Cel mai bun amplificator audio de putere

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio de putere

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca planuiesti sa sonorizezi un eveniment sau vrei sa cumperi un kit amplificator audio de putere pentru petrecerile tale, nu intotdeauna stii foarte clar ce model si brand sa alegi. Daca nu te lasi convins decat de cele mai avizate pareri despre cele mai bune amplificatoare audio de putere, iata ce trebuie sa mai afli:

amplificator-audio

Pe piata se gasesc modele profesionale, recomandate pentru studiouri de inregistrari si concerte de anvergura, alternative semiprofesionale, dar indeajuns de performante ca sa poata sonoriza un DJ set sau o petrecere publica si variante pentru uz conventional, preferate de utilizatorii casnici care cauta auditii muzicale de calitate. Pretul va fi descrescator in ordinea mentionarii acestor alternative, asa ca odata stiuta utilitatea, poti decide si care va fi bugetul.

Printre parametrii tehnici esentiali amintim puterea si impedanta, doua coordonate care iti arata nu numai la ce sistem audio poti atasa modelul ales, dar si cam ce performante ii poti cere. Pentru sonorizare optima, recomandam o putere cel putin dubla fata de suma puterilor difuzoarelor conectate. De pilda, daca ai un sistem audio 5.1 care ofera in total 350 – 400W RMS, atunci e bine sa te uiti la amplificatoare audio de putere mare, de peste 700 – 800W.

Impedanta te ajuta sa eviti scurtcircuitul si deteriorarea prematura a amplificatorului. Daca ai boxe de 8 ohmi, alegi si un produs cu aceeasi valoare oferita(exista de 4, 8 si 16 ohmi). Daca impedanta totala pentru boxe e mai mare, acestea se vor auzi slab, iar daca e mai redusa, risti sa scurtcircuitezi amplificatorul. Cand nu ai destule informatii tehnice despre compatibilizare, gasesti online scheme de conectare a boxelor cu amplificatorul, astfel incat sa folosesti corect indicatorul impedanta.

Modelele profesionale iti vor oferi amplificare pe cate un singur canal, adica trimitand toata puterea unui unic dispozitiv conectat. Cele pentru sonorizari si concerte iti ofera un numar variabil de canale, care trebuie sa corespunda numarului de boxe conectate si/sau celui de instrumente audio. Pentru utilizatorii care nu s-au informat unde gasesc amplificator audio de putere la un pret bun propunem si o lista de sugestii in cele ce urmeaza, mai ales ca prin comanda online cheltui mai putin la achizite.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Behringer Europower EPX4000

 

1-behringer-europower-epx4000Este firesc sa propunem un model profesional drept candidat la titlul de cel mai bun amplificator audio de putere.

In acest caz, piesa este oferita de binecunoscuta firma Behringer si face parte din noua gama de produse, ce beneficiaza de tehnologie cu transformatoare de ultima generatie. De aceea, dispozitivul va putea oferi 530W RMS pe 2 canale( pana la un maxim de 2 X 1440W) si asigura impedanta de 2Ohmi, valori ce arata ca poate sa sustina sonorizarea din cluburi, pentru concerte sau chiar sali de evenimente.

Sensibilitatea oferita este de 100dB, iar daca alegi si difuzoare cu aceleasi valori, poti considera ca pana la 1m de boxe sunetul produs va avea aceasta valoare(se aude cam ca un motor de elicopter). Include conectori XLR, jack de 6.3mm si RCA, iar raspunsul in frecventa, cu valori de 20 – 20000Hz, ne arata ca reda tot spectrul de sunet perceptibil de om.

 

button 1

 

 

 

 

Crown PA CDI2000

 

2-pa-crown-cdi2000De la brandul Crown recomandam un amplificator profesional destinat montarii in instalatii fixe, iar date fiind performantele acestui model, pentru cumparare va necesita o investitie considerabila.

La o impedanta de 4 Ohmi poate oferi pana la 2000W si sensibilitate de 100dB, semn ca totul din jur va vibra la cat de puternic se va resimti sunetul. Pentru 8 Ohmi lucreaza cu o putere RMS de 475W, pastrand acelasi nivel de performanta ridicat. Amplifica sunetul pe 2 canale si include un procesor de semnal cu egalizator, care va reduce la 0.5% cantitatea de distorsiuni, asigurand sunet clar si reverberant, chiar si cand sala este una foarte extinsa ca suprafata.

Are o constructie robusta, cu unitate dura, rezistenta in timp, iar transformatorul inclus garanteaza eficienta in functionare indelungata, ca dovada si garantia pe 2 ani. Se va monta fara probleme, deoarece are dimensiuni cat se poate de reduse si cantareste numai 8/6Kg.

 

button 1

 

 

 

 

Akai AS006RA-2000H

 

3-akai-as006ra-2000h-5-1Fiind un model conventional, acesta este intr-adevar un amplificator audio de putere ieftin si bun. Se vinde de aproape 4 ori mai ieftin decat modelele profesionale si se va integra excelent in arsenalul oricarui amator de sunet de calitate.

Poate intra in sistemul de sonorizare pentru orice utilizator casnic, facand auditiile mai placute si petrecerile cu prietenii interesante. Se recomanda pentru sisteme audio 5.1, intrucat ofera acelasi numar de canale si o putere RMS totala de 450W, valoare considerata optima in cazul produselor folosite la domiciliu. Pe post de porturi de conexiune se remarca cel USB, un card reader si slotul audio 5.1, in care se integreaza boxele sistemului atasat.

Este prevazut cu telecomanda si permite control idividual pe fiecare canal de sunet, dar acest proces va fi ceva mai complicat pentru incepatori. Tunerul FM/AM permite si receptia radio. Ca performante, este un model ce-si face bine treaba pentru pretul sc

azut cu care se comercializeaza.

 

button 1

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status