Cel mai bun sistem home cinema Sony

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune sisteme home cinema Sony

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vrei o experienta muzicala imersiva la domiciliu sau vrei sa fii chiar in mijlocul actiunii in timpul unui film, un sistem home cinema este raspunsul. Desi reprezinta o achizitie importanta, odata ce iti echipezi sufrageria cu asa ceva, poti fi sigur ca din ce in ce mai multi prieteni vor dori sa vina in vizita.

Exista numeroase variante pe piata, dar Sony a fost intotdeauna unul dintre companiile competitive si inovative in domeniul audio, asa incat nu poti da gres cu acest brand reputat. Compania a fost fondata in urma cu 60 de ani in Japonia, iar performanta si precizia in redare au fost intotdeauna motorul care a propulsat produsele audio-video oferite. Pe baza a numeroase pareri despre cele mai bune sisteme home cinema Sony si analizandu-le caracteristicile si pretul, am alcatuit un mini-ghid pentru a te orienta in optiunile disponibile.

In ceea ce priveste tipologia, toate sistemele Sony includ un player (DVD, Blue-ray sau ambele) si un numar de boxe. Acestea includ obligatoriu un subwoofer, pentru bas si doua boxe centrale (frontale), la care se pot adauga un numar variabil de boxe aditionale. Astfel, sistemul cel mai de baza este 2.1 (cu doi sateliti si un subwoofer), dar alegerile performante si populare sunt de tipul 5.1, care ofera cu adevarat o experienta surround. Unele modele sunt wireless, ceea ce se refera la mobilitatea elementilor auxiliari, carora va trebui totusi sa le asiguri alimentarea independenta. In plus, exista modele care se plaseaza pe sol, cu fixare pe un raft sau in perete si variante care combina aceste utilizari.

Unul dintre primele considerente cand vine vorba despre un asemenea set este puterea. Ea poate fi detaliata pentru fiecare element sau evaluata global. In a doua varianta, pentru o experienta cu adevarat senzoriala, recomandam in jurul a 1000 W si aceasta valoare va fi perfecta si daca urmeaza sa organizezi o petrecere de neuitat.

In 2012, Sony a revolutionat calitatea audio prin introducerea incintelor cu fluid feromagnetic, care au inlocuit clasica membrana vibratoare. Avantajele unui astfel de sistem includ sunet de calitate mai ridicata si un consum energetic mai redus, dar si pretul de achizitie este mai crescut.

Performantele tehnice pe latura video includ modul de redare FullHD si varianta si mai avansata tehnologic, de conversie la 4K, pentru o claritate de neegalat. Conectivitatea este si ea cruciala, fiind disponibile tehnologiile Bluetooth, NFC, wireless incorporat, cat si cele clasice de tipul HDMI sau USB. Daca inca nu ai descoperit unde se gasesc sisteme home cinema Sony la un pret bun, arunca un ochi si pe lista noastra de sugestii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sony BDVN9200WB 

 

Acest model varf de gama il putem considera si cel mai bun sistem home cinema Sony pentru pretentiosi. Daca stii exact cum ar trebui sa sune muzica, dar mai ales daca esti pasionat de filme, acest dispozitiv este pentru tine.

Setul include un sistem de boxe 5.1 si un player care poate reda formate CD, DVD, Blu-ray, inclusiv 3D. Ca si configuratie, dispune de 4 boxe inalte cu pozitionare pe sol, un element central si un subwoofer; cele doua boxe posterioare sunt conectate la o unitate independenta, scapand de necesitatea unor cabluri care sa strabata camera. Claritatea si intensitatea sunetului sunt determinate de cei doi parametri performanti: puterea de 1200 W si dotarea boxelor cu noua tehnologie ce utilizeaza fluid magnetic. Mixerul performant Sony-S Master HX reduce distorsiunile si are capacitatea de a reda detaliile in fisiere comprimate precum mp3.

Sistemul nu sta mai prejos nici pe latura video, fiind compatibil cu redarea full HD si realizand conversia in 4K, ce ofera 8 milioane de pixeli, pentru a claritate nemaipomenita. Conectivitatea include wireless, bluetooth si NFC prin Miracast, cat si clasicele USB si mufa HDMI. Sistemul iti ofera acces la Sony Entertainment Network, Spotify, Deezer si Youtube, cat si un browser clasic.  

 

 

 

 

 

Sony BDVN7200WB 

 

Modelul BDVN7200WB beneficiaza de majoritatea performantelor alternativei  BDVN9200WB. Ca si configuratie, include un player CD, DVD si Blue-ray 3D, si de un sistem de sunet surround 5.1. Include 3 elemente cu pozitionare anterioara, 2 posterioare, conectate la o consola separata pentru functionarea wireless si un subwoofer.

Puterea totala oferita de sistem este de 1200 W si claritatea si sunetului este asigurata prin amplificatorul digital S-master HX, care va reda toate detaliile. Boxele includ tehnologia cu fluid feromagnetic, avand un sunet mai limpede si consum mai redus de energie, comparativ cu variantele traditionale. Modurile Arena (pentru concerte) si Fotbal adapteaza sunetul pentru a te simti chiar in mijlocul evenimentului.

In ceea ce priveste experienta video, poti da o noua viata vechilor CD-uri, playerul imbunatatind claritatea imaginii cat mai aproape de HD. De asemenea, poti vizualiza filme Blue-ray la calitate full-HD si 3D. Parajarea si accesarea de continut sunt simple folosind tehnologiile Bluetooth, NFC, wireless, USB si HDMI.

 

 

 

 

 

Sony BDVE4100 

 

Daca nu tii neaparat sa achizitionezi cele mai noi tehnologii audio, dar vrei o claritate impresionanta a sunetului, iti recomandam un sistem home cinema Sony ieftin si bun, modelul BDVE4100. Include un player video compatibil cu CD, DVD si Blu-ray, cat si un sistem audio de tip 5.1.

Boxele frontale si subwooferul se pozitioneaza la nivelul solului, pe cand satelitii posteriori se fixeaza pe perete, la inaltime, pentru un sunet surround mai plin. Un dezavantaj este ca toate boxele se conecteaza cu cabluri. Sistemul de redare al sunetului este clasic, cu membrana vibratoare, dar materialele de calitate si constructia robusta vor determina un sunet clar, cu distorsiuni minime. In ceea ce priveste puterea, cei 1000W vor fi probabil suficienti pentru orice sufragerie de apartament. Un detaliu apreciat de utilizatori este functia BassBoost, care te face sa tremuri intr-un film de groaza si sa te lasi hipnotizat de melodia ta preferata.

Calitatea video este si ea impresionanta, rezolutiile care pot fi atinse incluzand 3D, FullHD. Playerul imbunatateste automat imaginea, pentru a reda claritate si fluenta si formatelor mai invechite.Conectivitatea include wireless incorporat, Bluetooth, NFC, USB si HDMI.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status