Cel mai bun amplificator audio profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Un amplificator va intensifica sunetul provenit de la sursa audio, facand ca muzica sa se auda mai puternic, mai clar si mai bogat. Daca vrei sa utilizezi un dispozitiv pentru propria trupa ori vrei sa echipezi un club sau te pregatesti de un eveniment sau un concert, iti va trebui un model profesional.

amplificator-audio

Cumperi produsul pentru un studio de inregistrari? – Atunci, cele mai multe pareri despre cele mai bune amplificatoare audio profesionale recomanda achizitionarea unui dispozitiv ce incorporeaza un mixer, care va prelucra sunetele provenite de la microfon, de la diferite instrumente muzicale, precum si unele efecte sonore.

De regula, fiecare model contine o componenta care pre-amplifica sunetul (cross-over activ, egalizator, procesor de semnal, etc.), inainte de a-l trimite la amplificator si apoi la boxe, asa incat distorsiunile sa fie eliminate pe cat posibil. De asemenea, vei dori un produs cu mai multe canale pentru amplificator si linie.

In cazul in care vei organiza petreceri acasa, intr-un bar, nunti ori alte adunari, poti alege unul pe baza de tranzistori, potrivit pentru sistemele audio casnice. Pentru a sti cat de tare va emite, verifica puterea continua RMS. E esential ca puterea emisa de boxele sistemului audio detinut sa fie mai mare decat cea a amplificatorului, intrucat, altminteri, aparatul nu va da randamentul promis, iar difuzoarele se pot arde.

De asemenea, cu atat mai fidel vor fi intransmise toate tipurile de sunete (joase, medii, inalte), cu cat raspunsul in frecventa e mai larg, iar sensibilitatea mai crescuta. Un produs fiabil va avea o impedanta crescuta in raport cu puterea livrata, precum si protectia la scurt-circuit, socuri si supraincalzire.

 

Fiind vorba de dispozitive profesionale, trebuie sa stii ca investitia va fi una considerabila. Tocmai de aceea, o idee inspirata e sa profiti de promotiile si reducerile oferite de magazinele online, Internetul fiind una dintre sursele principale ale cumparatorilor curiosi unde gasesc amplificator audio profesional, la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Behringer Europower EPX4000

 

1-behringer-europower-epx4000Behringer Europower EPX4000 asigura un raport calitate – pret foarte satisfacator, de aceea vom recomanda amplificatorul audio profesional tuturor celor care doresc sa investeasca economic intr-un astfel de dispozitiv.

Acesta este perfect pentru a amplifica sunetul intr-un club, o sala de evenimente si chiar conectat la un sistem audio in timpul unui concert. Acesta e conceput pe baza unor transformatoare speciale, dupa o tehnologie inovativa, care permite livrarea unui sunet amplu, intrucat amplificatorul cu 2 cai livreaza o putere RMS de 530 W, pe fiecare difuzor, la  o impedanta de 8 ohm.

Asta inseamna ca boxele vor functiona in siguranta, iar sunetul emis va fi unul clar, in care distorsiunile sunt minimalizate si reduse la 0, 01%, datorita sensibilitatii ridicate, de 100 dB. E asigurat un bass amplu, multumita raspunsului in frecventa, de 20 – 20000 Hz. Pe interfata amplificatorului gasesti conectori de tipul XLR, Jack 6.3 mm si RCA, iar aparatul are o greutate de 10, 10 kg.

 

button 2

 

 

 

 

MarkBass TTE 501

 

2-tte-501-markbass-500wRecenziile pozitive pe care le-a primit pana acum produsul MarkBass TTE 501 ne indreptatesc sa il numim cel mai bun amplificator audio profesional, ce poate fi cumparat din comertul online. Pentru a te convinge de asta este suficient sa arunci o privire pe caracteristicile tehnice ale aparatului. In primul rand, este un amplificator cu tuburi, potrivit in studiourile de muzica.

Acesta are la baza tehnologia inovativa TTE (Tube Technology Emulator), prin care e produsa reverberatia sunetului. In final, frecventele audio sunt emise cu o putere de 500W, la o impedanta de 4 ohm (300W RMS/2 ohm), iar intrucat acesta este un amplificator bass, il consideram ideal pentru amplificarea sunetelor furnizate predominant de o chitara bass sau una electrica.

Inainte de a fi amplificat, sunetul este trecut printr-o secventa de mijloc, in care e pre-amplificat: un tub compresor, un egalizator pe 3 benzi, iar apoi un filtru “culoare”. Rezultatul va fi impresionant, distorsiunile lipsind chiar si la volum foarte ridicat.

 

button 2

 

 

 

 

MarkBass Little Mark 250

 

3-little-mark-250-black-markbassIn cazul in care doresti sa cumperi economic, avem solutia perfecta pentru tine: iti prezentam varianta MarkBass Little Mark 250W, care este un amplificator audio profesional, ieftin si bun!

Aparatul va putea fi utilizat atat intr-un mic studio de creatie audio, in care repeti cu propria trupa de muzica, insa poate fi folosit si la domiciliu, atunci cand dai petreceri care vrei sa se auda pana in strada. Sunetul amplu al bass-ului de datoreaza puterii RMS crescute, de 250W.

De asemenea, sunetele provenite de la boxele sistemului audio vor fi trecute printr-un egalizator de mare precizie, de 6 benzi, rezultatul fiind unul clar, in care distorsiunile ce ar putea fi provocate de un volum foarte ridicat vor disparea. Fiind un amplificator pentru subwoofer va avea un singur canal, iar puterea poate fi de 250W la o impedanta de 4 ohm sau de 150W, la 8 ohm.

 

button 2

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status