Cel mai bun stabilizator de tensiune Well

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune stabilizatoare de tensiune Well

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai observat, in urma unui test intamplator sau din modul de functionare al electrocasnicelor, ca tensiunea de la priza nu numai ca nu are valorile normale, dar tinde sa fluctueze constant, atunci ar fi o idee inspirata sa iti calculezi bugetul si sa achizitionezi un stabilizator, al carui rol este tocmai acela de a regla voltajul curentului, protejand astfel aparatura din locuinta ta.

 

Bineinteles, a cumpara un astfel de dispozitiv nu este tocmai usor, tinand cont de oferta generoasa de pe piata si de multitudinea de branduri. Din aceste considerente, te sfatuim sa te indrepti doar catre marcile populare, care au girul utilizatorilor si al specialistilor, asa cum este Well, de pilda, dupa care sa te ghidezi tinand cont de cateva aspecte esentiale, explicitate in cele ce urmeaza.

Vitacom Electronics este o companie autohtona ce exista pe piata romaneasca inca din 1991, operand initial ca distribuitor certificat de electronice si electrice. Experienta dobandita a constituit premisa lansarii primului brand propriu in anul 2004, si anume Well, sub numele caruia au inceput sa fie produse diverse articole.

Astazi, marca aceasta se bucura de o popularitate crescanda in tara, mai ales ca portofoliul acumulat include obiecte din 6 mari categorii: Audio-video, Connect, Electrics, Home, Light si IT. Altfel spus, oferta brandului Well este una variata: de la becuri si radio-uri pana la tensiometre, termometre si stabilizatoare de tensiune, caracterizate de o fiabilitate sporita, un design modern si un raport calitate – pret perfect adaptat posibilitatilor de cumparare ale clientilor romani.

Din moment ce ti-ai facut o idee in legatura cu activitatea producatorului, urmatorul pas il reprezinta verificarea tipologiei. Astfel, in functie de caracteristicile constructive, ai de ales intre modele cu relee si variante cu servomotor.

Primele stabilizeaza tensiunea electrica in jurul unor valori fixe (220 – 230 V), prin urmare se preteaza protejarii echipamentelor electrice si electrocasnice mici, ca de pilda: cuptoare cu microunde, fiare de calcat, computere personale etc., mai exact dispozitivelor care nu sunt afectate de aparitia unor diferente bruste de 20 – 30 V, caci marja de reglare este relativ modesta (+/-8% sau chiar +/-10%). De asemenea, sunt cele mai ieftine de pe piata si dau dovada de o durabilitate mare in timp (nu au piese in miscare).

Totusi, numeroase pareri despre cele mai bune stabilizatoare de tensiune Well recomanda modelele cu servomotor, deoarece acestea garanteaza o marja de eroare mult mai mica, mai precis in jur de +/-2,5 – 3%, fapt care poate fi explicat prin reglarea foarte fina a tensiunii la iesire, din spira in spira. Asadar, echipandu-te cu un asemenea stabilizator de tensiune, nu vei fi nevoit sa te confrunti cu functionarea defectuoasa a aparatelor electrocasnice cu motoare sau pompe (asa cum sunt: masina de spalat rufe sau vase, frigiderul, centrala termica s.a.m.d.).

Fie ca alegi varianta cu relee, fie ca optezi pentru cealalta alternativa, noi te sfatuim sa acorzi o atentie deosebita capacitatii de care dispune modelul vizat. In acest sens, se impune sa verifici puterea exprimata in W si sa te asiguri ca valoarea specificata in descrierea produsului nu este mai mica decat cea necesara electrocasnicelor pe care vrei sa le conectezi.

Altfel spus, ar fi bine sa calculezi in prealabil numarul de wati al consumatorilor pe care iti doresti sa ii atasezi la stabilizator, si abia apoi sa achizitionezi un astfel de dispozitiv. Daca puterea nominala (sau reala, dupa cum este numita in limbajul de specialitate) nu apare mentionata, atunci trebuie sa o afli din valoarea aparenta, precizata, de regula, in VA. Regula de deductie implica factorul de putere (fp), acesta fiind, de cele mai multe ori, egal cu 0,6 – 0,8, si are la baza urmatoarea formula de calcul: W=VA x fp.

In cazul in care iei in calcul criteriile de selectie explicitate, nu exista niciun dubiu ca vei reusi sa gasesti un stabilizator de tensiune Well, la un pret bun, dar care sa se si potriveasca nevoilor tale. Pentru a-ti usura munca, poti intra pe Internet si comanda direct din mediul online, mai ales ca exista multe oferte si promotii care te asteapta.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Well AVR-SRV-SPRY

 

Modelul acesta de la Well se inscrie in categoria stabilizatoarelor de tensiune cu servomotor, pretandu-se aparatelor din locuinta mai sensibile la schimbarile bruste de voltaj. Este un produs extrem de precis, caci are o marja de eroare de doar +/-3%, ceea ce inseamna ca efectueaza niste reglaje fine.

Se prezinta cu o capacitate de 600 W, prin urmare ai posibilitatea de a conecta la acesta chiar si consumatori mari. In plus, opereaza cu o gama variata de tensiuni, input-ul fiind cuprins intre 150 si 250 V, asadar promite o functionalitate ridicata.

Totusi, trebuie sa stii ca puterea reala ajunge sa fie de 300 W in cazul in care voltajul de intrare este de circa 160 V, fapt care poate fi considerat un avantaj, caci alte modele se opresc atunci cand au de-a face cu valori atat de mici. Amintim ca incorporeaza un display si protectii la scurtcircuit, supraincalzire si suprasarcina, deci este un stabilizator usor de folosit si durabil.

 

 

 

Well AVR-SRV Servo

 

Celor care isi doresc sa protejeze de fluctuatiile de tensiune electrocasnicele dotate cu motor sau pompa, le recomandam modelul de fata, special conceput pentru astfel de dispozitive. Vine cu o putere reala de 600 W (cea aparenta fiind de 1000 VA), putand fi folosit fara probleme pentru o centrala termica, de pilda.

Se caracterizeaza printr-un input generos (140 – 260 V) si printr-un output optim, exprimat printr-o marja de eroare de doar +/-3%, astfel ca asigura un randament crescut, lucru care nu este de mirare daca luam in calcul ca face parte din clasa regulatoarelor de tensiune cu servomotor.

De altfel, exceleaza si la capitolele fiabilitate si durabilitate, caci poseda protectie la suprasarcina, scurtcircuit si supraincalzire, pentru ca tu sa te poti folosi de el cat mai mult timp. Interfata promite o utilizare facila, multumita conectorului de tip Schuko incorporat (specific Europei si Romaniei). Beneficiaza de garantie pe 24 de luni si de livrare gratuita, iar pretul este avantajos.

 

 

 

Well AVR-REL Relee

 

Daca nu dispui de un buget urias, dar ai nevoie de un stabilizator de tensiune Well, ieftin si bun, noi iti sugeram sa acorzi o atentie deosebita regulatorului acesta. Se remarca prin faptul ca este un model cu relee, prin urmare se preteaza electronicelor si electrocasnicelor fara motor.

Are o capacitate de 600 W, deci iti ofera posibilitatea de a-i atasa fie un consumator mare, fie mai multi mici, fapt care se traduce printr-o larga utilitate, mai ales ca incorporeaza si o priza Schuko. Ofera un randament optim (pentru clasa din care face parte), marja de eroare fiind de +/-8%.

Mai mult decat atat, poate prelucra o gama variata de tensiuni de intrare, caci input-ul este cuprins in intervalul 140 – 260 V. Beneficiaza de protectie la supraincalzire, scurtcircuit si suprasarcina, ceea ce inseamna ca durata de viata este ridicata. Se vinde la un pret mic, alaturi de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status