Cele mai bune sisteme audio 5.1 wireless

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Cel mai bun sistem audio 5.1 wireless – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cand la tine in casa e o obisnuinta sa organizati seri de filme, sa vedeti meciuri sportive impreuna cu prietenii sau concerte inregistrate, vei vrea ca si calitatea sa fie pe masura asteptarilor. Aici e potrivit un sistem 5.1, pentru un sunet surround inalt, iar daca ofera conexiune wireless e si mai avantajos, avand in vedere ca te scapa de a lega numeroase fire si iti permite sa faci transferuri de fisiere mai confortabil. O optiune din comert spre care te indemnam e Sony BDVN9200WB, un sistem home cinema ce ofera sunet surround pe 5,1 canale, capabil sa sustina rezolutii inalte si sa ofere un sunet plin indiferent de formatul fisierelor. Ofera multiple posibilitati de conexiune, navighezi usor online si pot partaja muzica sau filme direct de pe smartphone. Atrage si prin designul elegant si are telecomanda. Daca preferi un sistem mai simplu, iti recomandam modelul Harman Kardon BDS 635.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Sony BDVN9200WB
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sistem home cinema pe 5,1 canale, ce permite partajarea de filme, de pe smartphone, prin conexiune wireless, bluetooth sau NFC, pe care poti accesa aplicatii virtuale si naviga pe Internet, prin conectare online prin wireless sau retea, ce face conversie la format 3D, iar sunetul emis e unul puternic, gratie celor 1200W RMS ai difuzoarelor.

Dupa cum probabil nu vei fi surprins, are un cost mai mare, avand in vedere performantele sale.

Este un sistem pe care orice audiofil sau persoana ce doreste sa-si creeze propriul colt multimedia in casa ar trebui sa il aiba.

A 2-A OPTIUNE!

Harman Kardon BDS 635
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Functioneaza pe 5.1 canale, sistemul constand intr-o unitate centrala, 4 sateliti, un subwoofer si un satelit principal, reda in format Blu-Ray 3D si permite conectarea, prin wireless si bluetooth. Piesele au dimensiuni reduse, astfel ca poti face diferite configuratii prin casa, fara a aglomera inutil spatiul disponibil.

Trebuie sa tii cont de faptul ca puterea RMS e mai degraba una medie, de 350W, ceea ce nu satisface nevoile audio a tuturor utilizatorilor.

E un dispozitiv fiabil si inteligent, astfel ca merita sa iei in calcul achizitionarea acestuia.

A 3-a Optiune!

Panasonic SC-BTT465EG9
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi cumparat de persoanele cu buget redus, care doresc un sistem 5.1, la care sa poata conecta un smart TV pentru a viziona filme si naviga online. Muzica poate fi redata direct de pe un dispozitiv compatibil cu wireless sau cu bluetooth, in functie de posibilitatile pe care le ai si de cum iti e mai comod.

Este posibil ca sistemul sa se incalzeasca, dupa cum mentioneaza unii dintre cumparatorii care detin deja acest model.

E un sistem cu performante decente, foarte util si distractiv si in cazul unei petreceri sau vizionari de filme alaturi de prieteni.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Sony BDVN9200WB

 

Sony BDVN9200WB este un sistem home cinema pe 5,1 canale, care va face ca sunetul continutului audio video pe care il urmaresti sa fie mai rezonant si mai fidel, asta si datorita faptului ca sistemul face tranzitia la formatul 4k. Ai posibilitatea de a partaja fisiere atat prin wireless, cat si prin Bluetooth si NFC, direct de pe telefonul inteligent.

Ai optiunea de a naviga online si de a accesa aplicatii precum Youtube sau Spotify, prin conectarea la un TV, in mod foarte rapid, ai posibilitatea de a personaliza modul de afisare, in functie de tipul continutului vizualizat (un meci de fotbal, un concert etc.), poti viziona in format Full HD 3D.

Puterea totala a celor 5 boxe si a subwooferului e inalta, de 1200W RMS. De mentionat si ca, pe langa conexiunea wireless, aceasta se mai poate face si prin fir (LAN). Totodata, pe interfata unitatii principale vei gasi porturi USB, HDMI si Audio in optic. Modelul e oferit alaturi de o telecomanda, pentru utilizare confortabila de oriunde.

 

Avantaje:

SIstem home cinema 5.1, pentru vizionare audio-video la o calitate ca la cinema (suporta formate Blu-Ray 3D si face tranzitia la 4k).

Piesele pot fi conectate prin wireless, dar si prin reteaua LAN.

Poti conecta sistemul la TV si partaja fisiere direct de pe telefonul mobil inteligent.

Vine cu garantie de 2 ani.

 

Dezavantaje:

E un sistem performant, astfel ca si investitia e ceva mai mare.

 

 

 

 

Harman Kardon BDS 635

 

Iti propunem un sistem home cinema fiabil si elegant, ce consta intr-un subwoofer, o unitate principala, un satelit central si alti patru sateliti, ce insumeaza o putere de 350W, si care are functie de Blu-Ray player.

Poate fi conectat la alte dispozitive de pe care se poate face streaming online, prin simpla conectare prin intermediul wireless. De asemenea, ai posibilitatea de conectare prin Bluetooth, in functie de cum iti e mai confortabil. Emite un bass plin (raspuns in frecventa de 20Hz – 20kHz), iar un aspect care te poate convinge ca merita sa faci o investitia e posibilitatea de redare a formatelor 3D. Asadar, experienta vizionarii de filme se va schimba insemnat, iar aproape ca nici nu va trebui sa mai mergi la cinema, decat, desigur, daca preferi.

Are doi conectori HDMI in si unul HDMI out, doua porturi USB, Digital Audio inputs (2) si out puts (1) si Analog Audio inputs (2) si outputs (1). Unitatea principala are dimensiuni de 400 x 301 x 80 mm si o greutate de 3,5 kg, iar satelitii au 92 x 100 x 167 mm si 700 de grame.

 

Avantaje:

Sistem home cinema 5.1, cu tehnologie wi-fi si bluetooth.

Poate reda in format Blu-Ray 3D, pentru o calitate surprinzatoare.

Satelitii au dimensiuni reduse, ceea ce iti ofera mai multa libertate de amplasare.

Sta bine pe partea de conectica, ceea ce iti permite sa conectezi sistemul la alte dispozitive de redare.

 

Dezavantaje:

Puterea audio e una medie, ceea ce poate sa nu fie pe placul audiofililor inraiti.

 

 

 

 

Panasonic SC-BTT465EG9

 

Pentru potentialii cumparatori care se gandesc sa faca o investitie mai redusa, prezentam acest sistem home cinema 5.1, cu Blu-Ray, care ofera performante mai mult decat decente. Poti reda muzica de pe orice dispozitiv cu care poti realiza o conexiune wireless, insa ai posibilitatea si de a conecta unitatea principala prin telefonul mobil, prin simpla atingere a telefonului inteligent.

Conectand sistemul la un televizor smart, ai posibilitatea de a naviga online pe un ecran mai mare, pentru multiple posibilitati de distractie si de petrecere a timpului liber. Trebuie sa stii ca producatorul specifica o putere totala de 1000W, nu RMS, astfel ca e mai sigur sa te astepti la o putere medie de redare a sunetului. Utilizatorii care folosesc deja sistemul sustin ca ofera un bass reflex bun, iar sunetul se mentine clar si la volumul maxim, chiar daca nu e cel mai dinamic.

Conexiunea web se realizeaza prin retea, insa o poti face si wireless, prin cumpararea separata si atasarea unui adaptor LAN DY-WL5. De mentionat ca unitatea centrala are porturi HDMI, USB si audio in.

 

Avantaje:

Il poti conecta la televizor si construi propriul centru multimedia.

Suporta medii de redare CD, DVD, dar si Blu-Ray.

Poate fi conectat la internet si poti reda muzica direct de pe smartphone, prin conexiune wireless sau prin bluetooth.

Ai garantie de 2 ani, pe care o poti extinde.

 

Dezavantaje:

Exista cumparatori care se plang de faptul ca sistemul se incalzeste.

 

 

 

 

Sony BDVN9200WW

 

1.Sony BDVN9200WWPentru o experienta desavarsita in fata televizorului, cumpara modelul Sony care poate fi numit, cu usurinta, cel mai bun sistem audio 5.1 wireless. Cele cinci difuzoare si subwoofer-ul sunt sustinute de o putere totala de 1200W, astfel ca nici un sunet nu va scapa urechii tale. Calitatea audio va face ca pana si vorbele soptite sa fie auzite cu o claritate absoluta, iar imaginile din fundal vor fi redate in detalii realiste.

In acelasi timp, sunetele cu rezolutie inalta vor face ca muzica sa semene foarte mult cu inregistrarea originala. In serviciul acestui scop sta si materialul din care sunt confectionate conurile boxelor – fibra de sticla armata cu mica, care permite prinderea unei game mai largi de frecvente si, implicit, o transmisiune mai rapida a sunetului. Mai mult, boxele cu fluid magnetic inlocuiesc amortizoarele cu suspensia cu fluid, ceea ce contribuie nu doar la imbunatatirea sunetelor, ci si la reducerea consumului energetic. Prin intermediul unui singur buton, vei putea intensifica anumite sunete sau inlatura pe altele. Astfel ca, prin modul fotbal, vei putea amplifica ovatiile de pe stadion sau vei scapa de vorbele comentatorului, daca le gasesti deranjante.

Nici partea de video nu se lasa mai prejos, deoarece, prin intermediul conversiei extinse si tranzitiei 4K, care ofera opt milioane de pixeli pentru ca imaginea sa para reala, scenele derulate in fata ochilor tai te vor face sa simti ca esti parte din actiune. Prin intermediul conexiunii wireless, care se va realiza in timp real, ai sanse de a reda muzica prin Wi-Fi sau Bluetooth si poti chiar oglindi ecranul smartphone-ului, fiindu-ti mai usor sa rasfoiesti printre poze, muzica si programe online. Designul este minimalist si atractiv, fiind de culoare alba, iar cele 48 de lumini LED, care sunt atasate boxelor, te vor face sa crezi ca esti si tu la concertul urmarit (pentru o experienta cat mai apropiata de reprezentatiile in direct, poti utiliza si modul nocturn).

 

 

 

 

 

Cum alegi un sistem audio 5.1 wireless bun

 

Ghidul cumparatorului

Calitatea sunetului este extrem de importanta pentru orice pasionat de muzica, jocuri video sau alte hobby-uri asemanatoare, iar daca se intampla sa te regasesti in categoria aceasta, atunci, mai mult ca sigur, apreciezi inovatiile tehnologice din domeniu. Iar scenariul in care camera ta se aseamana cu o retea de cabluri, cel mai probabil, nu este nici el departe de realitate.

Asadar, indreptandu-ne atentia spre cele mai multe pareri despre cele mai bune sistem audio 5.1 wireless, vom observa ca printre satisfactiile oferite de acest produs se numara si eliminarea dezordinii de pe podele. In cazul in care si tu visezi la asa ceva si te-ai hotarat sa iti achizitionezi unul, iti recomandam sa parcurgi mai intai acest mic ghid de cumparaturi. Vei afla care sunt principalele aspecte de luat in calcul si cum sa il alegi pe cel mai bun, iar asta inainte de a scoate banii din buzunar.Cel mai bun sistem audio 5.1 wirelessFunctionalitatea: este bazata pe sistemul Surround, in care sunetul este proiectat din diferite directii, ceea ce creeaza impresia ca ascultatorul se afla in mijlocul actiunii. Este ca si cum ai lua parte la meciul de fotbal pe care il urmaresti sau la actiunea unui joc. Atuul acestuia este ca reuseste sa redea sunetul intr-un mod foarte apropiat de felul in care se propaga in realitate.

Componentele aparatului insumeaza un subwoofer, care reda sunetele joase, si cei cinci sateliti: boxa centrala (emite partea vocala) si alte patru instrumente de pozitie (doua boxe frontale, pentru sistemele acustice stereo si doua boxe pe spate, pentru zgomotele ambientale). Acestea trebuie conectate la un amplificator pentru redarea sunetului, insa, este de mentionat ca, la sistemele wireless, boxele din spate si subwooferul au amplificare proprie integrata.

 

Pozitionarea: In mod normal, toate instrumentele ar fi trebuit sa fie asezate astfel incat sa respecte dimensiunea cablurilor de care sunt legate, in special la corpurile pereche. Insa, in cazul sistemelor prevazute cu wireless, acestea nu mai sunt legate intre ele, astfel ca le poti aseza la orice distanta iti convine.

Desigur, tine cont de faptul ca acestea tot au cabluri de alimentare care trebuie atasate unei prize pentru a functiona, iar firul trebuie sa fie suficient de lung pentru a ajunge la sursa de curent. De asemenea, pentru o ascultare optima, incearca sa nu te indepartezi prea mult de aranjamentul clasic, acela in care boxa principala e situata in mijloc, langa televizor, in colturi pe poti pune pe cele frontale, pentru a sta echidistante si in dreptul nivelului urechii, iar cele din spate pot fi pozitionate langa, astfel incat sa creeze un evantai, deasupra de ureche. Imagineaza-ti cum este sa privesti ecranul inconjurat de toate acestea.

 

Conexiunea wireless: se realizeaza prin semnale infrarosii sau unde radio care transmit frecventele audio. Un aspect important de care trebuie sa tii cont este acela ca, in anumite cazuri, in functie de pozitionarea sistemului, pot aparea interferente. Deoarece unele boxe permit a fi pozitionate si la distante de 90 de metri, riscul de ivire a unor obstacole intre acestea si sursa este prezent. In plus, trebuie avut grija ca nu cumva prin preajma sa fie amplasate obiecte casnice fara fir care utilizeaza aceleasi frecvente precum produsul nostru.

Pentru a avea incredere in superioritatea calitatii itemului achizitionat, atunci cand vrei sa stii unde gasesc sistem audio 5.1 wireless ceilalti doritori, incearca sa tii cont si de criteriile prezentate. In plus, pentru a-ti spori sansele de a-l alege pe cel potrivit tie, iti recomandam sa il cauti pe Internet. Gama de oferte este mult mai variata, iar magazinele online iti vor oferi neindoielnic termen de garantie.

Lasa un comentariu

0 Comentariu