n n
n
n
▷ Soundbaruri 6.1. Analiza comparativa

Cel mai bun soundbar 6.1

Am modificat articolul ultima data pe: 16.12.19

 

Cum aleg cele mai bune soundbaruri 6.1

 

Ghidul cumparatorului

Achizitionarea unui soundbar pentru sistemul dumneavoastra home cinema va ofera avantajul de a va bucura de un sunet de calitate, fara a cauza o gaura prea mare in buget. Clasic, acest echipament este alcatuit de regula dintr-o incinta care gazduieste mai multe difuzoare, care se conecteaza direct la televizorul dumneavoastra si poate fi uneori insotit de un subwoofer wireless. Pentru a obtine un efecte de sunet surround, va sfatuim sa alegeti un soundbar 6.1. Acest tip de bara de sunet este compusa din 6 difuzoare localizare in aceeasi incinta si un subwoofer, astfel incat sunetul va fi transmis pe 7 canale, calitatea fiind amplificata.

Inainte de a va intreba “unde gasesc soundbar 6.1 la un pret bun?”, trebuie sa luati in considerare care sunt specifiicatiile tehnice ale produsului potrivit pentru dumneavoastra. Pentru aceasta, tineti cont de tip, putere, formatul de redare si conectivitatea.

A.1-Soundbar-6.1

Tipul: un soundbar 6.1 este o solutie perfecta daca doriti sa obtineti un efect al sunetului cat mai apropiat de cel oferit de un sistem audio, insa nu dispuneti de spatiu necesar pentru acesta din urma. In functie de dimensiunea incaperii in care doriti sa utilizati acest echipament, aveti posibilitatea de a alege intre doua tipuri: conventional, sau de tip piedestal.

Soundbarul conventional are forma unei bare cu difuzore incorporare, care poate fi amplasat oriunde in incapere, chiar si pe perete, economisind astfel spatiu. Subwoofer-ul comunica cu bara de sunet prin sistem wireless, astfel incat nu veti fi incomodati de cabluri de conexiune. Un inconevenient in cazul acestui tip de soundbar este ca poate interfera cu semnalul de la telecomanda televizorului, daca este amplasat prea aproape. Acesta problema nu este intalnita in cazul modelului de tip piedestal, care pot fi utilizate chiar ca suport pentru televizor sau monitor, dar in acest caz configuratia nu va mai fi 6.1, deoarece toate difuzoarele vor fi amplasate in aceeasi incinta.

 

Puterea: ca si in cazul sistemelor audio, puterea RMS este un aspect important de luat in considerare. Aceasta exprima cat de puternic va fi sunetul redat de bara de sunet si ar trebui sa aiba o valoare cumulata in jurul a 300 watti. Cu toate acestea, de unul singur, un RMS crescut nu garanteaza un sunet de calitate. Pentru aceasta, el trebuie sa fie cuplat cu sisteme de amplificare a dialogului si a sunetelor de fundal, care creeaza efectul de surround dorit de la acest tip de echipament audio.

 

Formatul de redare: un model de calitate trebuie sa poata reda toate tipurile de fisiere audio, pentru a nu exista distorsiuni ale sunetului, indiferent de dispozitivul de redare la care este conectat soundbarul. Asadar, asigurati-va ca produsul ales suporta fisiere de tip AAC, MP3, WAV, WMA, OGG sau FLAC. De asemenea, multe dintre modele beneficiaza de un sistem de amplificare digital si sunt dotate cu sisteme de ajustare a egalizatorului de sunet si a bass-ului, precum si meniuri presetate. Astfel de caracteristici au rolul de a suplini lipsa unui amplificator clasic.

 

Conectivitatea: defineste capacitatea soundbarului ales de a comunica cu alte dispozitive electronice. Un astfel de echipament trebuie sa fie prevazut cu port USB, HDMI, Audio In si Out, precum si conexiunea wireless cu subwoofer-ul. De asemenea, modelele ceva mai performante va ofera si acces la servicii de streaming online, precum si la site-urile de socializare.

Odata ce ati luat in calcul aceste aspecte, este momentul sa cumparati produsul dorit. Daca doriti sa beneficiati si de pareri despre cele mai bune soundbaruri 6.1, atunci va sfatuim sa apelati la oferta magazinelor online, acolo unde veti gasi o multitudine de modele si de preturi.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Samsung HW-J6000

 

1.Samsung HW-J6000La categoria cel mai bun soundbar 6.1 concureaza si modelul Samsung HW-J6000. Acesta este un produs din gama premium si are un design curbat, cu finisaj elegant din aliminiu, oferind atat un efect estetic atractiv, cat si un sunet imersiv. Sistemul de amplificare al sunetului se face separat pentru in functie de frecventa sunetelor emise, joase, medii si inalte, prin amplificatoare dedicate, rezultand un sunet mult mai clar decat cel produs de barele de sunet prevazute cu amplificare unica.

Modelul este unul de inalta performanta, avand o putere totala de 300 watti si fiind capabil sa emita un sunet 3D. Bara este insotita de un subwoofer wireless, pentru sunetele joase si are capacitatea de a reda toate formatele de sunet, respectiv AAC, MP3, WAV, WMA, OGG si  FLAC. De asemenea, este compatibila cu televezioarele ce utilizeaza sistemele Dolby Digital, DTS Digital Surround.

Comunicarea cu dispozitivele sursa de sunet este facuta prin intermediul unor porturi USB, HDMI, Audio in si Audio optic in. De asemenea, acesta bara de sunet poate reda fisiere de pe tablete sau telefoane mobile, cu care se conecteaza prin intermediul Bluetooth.

 

button 1

 

 

 

 

Samsung HW-J6001

 

2.Samsung HW-J6001Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa achizitionati un astfel de echipament, dar sunteti constransi de buget, un soundbar 6.1 ieftin si bun va este oferit de Samsung, prin modelul HW-J6001. Puterea totala RMS a acestui produs este de 300 watti, astfel incat intensitatea sunetului emis de acesta va rivaliza cu usurinta un sistem audio clasic.

Ca si in cazul celorlalte bare de sunet Samsung, amplificarea se face separat in functie de frecventa sunetelor, joase, medii si inalte, astfel incat veti percepe foarte clar intreg spectrul sonor. In cazul in care detineti un televizor compatibil, acesta va putea fi conectat cu bara de sunet prin sistemul TV Sound Connect, astfel incat veti putea elimina definitiv utilizarea firelor.

In caz contrar, receptionarea sunetului de la dispozitivele de emitere se realizeaza prin intermediul conexiunilor de tip USB, HDMI, Audio in si Audio optic in. De asemenea, soundbar-ul poate fi controlat cu usurinta, chiar de pe telefonul dumneavoastra mobil prin intermediul aplicatiei dedicate, cu care puteti alege intreaga gama de efecte sonore.

 

button 2

 

 

 

 

Samsung J6501

 

3.Samsung J6501Un alt model apreciat de persoanele care au achizitionat un sistem soundbar 6.1 este si Samsung J6501. Acesta are o putere totala de 300 watti, iar printre tipurile de fisiere uzuale poate reda si ALAC Apple Lossless. Acesta are capacitatea de a decoda sunetele de Dolby Digital, DTS Digital Surround, Bluetooth Hi-Fi Codec, precum si Surround Sound Expansion.

Produsul va permite sa va controlati muzica de oriunde din casa, prin sistemul Multiroom Link, o aplicatie care ofera posibilitatea de a controla de la distanta toate optiunile de setare a sunetului prevazute de dispozitiv. Functia Surround Sound Expansion are rolul de a extinde zona de ascultare, astfel incat ridica sunetul la nivelul ecranului Tv, creand impresia ca acesta este sursa sunetului.

Ca si celelalte produse din gama de varf a Samsung, amplificarea sunetelor se face separat in functie de frecventa sunetelor, printr-un sistem de amplificare digital. De asemenea, in cazul in care toate componentele sunt compatibile, aveti posibilitatea de a crea un sistem surround complet wireless, necesitand doar adaugarea de cateva boxe satelit.

 

button 1

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status