Cel mai bun amplificator audio de 12V

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio de 12V

 

Ghidul cumparatorului

Iubesti muzica si iti doresti sa te bucuri de ea, la o calitate adecvata, chiar si in timpul drumurilor lungi cu masina? Tot ceea ce iti trebuie este un amplificator audio de 12 V de calitate. Dar cum sa il alegi? Cu informatiile necesare te ajuta specialistii Clovis.ro.

Numarul de canale imparte amplificatoarele in piese monobloc si piese stereo. Prima varianta este adecvata celor care iubesc basul si vor sa se bucure de el in masina. Cea de-a doua, varianta stereo, poate avea integrate de la 2 la 6 canale. Iar tu trebuie sa il alegi pe cel care are un numar de canale egal cu numarul de difuzoare din masina.

Puterea aparatului este indicata de doua cifre: cea mai mare este puterea de varf, iar ea este mentinuta doar pentru scurt timp. Puterea RMS este cea pe care aparatul o poate sustine ore la rand; ea porneste de la valori inferioare lui 250 W si ajunge pana la mai multe mii de watti. O masina obisnuita beneficiaza mult de pe urma unei puteri de 500 W RMS, caci valorile mai mari au tendinta de a distorsiona sunetul si de a crea probleme in absenta unor difuzoare speciale.

O majoritate semnificativa de pareri despre cele mai bune amplificatoare audio 12V sustine ca claritatea sunetului depinde de impedanta, raspunsul in frecventa, sensibilitate si dotarea cu filtre. O impedanta mare implica automat o putere mare. Sensibilitatea este exprimata in decibeli si indica intensitatea sonora. Raspunsul in frecventa se exprima in benzi, are semnificatia plajei de acoperire a sunetului si trebuie sa fie cat mai larg. Iar un amplificator de calitate va beneficia de un numar cat mai mare de filtre – crossovere – care redau frecventele specifice fiecarei boxe instalate in masina.

Daca doresti sa afli unde gasesc amplificator audio 12 V, la un pret bun, alti cumparatori, te directionam catre magazinele online si venim cu cateva sugestii de produse de calitate din aceasta gama.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kicker ZX.1

 

Cel mai bun amplificator audio 12 V, din seria Kicker, este modelul ZX.1. Este vorba despre un aparat cu o putere RMS de 400 W, adecvata pentru orice masina mica sau medie. Fiind un model de tip monobloc, el reda extrem de fidel si de intens bassul, ceea ce il face potrivit pentru iubitorii unor anumite genuri muzicale si pentru orice model de boxe.

Amplificarea oferita este de pana la 18 dB, ceea ce reprezinta o valoare medie, care iti garanteaza o auditie de calitate si un sunet amplu, fara distorsionari. Datorita optiunii de pornire automata, cu comanda pe 12 V, este perfect pentru a fi instalat in orice masina. Filtrele permit o atenuare de 24 dB/octava in domeniul de frecventa 50 – 200 Hz.

Datorita tehnologiei Fail-Safe Integration cu intrari diferentiale izolate, interferentele sunt eliminate complet. Aparatul este compatibil cu toate unitatile centrale cu care sunt echipate masinile din fabrica si cu majoritatea celor de tip aftermarket. Dimensiunile specificate de catre producator sunt de 260 x 54 x 244 mm – asadar te poti asigura in prealabil ca acest model este compatibil cu masina ta.

 

 

 

 

 

Pioneer GM-D9601

 

Un kit amplificator audio de 12 V de calitate fara egal este modelul Pioneer GM-D9601. Cu o putere de 1400 W RMS, acest model este descris ca un amplificator audio, ieftin si bun, care poate fi montat pe absolut orice vehicul. Desi este ce mai puternic din gama sa, produsul nu ocupa mult spatiu.

Puterea extraordinara nu scade cu nimic calitatea sunetului oferit, care e descris ca fiind clar si puternic. Avand un singur canal, amplificatorul poate fi conectat la 4 subwoofere.

Nivelul de bass poate fi reglat in gama 0 – 18 dB, cu ajutorul unui controller cu fir, care poate fi montat convenabil in masina. Frecventa de functionare este cuprinsa intre 10 si 240 Hz, oferind o plaja larga de sunete din diverse game si o auditie de o calitate neasteptata. Este echipat cu mufa RCA in, pentru o conectare usoara.

 

 

 

 

 

Blaupunkt EMA 455

 

O alta varianta de amplificator audio de 12 V de calitate este modelul Blaupunkt EMA 455. Este vorba despre un amplificator cu 2 canale, cu o putere totala de 2 x 320 W si o putere de 2 x 165 W RMS, care iti garanteaza o auditie stereo fidela. Impedanta de 4 Ohm este echilibrata de puterea aparatului.

La capitolul conectori, aparatul este echipat cu mufa RCA, asadar este usor de cuplat cu orice sursa de redare audio auto. Raspunsul in frecventa este cuprins intre 10 si 30000 Hz, gama de sunete redata fiind una ampla. De aceea, chiar si cele mai complicate piese muzicale pot fi emise cu mare fidelitate.

Aparatul are dimensiuni de 184 x 52,5 x 295 mm, fiind usor de integrat in spatiul special dedicat al aproape oricarui model de masina. Il recomandam ca fiind un produs fiabil, care merita investitia si care e potrivit oricarui audiofil.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status