Cel mai bun amplificator audio 5.1

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.20

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio 5.1

 

Ghidul cumparatorului

Un amplificator va mari puterea sunetelor provenite de la boxele sistemului audio, conferindu-le bass, claritate si, cel mai important, distorsiuni minime. Daca esti audiofil, cel mai probabil iti doresti o experienta audio impresionanta, de tip surround, ce poate fi obtinuta printr-un sistem 5.1.

amplificator-audio-5-1-task

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii este ca acest gen de dispozitive sunt eficiente cand vine vorba de filme si jocuri, intrucat sunetul propagat va fi mai apropiat de modul in care e produs in realitate, dand impresia ca provine din fiecare colt al incaperii. Asta se datoreaza configuratiei 5.1, care consta in 6 iesiri pe fiecare canal, dupa cum urmeaza: un difuzor fata-stanga si unul fata-dreapta (ambele pentru coloana sonora), un canal central (pentru dialog), doua canale spate – stanga  si spate-dreapta (responsabile de redarea efectelor si ambiantei surround), iar la acestea se adauga un canal pentru subwoofer, pentru amplificarea frecventele joase si profunde.

De asemenea, pentru a-ti da seama cat de intens se vor auzi sunetele produse de sistemul audio pe care il detii, trebuie sa acorzi atentie puterii RMS pe care amplificatorul o trimite pe fiecare canal. Aceasta e exprimata in Watti, iar avizate pareri despre cele mai bune amplificatoare audio 5.1 accentueaza importanta faptului ca puterea totala a dispozitivelor sa fie mai mare decat cea a amplificatorului. In caz contrar, boxele vor fi suprasolicitate, ceea ce duce la deterioare prin scurtcircuitare.

Aparatele vor putea fi conectate la calculatorul personal, la televizor si vor putea difuza muzica si direct de pe un MP3 player sau un stick de memorie. Mai pot avea si intrari pentru microfon, functie de mixare si inregistrare, radio incorporat, mufe RCA, pentru conexiunea cu boxele, precum si protectie termica, la scurtcircuit si la suprasarcina.

Te intereseaza unde gasesc amplificator audio 5.1, la un pret bun, alti cumparatori? Intrand pe Internet vei descoperi numeroase magazine online, pline de oferte si reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

APart MA65

 

1-apart-ma65In cazul in care doresti un dispozitiv la care sa conectezi diferite instrumente si urmaresti sa obtii un sunet cat se poate de clar si de dinamic, atunci vei avea nevoie de cel mai bun amplificator audio 5.1, cu mixer.

Mixerul are rolul de a pregati semnalele pe care le va prelua amplificatorul, aranjand volumul provenit de la instrumente in raport cu vocea, iar rezultatul va fi amplificat si trimis la difuzoare. Aparatul livreaza o putere de 65W RMS, pe o banda larga de frecvente, de 60 Hz si 18 KHz, astfel ca sunetul va fi unul amplu, lipsit de posibile distorsiuni.

Trebuie spus ca pe interfata acestuia vei gasi 3 intrari pentru microfon si 2 intrari pentru linie. Are o impedanta de 8 ohm, ceea ce asigura o functionare in siguranta, mai ales daca ai grija sa alegi un set de difuzoare mai puternice decat amplificatorul. De mentionat ca are iesire stereo RCA pentru inregistrare si intrare pre Amp ce permite adaugarea unui procesor extern de semnal.

 

button 2

 

 

 

 

Akai AS006RA-2000H

 

2-akai-as006ra-2000hIata un amplificator audio 5. 1, ieftin si bun, ideal pentru amplificare pe TV si calculator. De asemenea, va putea fi utilizat si de catre amatorii de karaoke, iar sunetul emis va fi unul bogat si clar, lipsit de zgomote de fond si distorsiuni.

Acest sistem compus din 5 difuzoare si un subwoofer este destul de puternic, avand 450 W RMS. Permite un control bun al volumului, are o impedanta de 8 ohm si un raspuns in frecventa de 20 – 20000 Hz, iar un alt avantaj major tine de faptul ca vei putea controla amplificarea individual, pentru fiecare canal in parte. Ofera numeroase posibilitati de redare, avand doua intrari pentru microfon, card reader, USB si MP3 player.

De asemenea, are si tuner FM/AM. Vei putea controla usor diferitele functii, cu ajutorul telecomenzii incorporate. Are o constructie fiabila, avand ventilator, dimensiunile sunt de 507 x 380 x 220 cm, iar greutatea e de 5, 75 kg.

 

button 2

 

 

 

 

Akai AS030RA-780B

 

3-akai-as030ra-780bAkai AS030RA-780B este un amplificator audio 5.1 care va fi pe placul oricarui audiofil ce doreste sa asculte muzica la o calitate sonora superioara.

Are o putere mare de iesire, iar la o impedanta de 4 ohm va furniza o putere de 100W – pentru difuzoarele frontale, de 25W – pentru unitatea centrala si difuzoarele spate-surround, si de 100W – pentru subwoofer. In plus, raspunsul in frecventa e de 20 – 20000 Hz, astfel ca intregul spectru audio – sunetele inalte, cele profunde, vocea si ambianta – vor fi redate clar si dinamic, fara pierderi si distorsiuni.

Asadar, vei putea da o petrecere la tine acasa fara probleme, daca ai un sistem de boxe adecvat. Poti conecta aparatul la calculator sau televizor, insa vei putea reda muzica si de pe stick.  De asemenea, volumul poate fi reglat individual pe fiecare canal, vei putea face karaoke, iar aparatul incorporeaza si un tuner AM/FM. Vine echipat cu telecomanda, are un design metalic si elegant, iar pe langa toate aceste avantaje, poate fi achizitionat la un pret accesibil.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status