n n
n
n
▷ Amplificatoare audio - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune amplificatoare audio

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.19

 

Cel mai bun amplificator audio – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Cei care prefera sa isi incropeasca un sistem audio performant, plecand de la un amplificator audio, trebuie sa treaca printr-o etapa indispensabila de documentare. Daca nu iti permite timpul sa faci asta, vei avea tendinta sa selectezi mai dificil, fiind circumspect la adresa ofertelor pe care le intalnesti online, pe site-urile care comercializeaza aparatura audio. Noi iti explicam din start ce dispozitive categorisim pe primele pozitii intr-o eventuala lista de sugestii, pentru a te scuti sa parcurgi acest intreg ghid.Prima pozitie revine modelului Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss, un amplificator stereo ce promite sa ofere o experienta acustica aparte, pe baza unei puteri RMS moderate si a tehnologiei de izolare galvanica. Poate lucra cu orice tip de fisiere, iar prin adaugarea unei unitati cu tehnologie Bluetooth va fi capabil sa aiba si functionare wireless. Un model apropiat ca pret si performante este cel de pe locul I, anume Marantz PM8005.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss
Click aici pentru pret!

Datorita faptului ca imbina tehnologia digitala cu cea analogica, vei beneficia de un sound clasic si clar, fara pic de distorsiuni acustice, astfel incat vei putea asculta melodiile preferate din playlist-ul tau fara sa intampini nici un fel de probleme sonore. Cu alte cuvinte, este imun la interferentele electrice exercitate de alte dispozitive.

Poate atinge maximum 600 de W, deci consumul va fi mare, fapt care se va resimti negresit si in facturile de energie electrica.

Produsul raspunde unei game extinse de cerinte, astfel explicandu-se si foarte multele review-uri pozitive de care amplificatorul audio se bucura.

A 2-A OPTIUNE!

Marantz PM8005
Click aici pentru pret!

Este capabil sa ofere o putere de doua ori mai mare decat alte amplificatoare audio, ceea ce inseamna ca te poti baza pe el ori de cate ori vrei sa dai o petrecere la tine acasa sau doresti sa asculti muzica buna la un volum maxim, astfel incat sa stie si vecinul de la etajul inferior sau cel superior ca sarbatoresti o ocazie speciala.

Amplificatorul audio are dimensiuni generoase, asa ca este necesar sa masori locul destinat depozitarii lui sau risti sa strici aspectul incaperii.

Se numara, fara doar si poate, printre modelele foarte practice, asadar nu exista motive pentru ca sa nu ti-l doresti si tu.

Behringer A500
Click aici pentru pret!

Este echipat cu sisteme de racire si de protectie termica, astfel ca nu va trebui sa-ti faci griji ca exista riscul de a se defecta chiar daca decizi sa-l folosesti o perioada mai lunga de timp. Pe scurt, nu vei fi nevoit sa te prezinti la un service si sa ceri ajutor specializat in baza termenului de garantie prea curand.

Prezinta un consum ridicat, si anume de 660 de W, ceea ce inseamna ca va trebui sa platesti mai mult pentru factura la electricitate.

Este recomandat mai mult celor care detin un studio de inregistrari sau un sistem audio post-productie, avand un pret foarte bun.

 

 

Cum alegi un amplificator audio bun

 

Ghidul cumparatorului

In prezent, tehnologia evolueaza rapid, iar schimbarile aproape ca se produc de la o zi la alta in acest domeniu in care gadget-urile detin suprematia, incercand sa ofere astfel un substitut al realitatii. Este si cazul sistemelor de sunet, care se mentin la standarde inalte doar prin utilizarea unor tehnologii performante.

Persoanele avizate din domeniul ingineriei audio sunt de parere ca, pentru a va permite o auditie exceptionala, sistemul audio pe care il utilizati trebuie sa fie dotat cu un amplificator foarte bun. Asadar, un sunet de calitate va rezulta dintr-o amplificare de calitate, insa majoritatea persoanelor interesate de un amplificator ieftin si bun nu pot beneficia intotdeauna de parerea avizata a unui inginer de sunet.

 

 

Cu atat mai mult, exista pe piata numeroase optiuni care, desi prezinta anumite avantaje prin diversitate, pot induce si o stare de confuzie. Pentru a gasi cele mai bune amplificatoare audio , expertii va recomanda sa tineti cont de anumite caracteristici si criterii de selectie, ce va vor permite sa faceti cea mai buna alegere, mai ales daca va aflati la prima achizitie de acest gen.

 

Tipul: Exista doua tipuri majore de amplificatoare: amplificatorul cu tuburi si amplificatorul cu tranzistori, pe langa care mai putem mentiona amplificatoarele hibrid. Inainte de a va intreba care este cel mai bun amplificator wireless, este ideal sa cunoasteti cateva detalii despre utilitatea fiecarei tipologii; astfel  veti determina scopul pentru care va achizitionati amplificatorul.

Amplificatorul cu tuburi e recomandat pentru muzica de studio si pentru sunetul specific, plin. Acest model a fost primul brevetat, functioneaza pe baza de lampi si are dimensiuni mai mari decat cel cu tranzistori, fiind ulterior inlocuit treptat de catre acesta. Ca distorsiuni sonore, acest tip de amplificator emite mai multe, insa in principal din categoria distorsiunilor armonice sonore de ordin par, interpretate ca fiind placute de catre creierul uman, conform ultimelor studii. Aceasta particularitate prezinta avantajul unui  sound specific, reverberant, care nu poate fi la fel de bine reprodus de amplificatoarele cu tranzistori. De aceea, muzicienii sunt de parere ca un astfel de amplificator audio, coroborat cu tehnologie digitala, ar constitui solutia ideala pentru a amplifica si reproduce sunetul compozitiilor muzicale ce au in centru chitara electrica sau chitara bass.

 

Amplificatoarele pe baza de tranzistori sunt ideale pentru sisteme audio casnice. Produsele acestea au aparut odata cu revolutia tranzistorului, fiind mai mici, mai usor de produs si de reparat decat predecesoarele lor cu lampi. Sunetul emis cu ajutorul acestui tip de amplificator este unul mai curat, lipsit de distorsiuni, iar eficienta energetica este una superioara.

Amplificatoarele hibrid sunt si acestea extrem de adecvate la domiciliu. Modelele contin deopotriva tuburi si tranzistori, combinand astfel avantajele celorlalte 2 tipologii: sunt mai mici, ocupand putin spatiu, prezinta o eficienta energetica crescuta, mentin o emisie medie de distorsiuni sonore si permit conectarea la sistemul audio atat a castilor cu impedanta joasa, cat si a celor cu impedanta inalta, evitandu-se astfel riscul de scurtcircuitare.

In concluzie, pentru amplificarea sunetului produs de instrumente veti opta pentru amplificatoarele clasice cu lampi, in timp ce solutia pentru un sistem audio de locuinta sunt amplificatoarele mai mici, hibrizi sau cu tranzistori.

 

Clasa: Exista 5 clase principale pentru incadrarea amplificatoarelor de sunet: clasa A, clasa AB, clasa  D, clasa GH si clasa T. Aceasta categorisire stabileste in principal doua aspecte: cat de puternic este acumulatorul si ce cantitate de distorsiuni sonore emite. Acest criteriu e esential in cuantificarea eficientei unui amplificator.

Amplificatoarele din clasa A sunt modele analogice care au un randament de 25%, insemnand ca la un consum efectiv de 100W, puterea acustica reala a amplificatorului va fi de 25W, in timp ce restul de energie va fi transformat in caldura, iar nivelul distorsiunilor emise este unul ridicat. Recomandam astfel de piese numai cand fondurile detinute nu permit o achizitie mai performanta.

Amplificatoarele din clasa AB au un randament mediu de pana la 60%, au dimensiuni  mici si costuri de productie relativ scazute fata de cele din clasa A, desi emit o cantitate similara de distorsiuni sonore. Acestea sunt considerate a fi cel mai des intalnite amplificatoare audio din cadrul sistemelor audio pentru masina.

Amplificatoarele din clasa D utilizeaza tehnologie digitala pentru a creste randamentul la 75%, prezinta dimensiuni mici si genereaza mult mai putina caldura. Aceste modele inca mai emit o cantitate medie de distorsiuni sonore.

Clasa GH de amplificatoare sonore au o eficienta crescuta de pana la 80%, asadar un consum mai adecvat de energie fata de puterea acustica reala oferita. Acest model este unul clar superior, comparativ cu cele din clasele A si AB, deoarece, desi dimensiunile amplificatorului sunt mai mici, puterea de emisie este crescuta iar cantitatea de distorsiuni sonore scade.

Amplificatoarele din clasa T constituie modele de ultima generatie cu circuit integrat si permit procesarea digitala a semnalului. Prezinta avantajul ca ofera un sunet mai clar, fata de un consum energetic scazut, sunt usor de intretinut si au dimensiuni foarte mici. Costurile cumpararii pot fi mari, dar merita pana la ultimul banut.

 

 

Canalele de emisie: Cunoasterea numarului de Canale pe care amplificatoarele realizeaza emisia sonora, va va ajuta sa stabiliti care sunt cele mai bune amplificatoare audio pentru sistemul audio detinut. Aceasta caracteristica exprima in principal numarul de canale de iesire cu care amplificatorul este dotat, definind calitatea sunetului si a experientei pe care acesta o imprima ascultatorului. Orice sistem audio 5.1 include o boxa subwoofer si 2, 5 sau 7 boxe satelit. In legatura cu aceste tipologii se pot defini si canalele de iesire ale modelului de amplificator.

Amplificatoarele mono sunt modele ce amplifica subwooferul, un singur amplificator de acest tip putand alimenta mai multe subwoofere simultan, atata timp cat impedanta insumata a acestora este una egala cu impedanta la iesire a amplificatorului. Daca ea este mai mare, calitatea sunetului scade, daca este mai mica, exista riscul scurtcircuitarii amplificatorului.

Amplificatoarele cu 2 canale sunt specifice sistemelor cu amplificare stereo, stanga-dreapta si permit folosirea canalelor dupa preferinta, atat timp cat puterea amplificatorului o permite, putant alimenta un numar variabil de boxe pentru fiecare canal, atata timp cat regula impedantei o permite.

Amplificatoarele multi-channel sunt dotate cu pana la 6 canale si sunt cele mai populare, deoarece permit alimentarea unui intreg sistem audio cu ajutorul unui singur amplificator.

 

Puterea: Veti lua in considerare raportul dintre consumul efectiv de energie si puterea acustica reala a amplificatorului, parametru ce practic exprima cat de tare se va auzi sunetul emis cu ajutorul acestuia. Asadar, intensitatea sonora este direct proportionala cu valoarea puterii acustice reale, valoare mentionata in fisa tehnica a oricarui amplificator. Modelele cu tuburi consuma relativ multa energie fata de o putere acustica reala scazuta, in timp ce hibrizii sau acumulatorii cu tranzistori reusesc sa depaseasca aceste obstacole. De mentionat in relatie cu aceasta caracteristica este si spectrul de frecventa acoperit de amplificator, ce va va permite sa aflati care sunt frecventele de sunet reproduse de catre acesta. Majoritatea modelelor acopera tot spectrul sonor ce poate fi perceput de urechea umana: 25 Hz si 16 – 18 kHz.

 

 

Dimensiunea: Amplificatoarele mari sunt de obicei amplificatoare analogice cu tuburi din clasa A sau AB, cu consturi destul de ridicate de productie si mentenanta, fiind utilizate in principal in concerte si spectacole de catre muzicieni pentru a obtine un sound specific. Amplificatoarele medii sau de mici dimensiuni sunt modele din clasele D, GH si T, hibrizi sau cu tranzistori care, in combinatie cu  tehnologie digitala, ofera un sunet mai curat. Acestea sunt mai des-intalnite pe piata, iar datorita dimensiunilor relativ reduse sunt mai potrivite pentru sistemele ce sonorizeaza incaperi, sisteme home cinema sau pentru playere radio de masina. Cu alte cuvinte, cand cautati un amplificator audio convenabil pentru acasa, acesta poate avea dimensiuni reduse.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss 

 

2.Amplificator Peachtree Audio nova125SE Black High Gloss

Parerile despre cele mai bune amplificatoare audio sunt de acord ca acest model raspunde unei game extinse de cerinte si ar constitui o alegere profesionala optima. Este vorba despre un amplificator cu 2 canale clasa D integrat ce poate oferi o putere de pana la 125W pe canal cu o impedanta crescuta, iar pentru o impedanta mai joasa puterea va creste spre 200W, aceasta caracteristica facandu-l de 2 ori mai eficient decat un amplificator clasic. Nova125SE este prevazut cu un tub tampon trioda si foloseste tehnologie ESS bazata pe modularea semnalelor sonore si a bruiajelor, filtrand astfel sunetul si redandu-l intr-un mod cat mai fidel. De asemeni, expertii garanteaza ca modelul incorporeaza tehnologie digitala de cea mai inalta calitate, bazata pe izolare galvanica. Acest sistem il face imun la interferente electrice exercitate de eventuale campuri de forta electromagnetica sau de antene de emisie-receptie. Ca orice amplificator, produsul este prevazut cu un etaj de preamplificare clasa A, cu semmal echilibrat si superior calitativ.

Modelul acopera un spectru sonor corespunzator intregii latimi de banda corespunzatoare auzului uman si are meritul de a fi unul dintre amplificatoarele ce imbunatatesc sunetul provenit din surse digitale sau streamere. Particularitatea mentionata este una foarte importanta pentru citirea si redarea fisierelor audio comprimate, fisiere ce pun in dificultate alte amplificatoare traditionale, dar care pot fi redate astfel cu aceeasi calitate pe care o ofera un CD-Player.

Totodata, produsul este prevazut cu un amplificator incorporat pentru casti, ce permite si o experienta mai discreta a sunetului. Separat poate fi achizitionata o unitate bluetooth care il poate ajuta sa functioneze wireless. Asta inseamna ca, desi este conectat la o sursa de energie si la boxe, poate reda semnalul acustic transmis de unitatea bluetooth, fapt ce determina utilizatorii sa se raporteze la el ca la un produs care este cel mai bun amplificator wireless de acest tip. Dimensiunile modelului sunt 377 x 126 x 341mm, raportate la o greutate de 10.5Kg. Designul este unul placut, modern, disponibil in 3 finisaje.

 

Avantaje:

Imbina tehnologie analogica si tehnologie digitala, pastrand sound-ul clasic, insa reducand cantitatea de distorsiuni acustice.

Ideal pentru sisteme home cinema, pentru ca ofera un sunet optim filtrat.

Compatibil cu majoritatea sistemelor digitale, putand fi conectat prin bluetooth la dispozitive bazate pe sisteme de operare ca Android sau iOS.

Prevazut cu sistem de filtrare digitala a interferentelor electrice, fiind imun la bruiaje date de campuri electromagnetice.

Prevazut cu telecomanda si unitate bluetooth optionala, ceea ce-i permite functionarea wireless.

Eficienta dubla fata de alte amplificatoare de acelasi tip si din aceeasi clasa, datorita puterii crescute pe care poate sa o ofere.

 

Dezavantaje:

Consumul poate fi unul mare, atingand maximum 600W.

button 2

 

 

 

 

Marantz PM8005 

 

6.Amplificator Marantz PM8005

Acest model este un amplificator din clasa D cu 2 canale, capabil sa ofere pana la 100W putere pe canal. Este compatibil cu o gama extinsa de difuzoare si surse de semnal acustic si ofera o calitate distincta a sunetului, datorita sistemului de flexibilitate operationala incorporat. Este prevazut cu un transformator de alimentare ce garanteaza functionarea optima,  cu 4 perechi de iesiri si cu 6 intrari de linie, aspecte care il sugereaza ca fiind un model deosebit de versatil si implicit practic. De asemeni, PM8005 poate fi conectat la un procesor extern de semnal acustic, sau la un preamplificator cu mixer incorporat.

Pentru precizia echilibrarii si filtrarii tonale a semnalului sonor, acest model este echipat cu sistemul Tri-Tone de control, tehnologie ce separa benzile cu tonalitati joase si medii si permite controlul separat al acestora pentru a facilita ajustarea dupa preferinte a calitatii sunetului, mai ales in cazul inregistrarilor compozitiilor muzicale vechi, in care dezechilibrul tonal este unul sesizabil. Designul este unul robust, ce permite atenuarea vibratiilor, modelul fiind prevazut cu o baza in 3 straturi , iar dimensiunile sunt de 129x439x378mm, raportate la o greutate de 12.2Kg.

 

Avantaje:

Considerat a fi o solutie foarte performanta de catre majoritatea cumparatorilor, deoarece poate oferi o putere de 2 ori mai mare decat alte amplificatoare cu acelasi consum energetic.

Consum energetic relativ scazut: 220W.

Foarte versatil, datorita numarului mare de port-uri pentru intrari si iesiri, putand fi conectat si la un preamplificator.

Garantie extinsa de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Dimensiuni relativ mari.

button 1

 

 

 

 

Behringer A500 

 

3.Amplificator Audio Behringer A500

Acest model de amplificator cu tranzistori Toshiba si Fairchild a fost proiectat in special pentru studiouri de inregistrari si pentru  sisteme audio de post-productie. Este vorba despre un amplificator din clasa A cu 2 canale ce ofera o putere acustica reala de pana la 125W, iar daca impedanta scade, poate ajunde pana la 185W.

Are meritul de a reduce volumul distorsiunilor sonore la un impresionant 0.01%, in timp ce acopera un spectru larg  ce contine toate frecventele perceptibile de catre om, oferind un sunet clar, lipsit de impuritati acustice. Este un model ce consuma 660W, drept pentru care elibereaza o cantitte considerabila de caldura, insa este prevazut cu un sistem performant de racire prin transmisie si cu un sistem de protectie termica automata, dotat cu cate un indicator cu led atribuit fiecarui canal in parte.

Acest sistem protejeaza atat boxele, cat si amplificatorul. Este un model de dimensiuni medii 101 x 482 x 257mm, raportate la o greutate de 11.75Kg.

 

 

Avantaje:

Calitate audio superioara pentru un buget accesibil.

Dotat cu sisteme de racire si de protectie termica, evitandu-se supraincalzirea provocata de consumul mare de energie.

Ideal pentru studiouri de inregistrari, deoarece ofera o putere acustica reala ridicata.

Volum mic al distorsiunilor pentru un amplificator din clasa A.

 

Dezavantaje:

Consumul este unul ridicat, 660W.

button 2

 

 

 

APart MA200 

 

4.Amplificator Mixer Audio APart MA200

Daca ati decis sa cautati cel mai bun amplificator cu mixer, modelul MA200 ofera o performanta excelenta in aceasta bransa. Mixerul constituie un dispozitiv ce insumeaza mai multe surse diferite de semnal acustic, ca de exemplu: sunetul preluat de microfon, sunetul emis de instrumentele muzicale sau diferite efecte de sunet incorporate, semnale acustice carora le dozeaza si echilibreaza timbrul, atat pentru fiecare in parte, cat si unele fata de altele. Desi in studiourile de sonorizare si de inregistrare mixerul constituie un dispozitiv separat, in cazul acestui amplificator el este incorporat.

Este vorba despre un amplificator cu 4 canale microfon si 4 canale linie, ce face parte din clasa AB si poate oferi o putere de pana la 240W. Intrarile pentru microfon sunt dotate cu tehnologie Phantom Power, ceea ce inseamna ca transmisia curentului direct se realizeaza prin cablurile de microfon pe care circula si semnalul.

Poate fi conectat la un procesor extern de semnal si poate fi utilizat ca preamplificator pentru un altul de o mai mare putere, fiind dotat si cu un egalizator cu 2 benzi. Acest  model are o banda de frecventa cuprinsa intre 40Hz si 25KHz, iar distorsiunile sunt filtrate printr-o limitare dinamica. Dimensiunile sunt relativ mici, 88 x 430 x 356mm, raportate la o greutate de 14 Kg.

 

Avantaje:

Mixer incorporat, ceea ce-l face foarte practic pentru echilibrare sonora intre cele 4 canale sonore.

Este echipat cu iesire stereo RCA pentru inregistrare si Pre Amp Out/In, putandu-se comporta si ca un preamplificator, in functie de caz.

Folosit cu succes pentru sonorizarea acasa, sau pentru sonorizarea unor diferite evenimente in spatii inchise, deoarece poate fi asociat cu un procesor extern de semnal.

Este prevazut cu telecomanda.

 

Dezavantaje:

Are o greutate relativ mare, 14 Kg.

button 1

 

 

 

 

Behringer Eurocom SN2408 

 

5.Amplificator Audio Mixer Behringer Eurocom SN2408

Acest model este mai degraba un mixer austic performant ce incorporeaza doua amplificatoare separate de clasa D, fiind utilizat cu succes in sonorizarea ambientala ce se gaseste in spatii comerciale, restaurante, cafenele, terase, stadioane, parcari, gradini sau cladiri de birouri, dar chiar si in locuinta. Modelul beneficiaza de tehnologia Behringer DualDrive ce interconecteaza in aceeasi unitate compacta cele doua amplificatoare.

Unul dintre acestea amplifica boxele sistemelor audio cu distributie cu o putere de pana la 80W, in timp ce al doilea este un amplificator pentru boxe si subwoofer audio fara transformator. Prezinta trei iesiri pentru microfon/linie si este prevazut cu tehnologie Phantom Power, redand atat frecventele joase, cat si cele inalte pe doua canale, stereo.

Este creat pentru a functiona continuu pe perioade extinse de timp, avand si un mode de asteptare in care poate economisi energie. Are dimensiuni relativ mici de 83 x 305 x 360mm, raportate la o greutate de numai 4.2Kg.

 

Avantaje:

Este un mixer cu doua amplificatoare incorporate.

Multi utilizatori il considera cel mai bun amplificator cu mixer pentru sonorizari ale salilor de conferinte sau ale unor incaperi publice.

Dimensiuni mici, greutate scazuta, design compact, care-l ajuta sa fie integrat corespunzator in ambient.

Conectabil la diverse surse externe de semnal acustic, putand functiona continuu.

 

Dezavantaje:

Fara telecomanda.

button 2

 

Cum se foloseste un amplificator audio

 

Asa cum poti deduce din numele lor, aceste dispozitive sunt folosite pentru a amplifica semnalul acustic preluat de la un dispozitiv auxiliar. Le poti privi, prin urmare, ca pe o punte intre instrumentul/media player-ul tau si sistemul audio din dotare. N-ar trebui sa-ti ridice probleme prea mari in ceea ce priveste utilizarea, insa iti recomandam sa urmezi instructiunile ce urmeaza sa-ti fie prezentate, ca sa nu intampini niciun fel de inconvenient.

Instalare & configurare

Pentru inceput, vei fi nevoit sa despachetezi produsul si sa-l conectezi la o sursa de energie electrica. Acest lucru va fi realizat, folosind cablul de alimentare cu care amplificatorul a venit la pachet.

Pasul urmator este sa pornesti dispozitivul, actionand butonul On/Off, pozitionat, de regula, in zona frontala. Unele modele iti pot pune la dispozitie chiar si o telecomanda care-ti va permite sa faci acest lucru, insa iti recomandam sa verifici in prealabil, daca aceasta beneficiaza de baterii(de cele mai multe ori, vei fi nevoit sa le achizitionezi separat).

Odata ce ai efectuat acesti pasi, va trebui sa conectezi sistemul audio la iesirile amplificatorul. Cei mai comuni conectori sunt cei de tip RCA, insa unele dispozitive iti pot pune la dispozitie o interfata ceva mai variata. Indiferent de varianta pentru care optezi, asigura-te ca totul este cuplat corespunzator!

Utilizare

Vei observa, cu siguranta, multiple intrari, fiecare cu o anumita intrebuintare. In general cele XLR sunt destinate microfoanelor, in timp ce majoritatea instrumentelor vor necesita porturi de tip TRS ¼. La acestea se pot adauga, bineinteles, unele intrari optice, care sa garanteze un sunet de calitate.

Mai mult decat atat, unele modele, mai performante, pot functiona pe baza tehnologiei Bluetooth, fiind compatibile cu majoritatea dispozitivelor ce ruleaza Android/iOS. Ca sa te poti folosi de aceasta functie extrem de avantajoasa, va trebui sa accesezi meniul “Setari” al device-ului tau si sa te asiguri ca este activata. In cele ce urmeaza, se va realiza o scanare rapida a razei de actiune si ti se va pune la dispozitie o lista cu dispozitivele la care te poti conecta. Vei identifica amplificatorul destul de usor, dupa numele producatorului, asa ca nu iti face prea multe griji in aceasta privinta.

De cele mai multe ori, va trebui insa, sa alegi sursa de redare corespunzatoare, ca produsul achizitionat sa stie de unde sa preia semnalul actustic. Vei putea observa, in zona frontala, niste butoane inscriptionate in functie de input(USB, Optical1, Optical2, Coaxial, Aux etc.), care te vor ajuta sa comuti intre instrumentele emitatoare.

Langa acestea, o sa gasesti intotdeauna un controler de volum si in unele cazuri, niste potentiometre cu ajutorul carora sa manipulezi unele zone din spectrul audio: bass(pentru frecvente joase), mid(pentru medii), high(pentru frecvente inalte) – asta in cazul in care amplificatorul tau vine cu un egalizator integrat.

De aici lucrurile sunt destul de simple! Redarea va incepe automat atunci cand apesi butonul “Play” al media player-ului tau sau cand amplificatorul va capta semnal din partea unui microfon/instrument, asa ca ramane doar sa reglezi volumul si sa prelucrezi sunetul in functie de preferintele tale.

 

 

 

Marci populare:

 

Fie ca pur si simplu iti place sa asculti muzica cu un sunet plin si dinamic, fie ca inregistrezi sau pui playlist-uri la petreceri, un amplificator audio iti este necesar, caci doar asa vei reusi sa obtii o calitate audio inalta, in care sunt perceptibile toate frecventele si nu apar distorsiuni la volum ridicat. Cu siguranta, din moment ce te-ai hotarat sa faci o investitie, vei vrea ca aceasta sa fie de lunga durata si sa nu te trezesti ca o componenta a sistemului audio a decedat. Pentru asta, e imperativ sa alegi atent producatorul. Conform cercetarilor noastre si a majoritatii cumparatorilor, poti avea incredere in Peachtree, Maranz si Behringer.

 

Brandul Peachtree este relativ nou pe piata boxelor si echipamentelor audio, insa nu i-a trebuit foarte mult timp de la infiintare pentru a se face remarcat printre concurenta. Asta se datoreaza faptului ca, lansarea marcii s-a facut impreuna cu scoaterea pe piata a modelelor de amplificatoare integrate Decco, primul de pe piata americana cu port USB.

Inventia apartine audiofililor cu experienta in domeniul, Jim Spainhour si David Solomon, iar pe 1 octombrie 2007, in Atlanta, cei doi pun bazele companiei Peachtree Audio. Producatorul mai comercializeaza si sisteme de muzica wireless, amplificatoare de casti (DAC), boxe, receptoare Bluetooth si accesorii.

Fiecare amplificator Peachtree (plus celelalte dispozitive audio din gama producatorului) are la baza trei principii: sunet bogat si puternic, constructie simpla si practica, un design frumos si elegant.

Misiunea declarata a producatorului e aceea de a continua sa dezvolte “aparate audio de exceptie, la preturi realiste”. Impactul pe care l-a avut pe piata de-a lungul timpului, ce poate fi demonstrat chiar si de numeroasele premii castigate (Absolute Sound Editors Choice, Stereophile product of the year) arata dedicatia fata de misiune si face ca brandul sa-si merite renumele.

Marantz nu are nevoie de prea multe introduceri, fiind un brand recunoscut de toti amatorii si profesionistii interesati de domeniul audio-video si de cele mai performante electronice aparute pe piata.

Compania a fost infiintata in 1952, in New York, SUA, de catre Saul Marantz, care a realizat primele produse chiar in propria casa. Aveau sa mai treaca 2 decenii pana ce brandul capata atentie. Se intampla in a doua jumatate a anilor ’70, odata cu introducerea sistemelor audio de inalta fidelitate, ce avea sa schimbe complet acest segment. Marantz a pastrat in anii urmatori o evolutie ascendenta, neiesita din comun, dar care a ajutat la consolidarea brandului.

In prezent, dupa o perioada in care marca a apartinut conglomeratului Philips, se afla sub tutela companiei  D&M Holdings, iar sediul principal a fost mutat in Kawasaki, Prefectura Kanagawa, Japonia. Acum, gama de produse comercializate sunt disponibile in tari de pe teritoriul Nord Americii, Europa, Africa si Asia (Pacific).

Filosofia Marantz e simpla: “Muzica e tot ce conteaza”, iar misiunea declarata e aceea de-a face ca fiecare melodie ascultata sa sune exact ca in momentul in care a fost interpretata de artist.

 

Behringer este inventia germanului  Uli Behringer, care pune bazele unei companii private de echipamente audio, in 1989. Povestea fondatorului sau e la fel de impresionanta precum parcursul fulminant al marcii. Totul a inceput in momentul in care, student la conservator (studia pian clasic si ingineria sunetului), Uli se satura de putinele instrumente oferite de universitate si decide sa si le faca pe ale lui. Inainte de asta, la 16 ani a facut deja primul sintetizator.

Dupa ce si alti colegi doresc sa incerce inventiile lui Behringer, nu a mai fost decat putin pana la infiintarea unei afaceri. Productia consta in sisteme de reducere a zgomotelor de fond si compresoare, extinzandu-se, pana in prezent,  la mixere digitale, microfoane, piane digitale, boxe si casti, sisteme wireless, amplificatoare de putere, sisteme de iluminat, accesorii, etc.

Intre timp, datorita costurilor mai mici de productie, compania Music Group, ce detine brandul, si-a mutat sediul in China. Conform ultimelor informatii oferite, are filiale in 10 tari si exporta produse in peste 130 de tari, de pe mai toate continentele. De asemenea, are peste 2600 de angajati.

Desi s-a dezvoltat rapid intr-o periaoda scurta de timp, marca reuseste sa se mentina in varf. Cu atat mai mult cu cat producatorul se mandreste ca, in pofida politicii de returnare in 30 de zile pe care o pune la dispozitia clientilor, produsele Behringer nu au fost returnate niciodata.

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Yamaha A-S700

 • 7.Amplificator Yamaha A-S700
 • Avantaje:
  • Reda fidel claritatea sunetului, deoarece filtreaza optim distorsiunile.
  • Este considerat ca fiind o solutie optima pentru sonorizarea locuintei, putand fi conectat la diferite dispozitive multimedia.
  • Dotat cu telecomanda.
  • Garantie 24 luni.
  Dezavantaje:
  • Dimensiuni  relativ mari.

Pentru a decide care e cel mai bun amplificator audio de la Yamaha este  recomandat sa luati in considerare modelul A-S700, un produs considerat de catre utilizatori drept fiind accesibil ca pret, avand un design simetric si incorporand componente de inalta calitate garantata de catre producator. Este vorba despre un model din clasa AB cu 2 canale, oferind o putere acustica reala de aproximativ 90W pe fiecare canal, putere ce va creste odata cu scaderea impedantei. Filtreaza distorsiunile catre un minim de 0.012% si acopera un spectru larg de frecventa acustica. Poate fi conectat la o multitudine de tipuri de boxe sau la diferite surse de semnal sonor, cum ar fi: PC, CD-Player sau Tuner.

Acest amplificator este dotat cu un total de 8 iesiri si intrari, fiind prevazut cu posibilitate de control pe zone prin telecomanda. Are un design simetric, cu un panou frontal si butoane din aluminiu, fiind construit pe o baza anti-vibratii si prevazut cu o bara centrala ce permite consolidarea structurii interne. Dimensiunile sunt mai mari decat ale altor amplificatoare din clase similare, respectiv de 435 x 151 x 382mm, raportate la o greutate de 10.9Kg.

 

 

Yamaha A-S300

 • 1.Amplificator Yamaha A-S300
 • Avantaje:
  • Ideal pentru sonorizarea in spatii restranse, deoarece ofera un sunet clar, filtrat de distorsiuni.
  • Raport bun calitate/pret.
  • Are conectori multipli, care il ajuta sa primeasca semnal atat de la dispozitive clasice, cat si de la cele digitale.
  • Compatibil iPhone/iPod.
  Dezavantaje:
  • Putere acustica reala scazuta, 60W.

Exista utilizatori ce considera ca acest produs ar fi modelul care e cel mai bun amplificator audio de la Yamaha, dintre cele utilizate pentru amplificarea audio in spatiul personal, la domiciliu. Este vorba despre un amplificator cu doua canale ce ofera o putere de 60W, fiind relativ discret ca intensitate sonora, insa reusind sa redea sunetul cu o claritate superioara. Filtreaza distorsiunile catre un procentaj de 0.015% si utilizeaza tehnologie Pure Direct pentru a transmite si transforma semnalul direct pe calea cea mai scurta. Aceasta tehnologie permite realizarea unui control continuu al intensitatii variabilei sonore. Modelul este dotat cu 9 conectori pentru iesiri si intrari: 2 iesiri, 6 intrari si o iesire pentru subwoofer, fiind totodata compatibil cu o gama larga de dispozitive clasice, dar si cu cele de ultima generatie ca iPhone sau iPod. Dimensiunile sunt de 435 x 151 x 387mm, fata de o greutate totala de 9Kg, dimensiuni similare cu cele ale modelului Peachtree Audio nova125SE, amplificator care ofera totusi o putere acustica net superioara.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 voturi, media: 4.82 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status