterea pe care aparatul o poate amplifica in mod continuu, pe parcursul mai multor ore. Cele mai avizate pareri despre cele mai bune amplificatoare auto sustin ca aceasta este mai realista, asa ca ne vom concentra asupra ei, iar nu asupra valorii maxime pe care o poate oferi dispozitivul.

E vorba aici de puterea la varf (peak power), care poate impresiona prin faptul ca e mai ridicata, insa ea e calculata pe o perioada scurta de timp, ceea ce nu e foarte eficient, avand in vedere ca vei asculta muzica in masina timp de mai multe ore.

Puterea RMS poate porni de la mai putin de 250 W si ajunge la cateva mii, existand amplificator auto de 1000W RMS, 12000W si chiar mai mult. Cu toate acestea, 500 W poate fi destul pentru a satisface cele mai multe gusturi in materie de claritate a sunetului si volum.

De asemenea, e important ca tensiunea pe care amplificatorul o poate oferi la iesire sa corespunda cerintelor boxei, intrucat o putere prea mica va duce la un sunet distorsionat, iar daca e prea mare, difuzorul va fi suprasolicitat si se va arde.

In acelasi timp, e bine ca amplificatorul sa fie mai puternic decat boxa, intrucat va reda fidel sunetul chiar si cand e setat la o valoare mai mica. Tine cont ca anumiti producatori vor oferi informatii despre puterea emisa de un singur canal, in timp ce altii vor specifica suma totala. La un model stereo, vei putea conecta 2 canale in bridge (BTL), pentru a alimenta un difuzor mai mare.

Pentru o masina sport, de exemplu, 50W pe canal vor acoperi zgomotele provocate pe carosabil, oferind o muzica clara. Pentru vehicule mai mari, unde se doreste mai mult volum, orienteaza-te pentru cel putin 75W -100W pe canal, iar pentru o experienta audio completa, cu bass puternic si bine echilibrat in raport cu restul frecventelor mai inalte, iti recomandam un amplificator auto de 1000W RMS.

 

Calitatea sunetului: Impedanta, raspunsul in frecventa, sensibilitatea si dotarea cu filtre (crossovere) sunt printre principalele aspecte care vor influenta claritatea, volumul si amplitudinea muzicii ascultata in masina.

Impedanta (ohm) masoara rezistenta la curent al unui circuit electric, fiind cea care transmite amplificatorului cata putere sa trimita la difuzor. O boxa poate avea 2, 4 sau8 ohm. O impedanta mai mica inseamna ca un aparat va trebui sa ofere o putere mai mare boxei. De exemplu, un dispozitiv setat la 4 ohm poate cere 75W, insa, acelasi aparat, la 2 ohm, va necesita 100W. Asadar, o valoare mai mare e de preferat, pentru a asigura o functionare buna a boxelor, fara ca acestea sa se arda.

Sensibilitatea este masurata in decibeli (dB) si se refera la nivelul de intensitate sonora, iar cu cat e mai mare, cu atat sunetul va fi mai amplu, chiar si la un volum putin mai redus.

Raspunsul in frecventa este specificat in hertzi (Hz) si se refera la plaja de acoperire a sunetului, incepand cu cea mai mica frecventa si pana la cea mai mare. Cu cat aceasta e mai larga, cu atat vor fi redate sunete  mai bogate, incepand de la cele joase si pana la cele mai inalte.

Filtrele (crossovere) auto trebuie sa fie integrate in orice model de amplificator, mai ales daca acesta va alimenta un sistem de difuzoare deja montat in masina, intrucat sunt responsabile de redarea frecventelor specifice pentru orice boxa. Mai exact, un filtru low – pass, pentru bass, va treansmite sunetele joase doar la subwoofer, in timp ce unul de tip high pass va directiona frecventele inalte catre tweetere.

 

Alimentarea si montarea: Un amplificator auto necesita putere considerabila pentru a functiona optim, iar acesta va fi conectat la bateria masinii.

In cazul in care ai un aparat prea puternic pentru motorul vehicului tau, ce consuma cel putin 600W – 1000W din puterea RMS totala, achizitionarea unei baterii suplimentare s-ar putea sa devina necesara (acumulatorul auto existent s-ar putea sa nu faca fata cerintelor unui bass puternic si sa alimenteze farurile, aerul conditionat, iluminarea interioara, in acelasi timp).

De asemenea, un aparat fiabil va avea o carcasa de aluminiu cu ventilatoare incorporate, pentru a impiedica incalzirea. Pentru a permite aerului sa circule, e indicat sa montezi amplificatorul intr-un loc mai spatios, de exemplu, sub un scaun (poti face niste masuratori inainte, pentru a alege marimea optima a dispozitivului).

E important si ca aparatul sa aiba un sistem de siguranta, iar cand vine vorba de conexiunea cu bateria si cu sistemul audio, iti sugeram sa te orientezi catre cablurile din cupru fara oxigen.

Cand vine vorba de cel mai satisfacator raport calitate – pret, cei mai multi soferi din Romania se indreapta spre amplificatoare auto JBL, Pioneer sau Sony. De aceea, celor curiosi sa descopere unde gasesc amplificator auto, la un pret bun, le indicam Internetul. Online, vei analiza mai usor ofertele diferitilor producatori, te poti inspira din experientele altor cumparatori, poti profita de reduceri si transport gratuit.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Pioneer GM-D9601

 

Daca ceea ce lipseste sistemului audio pe care il ai instalat in masina este un bass impresionant, atunci ai nevoie de cel mai bun amplificator auto de subwoofer. De aceea, am ales sa-ti prezentam produsul Pioneer, care permite conectarea a 4 subwoofere si este si foarte puternic, avand o putere RMS de 500W (cea maxima e de 1000W).

Cu acesta, vei putea instala un adevarat complex de difuzoare, obtinand un sunet dinamic, fara distorsiuni si fara a suprasolicita difuzoarele, chiar si la un volum mai ridicat. Asta, datorita impedantei cotate la 4 ohm, precum si a sensibilitatii de 100 dB.

De asemenea, aparatul are un raspuns in frecventa de 10 – 240 Hz si este echipat cu filtru LFP variabil, care va directiona frecventele joase inspre subwoofer. Conexiunea intre dispozitiv si difuzor se realizeaza prin intermediul iesirii RCA, iar nivelul bass-ului poate fi reglat printr-un controler cu fir. GM-D9601 este unul dintre cele mai puternice subwoofere din gama oferita de Pionner, modelul fiind destinat alimentarii subwooferului.

Avantaje

Amplificator pentru subwoofer, la care pot fi conectate pana la 4 componente.

Permite reglarea nivelului bass-ului, de la 0 la 18 dB.

Este puternic, avand o putere RMS de 500W.

Are garantie de 24 de luni si este livrat gratuit.

Dezavantaje

Are o oferta de pret mai ridicata, comparativ cu celelalte produse prezentate in aceasta lista, insa e justificata, avand in vedere calitatea modelului.

 

 

Hertz HCP 2

 

Doresti ca difuzoarele tale sa emita un sunet clar si puternic, fara ca tu sa faci o investitie foarte ridicata? In cazul acesta, iti recomandam un amplificator auto, pe 2 canale, la un pret bun, care poate fi conectat la doua boxe. De regula, cei mai multi cumparatori il conecteaza cu subwooferul.

Are o putere RMS de 400 W, iar daca cele doua canale sunt combinate in bridge, vor putea furniza destula putere pentru un subwoofer mai exigent.

Are o impedanta minima de 2 ohm, in cazul in care folosesti independent cele doua canale, precum si una de 4 ohm, pentru folosirea in bridge. Are un raspuns in frecventa pe un spectru de sunete larg, de 10-65000 Hz. iar conexiunea cu boxele se realizeaza prin intermediul iesirii RCA. Acesta este un model stereo, cu 2 canale, ce poate amplifica intregul spectru de sunete (full range) provenite de la difuzoarele din masina.

Avantaje

Este un amplificator stereo, pe 2 canale.

Este destul de puternic pentru a alimenta un subwoofer, avand 400 W RCA.

Are o forma compacta si dimensiuni mici, fiind confortabil de amplasat si montat.

Oferta de pret este foarte avantajoasa.

Dezavantaje

Nu are aceeasi eficienta, daca e amplasat intr-un vehicul mai mare, precum o camioneta.

 

 

Sony XMN1004

 

Iata un amplificator auto pe 4 canale, ieftin si bun, care se va potrivi in aproape orice autoturism unde sunt instalate 4 difuzoare full range. De asemenea, dispozitivul permite numeroase configuratii (pe 4, 3 sau 2 canale), desi, de regula, e folosit pentru a alimenta boxele montate in usa masinii. Puterea maxima de iesire e de 1000W, iar la o impedanta de 4 ohm ofera o putere de 70 W x 4 , la 2 ohm – 85 W x 4, iar la conectare in bridge a difuzoarelor –  175 W x 2.

Aparatul incorporeaza filtru LFP pentru indreptarea frecventelor profunde de bass catre subwoofer, precum si filtru HPF ce are grija ca restul sunetelor sa fie directionate catre restul difuzoarelor. Va ramane rece in timpul functionarii, datorita designului ce permite circulatia aerului in unitate. De asemenea, dispune de control termic automat, ce micsoareaza puterea de iesire a dispozitivului, asa incat sa nu se opreasca.

Daca doresti un dispozitiv accesibil, care sa amplifice toata plaja de frecvente audio provenite de la un sistem audio format din 4 difuzoare, atunci produsul JBL GX-A604 e pentru tine.

Avantaje

Este un model pe 4 canale, ce poate amplifica sunetele pentru 4 boxe.

Incorporeaza filtre pentru sunete inalte si joase, ce le transmite catre boxa corespunzatoare.

Are functie de control termic automat, ce intervine in momentul supraincalzirii.

Prezinta fiabilitate, avand carcasa ce permite circulatia aerului.

Conexiunile sunt dispuse doar pe o parte, oferind posibilitati de montare multiple.

Poate fi cumparat la un pret accesibil.

Dezavantaje

Are o forma mai voluminoasa, necesitand mai mult spatiu de stocare, ceea ce poate fi incomod in unele masini.

 

 

JBL GX-A604

 

Potentialilor cumparatori care doresc sa amplifice sunetul provenit de la sistemul audio al masinii, insa nu intentioneaza sa faca o investitie foarte ridicata, le recomandam acest model de amplificator, care poate fi util si achizitionat accesibil. Trebuie spus inca de la inceput ca e vorba de un dispozitiv pe 4 canale, care ofera o putere de 60 W la o impedanta de 4 ohm.

De asemenea, il vei putea utiliza pentru a alimenta individual cele 4 difuzoare sau poti lega canalele in bridge, pentru a furniza mai multa putere la 2 boxe ( 2 x 170W la 4 ohmi). De asemenea, are un raspuns in frecventa de  20Hz – 20kHz ±1dB, precum si filtre ce separa sunetele inalte de cele joase, asigurand un rezultat audio fara distorsiuni.

JBL GX-A604 este unul dintre cele mai populare amplificatoare auto ale producatorului in cauza, deoarece ajuta la transmiterea, clar si puternic, a unui spectru larg de sunete joase si inalte.

Avantaje

Amplificator pe 4 canale.

Ofera un sunet destul de puternic, de 60W pe fiecare canal.

Are filtru pentru separarea frecventelor inalte si joase, asigurand un sunet clar.

Dispune de protectie la supraincalzire si la inversarea polaritatii.

Raportul calitate - pret este unul avantajos.

Dezavantaje

Termenul de garantie e mai redus, de 12 luni.

 

 

Marci populare:

 

Monobloc sau stereo, cu 2 pana la 6 canale, amplificatoarele auto transforma orice calatorie cu masina intr-o experienta mai placuta. Functioneaza prin intensificarea semnalului audio transmis prin radio, casetofon sau cd-player si ofera sunetului mai multa putere si claritate, diminuand distorsiunile determinate de drum. Daca ti-am trezit interesul, te invitam sa afli in continuare cateva detalii utile si relevante despre trei dintre brandurile de top care iti ofera un astfel de produs: JBL, Pioneer si Sony.

 

Denumirea companiei americane si brandul care insoteste produsele, provine de la initialele fondatorului James Bullough Lansing, fost inginer minier, care a pus bazele acestei firme in anul 1926, pe atunci sub denumirea de Lansing Manufacturing Company.

In anul 1934 firma a produs componente pentru primul sistem audio introdus in cinema, la solicitarea MGM, iar in 1955 a intrat in zona muzicii profesionale prin difuzoarele D-130. Tehnologia JBL a fost si este folosita in cadrul festivalului Woodstock, la Super Bowl si premiile Grammy.

Gama de produse include casti wireless si cu fir, sisteme audio pentru locuinta, amplificatoare, procesoare, boxe si componente pentru masini, monitoare, accesorii si speakere pentru studiouri de inregistrari. Performantele inregistrate pana acum se datoreaza filosofiei din spatele conceptelor si tehnicii JBL si anume meticulozitate si atentie acordata fiecarui detaliu.

Principiul de baza al companiei spune ca daca o componenta sau o tehnologie necesara imbunatatirii calitatii, nu exista, JBL o va crea. De la diafragma cu titaniu din 1980 si pana la driverul diferential cu neodium din ani ‘90 sau tehnologia cu ferite din 2012, brandul a ramas fidel valorilor, primind in anul 2000 Premiul Tehnic Grammy si premiul Academiei pentru seria VerTec.

 

Cu sediul in Tokio, Japonia, Pioneer este o corporatie multinationala fondata in anul 1937 de catre Nozomu Matsumoto, specializata in dezvoltarea de produse digitale de entertainment. Incepandu-si activitatea ca magazin de reparatii de radiouri si difuzoare, afacerea si-a pus amprenta in industria tehnologiei audio si video prin numeroase inovatii.

In 1975 Pioneer a introdus primul sistem stereo integrat in dotarea auto, iar in 1984 primul CD player pentru masina. In 1997 se adauga listei si primul sistem de navigatie GPS bazat pe DVD, iar in 2004 DVD-playerul profesional pentru DJ, industria muzicala beneficiind de numeroase alte progrese tehnologice printre care si sistemul DJ cu redare de pe smartphone si tableta, prin wi-fi, introdus pe piata in 2012 sub denumirea de XDJ – AERO.

In prezent sub acest brand sunt produse si comercializate boxe, amplificatoare, radiouri si sisteme GPS pentru autovehicule, drivere optice pentru computere, componente si sisteme audio pentru casa, casti wireless si cu cablu, si echipament profesionale pentru DJ (mixere, difuzoare, controlere, statii de remixare, accesorii etc.).

Cu vanzari anuale nete de 3 miliarde de euro si o piata globala in dezvoltare, Pioneer este in prezent una dintre cele ma importante companii producatoare de electronice pentru masini.

 

Sony Corporation este un alt jucator de valoare pe piata produselor electronice profesionale si pentru uz personal. Deschisa in anul 1946, firma japoneza este astazi o divizie a grupului Sony care include afaceri orientate catre productia de film (Sony Pictures), muzica (Sony Music), produse pentru comunicatii (Sony Mobile ) si  jocuri video (Sony Interactive Entertainment).

Sony Corporation produce componente electronice pentru domeniile: audio, tehnica de calcul, aparatura fotografica si video. In anul 1979 a fost lansat primul player portabil din lume sub denumirea de Walkman, in 2006 primul Play Station cu format Blu-ray, iar in prezent se numara printre cei mai mari producatori de semiconductoare din lume.

Produsele comercializate sub acest brand includ televizoare, video proiectoare, DVD playere, camere video si foto pentru amatori si profesionale, casti, boxe, mp3 playere, receivere, difuzoare, amplificatoare, sisteme audio pentru autovehicule, telefoane, tablete, baterii, memorii, etc.

Urmarind valorile introduse de Ibuka, unul dintre fondatorii companiei care sustine inovatia si  buna practica in afaceri, Sony a primit in anul 2016 premiul pentru packaging Gold Award for Pentawards si in 2017 premiul Red Dot: “Best of the Best” pentru produsul Bravia A1 Series cu tehnologie OLED, 3 premii iF Design Gold Awards.  

 

 

MTX Audio Terminator TR100.4

 

Printre cele mai bune amplificatoare auto de pe piata se regaseste si produsul oferit de producatorul MTX. Acesta este un dispozitiv pe 4 canale, care la o impedanta de 4 ohm ofera o putere de 40W, la o impedanta de 2 ohm asigura o putere de 70 W pe difuzor, iar daca cele 4 canale sunt conectate in bridge, la o impedanta de 4 ohm vor fi oferiti 140W.

Trebuie spus ca dispozitivul este echipat cu un crossover activ, un filtru care separa diferitele tipuri de frecvente iar apoi le amplifica, individual, pentru fiecare difuzor.  In felul acesta, distorsiunile vor fi reduse cat se poate de mult, iar claritatea va fi ridicata.

Dispozitivul are dimensiuni de 337 x 165 x 53 mm, avand o forma mai voluminoasa, asa ca nu uita sa masori spatiu liber pentru montare, pentru a avea siguranta ca ramane suficient loc pentru aerisire. Acest amplificator auto, care integreaza 4 canale, este perfect cand vine vorba de imbunatatirea sonorizarii din incinta oricarui autovehicul.

 

Avantaje:

Este un model de amplificator auto pe 4 canale.

Permite mai multe tipuri de configuratii, atat individuale, cat si in bridge.

Incorporeaza filtru crossover, ce ajuta la eliminarea posibilelor distorsiuni.

Raportul calitate – pret este satisfacator.

Vine cu garantie extinsa pe 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Dimensiunile sunt mai mari, ceea ce limiteaza optiunile de amplasare.

 

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio de 12V

 

Ghidul cumparatorului

Iubesti muzica si iti doresti sa te bucuri de ea, la o calitate adecvata, chiar si in timpul drumurilor lungi cu masina? Tot ceea ce iti trebuie este un amplificator audio de 12 V de calitate. Dar cum sa il alegi? Cu informatiile necesare te ajuta specialistii Clovis.ro.

 

Numarul de canale imparte amplificatoarele in piese monobloc si piese stereo. Prima varianta este adecvata celor care iubesc basul si vor sa se bucure de el in masina. Cea de-a doua, varianta stereo, poate avea integrate de la 2 la 6 canale. Iar tu trebuie sa il alegi pe cel care are un numar de canale egal cu numarul de difuzoare din masina.

Puterea aparatului este indicata de doua cifre: cea mai mare este puterea de varf, iar ea este mentinuta doar pentru scurt timp. Puterea RMS este cea pe care aparatul o poate sustine ore la rand; ea porneste de la valori inferioare lui 250 W si ajunge pana la mai multe mii de watti. O masina obisnuita beneficiaza mult de pe urma unei puteri de 500 W RMS, caci valorile mai mari au tendinta de a distorsiona sunetul si de a crea probleme in absenta unor difuzoare speciale.

O majoritate semnificativa de pareri despre cele mai bune amplificatoare audio 12V sustine ca claritatea sunetului depinde de impedanta, raspunsul in frecventa, sensibilitate si dotarea cu filtre. O impedanta mare implica automat o putere mare. Sensibilitatea este exprimata in decibeli si indica intensitatea sonora. Raspunsul in frecventa se exprima in benzi, are semnificatia plajei de acoperire a sunetului si trebuie sa fie cat mai larg. Iar un amplificator de calitate va beneficia de un numar cat mai mare de filtre – crossovere – care redau frecventele specifice fiecarei boxe instalate in masina.

Daca doresti sa afli unde gasesc amplificator audio 12 V, la un pret bun, alti cumparatori, te directionam catre magazinele online si venim cu cateva sugestii de produse de calitate din aceasta gama.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Kicker ZX.1

 

Cel mai bun amplificator audio 12 V, din seria Kicker, este modelul ZX.1. Este vorba despre un aparat cu o putere RMS de 400 W, adecvata pentru orice masina mica sau medie. Fiind un model de tip monobloc, el reda extrem de fidel si de intens bassul, ceea ce il face potrivit pentru iubitorii unor anumite genuri muzicale si pentru orice model de boxe.

Amplificarea oferita este de pana la 18 dB, ceea ce reprezinta o valoare medie, care iti garanteaza o auditie de calitate si un sunet amplu, fara distorsionari. Datorita optiunii de pornire automata, cu comanda pe 12 V, este perfect pentru a fi instalat in orice masina. Filtrele permit o atenuare de 24 dB/octava in domeniul de frecventa 50 – 200 Hz.

Datorita tehnologiei Fail-Safe Integration cu intrari diferentiale izolate, interferentele sunt eliminate complet. Aparatul este compatibil cu toate unitatile centrale cu care sunt echipate masinile din fabrica si cu majoritatea celor de tip aftermarket. Dimensiunile specificate de catre producator sunt de 260 x 54 x 244 mm – asadar te poti asigura in prealabil ca acest model este compatibil cu masina ta.

 

 

Pioneer GM-D9601

 

Un kit amplificator audio de 12 V de calitate fara egal este modelul Pioneer GM-D9601. Cu o putere de 1400 W RMS, acest model este descris ca un amplificator audio, ieftin si bun, care poate fi montat pe absolut orice vehicul. Desi este ce mai puternic din gama sa, produsul nu ocupa mult spatiu.

Puterea extraordinara nu scade cu nimic calitatea sunetului oferit, care e descris ca fiind clar si puternic. Avand un singur canal, amplificatorul poate fi conectat la 4 subwoofere.

Nivelul de bass poate fi reglat in gama 0 – 18 dB, cu ajutorul unui controller cu fir, care poate fi montat convenabil in masina. Frecventa de functionare este cuprinsa intre 10 si 240 Hz, oferind o plaja larga de sunete din diverse game si o auditie de o calitate neasteptata. Este echipat cu mufa RCA in, pentru o conectare usoara.

 

 

Blaupunkt EMA 455

 

O alta varianta de amplificator audio de 12 V de calitate este modelul Blaupunkt EMA 455. Este vorba despre un amplificator cu 2 canale, cu o putere totala de 2 x 320 W si o putere de 2 x 165 W RMS, care iti garanteaza o auditie stereo fidela. Impedanta de 4 Ohm este echilibrata de puterea aparatului.

La capitolul conectori, aparatul este echipat cu mufa RCA, asadar este usor de cuplat cu orice sursa de redare audio auto. Raspunsul in frecventa este cuprins intre 10 si 30000 Hz, gama de sunete redata fiind una ampla. De aceea, chiar si cele mai complicate piese muzicale pot fi emise cu mare fidelitate.

Aparatul are dimensiuni de 184 x 52,5 x 295 mm, fiind usor de integrat in spatiul special dedicat al aproape oricarui model de masina. Il recomandam ca fiind un produs fiabil, care merita investitia si care e potrivit oricarui audiofil.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status