Cea mai buna boxa de podea ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune boxe de podea ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca te-ai saturat sa asculti muzica la volum mic sau pur si simplu esti nemultumit de calitatea sunetului oferit de boxele standard, iti sugerez sa incerci boxele de podea care, prin dimensiunile si capacitatea lor de redare iti pot oferi senzatia clubului sau a cinematografului la tine acasa.

Alegand sa integrezi aceasta varianta in sistemul tau audio, trebuie sa verifici care sunt caracteristicile in functie de care vei alege noua achizitie, inainte de a consulta utilizatorii de pe forumuri unde gasesc boxe de podea ieftine la un pret bun. In functie de sistemul de amplificare, care poate fi integrat sau nu, boxele pot fi de tip activ – cu amplificator, sau pasiv – doar preia semnalul si il reda, fara sa il modifice.

Caracteristicile tehnice trebuie sa fie compatibile cu elementele de sistem pe care le ai deja. Puterea medie suportata, descrisa in specificatii ca RMS (root-mean-square) si masurata in Watti, reprezinta capacitatea unui sistem de a suporta un anumit nivel de putere electrica furnizat de baza sistemului, fara sa se arda, si este direct proportionala cu intensitatea cu care vor fi percepute sunetele redate.

Impedanta reprezinta rezistenta boxelor la curentul oferit de amplificator si este necesara potrivirea acestor valori, mai ales in cazul sistemelor pasive. Este masurata in Ohmi si poate fi de 4, 6 sau 8 ohmi. Nepotrivirea valorilor de rezistenta pot duce fie la defectarea amplificatorului (in cazul unor boxe cu impedanta mai scazuta decat ar trebui), fie la un sunet redat cu o calitate slaba.

Mai trebuie luata in calcul si sensibilitatea boxelor, masurata in decibeli, care este invers proportionala cu necesarul de curent electric pentru redarea unui sunet puternic.

Un element care devine din ce in ce mai urmarit de cumparatori este materialul din care sunt create boxele – in timp ce lemnul ofera rezistenta la uzura si reverberatii clasice, plasticul incepe sa fie din ce in ce mai apreciat de catre utilizatori, si numarul de difuzoare – in mod normal, ar trebui sa fie trei, distribuite pentru sunete joase, medii si inalte.

Daca elementele descrise mai sus ti-au oferit o imagine unitara asupra boxelor pe care ti le doresti, te invit sa examinezi ghidul de mai jos unde, dupa ce am cautat pareri despre cele mai bune boxe de podea ieftine, am evidentiat cateva elemente care au parut mai interesante.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Boston Acoustics CS 260 MKII 

 

Daca inca mai cauti cele mai bune boxe de podea ieftine, sistemul Boston Acoustics CS 260 MKII ar putea fi una din variantele potrivite pentru tine, asigurand o reproducere audio de inalta calitate pe o gama larga de frecvente. Este un set pasiv de boxe de podea ce aduce un plus de putere sistemelor audio cu care este cuplat, beneficiind de un RMS de 250W si o impedanta de 8 ohmi, potrivite si pentru sonorizarea incaperilor mai mari. Pot fi conectate cu un amplificator cu putere de 15 pana la 200W.

Sensibilitatea este de 89dB, oferind o redare clara si puternica, si dispune de trei difuzoare – pentru sunete joase (160 mm), medii (160 mm) si inalte (25 mm), ce beneficiaza de tehnologie de izolare semnal inteligenta. Placarea firelor conductoare cu aliaj de aur asigura o buna ecranare a semnalului, reducand riscul interferentelor sau intreruperilor.

Forma, mai larga la baza si mai ingusta spre varf, asigura stabilitatea indiferent de locul de plasare in camera, in timp ce cutia de rezonanta din lemn ofera boxelor un aer clasic si elegant.

 

 

 

 

 

Taga Harmony TAV-806F 

 

Taga Harmony TAV-806F este un sistem de boxe cu amplificare pasiva, cu o calitate buna a sunetului redat. Ca putere, dispune de un RMS de 180W, oferind o sonorizare buna pentru un apartament. Impedanta de 6 ohmi, atunci cand este corelata cu cea a amplificatorului ofera o claritate deosebita a sunetului.  

Boxele dispun de cate patru difuzoare, cele dedicate bass-ului fiind dublu reprezentate, cu dimensiunea de 203 milimetri fiecare, oferind note joase extinse si cu o dinamica deosebita. Difuzorul de inalte, de 25 mm, si cel pentru sunete medii, de 133 mm, vin in completare, oferind o senzatie multidimensionala la redare.

Cutia de rezonanta este construita robust, din PVC acoperit cu placi groase de MDF, ce reduc distorsiunile vibrationale la minimum. Marginile si colturile rotunjite aduc un plus la nivel estetic, oferind un aer elegant si contribuind la reducerea vibratiilor ce pot afecta performantele de sunet.

 

 

 

 

 

Akai SS017A-655MKF 

 

Akai SS017A-655MKF este o pereche de boxe cu amplificare pasiva ce poate satisface necesitatile de sonorizare pentru un spatiu moderat ca dimensiune. Daca iti doresti boxe de podea ieftine si bune poti apela cu incredere la acest model care, cu un RMS de 70W si o impedanta de 6 ohmi, ofera o redare buna si clara a sunetelor. Sensibilitatea se ridica pana la 91dB, oferind o experienta deosebita la ascultare.

Dispune de doua difuzoare pentru sunetele joase, fiecare cu dimensiunea de 165 mm, si un difuzor pentru accentele inalte, de 25 mm. Nu dispune de difuzor specific pentru sunetele medii, dar bass-ul si inaltele sunt evidentiate corespunzator, oferind un sunet clar si puternic.

Cutia de rezonanta este construita in linii drepte, cu unghiuri rotunjite, oferind stabilitate indiferent de pozitia lor in camera si un plus din punct de vedere estetic.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 voturi, media: 4.60 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status