n n
n
n
▷ Soundbaruri Yamaha. Analiza comparativa

Cel mai bun soundbar Yamaha

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.19

 

Cum aleg cele mai bune soundbaruri Yamaha

 

Ghidul cumparatorului

Odata cu evolutia tehnologiei, producatorii de aparate TV s-au concentrat mai mult pe calitatea imaginii si pe design-ul produselor decat pe calitatea sunetului. Astfel, daca doriti sa beneficiati de un sunet mai bun in locuinta dumneavoastra, o modalitate accesibila este achizitia unui soundbar, un echipament simplu si ieftin, care poate indeplini functiile unui sistem audio, dar la un pret mult mai mic. Pentru a alege un soundbar de calitate trebuie sa tineti cont de brand, tip, interfata si formatul de redare.

 

Soundbar-Yamaha

 

Brandul: printre cei mai apreciati producatori de soundbar-uri se numara si Yamaha, o corporatie multinationala,de origine japoneza, care ofera o gama variata de produse si servicii. Inca din 1887, si-a propus sa devina cel mai mare producator mondial de instrumente muzicale, motociclete, echipamente sportive, electronice. Pentru soundbar-uri, Yamaha s-a axat pe design rafinat, care sa incante privirea, pe redarea impecabila a sunetului prin adaugarea de accesorii ca amplificatoarele si printr-o putere mare de watti, pe conexiune Bluetooth pentru a asocia cate dispozitive doriti si pentru a adauga boxe subwoofer pentru un sunet net superior oricarui sistem audio clasic.

 

Tipul: se alege in functie de design, existand doua mari categorii de soundbar-uri. Primul are chiar forma unei bare de sunet, fiind o boxa lunga si subtire, insotita de obicei de un subwoofer wireless. Acesta poate fi montat pe perete sau plasat sub televizor, insa aveti grija sa nu blocheze senzorul pentru telecomanda. Cel de-al doilea model este de tip piedestal si este conceput pentru a fi plasat sub televizor, insa are un mare inconvenient, si anume acesta nu este insotit de un subwoofer separat, asa ca nu poate produce un bass profund ca soundbar-urile traditionale. De asemenea, tipul mai poate fi clasificat si in functie de amplificare. Din acest punct de vedere, barele de sunet pot fi active, care au amplificatoare incorporate, si pasive, care au nevoie de un amplificator separat. Desi conectarea unui amplificator separat poate fi un inconvenient, acest lucru va ofera posibilitatea sa experimentati cu diferite echipamente, pana obtineti un sunet pe placul dumneavoastra.Totodata, echipamentele cu amplificator integrat sunt mai scumpe si mai zgomotoase, nefiind recomandate pentru incaperi cu suprafata mica.

 

Interfata: veti constata ca un soundbar clasic nu are prea multe porturi de conectare cu alte dispozitive si asta pentru ca majoritatea producatorilor se asteapta sa folositi televizorul HD pentru a naviga intre dispozitivele multimedia, prin conectarea tuturor acestora la TV si apoi conectarea iesirii optice audio a acestui la soundbar. Acest lucru poate fi o problema in cazul in care aveti un televizor de generatie mai veche, care nu permite aceste conexiuni. Pentru a preintampina aceasta posibilitate, alegeti un soundbar cu HDMI. De asemenea, este indicat ca modelul ales sa fie prevazut cu USB, Audio In, Audio Optic In si Bluetooth. Totodata, pentru a nu avea de-a face cu cabluri intinse prin locuinta, ageti un produs cu subwoofer wireless.

 

Formatul de redare: daca doriti sa accesati mai multe surse audio la soundbar-ul dumneavoastra, trebuie sa aveti in vedere ca aparate diferite redau formate diferite, printre care MP3, AAC, WAV, WMA, OGG sau FLAC. Desi recunoasterea formatului fisierului tine de dispozitivul de redare, pentru o auditie de calitate, soundbar-ul trebuie sa poata reproduce cu fidelitate diferite frecvente sonore, in functie de formatul fisierului audio.

Odata ce ati luat in vedere toate aceste aspecte, este momentul sa gasiti raspuns la intrebarea: “unde gasesc soundbar Yamaha la un pret bun?”. Noi va recomandam oferta magazinelor online, care va pun la dispozitie o gama variata de produse, la preturi accesibile. De asemenea, acestea va pun la dispozitie si pareri despre cele mai bune soundbar-uri Yamaha, venite chiar din partea altor utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Yamaha YSP-2500

 

1.Yamaha YSP-2500YSP-2500 este cel mai bun soundbar Yamaha, care va va satisface toate cerintele in materie de auditie muzica sau de sunet al unui film. Acest model are o capacitate extraordinara de amplificare si reproducere a bass-ului, producand un impact deosebit de puternic asupra utilizatorului, care va ramane surprins de calitatea sunetului, comparabil cu cea produsa de un sistem audio. Produsul este prevazut cu 16 difuzoare care ofera un sunet tintit, pe sapte canale, avand o putere totala de 162 watti.

De asemenea, acesta creeaza un efect surround real, aspect care il diferentiaza din start de majoritatea echipamentelor de acest tip de pe piata, care ofera doar un efect surround virtual. Interfata cu alte echipamente electronice se realizeaza prin intermediul portului HDMI, prin bluettooth, wireless, sau conexiunea audio analoga, astfel incat veti putea conecta direct orice sursa de sunet doriti, fara a trebuie sa utilizati smartTV-ul sau sa achizitionati un adaptor HDMI separat.

Totodata, Yamaha YSP-2500 este capabil sa redea toate formatele de sunet, printre care amintim Dolby True HD, Dolby Digital Plus, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution, DTS-Neo 6, DTS-ES, DTS 96/24, LPCM.

 

button 2

 

 

 

 

Yamaha YAS-105

 

2.Yamaha YAS-105Daca doriti sa cumparati un soundbar Yamaha ieftin si bun, atunci nu trebuie sa mai cautati, deoarece YAS-105 va ofera un sunet cu o calitate superioara, caracteristica echipamentelor audio din gama de varf, fara a ne obliga sa spargem pusculita.  Acesta este un model care, prin functia exclusiva Yamaha – Air Surround Extreme, ofera un sunet surround de inalta calitate, pe 7.1 canale.

De specificat ca, efectul surround este real si nu virtual ca la majoritatea acestor tipuri de produse, asadar va veti putea bucura de un sunet cu adevarat de calitate, fara sa investiti in aparate constisitoare. Sistemul are aplificare integrata si este alcatuit din doua boxe si doua subwoofere incorporate. De asemenea, acesta este prevazut cu sistemele Advanced Bass Extension Processing si AIR SURROUND XTREME, caracteristice Yamaha si care ridica experienta auditiva la un nou nivel.

Conexiunea cu alte dispozitive se poate face printr-un port optic, unul coaxial, bluetooth sau analog. Modelul are un design slim, astfel ca poate fi amplasat cu usurinta sub televizor, iar utilizarea este extrem de facila, datorita aplicatiei Home Theater Controller.

 

button 1

 

 

 

 

Yamaha SRT-1000

 

3.Yamaha SRT-1000Un alt model de soundbar performant, la un pret mediu, dedicat persoanelor pasionate de tot ceea ce este nou este si Yamaha SRT-1000. Acesta este un produs din gama de varf, care reda un sunet cu tonalitati variate, dand senzatia de imersiune. Produsul este capabil de a reda cu fidelitate caracteristicile acustice dintr-un mediu ideal, cu ajutorul celor 5,1 canale. De asemenea, modelul este capabil de a crea efect surround, fara a necesita conectarea de boxe sau subwoofer separat.

Modelul are o putere totata de 136 watti si este capabil sa redea formate de tip Dolby Digital si DTS. Comunicarea cu dispozitivele de redare audio se poate realiza prin intermediul porturilor optice, coaxiale, analog si a iesirii pentru subwoofer.

De asemenea, acesta este compatibil bluetooth, asadar veti putea asculta fisiere audio stocate pe telefonul mobil, tableta, sau orice alt dispozitiv prevazut cu o astfel de conexiune. Asadar, daca doriti un soundbar Yamaha care sa ofere servicii de varf la un pret mediu, accesibil tuturor cumparatorilor, atunci modelu SRT-1000 va asteapta in magazine.

 

button 2

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status