8 dotari pentru scoala sau liceu

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Sunt foarte multe tehnologii care se dovedesc a fi utile in sala de clasa sau in amfiteatrul universitatii. Le luam, pe rand, in sectiunea noastra informativa, prezentand toate gadgeturile care vor eficientiza procesul de instruire, dar si care pot oferi optiuni creative pentru cursurile de tot felul.

 

Educatia si tehnologia fac casa buna, iar investitiile sunt cheia pentru asigurarea unei bune relatii intre cele doua. Pentru cei care doresc sa investeasca in domeniu si cauta mai multe informatii despre ce ar putea cumpara, pentru o sala de clasa sau pentru un amfiteatru de universtate, spre a imbunatati calitatea lectiilor, iata mai jos opt din cele mai potrivite piese de echipament, in aceasta privinta. 

Vom sublinia modurile optime in care ele ar putea fi folosite, iar lista nu reprezinta un top, fiecare din produse avand importanta in anumite aspecte ale educatiei: 

Tabla interactiva

Sa incepem cu ceva ce s-ar putea sa fie util in absolut toate salile de clasa, tabla – dar cea interactiva, care este atat suprafata de scris, cat si display touch pe care se pot afisa lectiile de tot felul. Sa nu va faceti griji in privinta stricarii acestor piese de echipament, intrucat multe dintre ele sunt prevazute cu protectie impotriva socurilor. 

Astfel chiar si cei mici care dau cu mingea prin casa nu vor prezenta un pericol pentru suprafata tablei. Modelele din comert, in momentul de fata, pot oscila ca preturi de la sub 2000 de RON pana la peste 1500 de Euro, in functie de marime si de specificatiile tehnice. 

Nu numai ca astfel de echipamente prezinta o flexibilitate in invatare net superioara tablelor standard, dar se si face economie la markere si la echipamente de curatare, printr-o astfel de investitie.

 

Videoproiector Full HD

Un astfel de aparat s-ar putea sa devina echipare standard in special pentru laboratoarele de biologie, chimie sau fizica, unde documentarele vor explica foarte clar notiunile de stiinta predate. 

In ceea ce priveste mediul universitar, deja rar puteti gasi un amfiteatru din care sa lipseasca asa ceva – cum altfel s-ar putea viziona, pe un perete mare, documentele PPT si cele video, care au devenit deja esentiale pentru transmiterea de informatii? 

In plus, videoproiectoarele au devenit si destul de accesibile. Puteti oricand sa optati si pentru un model compact, portabil, in cazul in care aveti nevoie sa il transportati de la o clasa la alta.

Masa inteligenta

Trebuie sa recunoastem ca mesele inteligente sunt destul de putin raspandite, momentan. In mare, ele sunt niste display-uri touch instalate sub forma unei mese. S-ar putea sa va intrebati la ce sunt bune, in clasa? Ei bine, exista multe jocuri de tip educational (cu jetoane, carti si alte elemente asemanatoare) care ar putea fi foarte bine jucate astfel. 

In plus, mesele inteligente sunt, de regula, protejate impotriva varsarii lichidelor si socurilor. Toate aceste elemente le fac foarte indicate indeosebi scolii primare si gradinitelor – copiii mititei vor fi mai mult decat atrasi de aspectul lor colorat si de functionalitatea prin atingere la jocuri si desenta.

 

Televizor 3D

Ca si videoproiectorul, un televizor poate fi utilizat pentru prezentari, filme documentare si piese de teatru, in cadrul cursurilor de scoala si universitate. Insa, un televizor cu posibilitatea de redare de continut 3D s-ar putea sa fie indeosebi de util in lectii de stiinta, in care vizualizarea unor concepte ar fi mult facilitata astfel. 

Desigur, elevii sau studentii vor trebui echipati si cu ochelari speciali pentru acest tip de media, insa pretul lor nu este deosebit de ridicat. Putem mentiona lectii de biologie, cu studiul celulei, ca exemplu in care un display 3D ar fi util, sau diverse alte stiinte precum chimia si fizica particulelor. 

Trebuie sa recunoastem ca acest tip de continut poate fi, insa, destul de rar si adesea relativ scump, iar putine scoli sunt echipate, deocamdata, cu tehnologia de a le reda eficient.

 

Boxe wireless

Acestea ar trebui sa fie mereu prezente in clasa, utilitatea lor fiind indeosebi de mare la lectiile de limbi straine, cand vine vorba despre exercitii de ascultare si de exprimare orala. 

Putem spune ca sunt cele mai ieftine gadgeturi de pe aceasta lista si ca, de fapt, s-ar putea sa nu fie nevoie sa le cumparati, ci sa rugati un elev sa v-o imprumute pentru lectie, intrucat foarte multi dintre ei au cate una, pentru a asculta muzica pe strada, de pe telefon.

Camera-microscop

Aici puteti opta atat pentru o camere care se pot atasa microscoapelor, captand imaginile si filmandu-le, pentru a putea fi prezentate ulterior pe un televizor LCD, monitor de calculator sau mini videoproiector, cat si pentru gadgeturi de tip microscop digital. 

Acestea din urma  sunt camere speciale de luat vederi, echipate cu teleobiective cu o magnificare ridigata, intre 8X si 1000X, dar si cu lumina LED pentru a asigura o vizibilitate buna a materialului pregatit. 

De la lectii de biologie si fizica, pana la domenii ce tin de universitate (constructii, medicina, IT), este foarte mare gama de situatii in care asa ceva ar fi util. Mai mult decat atat, sa nu va faceti griji prea mari in privinta preturilor. 

Microscoapele digitale put fi cumparate la preturi ce pornesc chiar si de la sub 100 de RON, pentru modelele de buget, iar cele mai performante astfel de aparate ajung pana la aproape 2000 de Euro, daca doriti un sistem de mare acuitate.

 

Ochelari 3D

Produsele de genul Oculus Rift permit imersarea intr-un mediu virtual 3D, in care se poate si interactiona spatial cu modelele tri-dimensionale. In cazul educatiei, lectii de anatomie, biologie si fizica pot fi accesate (chiar si gratis), iar elevul va putea interactiona cu modele detaliate ale celulei, corpului uman sau atomului. 

Partea dezavantajoasa este ca echipamentele respective (adica castile 3D performante) sunt destul de scumpe, iar echiparea unei intregi clase cu asa ceva va constitui o investitie ridicata.

 

Imprimanta 3D

Tehnologia de imprimare a obiectelor fizice este foarte promitatoare, in extrem de multe domenii, de la medicina la arta. O imprimanta de acest tip poate familiariza elevii cu acest procedeu, iar in plus, a vedea cum o structura este creata de la zero, prin aplicarea a strat dupa strat de material este o placere. 

Partea si mai avantajoasa este ca puteti gasi imprimante de acest tip chiar si la preturi de circa 1000 de RON, insa modelele mai performante pot depasi cateva mii de Euro bune, fapt ce le face recomandabila doar pentru universitatile cu fonduri generoase. 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status