Cel mai bun blu-ray player OPPO

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cele mai bune blu-ray playere OPPO

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa treci la urmatorul nivel in ceea ce priveste calitatea filmelor, imaginilor si chiar si muzicii redate la domiciliu, Blu-ray playerul este alegerea viitorului. Daca deja vezi tendintele si vrei sa anticipezi evolutia monitoarelor si ecranelor, investitia de acum se va dovedi viabila si peste cativa ani.

Exista numerosi producatori faimosi ai acestor dispozitive multimedia, dar acest ghid se va concentra asupra companiei OPPO. Divizia Digital isi are sediul in California si este subsidiara companiei chineze OPPO, cunoscuta in lume in special pentru smartphoneuri si playere multimedia.

In Romania castiga in popularitate, fiind unul dintre acele secrete ale marilor iubitori de muzica si filme, care nu se feresc sa investeasca o suma considerabila, pentru un produs high-end. Asadar la intrebarea “unde gasesc blu ray player OPPO la un pret bun?”, putem raspunde ca in mod cert pe Internet, unde sunt reduceri si promotii frecvente. Totusi, pregatiti-va pentru o investitie substantiala. Iata ce caracteristici sunt importante, pentru o alegere inspirata.

Daca ne gandim la scopul sau principal, un Blu-ray player trebuie sa citeasca o sumedenie de formate, atat in ceea ce priveste suportul fizic, cat si fisierul encodat. Formatul blu-ray disc este si cel mai calitativ, iar un aparat de top isi adapteaza permanent softul pentru a fi la curent cu noile reglementari privind aparitiile pe acest suport. In plus, este esential sa citeasca CD, DVD, SACD si poate fi un avantaj sa citeasca discuri care nu sunt originale.

In ceea ce priveste calitatea imaginii, 1080 p defineste aspectul widescreen si o rezolutie de 1920×1080 pixeli, absolut necesara pentru ecranele moderne (FullHD). Alte frecvente de raspuns (intercalate si progresive), posibilitatea conversiei la 2D si 3D a imaginii asigura imbunatatirea fisierelor vechi sau de o calitate mai slaba. Tehnologia Darbee visual, care aplifica si mai mult realismul imaginii, este inclusa in unele modele.

Citind pareri despre cele mai bune blu playere OPPO, este clar ca un astfel de dispozitiv face mult mai multe. Calitatea sunetului este extraordinara, cu multe imbunatatiri aduse modelelor mai noi. Conectivitatea este extensiva, multe produse avand atat sloturi HDMI out, cat si in, intrare optica-digitala si coaxiala, USB, porturi pentru casti, cu aplificare inclusa. Un alt lucru important pentru iubitorii serialelor si a videoclipurilor este compatibilitatea cu diferite servicii de streaming (Roku, Hulu, Netflix, etc.). Conectivitatea digitala include de regula un port MHL (pentru telefoane inteligente) si uneori conectare LAN sau Wi-fi.  

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

OPPO BDP-105D 

 

OPPO 105D este, dupa parerea multor cinefili si melomani, cel mai bun blu ray player OPPO, facand parte din gama high-end a companiei. A fost lansat in 2016 si beneficiaza de imbunatatiri semnificative, comparativ cu modelele anterioare. Practic, reda toate suporturile fizice (blu ray, DVD, CD) si toate tipurile de fisiere (aac, wav, mp3, flac, avi, mov, mpeg, mkv).

Principala aditie a acestui model este tehnologia Darbee de imbunatatire a imaginii, care va oferi mai multa claritate si realism filmelor si videoclipurilor, venind in plus fata de capabilitatile tipice: display FullHd, conversie 2D si 3D. In ceea ce priveste sunetul, unitatea beneficiaza de doua DAC-uri (digital to analogue converter), iesiri stereo RCA si XLR si un conector standard pentru casti, cu amplificator integrat. Daca nu te intereseaza atat de mult detaliile tehnice, trebuie doar sa stii ca sunetul va fi impecabil, indiferent de unde vrei sa il transmiti si de formatul de redare, iar la blu ray player poti atasa boxe, casti si alte sisteme de redare a sunetului.

Conectivitatea la Internet este asigurata printr-un stick de Wi-fi inclus, iar interfata include diferite aplicatii de streaming (Youtube, Netflix) si Media Player. Procesorul dual core garanteaza viteza impresionanta, atat cand vine vorba despre navigarea in meniu, cat si la incarcarea unui disc, operatiune care se realizeaza silentios si fara sincope. Dispozitivul se controleaza fie prin telecomanda inclusa, fie prin aplicatia dedicata.

 

 

 

 

 

OPPO UDP-203 

 

Modelul UDP-203 este tintit in special catre cinefili, imaginea de tip 4K insemnand o rezolutie de pana la 3840 x 2160 pixeli, ceea ce este de patru ori mai mult decat FullHD. Ca si majoritatea playerelor OPPO, si acesta reda orice format fizic la care te poti gandi (blu ray, 3D, CD, DVD, DVD-audio, SACD, inclusv discuri rewritable).

Playerul este conceput pentru o reda imaginea Dolby Vision, capabilitate pe care o au numeroase televizoare de ultima generatie, dar care abia din 2020 este disponibila si pentru playere. Aceasta functie creste considerabil intensitatea culorilor, numarul lor si luminozitatea, fiind practic standardul de aur in materie de vizualizare pe un sistem home cinema. In ceea ce priveste partea audio, si aceasta unitate beneficiaza de DAC 32 biti, cu numerosi conectori in si out, pentru a putea beneficia de cel mai bun sunet, indiferent de sursa de intrare si de iesire. Este compatibil cu sisteme surround pana la 7.1 elementi, dar si cu modele mai vechi de boxe.

Conectivitatea la internet se realizeaza prin Wi-fi integrat si Ethernet; ca si un punct mai slab, interfata nu include si aplicatii pentru streaming direct, dar acest lucru se poate realiza de pe alte device-uri. Doua porturi USB 3.0 si doua intrari HDMI asigura compatibilitatea cu dispozitive diverse. Telecomanda este intuitiva si beneficiaza de iluminare a butoanelor, cu senzor de miscare inclus.

 

 

 

 

 

OPPO BDP-103EU 

 

Modelul 103EU este un blu ray player OPPO ieftin si bun, comparativ cu modelele mai noi ale firmei. Acest lucru nu inseamna ca nu ofera functii si performante mult peste nivelul unui disc player obisnuit, care vor justifica pretul inca destul de crescut, daca tintesti calitatea.

In ceea ce priveste redarea video, rezolutiile uzuale sunt atinse, inclusiv FullHD cu scalare la 4K, cat si conversia 2D la 3D. Toate discurile din colectie vor putea fi redate, si aproape ca nu exista formate digitale audio sau video care sa nu fie suportate (mp3, flac, avi, mov, mkv, etc.). Ca si celelalte produse OPPO, si acesta beneficiaza de 2 iesiri HDMI, pentru a putea trimite imaginea catre doua ecrane sau sa imparti imaginea si sunetul pe doua canale, pentru receptoarele audio-video mai vechi. Acest model include iesiri audio de tip analog, fara convertorul DAC 32 prezent in dispozitivele mai noi. Castile pot fi conectate prin mufa standard.

Inputurile HDMI, conectivitatea MHL (pentru streaming de pe smartphone), cele doua porturi USB 2.0 sporesc metodele de livrare a imaginii video redate. Interfata este prietenoasa si include cateva aplicatii utile, precum Youtube, Picassa sau Netflix. Per total, iti recomandam acest player daca urmaresti functiile sale de baza, de redare a discurilor si streaming video si le doresti la o calitate superioara.  

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status