Cel mai bun sistem audio 5.1 Sony

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cele mai bune sisteme audio 5.1 Sony

 

Ghidul cumparatorului

Esti un mare iubitor de muzica sau doresti sa vizionezi filme la standarde apropiate de cele ale cinematografului? Sau poate esti un gamer pasionat? Un sistem audio performant este un element cheie pentru o experienta media de calitate. Acesta are capacitatea de a emite sunete in mai multe directii diferite, creeaza senzatia ca te afli chiar acolo, in centrul actiunii. Iata doar cateva dintre motivele pentru care oricine are nevoie de un sistem audio in locul clasicei sonorizari stereo.

Sony este probabil cel mai competitiv brand in ceea ce priveste sistemele audio existente la acest moment in lume. Bazele companiei au fost puse in anul 1945, intr-o Japonie devastata de razboi, si de atunci Sony s-a dezvoltat mereu, cucerind piata audio si video, fiind mereu in pas cu cele mai noi cerinte ale pietii si anticipandu-le chiar, investind in cercetare si primand din punctul de vedere al produselor inovatoare pe care le comercializeaza.

Cumparatorii care se intreaba unde gasesc sisteme audio 5.1 Sony la preturi bune pot fi distrasi de cantitatea de informatii pe care comerciantii le furnizeaza – sau nu – in legatura cu produsele disponibile. De aceea, consideram ca este important sa stii exact care sunt principalele caracteristici care trebuie sa te intereseze atunci cand urmaresti sa achizitionezi un astfel de produs.

Sistem audio 5.1 Sony

Amplificatorul sistemului audio: Este la randul sau definit de 3 alte caracteristici: puterea acustica, spectrul de audiofrecventa si impedanta. Puterea amplificatorului este exprimata in watti (W) si indica practic cat de tare se vor auzi sunetele. Spectrul de audiofrecventa arata ce frecvente de sunet pot fi reproduse. Urechea umana percepe sunete cuprinse intre 25 si 18.000 Hz (Hertzi), asadar sistemele audio 5.1. de la Sony acopera frecvente intre 20 – 20.000 Hz. Impedanta este importanta atunci cand vine vorba despre valoarea impedantei de iesire a amplificatorului si suma impedantelor difuzoarelor, cele doua trebuind sa fie egale. Sistemele audio Sony au echilibrate aceste elemente, pentru a putea furniza o experienta perfecta.

 

Difuzoarele: Un sistem audio 5.1 contine 5 sateliti si 1 subwoofer. Practic, sunetul este emis prin 6 canale separate, iar amplasarea corecta a difuzoarelor este cea care garanteaza efectul surround. In centru trebuie amplasata boxa care reda vocile; boxele frontale stanga-dreapta sunt cele care creeaza efectul stereo, boxele spate redau sunete ambientale iar subwooferul reda frecventele joase si foarte joase. Atunci cand achizitionezi un sistem audio produs de catre o companie de renume, cum este Sony, difuzoarele sunt corect dimensionate si vei avea la dispozitie informatii cuprinzatoare despre cum sa le amplasezi pentru a obtine maximul de efect sonor.

 

Spatiul destinat utilizarii: Forma si marimea difuzoarelor iti pot dicta zonele de camera in care trebuie acestea amplasate; poti folosi elemente de mobilier deja existente sau poti fi nevoit sa creezi suporti individuali pentru unele dintre difuzoare. Ca idee, un sistem audio de tip 5.1 este conceput pentru incaperi de pana la 25mp. O incapere de dimensiuni mai mari poate avea nevoie de o putere mai mare si de mai multe difuzoare, pentru a recreea aceleasi efecte sonore.

Coroborand parerile despre cele mai bune sisteme audio 5.1 Sony exprimate de catre utilizatori si experti in domeniu, avem pentru tine urmatoarele propuneri:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sony BDVE4100

 

1) Sony BDVE4100Sistemul Sony 5.1 BDVE4100 este un sistem Home Cinema complex, care include si Blu-ray 3D. Luand in considerare toate caracteristicile sale tehnice, se poate afirma ca este cel mai bun sistem audio 5.1 Sony disponibil la un pret competitiv.

Muzica poate fi partajata direct de pe telefon sau tableta, inclusiv prin Bluetooth. De asemenea, muzica poate fi redata de pe PC, iPhone sau iPad. Sunetul real este redat prin intermediul a doua boxe inalte, doua boxe satelit si un subwoofer, puterea de 1000W garantand o experienta intensa. Sistemul dispune de o functie avansata de imbunatatire a calitatii muzicii digitale, care va face ca sunetul redat sa fie limpede si curat. Optiunea Bass Boost este cea care te face sa te simti ca la concertul live al trupei tale preferate, in fata scenei de pe stadionul arhiplin.

Desigur, sistemul dispune si de un tuner radio cu posibilitatea de a preseta pana la 20 de canale. Unitatea poate decoda sunet in formatele Dolby Digital, Dolby Digital Plus, LPCM, DTS, DTS 96/24, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1, Dolby True HD, DTS-HD HR, DTS HD si DTS-HD LBR.

 

 

 

 

 

Sony DAV-TZ140

 

2) Sony DAV-TZ140Sistemul Sony 5.1 DAV-TZ140 este un sistem audio 5.1 Sony ieftin si bun. Unitatea include un Home Cinema cu DVD dotat cu cele mai recente codecuri pentru un sunet cat mai clar. Sistemul este compatibil cu formatele Dolby True HD si Digital Plus.

Puterea totala este de 300W, emisa prin cei 5 sateliti si subwoofer. Unitatea dispune desigur si de tuner radio cu pana la 20 de canale. Sistemul poate decoda sunet in formatele Dolby Digital, Dolby ProLogic, A.F.D Standard si A.F.D. Multi, ceea ce practic iti ofera posibilitatea sa asculti orice format audio dintre cele disponibile in Romania. Efectul surround, impreuna cu claritatea deosebita a sunetului emis fac ca experienta sa fie una deosebita, aducand muzica la un cu totul alt nivel de perceptie.

Mai mult decat atat, unitatea poate functiona in doua moduri diferite: modul Movie este potrivit vizionarii filmelor, in timp ce modul Music este mai potrivit pentru redarea cu acuratete maxima a fragmentelor muzicale preferate.  Sistemul are dimensiuni reduse, fiind usor de integrat in orice living fara a creea impresia de lipsa de spatiu.

 

 

 

 

 

Sony DDVN9200WW

 

3) Sony DDVN9200WWSistemul Sony 5.1 BDVN9200WW este un sistem Home Cinema de lux cu sunet surround de inalta rezolutie, asigurat prin intermediul unui set de 5 boxe cu fluid magnetic. Sunetul poate fi redat de pe alte dispozitive, cum este smartphone-ul, iPhone-ul sau iPad-ul, gratie conexiunii wireless.

Pasionatii de sport vor aprecia Modul Fotbal cu care este dotat acest sistem, care permite sa intensifici ovatiile multimii sau sa elimini comentariile, astfel putand urmari meciul echipei preferate in conditiile pe care le doresti. Puterea totala a acestui sistem este de 1200W, fapt ce il face destul de zgomotos, el fiind potrivit unor incaperi cu o suprafata de macar 20mp. Tunerul radio cu cele 20 de canale presetate nu poate sa lipseasca din dotarea unui asemenea tip de produs.

Sistemul decodeaza sunet LPCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic, DTS, DTS 96/24, DTS-EX Matrix 6.1, DTS ES Discrete 6.1, DSD, DTS HD, DTS-HD LBR si DTS Neo:6. Acest sistem Home Cinema impresioneaza prin toate performantele sale, atat video cat si audio, justificand cu siguranta locul pe care il ocupa ca top de gama.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status