Cel mai bun stabilizator de tensiune, cu servomotor

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune stabilizatoare de tensiune, cu servomotor

 

Ghidul cumparatorului

Se intampla adesea ca tensiunea electrica de la reteaua din locuinta sa fluctueze? Pentru a evita deteriorarea aparaturii pe care cu greu te-ai chinuit sa o achizitionezi, ar trebui sa nu mai stai pe ganduri si sa investesti cat mai curand intr-un stabilizator cu servomotor. Desi mai scump decat un model cu relee, acesta se potriveste cu toate tipurile de electrocasnice, nu doar cu cele care nu sunt echipate cu motor.

Astfel, daca vrei sa poti folosi, fara teama ca se vor strica, masina de spalat, centrala termica, frigiderul etc., te sfatuim sa lecturezi mai departe acest ghid, pentru a afla ce caracteristici merita luate in seama.

Intr-o prima ordine de idei, te sfatuim sa acorzi atentie capacitatii, mai ales ca poti fi lesne indus in eroare daca nu stii cum sa deosebesti puterea aparenta (VA) de cea reala (W). Dintre acestea doua, ultima mentionata trebuie luata in considerare, intrucat ea iti indica ce electrocasnice ai posibilitatea de a conecta la stabilizator. Probabil te intrebi ce anume transmite puterea aparenta. Ei bine, in cazul in care nu intalnesti in descriere capacitatea in W, o poti deduce stiind ca reprezinta circa 60 – 80% din VA.

Oricum, puterea aparatelor pe care le atasezi regulatorului nu trebuie sa depaseasca numarul de wati pe care este capabil sa il livreze dispozitivul, altfel risti sa il deteriorezi. Spre exemplu, daca produsul achizitionat livreaza 5000 W, atunci se impune sa calculezi cat insumeaza PC-ul, masina de spalat si frigiderul pe care iti doresti sa le feresti de fluctuatiile de tensiune, pentru a te asigura ca face fata.

Intr-o alta ordine de idei, este imperativ sa verifici input-ul si output-ul unui produs, fiindca doar in acest fel iti vei face o idee in legatura cu eficienta sa. In principiu, voltajul de intrare apare sub forma unui interval, care iti spune ce tensiuni poate prelucra stabilizatorul. De cealalta parte, valorile de iesire sunt mentionate ca marja, modelele meritorii avand o eroare de doar 2,5 – 3%.

Pentru a explicita, un dispozitiv cu un randament superior va procesa ca input o gama cat mai mare de tensiuni (140 – 260 V), oferind 230 V +/- cel mult 3%, adica 223 – 237 V. Te avertizam insa ca, in cazul unor valori de intrare de sub 160 – 180 V, majoritatea regulatoarelor cu servomotor ofera doar jumatate din capacitatea maxima.

De asemenea, functiile si dotarile trebuie luate in calcul atunci cand alegi, intrucat ele fac un produs mai fiabil si mai simplu de folosit. In consecinta, ca sa ai siguranta ca dispozitivul dispune de o durata de viata extinsa, numeroase pareri despre cele mai bune stabilizatoare de tensiune cu servomotor recomanda achizitionarea unui model cu protectie la suprasarcina, scurtcircuit, supraincalzire, sub si supratensiune. Afisajul digital reprezinta cireasa de pe tort deoarece astfel vei putea verifica rapid input-ul si output-ul.

In incheiere, consideram ca ar fi binevenit sa iti sugeram Internetul ca mediu de cumparaturi, cu atat mai mult cu cat si alti utilizatori au gasit aici stabilizator de tensiune cu servomotor, la un pret bun, si s-au declarat complet multumiti de costurile de achizitie, de garantiile oferite si de conditiile de livrare.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Well AVR-SRV Servo

 

Ideal in orice locuinta unde exista fluctuatii de curent, modelul acesta cu servomotor de la Well se prezinta celor interesati cu o putere reala de 600 W, aspect care iti promite ca vei putea lega la aparat mai multi consumatori, in unele cazuri chiar si o centrala termica.

Se remarca prin faptul ca input-ul este unul generos, putand prelucra valori cuprinse intre 140 si 260 V. Output-ul este unul optim, marja de eroare minima (+/- 3%) asigurand intotdeauna tensiunea potrivita pentru electrocasnicele conectate. Totusi, te informam ca daca input-ul scade sub 160 V, atunci trebuie sa fii atent ce aparate sunt conectate, caci puterea nominala ajunge la 300 W.

Mai mult decat atat, se bucura de o durata de viata extinsa, mai ales ca incorporeaza protectie la supraincalzire, scurtcircuit si suprasarcina, ceea ce inseamna ca te vei bucura de stabilizator pentru o perdioada indelungata. Se livreaza gratuit, impreuna cu o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

Electropower EP-SVC

 

Daca esti in cautarea unui regulator de tensiune cu o capacitate generoasa, Electropower EP-SVC-5000VA ar putea reprezenta solutia ideala pentru nevoile tale. Fiind un model cu servomotor si avand o putere reala de 4000 W, acesta poate proteja impotriva fluctuatiilor de curent o gama variata de aparate din locuinta: de la frigider, computer si masina de spalat pana la centrala termica.

Dispune de un afisaj digital (care iti indica valorile tensiunii de intrare si de iesire) si de protectie la supraincalzire, scurtcircuit si suprasarcina, prin urmare face dovada unei fiabilitati sporite si se foloseste extrem de usor.

Input-ul este cuprins in intervalul 145 – 255 V, asa ca face fata unor fluctuatii serioase. Mai mult decat atat, are o eroare la output de +/- 2,5%, ceea ce inseamna ca livreaza un curent de 224 – 236 V. Pe scurt este un model eficace, care insa are un pret pe masura performantelor. Totusi, beneficiaza de garantie pe 2 ani.

 

 

 

Braun Group EC-SVC

 

Iata o alternativa inteleapta pentru toti cei care isi doresc un stabilizator de tensiune cu servomotor, ieftin si bun. Este un model cu o capacitate moderata (250 W), permitand atasarea consumatorilor mici si medii din locuinta ta.

Are o interfata care pune accentul pe usurinta la utilizare, aceasta fiind compusa dintr-un conector de tip Schuko (intalnit pe scara larga in Romania si Europa) si un afisaj digital, al carui rol consta in a-ti indica precis parametrii de functionare. Fiabilitatea crescuta este asigurata de o serie de protectii incorporate (suprasarcina, scurtcircuit, supraincalzire, sub si supratensiune), astfel incat sa nu iti faci griji in legatura cu durata de viata a produsului.

Opereaza cu o paleta larga de tensiuni de intrare (intre 140 si 260 V) si se bucura de o eficienta sporita (de peste 90%), intrucat output-ul inregistreaza o eroare de doar +/- 2,5%. Altfel spus, promite ca ofera la iesire valori de 230 V +/- 6 V. Pretul este avantajos.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status