Cel mai bun amplificator audio 2x100W

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare audio 2x100W

 

Ghidul cumparatorului

E greu sa te multumesti cu un sunet prost, mai ales daca te numeri printre cei pentru care nu trece o zi fara sa asculte muzica, o emisiune TV, un film sau videoclipuri pe Youtube. Piata este oricum destul de ofertanta cand vine vorba de dispozitive ce pot imbunatatii experienta audio, iar un amplificator e optiunea cea mai sigura. Tocmai de aceea, daca iti doresti un sunet clar si puternic, fie in sufragerie sau in masina, iti oferim cateva pareri despre cele mai bune amplificatoare audio 2 x 100W.

Ce face aparatul? Pe scurt, va amplifica sunetul provenit de la dispozitivul audio la care asculti muzica, facandu-l mai dinamic, mai plin, intensificand frecventele joase si inalte, care de multe ori se pot pierde. Inainte de a cumpara unul, insa, trebuie sa stabilesti daca doresti un model auto sau pentru acasa, cel din urma deosebindu-se printr-un numar mai mare de conectori, mai multe posibilitati de prelucrare a sunetului si, evident, printr-un design mai voluminos.

Un model 2 x 100W arata numarul de canale ce pot fi amplificate si puterea acestora. Mai exact, dispozitivul este unul stereo, care are doua iesiri pentru doua boxe (2 woofere, 2 coaxiale, etc.). Tine cont ca il poti conecta si la mai multe difuzoare, insa puterea va fi redusa, ceea ce va scadea nu doar volumul, cat mai ales claritatea.

De asemenea, cele doua canale pot fi conectate in bridge, pentru a alimenta un difuzor mai puternic. In orice caz, 100W, per boxa, sunt suficienti  pentru a-ti umple camera sau chiar si o masina mare. Cand vine vorba de putere, e necesar sa verifici valoarea reala RMS, aceasta fiind cea constanta, iar nu cea maxima.

Cunoscand acestea, nu-ti ramane decat sa afli unde gsesc amplificator audio 2 x 100W, la un pret bun, alti interesati. Nu stii unde? Pe Internet. Iata doar doua dintre cele mai populare optiuni.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Marantz PM8005 

 

Avand in vedere numarul mare de cumparatori, care considera produsul ca fiind unul dintre cele mai performante pentru sistemul audio din locuinta, putem trage concluzia ca Marantz PM8005 e cel mai bun amplificator audio 2 x 100W pe care-l poti achizitiona in momentul acesta. Stii deja ca este destul de puternic, insa trebuie sa afli si ca ai in fata un dispozitiv ce utilizeaza o tehnologie digitala prin care creste randamentul cu 75% (face parte din clasa D).

Ofera pana la 100W pe fiecare canal, la o impedanta de 8 sau 4 ohmi, ceea ce-ti confera siguranta ca difuzoarele nu vor fi arse, nici chiar cand vei asculta la volum ridicat. In plus, multumita constructiei, nu va genera foarte multa caldura in timpul utilizarii. De mentionat ca ofera un raspuns larg in frecventa (5Hz-100kHz), fiind redate toate sunetele inalte si subtile, dar si cele joase, de bass.

E un amplificator integrat, compatibil cu o gama larga de difuzoare audio la care il poti conecta (poate fi folosit chiar si impreuna cu un mixer sau un procesor extern de semnal acustic). Pe interfata acestuia se gasesc numerosi conectori, printre care 6 intrari RCA, 2 iesiri RCA si un porrt Phono In. E accesorizat cu telecomanda de control.

 

 

 

 

 

Hertz HCP 2 

 

Hertz HCP 2 e nu doar un amplificator audio 2 x 100W, ieftin si bun, insa poate fi perfect pentru imbunatatirea sistemului de sunet pe care il detii in masina. Fiind un dispozitiv pe doua canale, il vei putea conecta la doua difuzoare, insa la fel de bine il poti conecta la un subwoofer, legand cele doua boxe in bridge, pentru a obtine bass-ul puternic pe care ti-l doresti.

Dispozitivul face parte din clasa amplificatoarelor AB, ceea ce inseamna ca da un randament mediu, ce se intinde pana la 60%, considerat a fi insa suficient pentru conditiile dintr-un autoturism. Vibratiile pot aparea, insa nu e cazul sa te temi de zgomotele exterioare, intrucat amplificatorul e unul de calitate, cu forma compacta si sasiu din aluminiu. In functie de cum realizezi conexiunea cu difuzoarele, poti avea o impedanta minima de 2 ohm sau una de 4 ohm (in bridge).

Va amplifica intregul spectru de sunete provenite de la player, emise pe frecventa (10-65000 Hz). Mai mult, are filtre pentru sunetele inalte si pentru cele joase, ceea ce face ca muzica ascultata sa fie mai clara, iar tu sa distingi toate tonalitatile. Cat despre conexiunea la difuzoare, aceasta se fac prin intermediul conectorilor RCA. Aparatul e negru, are o greutate de doar 1,8 kg, precum si dimensiuni de 215 x 190 x 50 mm.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status