Cel mai bun microfon wireless tip lavaliera

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune microfoane wireless tip lavaliera

 

Ghidul cumparatorului

Sistemele wireless ofera libertate de miscare vorbitorilor, artistilor pe scena, in teatre, in locuri publice, sali de petrecere, sali de fitness si dans. Specific, microfoanele tip lavaliera se ataseaza hainelor – avand o prezenta discreta – si sunt folosite in special pentru vorbit la productiile video de film, TV, in public, artistilor sau profesorilor. Daca vrei sa faci o investitie, urmatoarele pareri despre cele mai bune microfoane wireless tip lavaliera te vor ajuta sa alegi informat.

Un sistem wireless tip lavaliera este compus din microfonul lavaliera propriu-zis, legat printr-un fir subtire la transmitatorul radio – ce poate fi usor “ascuns” in buzunar sau sub haine – si receptorul radio ce se cupleaza la sistemul de amplificare al sunetului.

Cand doresti sa alegi un microfon wireless tip lavaliara va trebui sa tii cont de mai multe aspecte. In spatiul unde vei tine discursul este cel mai bine sa nu existe obstacole intre transmitator si receptor. Avand in vedere ca semnalul depinde de distanta dintre transmitator si receptor, trebuie ales dispozitivul care sa acopere spatiul dorit.

Din punct de vedere al frecventei de operare, microfoanele wireless uzuale pot fi VHF (very high frequency) sau UHF (ultra high frequency).

Varianta UHF ofera o distanta mai mare de transmitere, adica intre transmitator (implicit vorbitor) si receptor pot fi distante de 30 – 50 m cu o putere mai mica a semnalului, fiind mai eficiente.

Pentru spatii mai mici sunt suficiente emitatoarele VHF, care sunt si mai ieftine.

Alte caracteristici importante ale microfoanelor sunt banda de frecvente, sunetul ce poate fi perceput de microfon si redat – banda mai larga inseamna ca microfonul percepe mai multe sunete, si sensibiltatea – cu cat valoarea este mai aproape de 0, cu atat sensibilitatea este mai buna.

In functie de cate microfoane wireless vei folosi, vei alege un sistem cu un canal sau mai multe canale; daca esti singurul vorbitor, atunci este suficient un sistem cu un singur canal.

Autonomia in functionare a sistemului este de asemenea importanta, ideal intre 6 si 8 ore. Fiind un sistem “fara fire”, cat timp transmitatorul e purtat la vorbitor, pentru a mentine continuitatea spectacolului sau speech-ului tau, vei vrea sa te asiguri ca are suficienta energie. Receptorul va fi intr-o locatie la distanta, astfel ca se poate alimenta la reteaua electrica. Verifica totusi daca aceasta optiune este posibila, caci nu e valabila la toate echipamentele.

Pentru a asigura compatibilitatea cu sistemele audio, receptoarele trebuie sa aiba porturi de tip jack 6,3 mm sau 3,5 mm, respectiv XLR. Nu in ultimul rand, iti recomandam sa nu folosesti transmitatoare si receptoare de la firme diferite, acestea trebuind sa fie compatibile ca si game de frecvente, mod de lucru si conectica.

Sa cumperi un microfon wireless, tip lavaliera, la un pret bun, nu e greu, dupa cum te poti convinge, analizand urmatoarele oferte. Toate sunt disponibile online, deseori, la reducere.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Show UP-8DR/UP-8P/LM-60

 

Caracteristicile tehnice ale produsului Show UP-8DR/UP-8P/LM-60 il recomanda pentru o gama variata de aplicatii. Microfonul cu sensibilitate de -65dB+/-3dB de tip condensator omnidirectional, este foarte potrivit pentru prezentari, captand sunetele din toate directiile si pastrand doar sunetul util. Fiind de dimensiuni mici si avand un clips minuscul pentru prindere, se fixeaza foarte usor si discret de imbracaminte.

Transmitatorul are functia de mute, ce permite blocarea sunetului pentru prezentari live. Functioneaza in tehnologie UHF, pretabil la sali de conferinte sau incaperi mai mari. Prezinta un dispozitiv de atasare/ detasare cu arc foarte usor de prins la curea sau buzunar. Bateriile sunt reincarcabile, vei putea astfel sa fii pregatit pentru prezentari sau evenimente fara a le schimba.

Receptorul are un display care arata nivelul bateriei transmitatorului, puterea semnalului si numarul canalului. De asemenea, poate scana si bloca canalul transmitatorului pentru o setare foarte facila. Astfel, inginerul de sunet va putea imediat sa ia decizii si sa reconfigureze transmitatorul la nevoie. Are 16 frecvente prestabilite, putand fi folosit in sisteme multicanal, ce permite, simultan, mai multi vorbitori. Iesirile audio disponibile sunt: jack 6,3 mm, si XLR, ceea ce ofera compatibilitate cu majoritatea sistemelor audio profesionale.

 

 

 

AKG PW-45 Presenter

 

Este ideal pentru prezentari profesionale, talk-show-uri, spectacole de teatru in spatii de dimensiuni medii. Microfonul de tip lavaliera este din gama profesionala, si este construit special pentru a bloca zgomotul ambiental. Are sensibilitatea foarte buna (-41dB) si poate reda sunete dintr-o gama foarte larga, pentru ca vocea si muzica sa fie cat mai naturale.

Transmitatorul are un ecran pentru a vizualiza canalul de transmisie, indicator pentru starea bateriei, buton de on/off cu functia de mute pentru a putea opri oricand transmisia. O caracteristica foarte importanta este consumul mic, ceea ce confera aparatului o autonomie de operare de pana la 8 ore. Fiind cu tehnologie UHF poate fi folosit la aplicatii de distanta mare.

Receptorul are la dispozitie reglaje si indicatoare luminoase necesare configurarii optime si la timp a sistemului: control de volum local, indicator luminos pentru verificarea puterii semnalului radio, indicator luminos in cazul in care nivelul audio este prea mare, reglaj de sensibilitate, selector de canale. Poate fi montat cu ajutorul cablurilor de conectare specifice la sisteme audio, avand iesire XLR sau jack 6,3 mm.

 

 

 

WVNGR WG-101

 

WVNGR WG-101 este un microfon wireless, tip lavaliera, ieftin si bun, recomandat pentru incepatori in domeniul inregistrarilor video, aplicatiilor de tip youtube sau vlogger. Poate fi un companion perfect pentru animatori sau DJ la petreceri, evenimente pentru copii, Karaoke, teatru pentru spatii de dimensiuni mici. Se instaleaza foarte usor, ceea ce scurteaza timpul de pregatire.

Microfonul lavaliera se poate prinde cu clema de reverul hainelor, are sensibilitate buna de -72dB si asigura o distanta de operare de 20 – 30 de metri. Transmitatorul are buton de volum, putand astfel sa modifici in timpul prezentarii volumul in caz de distorsiuni, si clema de prindere la centura.

Receptorul are iesire audio de 6,3 mm, necesita cabluri speciale pentru conectarea la sisteme audio sau mixere. Pentru ca atat transmitatorul, cat si receptorul functioneaza doar cu baterii, trebuie sa ai intotdeauna rezerve pentru a te asigura de reusita evenimentului.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status