Cele mai bune aparate foto profesionale

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Aparate foto profesionale – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cei care stiu deja sa foloseasca un aparat de fotografiat si vor sa treaca la un alt nivel, isi cumpara device-uri profesionale, care sa ii ajute sa captureze cele mai clare, frumoase si speciale imagini. Daca si tu esti in aceasta situatie, lista prezentata mai jos ti-ar putea veni in ajutor, deoarece cuprinde unele dintre cele mai interesante variante din mediul online. Noua cel mai mult ne-a atras atentia Nikon Z6, un device capabil sa ofere o rezolutie foarte buna atat cand vine vorba de poze (6048 x 4032 pixeli), cat si de clipuri video (4K). El are o sensibilitate ISO ce poate ajunge la 51200, un senzor de 24.5 MP si functii utile precum: wireless, control LCD touchscreen, reducerea vibratiilor, detectare fata, focalizare automata etc. Nu e foarte greu, nici nu are dimensiuni deosebit de mari. Pe locul doi am plasat un alt model interesant. E vorba de Canon EOS 5D Mark IV.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

E un aparat foto capabil sa ofera poze de inalta calitate, datorita faptului ca are o rezolutie de 24.5 MP, sensibilitate ISO 51200 si functii utile ce permit capturi cu efecte speciale deosebite. Nu e un device prea greu sau voluminos, avand 134 x 100.5 x 67.5 mm si cantarind 585 grame.

Pentru a surprinde cadrele dorite vei avea nevoie de un obiectiv, iar acesta nu e inclus in pachet, ci trebuie achizitionat apoi.

E o buna alegere pentru cei care vor un aparat foto ce sa capteze pana la cele mai fine detalii, chiar daca e o investitie costisitoare.

A 2-A OPTIUNE!

Canon EOS 5D Mark IV
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Vine cu un senzor ce pune la dispozitie o rezolutie foarte mare, de 30.4 MP, ceea ce duce la realizarea unor fotografii si a unor clipuri video foarte clare, surprinzand toate detaliile. Are multiple moduri de fotografiere, dar si multe functii utile, ceea ce il fac sa contribuie la realizarea unor poze deosebite.

In comparatie cu alte produse prezentate in lista noastra, acesta are un pret de achizitie destul de mare, motiv pentru care nu e foarte accesibil oricui.

Daca iti permiti financiar si vrei sa investesti intr-un aparat foto de top, care sa ofere rezultate uimitoare, vezi acest model.

A 3-a Optiune!

Sony Alpha A7II
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o varianta foarte potrivita pentru cei obisnuiti cu fotografia, care vor sa treaca la un alt nivel, fiind un produs profesional pentru incepatori. Rezolutia cu care vine e de 24.4 MP, sensibilitatea ISO poate ajunge pana la 25600 si modelul e dotat cu functii utile si efecte foto, pentru o experienta placuta.

E un device profesional dedicat celor aflati la inceput de drum intr-o afacere cu fotografiere, nefiind suficient de performant pentru experti.

Recomandam acest aparat celor care vor un model profesional cu caracteristici decente, potrivit pentru perioada de inceput intr-o astfel de afacere.

 

 

Pareri despre cele mai bune aparate foto profesionale

Pe piata online vei gasi o multime de device-uri performante pentru a fotografia. Noi le prezentam in continuare pe unele dintre cele mai populare.

 

 

Aparat foto profesional Nikon:

 

Nikon Z6

 

Daca iti doresti sa achizitionezi cel mai bun aparat foto profesional, trebuie sa vezi acest model. El e unul de tip mirrorless, care se livreaza fara obiective, deci, acestea vor trebui achizitionate separat si vor implica un cost suplimentar. Interfata e USB Type C si are si o iesire Mini HDMI-C type. 

Referitor la caracteristicile mai tehnice ale acestui produs, trebuie sa iti spunem urmatoarele: rezolutia senzorului e de 24.5 MP, sensibilitatea ISO e de 51200, bateria va tine pentru circa 310 cadre si 85 de minute de filmari. Ai posibilitatea de a regla rezolutia pozelor de la 1920 x 1080 pixeli la 6048 x 4032 pixeli si poti filma Full HD sau 4K. Nu putem vorbi de deschiderea diafragmei, din moment ce nu e vorba si de un obiectiv. Exista functii utile precum balans de alb, wireless, control cu ajutorul unui LCD cu touchscreen, detectare fata, focalizare automata si o multime de efecte foto. 

Pachetul cuprinde capace de protectie, incarcator, curea si un adaptor FTZ (pentru obiective cu montura F). Dimensiunile sunt de 134 x 100.5 x 67.5 mm, iar greutatea de 585 grame. Nu va fi dificil de utilizat o perioada indelungata, daca obiectivul nu e foarte greu. 

 

 

Nikon D850

 

Cei de la Nikon au pe piata cele mai bune aparate foto profesionale, iar acesta adus acum in discutie nu poate fi trecut cu vederea atunci cand vorbim de variante superioare. El e de tip DSLR, asadar vei avea o multime de butoane la care trebuie sa le inveti tainele. E un model ce cu obiectivele potrivite va fi capabil sa ofere rezultate incredibil de bune si clare. 

Rezolutia senzorului prezent este una de 45.4 MP, ceea ce inseamna ca iti vor fi puse la dispozitie mai multe posibilitati de lucru. Sensibilitatea ISO poate fi reglata de la 64 la 25600, cu posibilitatea de extindere pana la 102400, zgomotul nefiind unul foarte mare nici la valori mai ridicate. Poti face poze cu o rezolutie maxima de 8256 x 5504 pixeli si sa filmezi in format 4K, pentru a surprinde si cele mai fine detalii. 

Referitor la functiile prezente, te vei putea bucura de: control prin ecran cu touchscreen, balans de alb, fotografie continua, wireless, mod serie, focus automat. Nu e un device tocmai usor de tinut in mana o perioada indelungata, avand o greutate de 915 grame si 146 x 124 x 78.5 mm ca si dimensiuni (la care se mai adauga si obiectivul). Accesoriile incluse sunt: acumulatorul, cureaua de prindere, un minijack, un cablu USB si capacul pentru montura. 

 

 

Nikon D750

 

Acest aparat foto profesional, Nikon, face parte din categoria variantelor de tip DSLR. El te ajuta sa surprinzi cadre unice si deosebite, gratie unei rezolutii de 24.3 MP si a unei sensibilitati ISO ce poate ajunge la 51200, pentru a avea calitatea dorita chiar si atunci cand lumina naturala nu te ajuta. 

Pentru a-ti oferi o experienta placuta si variata, vei avea la dispozitie o serie de functii si caracteristici cheie demne de apreciat: control prin intermediul unui LCD rabatabil, anti-reflexe, AF grup (monitorizeaza constant cinci campuri AF diferite), D-Movie, fotografie continua, wireless si o multime de efecte foto (culoare selectiva, prim-plan, sport, peisaj, copii, mancare, silueta, peisaj de noapte, apus etc.). 

Rezolutia maxima a fotografiilor poate fi de 6016 x 4016 pixeli, iar filmarile pot fi realizate cel mult Full HD. Dimensiunile aparatului sunt de 140.5 x 113 x 78 mm, iar greutatea de 750 grame. E posibil sa fie mai obositor de operat cand e vorba de un timp indelungat. Pachetul contine: capac pentru corp, CD de instalare, capac ocular, cablu USB, incarcator, vizor de cauciuc si acumulator. 

 

 

 

Nikon D7200

 

Nikon D7200 face parte dintre aparatele foto digitale profesionale, potrivite utilizatorilor care nu mai sunt incepatori si care vor sa invete sa lucreze cu o camera mai performanta. Modelul ofera o mare libertate de creativitate, prin modul manual ce-ti permite sa compui cadre in orice conditii si locuri. Poate fi utilizat pentru filmari Full HD (are microfon incorporat), iar imaginile si filmuletele pot fi transmise pe telefonul mobil sau pe social media (permite conexiuni wireless si NFC).

E livrat impreuna cu obiectivul de AF-S DX 18-105 mm, cu care poti surprinde detalii si de aproape (zoom 5x) si care are stabilizator digital VR. De asemenea, e unul din acele aparate foto profesionale Nikon care va face imagini clare si cand lumina e proasta, iar asta multumita rezolutiei de 24,2 MP, dar mai ales sensibilitatii ISO 100–25600. Focalizarea e excelenta (exista 51 de puncte de focalizare) si poate surprinde pana la 6 fps, astfel ca vei imortaliza cadre dinamice, din natura, din timpul evenimentelor sportive si nu numai.

Pe interfata aparatului vei gasi o intrare HDMI (pentru conectare la TV), o iesire mini HDMI, precum si un USB 2.0. Bateriile au o durata de viata extinsa, de pana la 80 de minute (rezista pana la 1100 de cadre). Pe langa toate acestea, e compact si usor, avand o greutate de 675g.

 

Avantaje:
Aparat foto profesional, la un pret bun.

Captureaza imagini clare, multumita rezolutiei de 24,2 MP.

Poate filma la o calitate Full HD (1080P) si are microfon incorporat.

Kitul include un obiectiv Nikon AF-S DX 18-105 mm, cu sistem de stabilizare VR integrat.

Il poti conecta la telefon, prin Wi-Fi sau NFC.

Are garantie de 24 de luni, cu posibilitate de extindere.

 

Dezavantaje:
Poate fi mai dificil de folosit de catre un incepator.

 

 

 

Nikon D5300

 

D5300 e un aparat foto profesional, ieftin si bun, fabricat de Nikon, cu un meniu intuitiv si cu multiple moduri de fotografiere automata, fiind potrivit persoanelor incepatoare, care folosesc pentru prima data un D-SLR.

Camera va surprinde numeroase detalii, in nuante intense si cu claritate, chiar si cand e intuneric, multumita unui ISO inalt, de 100 – 12800, ce poate ajunge pana la 25600. De asemenea, senzorul are 24,2 MP, iar aparatul poate filma si Full HD, capturand cadre cursive (50p-60p), iar daca subiectul este in actiune, acesta va ramane clar vizibil, multumita autofocusului, cu 39 sau 11 puncte de focalizare, selectate automat sau manual.

Aparatul e echipat cu monitor de 3,2 inch, care poate fi pivotat. Are blitz integrat si moduri de corectie a efectelor acestuia (ochi rosii). Vei putea trimite imaginile stocate pe card direct pe telefonul mobil sau o tableta, descarcand aplicatia Wireless Mobile Utility (e gratuita). De asemenea, incorporeaza GPS, astfel ca vei sti exact cand si unde ai facut pozele din vacanta.

 

Avantaje:
D-SLR entry-level, pentru persoanele amatoare de fotografiat.

Are ecran rabatabil, pentru observarea mai clara a cadrului surprins.

Il poti conecta la telefon sau tableta, prin Wi-Fi.

E accesorizat cu obiectiv AF-P 18-55mm VR, acumulator suplimentar, card de memorie si o geanta.

Include garantie de 2 ani, cu posibilitate de extindere.

 

Dezavantaje:
E un model mai indicat pentru amatori, nu pentru profesionistii cei mai pretentiosi.

 

 

 

Aparat foto Canon profesional:

 

Canon EOS 5D Mark IV

 

Acesta ar putea fi pentru tine cel mai bun aparat foto profesional, daca vrei sa achizitionezi un model care sa-ti permita sa faci poze uimitor de clare si sa filmezi surprinzand pana la cele mai fine detalii. El vine cu un senzor foarte performant, de 30.4 MP si poate oferi o rezolutie foto de pana la 6720 x 4480 pixeli si una video 4K. 

Prezentul aparat foto Canon profesional este un model de tip DSLR care intr-o prima faza e posibil sa ti se para mai dificil de folosit, pana ii inveti toate setarile, pana afli ce anume face fiecare buton. Sensibilitatea ISO poate fi reglata intre 100 si 32000, pentru rezultate foarte bune si pe timp de noapte. Cele mai comune efecte foto disponibile sunt: standard, portret, monocrom, detalii fine, fidel, personalizat, automat si neutru. 

Functiile disponibile la acest model sunt: blit integrat, balans de alb, fotografie continua, focalizare automata, declansare automata, wireless, NFC, control LCD si microfon. 800 grame e greutatea aparatului si 150.7 x 75.9 x 116.4 mm ii sunt dimensiunile. Nu e chiar cel mai usor model, mai ales daca ne gandim ca pe el va veni montat si obiectivul. Se livreaza cu: acumulator, incarcator pentru baterii, capac ocular, curea, cablu de interfata IFC-1500U II, tub de protectie pentru cabluri si CD necesar instalarii. 

 

 

Canon EOS 6D Mark II

 

Daca vrei sa folosesti obiective de calitate pe un aparat foto Canon profesional, iti recomandam acest model, care e un DSLR ce poate veni cu o rezolutie foto de cel mult 6240 x 4160 pixeli si una video 4K, pentru a te bucura de continut foto/video demn de apreciat, cu detalii fine si culori naturale. 

Rezolutia senzorului prezenta pe acest model e de 20.2 MP si sensibilitatea ISO poate ajunge pana la 102400, ceea ce inseama ca pozele vor fi placute chiar si pe timp de noapte sau atunci cand lumina naturala nu este foarte buna. Setarile necesare se fac cu ajutorul unui ecran LCD de 3 inchi. Cele mai apreciate functii ale acestui device sunt: Bluetooth, NFC, GPS, balans de alb, focalizare automata si fotografiere continua. Aparatul iti va pune la dispozitie si o multime de efecte foto, pentru a te bucura de varietate. 

Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 144 x 110.5 x 74.8 mm, iar greutatea e de 685 grame. Sunt valori acceptabile, care te vor ajuta sa folosesti cu usurinta device-ul. In colet vei gasi: cureaua de prindere, un capac ocular si unu pentru aparat, un acumulator, un incarcator si manualul de utilizare. 

 

 

 

Canon EOS 80D

 

Canon e unul dintre cele mai apreciate nume din domeniu, astfel ca nu ne surprinde sa gasim unul dintre cele mai bune aparate foto profesionale in gama acestui producator. EOS 80D are un obiectiv standard, cu dimensiuni de 18 – 55 mm si un zoom optic de 3X, cu care poti captura prim-planuri clare si peisaje in unghi larg.

Acest aparat foto Canon profesional are un procesor performant de imagine (DIGIC 6), sistemul de autofocalizare e avansat, avand detectie a fazei in 45 de puncte, dispuse in cruce, ceea ce inseamna ca subiectul imaginii va fi mereu clar si scos in evidenta, chiar si atunci cand fotografiezi in rafala sau imortalizezi curse de raliuri. Calitatea pozelor facute cu acest aparat foto profesional de pe eMag e una inalta, gratie senzorului CMOS de 24,2 megapixeli (poti prelucra in voie fisierul).

Claritatea se mai datoreaza si stabilizatorului optic de imagine, in 4 trepte. Totodata, zgomotul va fi scazut, indiferent de lumina de afara, datorita sensibilitatii ISO de 100 – 25600. Aparatul e prevazut cu blitz integrat, dar si extern. De asemenea, e dotat cu un vizor optic si cu un ecran LCD, rabatabil, pe care poti naviga in meniu, in mod tactil. Atat pozele, cat si filmuletele vor putea fi transmise telefonului inteligent, prin intermediul conexiunii wireless.

 

Avantaje:
Aparat foto profesional Canon – unul dintre producatorii de renume din domeniu.

Poate lucra in numeroase conditii de iluminat, avand ISO de 100 -16000, expandabil pana la 25600.

Fotografiaza si filmeaza la calitate exceptionala, gratie rezolutiei foto de 24,2 MP si video 1920 x 1080 (Full HD).

Permite conexiuni prin wireless, pentru transferul rapid al fisierelor.

 

Dezavantaje:
Obiectivul din kit e unul standard, nu face parte din gama celor profesionale.

 

 

 

Aparat foto profesional pentru incepatori:

 

Sony Alpha A7II

 

Pentru cei care doresc sa intre in lumea expertilor cand vine vorba de poze, acest aparat foto profesional, pentru incepatori, te-ar putea ajuta sa ai un start bun. El e un model de tip mirrorless, care in 2015-1016 a primit premiul Best Product in cadrul EISA AWARD, la categoria dedicata Camerelor profesionale compacte. 

Senzorul cu rezolutie de 24.3 MP, blitul integrat si sensibilitatea ISO ce poate ajunge pana la 25600 sunt indicatori care iti vor arata faptul ca rezultatele vor fi unele foarte bune atat ziua, cat si noaptea. Rezolutia maxima pe care o pot avea pozele e de 6000 x 4000 pixeli, iar clipurile pot fi facute in format Full HD. 

Balansul de alb, declansarea automata, fotografierea continua, wi-fi-ul, controlul cu ajutorul LCD-ului sunt doar o parte din functiile pe care le vei avea la dispozitie. Totodata, te vei putea bucura si de efecte foto precum: posterizare, camera foto de jucarie, retro, monocrom, supraexpunere etc. Dimensiunile sunt de 126.9 x 59.7 x 95.7 mm, iar greutatea e de 559 grame. Se livreaza cu: adaptor CA, curea de umar, cablu Micro-USB, cablu de alimentare, acumulator, husa si capac pentru ocular. 

 

 

Nikon D7500

 

Nikon D7500 este un aparat foto de tip DSLR, dedicat profesionistilor. El lucreaza cu un senzor CMOS de 20.9 MP, pentru a putea obtine poze cu rezolutie maxima de 5568 x 3712 pixeli si clipuri video in format 4K. Pune la bataie o multime de moduri de a controla expunerea si are o sensibilitate ISO de 100-51200. 

Modelul acesta va putea fi folosit imediat dupa ce e scos din cutie, deoarece vine la pachet si cu un obiectiv. Acesta ofera 51 de puncte de focalizare si o distanta focala cuprinsa intre 35 si 135 mm. Poate fi conectat cu alte device-uri prin Bluetooth, wireless sau cablu micro USB si detine si slot pentru card.

Pentru a face cu usurinta setarile si pentru a vedea ce anume fotografiezi, aparatul are un ecran LCD, tactil, de 3.2 inchi. In total, dispozitivul are dimensiuni de 135.5 x 104 x 72.5 mm si cantareste 720 grame.

 

 

Canon EOS 4000D

 

Cei de la Canon au si o gama de aparate foto profesionale, ieftine si bune, iar in ea e inclusa si acest produs. Are un pret foarte accesibil (in comparatie cu alte varianta prezentate de noi) si e potrivit pentru incepatorii care vor sa se bucure de un DSLR, chiar daca un astfel de tip de aparat, intr-o prima faza poate parea mai dificil de intrebuintat. 

18 MP e rezolutia senzorului care se ocupa de captarea cadrelor, iar sensibilitatea ISO cuprinsa intre 100 si 6400 va da rezultate decente chiar si atunci cand sunt probleme cu lumina naturala. Vei putea face poze cu rezolutie maxima de 5184 x 2912 pixeli si un format video Full HD. Obiectivul prezent pe aparat are dimensiuni de 18-55 mm si o deschidere a diafragmei f/3.5-6.6. 

Care sunt cele mai apreciate functii? Fotografie continua, stabilizator de imagine, wireless, Bluetooth, focus automat, blit integrat, control LCD si balans de alb automat. Ca si dimensiuni, el masoara 129 x 101.6 x 77.1 mm si cantareste destul de putin, doar 436 grame. Pachetul contine si o baterie, un cablu de alimentare, un card de 16 GB si o geanta pentru protectie si transport. 

 

 

Aparat foto profesional Olympus:

 

Olympus PEN-F

 

Aparatul mirrorless pe care-l aducem acum in discutie e un model interesant, care va starni atat atentia incepatorilor, cat si a expertilor care vor ceva mai deosebit. El te va bucura cu imagini calitative, care vor oferi o claritate buna, culori naturale si efecte placute. Are un senzor cu rezolutie de 20.3 MP si pentru a da rezultate decente si la o lumina naturala mai slaba, vine cu o sensibilitate ISO de pana in 25600. 

Balansul de alb si efectele foto iti vor veni in intampinare pentru a avea parte de cat mai multa diversitate, iar functiile precum wireless, control LCD, autofocus sau fotografie continua vor oferi o experienta placuta. 8160 x 6120 pixeli e rezolutia maxima pentru poze si Full HD pentru clipuri video. 

Acest aparat foto e deosebit si datorita design-ului, deoarece are insertii din piele naturala neagra si e argintiu. Masoara 124.8 x 72.1 x 37.3 mm si cantareste 427 grame. Continutul pachetului include si: curea de umar, cablu USB, capac pentru corp, blit FL-LM3, baterie si incarcator pentru baterie. 

 

 

Olympus OM-D E-M10II 1442 IIR

 

Modelul acesta e unul de tip mirrorless, care va oferi performante foarte bune celor care prefera o astfel de varianta deoarece li se pare mai simplu de folosit decat un DSLR. El are un obiectiv cu focalizare manuala, dar si automata si o distanta focala de 14-42 mm. Blitul este integrat, iar sensibilitatea ISO poate atinge 25600. 

Pozele pe care le vei face cu acest device vor fi de calitate foarte buna, deoarece gadgetul foloseste un senzor de 16.1 MP, cu dimensiuni de 17.3 x 13 mm. Rezolutia maxima a imaginilor poate fi de 4608 x 3456 pixeli. Il poti folosi si pentru continut video, formatul cel mai bun pe care-l poti obtine fiind Full HD. Nu e cel mai performant model, dar daca vrei sa ajungi un adevarat profesionist, te poate ajuta la inceput de drum. 

Acest aparat foto are dimensiuni reduse – 119.5 x 46.7 x 83.1 mm si cantareste doar 390 de grame. El nu va fi obositor de folosit, chiar daca va trebui sa pozezi pentru o perioada mai indelungata. E dotat cu wireless, micro USB, micro HDMI si cititor de carduri.

 

 

Olympus E-PL8

 

Acest dispozitiv e un aparat foto mirrorless, recomandat pentru avansati, deci, te poate ajuta in drumul pe care il ai de parcurs pentru a ajunge un fotograf profesionist. El vine cu un obiectiv ce are o deschidere a diafragmei f/3.5-f/5.6, valori decente, care te vor ajuta sa ai poze destul de luminoase. 

Device-ul acesta are un senzor Live MOS, de 17.3 x 13 mm, cu rezolutie de 16 MP. Acestea fiind zise, vei putea obtine poze de 4608 x 3456 pixeli si clipuri video in format maxim Full HD. Sensibilitatea ISO e de 200-25600, pentru a te bucura de imagini clare chiar si atunci cand nu exista lumina naturala. 

Vei putea sa conectezi aparatul la alte device-uri prin wireless si USB 2.0, dar ai si modalitati de control pentru expunere (efecte de balans, setari predefinite). Acest produs se livreaza cu accesorii precum: obiectiv, curea de umar, baterie, capac corp sau incarcator. Masoara 117.1 x 68.3 x 38.4 mm si are o greutate de 374 grame.

 

 

Ghid de cumparare

 

Cand vrei sa treci la un alt nivel si intentionezi sa-ti cumperi un aparat foto profesional, trebuie sa te gandesti bine inainte si sa alegi cat mai informat/a. Sunt o serie de criterii de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere. Care sunt ele, iti vom spune in cele ce urmeaza.

 

 

Tipul: Un prim aspect foarte important acesta este. Device-urile pentru cei experimentati sunt de obicei de doua feluri:

DSLR (Digital Single Lens Reflex) – sunt unele dintre cele mai comune modele, dar si performante. Pentru a functiona, un astfel de dispozitiv are nevoie de o oglinda si o prisma. Lumina care patrunde este directionata de la lentilele foto, la cele optice, prin intermediul unui vizor. 

Aparatele din aceasta categorie sunt capabile sa ofere rezolutii foarte bune, sa surprinda cele mai mici detalii si sa-ti dea imagini de calitate superioara. Ele sunt recomandate pentru cei care stiu foarte bine ce au de facut, deoarece au o multime de butoane care sa permita tot felul de reglaje. 

DSLR-urile sunt destul de voluminoase si pentru a functiona au nevoie de obiective interschimbabile. Va trebui sa investesti destul de mult in ele in permanenta, pentru a tine pasul cu noile tehnologii.  

Mirrorless – sunt variante care nu au nevoie de oglinda pentru a captura imaginea. In acest caz, lumina ajunge pe senzor si cu ajutorul ecranului vei vedea exact ce surprinde device-ul. Si aici e nevoie de obiective interschimbabile, deci, va trebui sa le cumperi daca vrei poze cat mai variate. 

Aceste modele au dimensiuni mai reduse decat DSLR-urile si ofera caracteristici foarte bune cand vine vorba de performante (focus rapid, ISO ridicat, rezolutii mari etc.). In plus, au si un zgomot mai redus in timpul utilizarii.

Bateria la aceste apare foto nu e una foarte buna, gama de obiective nu e deosebit de variata, iar accesoriile (flash-uri, microfoane) sunt si ele destul de putine.

 

Deschiderea diafragmei: Aceasta caracteristica este cea care se ocupa de cantitatea de lumina care ajunge pe senzorul obiectivului. Ca si regula generala, cu cat valoarea aceasta e mai mica, cu atat mai bine, deoarece asta inseamna ca obiectivul e mai luminos. De exemplu, va trebui sa urmaresti o valoare de cel mult f/2, nu una de f/3.5 sau f5/6. Sunt in regula si aceastea, insa nu pentru profesionisti. 

Detaliul acesta va fi prezent doar in cazul device-urilor care se comercializeaza cu tot cu obiectiv.

 

Rezolutia: Cand cauti sa cumperi un aparat foto profesional, la un pret bun, trebuie sa urmaresti sa aiba si o rezolutie cat mai ridicata. Aceasta face referire la numarul de megapixeli de pe suprafata senzorului. Cu cat valoarea e mai mare, cu atat mai bine, pentru ca imaginile realizate vor avea dimensiuni mai mari. Pentru profesionisti, ideal ar fi sa se regaseasca cel putin 24 MP.

 

ISO: Persoanele experimentate in arta fotografica nu ar trebui sa treaca cu vederea acest detaliu foarte important, care iti va da informatii cu privire la sensibilitatea la lumina a senzorului de imagine.

Recomandam o valoare de cel putin 12800, daca vrei imagini de calitate chiar si pe timpul noptii sau cand lumina naturala nu e foarte buna. 

 

Accesorii: Pentru o experienta cat mai placuta, simpla si diversa, trebuie sa urmaresti ca aparatul pe care il cumperi sa aiba si accesorii sau macar sa le gasesti la un pret care sa fie accesibil pentru tine. 

Obiective – sunt cele mai importante accesorii pe care le poate detine un device profesional. Pot fi de o multime de tipuri, iar diferentele se fac in ceea ce priveste: zoom-ul, rezolutia, deschiderea diafragmei, stabilizarea imaginii etc. 

Trepied – daca detii un aparat mai greut si uneori vrei sa-l folosesti din pozitie fixa, de mare ajutor ti-ar putea fi un astfel de suport.

Curea – va contribui la o utilizare simpla si rapida, deoarece poti tine device-ul la gat pe timpul sedintelor, astfel incat sa-l transporti usor pe distante scurte sau sa iti poti folosi mainile daca e nevoie de anumite reglaje in cadru. 

Geanta – e un accesoriu foarte important, deoarece ofera protectie pe durata transportului/depozitarii. 

 

 

Functii: Cand vine vorba de aparatele foto profesionale, ele vor avea o multime de caracteristic cheie, care mai de care mai utile. Cele mai importante pe care le poti regasi sunt: blitz automat/manual, balans de alb, wireless, focalizare automata, fotografie continua, efecte foto (autoportret, neutru, monocrom, detalii fine etc.), microfon sau cinematografie.

 

Dimensiuni: La acest capitol, cel mai important detaliu este greutatea. Vezi un model care sa nu iti fie foarte solicitant de tinut in mana. Gandeste-te la faptul ca va trebui uneori sa pozezi intreaga zi la evenimente si poate fi destul de solicitant. Nu uita ca la greutatea aparatului foto se mai adauga si cea a obiectivului. 

Acum, ca ai aflat pareri despre cele mai bune aparate foto profesionale si ai vazut ce criterii de selectie conteaza in alegerea lor, iti va fi mult mai simplu sa iti achizitionezi si tu un astfel de produs. Verifica site-urile online pentru a vedea ce modele gasesti si de ce oferte te poti bucura. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Care ar fi cel mai ieftin aparat foto profesional?

Nu e foarte simplu sa gasesti un aparat foto profesional, ieftin si bun, deoarece, de cele mai multe ori astfel de produse sunt destul de costisitoare pentru cei care nu au un buget generos la dispozitie. 

Nu iti putem spune care e cel mai ieftin, deoarece preturile difera de la un site la altul, dar printre cele mai accesibile par a se numara: Canon EOS 4000D, Olympus OM-D E-M10 Mark III, Sony A7 sau Nikon D610.

 

 

Cat costa un aparat foto profesional?

Trebuie sa stii ca aparate foto profesionale, la preturi bune, inseamna modele care pornesc de cele mai multe ori de la 5000-6000 lei si care pot ajunge chiar si in jurul valorii de 25000 lei. In general, costurile acestea sunt fara obiective, mai exact doar corpul device-ului. Asadar, investitia intr-un model cu adevarat performant trebuie sa fie una semnificativa. 

 

Cat sa cheltui pe un aparat foto profesional de incepatori?

Raspunsul aici e simplu: cat iti permiti. Ele, asa cum spuneam si mai sus, te pot costa destul de mult, deci, merita sa investesti in ele daca ai un buget mare la dispozitie sau daca iti castigi banii din fotografie, pentru a amortiza apoi investitia. 

 

 

 

Lucruri pe care trebuie sa le consideri, inainte de a decide sa cumperi un aparat foto profi

 

Asa cum am mai aminti, un aparat foto profesional, la pret bun, inseamna un device care de obicei porneste de la pretul de 5000 lei, ceea ce nu e deloc putin avand in vedere marea majoritate a salariilor din tara noastra.Ei bine, inainte de a face o astfel de investitie, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte, mai exact, trebuie sa-ti pui cateva intrebari.

 

Imi trebuie un aparat atat de performant?

Da, nu toata lumea are nevoie de un model profesional. Aceste variante ofera o calitate exceptionala, dar ea e cu adevarat utila atunci cand esti fotograf, cand iti gastigi banii din asta sau cand vrei sa intri intr-o astfel de afacere. Sunt device-uri folosite pentru a scoate poze de dimensiuni foarte mari, la rezolutii foarte bune, cu tot felul de efecte. 

Daca esti un utilizator obisnuit, care vrea sa surprinda cadre cand merge cu familia/prietenii in concediu, daca faci ocazional poze unor cunoscuti sau daca pur si simplu iti place sa pozezi natura, atunci poate poti gasi un model ceva mai accesibil, pentru entuziasti. 

 

Imi permit financiar sa cumpar un astfel de produs?

Calculeaza-ti foarte bine bugetul si vezi daca ai la dispozitie banii necesari, fara sa tai din banii pentru alte scopuri mai urgente. Gandeste-te la tot ce implica achizitionarea unui astfel de produs, pentru ca da, poti da 5000 lei pe un aparat foto profesional, dar, de cele mai multe ori acesta nu va avea obiectiv, deci, nu-l vei putea folosi fara sa cumperi unu, ceea ce implica un alt cost suplimentar. Apoi, poate vei mai avea nevoie de accesorii de protectie, trepiede, blituri si asa mai departe. 

Ideea e sa iei in calcul toate aceste aspecte si sa te asiguri de faptul ca nu faci o gaura in buget fara sa ti-o permiti cu adevarat. 

 

In cat timp imi pot amortiza investitia?

Daca iti cumperi un aparat foto profesional pentru a-ti castiga banii cu el si te gandesti ca vei recupera costurile din profit, trebuie sa iei in calcul timpul in care iti vei amortiza investitia. De ce? Pentru ca tehnologia avanseaza rapid si e foarte posibil sa ai nevoie de upgrade-uri mai repede decat te-ai fi gandit. 

Mai exact, daca tu castigi pe an 10000 lei din sedinte foto, evenimente etc., nu inseamna ca iti amortizezi in mod inteligent si profitabil investitia daca vei cumpara un device pe care dai 20000 lei si il vei “achita” in doi ani, moment in care va fi necesar sa cumperi altul, deoarece e deja demodat. 

Pune-ti aceste intrebari si iti vei da seama daca e timpul sau nu sa iti cumperi un aparat foto profesional. 

 

 

Cum sa gasesti cel mai ieftin aparat foto profesional

 

Cu totii ne dorim sa obtinem preturi cat mai bune atunci cand vrem sa achizitionam un anumit produs. Asa e si cu aparatele foto profesionale. Daca intentionezi sa cumperi modelul potrivit la cel mai mic pret, in primul rand trebuie sa-ti dai seama de caracteristicile pe care acesta le are, apoi sa studiezi cat mai multe oferte, sa iei in calcul magazinele online, sa profiti de perioadele renumite a fi cu reduceri si sa nu ignori varianta dispozitivelor second hand. 

 

Aparatele foto profesionale pot fi destul de scumpe, motiv pentru care va trebui sa ai la dispozitie un buget generos. Daca vrei sa obtii cel mai mic pret pentru modelul pe care doresti sa il cumperi, in continuare venim in intampinarea ta cu o serie de sfaturi:

 

Analizeaza bine totul astfel incat sa stii exact ce ai nevoie

Pentru inceput, ceea ce trebuie sa faci este sa studiezi foarte bine toate criteriile de selectie importante intr-o astfel de achizitie si sa investesti intr-un device care sa-ti ofere ceea ce ai nevoie. Daca, de exemplu, te afli la inceput de drum, poate unele caracteristici nu iti vor fi de ajutor si atunci nu are sens sa platesti mai mult pana nu inveti cu adevarat tainele fotografiilor profesionale. 

Totodata, daca esti un expert, va trebui sa urmaresti foarte clar existenta diverselor aspecte si sa nu treci peste ceea ce stii ca ai musai nevoie. Dar, din moment ce iti castigi existenta din asta, cel mai probabil iti vei permite si sa cumperi un dispozitiv performant, care sa te ajute sa duci totul la un alt nivel. 

Alege sa cumperi device-ul dintr-un magazin online

Daca vrei sa obtii un pret mai bun, o varianta potrivita ar fi aceea de a face achizitia dintr-un magazin online. De ce? Pentru ca aici de cele mai multe ori preturile sunt mult mai bune. Producatorii nu trebuie sa mai plateasca anumite taxe, cum e in cazul magazinelor stationare si asta se vede in pretul de vanzare al articolelor. 

In plus, mai ai si alte avantaje care nu sunt de trecut usor cu vederea: posibilitatea de a cauta produsul dorit oricand, la orice ora, deoarece site-urile sunt deschise non-stop; economia de timp pe care o vei face deoarece nu trebuie sa mai pierzi timp in trafic mergand in anumite locatii; confortul dat de faptul ca nu mai e necesar sa alergi prin magazine ore intregi si sa incerci sa te incadrezi in programul acestora; gama variata de produse. Acestea sunt doar o parte dintre aspectele care ar trebui sa te convinga sa cumperi de pe site-urile specializate. 

 

Studiaza oferte din cat mai multe magazine pe o perioada mai indelungata

Daca vrei sa obtii un pret cat mai bun, trebuie sa il cauti. Va fi necesar sa ai rabdare, sa gasesti toate magazinele care iti inspira incredere si sa urmaresti preturile pentru a vedea cum ele fluctueaza si sa cumperi atunci cand iti convine cel mai mult. 

Daca esti pe graba, incearca sa parcurgi cat mai multe din ofertele existente in acea perioada. Ia in calcul atat variantele online, cat si pe cele offline, deoarece nici nu stii ce poti gasi. Nu te opri la primul articol care-ti iese in cale, ci ia-ti timp pentru a vedea cat mai multe si pentru a-ti creste sansele de a face achizitia cea mai profitabila din punct de vedere financiar. 

 

Cumpara in perioade recunoscute pentru faptul ca ar fi reduceri

Orice magazin care-si respecta cu adevarat clientii vine cu tot felul de reduceri in anumite perioade din an, precum Craciun, Paste, Black Friday sau alte astfel de zile speciale. Apoi, mai sunt si acele momente in care producatorii sarbatoresc inca un an de la deschidere, cand isi fidelizeaza clientii cu anumite ocazii si asa mai departe. 

Incearca sa urmaresti astfel de oportunitati si sa profiti de ele. Insa, ai mare grija, deoarece multi comercianti nu sunt corecti si cresc preturile in ultimile luni dinainte de reduceri, ca apoi sa spuna ca acestea au fost reduse. Cand planifici o astfel de achizitie, urmareste costurile cu mai multe luni inainte, pentru a te asigura de faptul ca oferta a fost una reala si ca ai reusit intr-adevar sa obtii o promotie buna. 

 

Ia in calcul si varianta unei achizitii second hand sau un produs resigilat

Un aparat foto profesional poate costa destul de mult si e foarte probabil sa te afli la inceput de drum in ceea ce priveste fotografia la un nivel mai avansat si sa nu iti permiti sa faci o achizitie noua. Ei bine, exista solutii si anume modelele la mana a doua sau resigilate. 

In privinta articolelor second hand, cel mai bine ar fi sa cumperi de la cineva cunoscut, in care ai incredere sau de pe site-uri renumite, care ofera si garantie. Astfel te asiguri de faptul ca nu iei ceva defect, care sa se strice la cateva zile dupa ce ai dat banii si sa nu ai nici o asigurare ca produsul va fi reparat sau ca vei primi banii inapoi. 

In ceea ce priveste produsele resigilate, acestea sunt si ele o optiune buna. Chiar daca inainte au fost comandate si folosite de o alta persoana, magazinele serioase nu le scot la vanzare pana cand nu fac toate verificarile necesare astfel incat sa se asigure de faptul ca totul functioneaza in parametri normali. De cele mai multe ori ele au mici urme de uzura, dar nu afecteaza performantele device-ului. 

Multi isi vand vechile aparate pentru ca vor ceva mai nou, mai performant sau le returneaza deoarece nu sunt ceea ce ei isi doreau. Insa, pentru tine ar putea fi o optiune, daca vrei sa cumperi un dispozitiv cu caracteristici bune, dar la un pret mai mic. 

Acestea sunt sfaturile pe care e bine sa le iei in calcul si care te vor ajuta sa alegi cea mai potrivita varianta pentru tine, astfel incat la final sa intri in posesia unui aparat foto profesional care sa te ajute cu adevarat si care sa nu-ti fi facut o gaura prea mare in buget.

 

 

Marci populare:

 

Evenimentele placute din viata, merita surprinse intr-un mod cat mai clar, motiv pentru care, un aparat foto profesional ar putea fi de mare ajutor. Ideal ar fi sa tii cont si de brand si sa faci achizitia de la o marca de renume din acest domeniu, cum ar fi Nikon, Canon sau Olympus.

In anul 1917, trei producatori japonezi, care ofereau solutii optice, s-au hotarat sa faca o fuziune, luand astfel nastere compania Nippon Kogaku K.K. Fiind la inceput de drum si mai putin experimentati, cei care au pus bazele acestei firme au invitat in 1921, 8 ingineri din Germania, care sa-i indrume intr-o directie mai buna. Astfel, compania a inceput sa se dezvolte si continua sa o faca de la an la an. In 1988, numele i-a fost schimbat in Nikon Corporation.

Acest brand este cunoscut in intreaga lume, mai ales din anul 1950, cand cei de la New York Times au laudat in articolele lor produsele Nikon. In 1971, o camera video care apartinea acestei marci, a fost folosita pentru inregistrarea unei misiuni spatiale istorice si anume Apollo 15, dupa care au urmat multe alte misuni in care s-au folosit dispozitive de la acest brand.

Printre produsele comericalizate, intalnim: aparate foto pentru amatori si profesionisti, dispozitive speedlight, obiective foto, optica spotiva, accesorii, dar si software-uri.

Cei de la Nikon cauta posibilitati infinite in domeniul luminii si se ghideaza dupa trei promisiuni: “Slujim Inima cu credinta” (prezinta esenta imaginilor si vor ca acestea sa fie cat mai fiabile si creative), “Aprindem focul Inimii” (ofera imagini care sa inspire pasiune pentru viata, dinamism si energei; creeaza aparate cu un design placut atat pentru ochi, cat si pentru maini) si “Inventam pentru Inima” (implineste visurile oamenilor pasionati de imagini; tin pasul cu tehnologia si evolueaza constant).

Compania Canon a fost infiintata in anul 1937, pe data de 10 august, in Tokyo, Japonia. Datorita unei dezvoltari continue, astazi, ea este una dintre cele mai mari si respectate din intreaga lume.

Canon ofera produse pentru o multime de domenii, cum ar fi: afaceri, imaginea clientului, transmisiuni si comunicatii, industrial sau sisteme medicale. Printre articolele comercializate de acest brand intalnim: echipamente foto, imprimante, scannere, SLR-uri, binocluri sau camere digitale.

Filosofia acestei mari companii este aceea de a trai si a lucra pentru binele comun, astfel incat sa fie multumiti atat clientii, cat si angajatii. Recunoasterea mondiala a marcii vine si din faptul ca pentru fabricarea produselor se folosesc tehnologii fiabile, elegante si avansate. Dispozitivele realizate si comercializate de cei de la Canon sunt potrivite atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori, in functie de specificatiile pe care le au.

La sfarsitul anului 2016, compania avea 197.673 angajati (cei mai multi in Asia&Oceania, dar si in Japonia) si 367 filiale in intreaga lume. Vanzarile anuale (nete) au fost de 29.323 milioane de dolari, iar castigurile (nete) de 1.299 milioane de dolari. Totodata, in acelasi a fost numarul trei in “Top ten U.S. Patent Holders by Company”, cu un numar de 3.665 de brevete.

Takachiho Seisakusho este omul care a pus bazele companiei japoneze Olympus, in anul 1919, pe data de 12 octombrie. La inceput, denumirea a fost de Takeshi Yamashita, nume schimbat in decursul anilor (1943 – Takachiho Optical Co., Ltd., 1949 – Olympus Optical Co., Ltd.), urmand ca in 2003 sa fie data denumirea actuala de Olympus Corporation (numele unui munte din Grecia care inseamna casa celor 12 zei si zeite supreme), pentru a scoate in evidenta aspiratiile inalte ale companiei.

Initial, acest brand realiza microscoape si termometre, imitand produse deja existente. Lucrurile s-au schimbat, cand, la doar 6 luni de la infiintare, in urma incurajarilor primite din partea fondatorului, inginerii au scos pe piata primul microscop gandit si fabricat de ei. Astazi, Olympus este printre cei mai mari producarori de echipamente optice si digitale din domeniul sanatatii si al electronicelor de consum, din intreaga lume.

Sloganul companiei este “Your Vision, Our Future” (Vizunea ta, viitorul nostru) si semnifica faptul ca prin contibutia adusa de angajati, visurile clientilor sunt indeplinite. Filosofia brandului este aceea de a oferi integritate (prin standarde etice inalte), inovare (cu ajutorul produselor care tin pasul cu tehnologia moderna) si implicare (prin fabricarea dispozitivelor prietenoase cu mediul).

Actualul presedintele Olympus este Hiroyuki Sasa, cel care se afla in fruntea a peste 100 de filiale in intreaga lume. La sfarsitul lunii martie 2017, compania a inregistrat vanzari nete consolidate de 748.1 miliarde de yeni.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu