Cele mai bune steppere fitness

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.20

 

Cum alegi un stepper bun pentru fitness

 

Ghidul cumparatorului

Traim intr-o perioada in care cultura vizuala ne impune anumite standarde ale imaginii despre sine, determinandu-ne sa urmarim nu numai aspectele estetice, ci si pe cele care tin de sanatate.  Totodata, un stil de viata sanatos implica si sportul, insa nu intotdeauna avem posibilitatea sa ne mentinem in forma, locurile de munca ce se caracterizeaza prin sedentarism si munca la birou luand locul meseriilor active.

Iata un motiv intemeiat pentru a cauta solutii care sa economiseasca timp, dar  sa ne ofere si plusurile aduse de activitatile sportive, caci daca sedintele de fitness nu se mai pot face in sala, ele se pot face la domiciliu cu ajutorul stepperelor pentru fitness.

Aceste dispozitive au devenit din ce in ce mai populare, deoarece ofera o gama variata de avantaje, ajutand la: tonifierea membrelor inferioare, pierderea kilogramelor in plus, atunci cand sunt insotite de o dieta corespunzatoare, imbunatatirea activitatii inimii si a plamanilor, putand fi reglate  si utilizate cu succes chiar si pentru gimnastica recuperatorie.

Din moment ce piata este caracterizata de o abundenta de modele si pentru ca potentialii utilizatori necesita cunoasterea unor aspecte orientative si e unor pareri despre cele mai bune steppere pentru fitness, le recomandam sa tina cont in principal de cele mai importante criterii de selectie a unui stepper pentru fitness.

2.Stepper Mini-Stepper Vario Kettler Gri 1

Tipul: este un criteriu esential in procesul de selectie a unui dispozitiv adecvat nevoilor personale. Exista o gama variata de modele de steppere care faciliteaza executarea unor secvente de exercitii ce pot implica si solicita diferite grupe musculare. Toate stepperele sunt prevazute cu trepte mobile ce sunt puse in miscare de catre utilizator, majoritatea fiind echipate cu un display electronic ce afiseaza parametrii activitatii.

In functie de directia de efectuare a miscarilor, vom aminti: stepperele verticale, stepperele orizontale, stepperele laterale si stepperele cu twist, modele denumite conform pozitiei pe care o ia corpul in timpul rutinei de fitness. Cele laterale sunt considerate a fi mai performante, drept pentru care veti analiza si opinii despre cel mai bun stepper lateral, atunci cand incercati sa faceti alegerea potrivita.

De asemenea, ca functionalitate mai pot fi analizate cele mai populare tipuri de stepper pentru fitness: stepperele scara, stepperele scara Master, stepperele eliptice si mini-stepperele. Stepperele scara constituie modelele clasice ale acestui dispozitiv, au dimensiuni relativ mari si sunt foarte populare atat printre utilizatorii din salile de fitness, cat si printre cei ce le folosesc la domiciliu, deoarece ofera un randament bun la un pret convenabil.

Sunt confectionate din material plastic si otel, cu eventuale aditii din cauciuc pentru atenuarea socurilor, si pot fi mecanice sau motorizate, insemnand ca primele vor fi puse in miscare strict pe baza fortei depuse de catre utilizator, iar celelalte sunt proiectate sa aduca pedalele in pozitii standard dupa ce acestea au fost apasate. Prezinta avantajul ca sunt solide, durabile, putand fi prevazute cu manere si corzi elastice, iar modelele manuale sunt mult mai silentioase decat cele motorizate.

Stepperele scara Master sunt modele performante similare celor clasice, insa ocupa un spatiu extins, prezinta un afisaj electronic ce monitorizeaza diferiti parametri, fiind si motorizate si permitand o miscare mai naturala a membrelor inferioare in timpul exercitiilor. Pretul este unul mai ridicat, insa randamentul este pe masura.

Stepperele eliptice sunt dispozitive complexe ce implica in activitatea de fitness majoritatea grupelor de muschi, iar pasii sunt realizati in multe cazuri chiar pe o banda eliptica si nu pe trepte. Aceste modele au dimensiuni mari, sunt prevazute cu manere mobile si sunt o alta versiune imbunatatita a stepperelor scara.

Ceea ce le deosebeste de acestea este atat directia in care se lucreaza, cat si faptul ca jumatatea superioara a corpului utilizatorului depune un efort simultan cu cea inferioara in momentul executarii antrenamantului. Cel mai bun stepper eliptic va oferi nu numai diversitate in exercitii, ci si o siguranta crescuta a antrenamentului.

Mini-stepperele constituie dispozitive simplificate, de mici dimensiuni, fiind prevazute de asemenea cu pedale si sistem de reglare a dificultatii, putand fi echipate si cu un display electronic ce monitorizeaza activitatea utilizatorului. Din cauza dimensiunilor reduse, necesita mentinerea unei pozitii cat mai corecte a spatelui in timpul antrenamentului.

 

Designul: reprezinta un alt criteriu ce trebuie analizat inainte de a decide care e cel mai bun stepper pentru fitness. Acest aspect permite utilizatorilor sa aprecieze cat de sigure sunt dispozitivele, cat de ergonomice si daca se incadreaza corespunzator in spatiul alocat rutinei de fitness. Materialul din care este confectionat modelul ales trebuie sa fie unul de calitate, deopotriva fiabil si rezistent.

Este important ca dispozitivul sa fie prevazut si cu zone elastice, maleabile, din cauciuc, pentru o mai buna amortizare a socurilor. Majoritatea stepperelor sunt confectionate din tuburi de otel si din plastic dur. Totodata, trebuie sa cunoasteti precautiile necesare ce trebuie luate in momentul in care desfasurati antrenamentul, detalii mentionate in instructiunile de utilizare ale dispozitivelor.

Modul in care este gandit un stepper de calitate se vede si din cantitatea de zgomot pe care o produce la utilizare, modelele silentioase sunt de preferat celor elaborate, dar zgomotoase, mai ales in cazul stepperelor utilizate in locuinta.

Ergonomia unui astfel de dispozitiv nu se va traduce in cat de usor este de manevrat, ci in cat de firesc si de natural permite utilizatorului sa pastreze o pozitie sanatoasa in timpul efectuarii exercitiilor. Majoritatea producatorilor specifica toate avantajele pe care modelul propus le ofera potentialilor utilizatori.

 

Reglabilitatea: constituie o problema adiacenta designului si este importanta, deoarece defineste gradul de adaptabilitate al dispozitivului la nevoile utilizatorului.

Majoritatea modelelor de stepper pot fi setate sa lucreze conform unor parametri optimi stabiliti de catre utilizator, fiind vorba atat despre posibilitatea modificarii distantelor dintre partile componente pentru a putea face dispozitivul cat mai comod, cat si despre diversitatea functiilor cu care aparatul este prevazut.

Un bun stepper pentru fitness va permite executarea exercitiilor pe diferite grade de dificultate sau chiar repartizate unor grupe diferite de muschi si va facilita combinarea unor seturi complexe de exerciţii pentru a fi obtinute rezultatele optime. In acest caz, modelele eliptice, modelele Master sau cele clasice cu manere sau corzi elastice sunt cele mai cautate.

 

Dimensiunile: sunt si ele aspecte de care veti tine cont atunci cand decideti care e cel mai bun stepper pentru fitness potrivit nevoilor personale. In prima instanta puteti lua in considerare cat spatiu va ocupa dispozitivul achizitionat in locuinta si cat de usor il veti putea manevra pentru a executa miscarile de rigoare fara a intalni obstacole si fara a trebui sa amenajati de fiecare data zona de antrenament.

De asemenea, luati in considerare greutatea modelului ales, deoarece in functie de aceasta veti putea depozita aparatul sau veti fi nevoit sa-i acordati un spatiu permanent in cadrul locuintei.

Modelele eliptice si cele Master pot avea greutati relativ ridicate si nu pot fi depozitate, in timp ce mini-stepperele sunt mai usor de depozitat, manevrat si ocupa mult mai putin spatiu. Astfel, daca mai performant este considerat a fi cel mai bun stepper eliptic, fata de majoritatea altor tipologii , puteti alege totusi un model cu dimensiuni medii.

Prin urmare, pentru a fi multumiti in totalitate de achizitia facuta, tineti cont de modelul de stepper ales, de dinamica acestuia si de problemele de gestionare a spatiului pe care le ridica. Aceste specificatii si pareri despre cele mai bune steppere pentru fitness  va vor fi de mare ajutor in luarea unei decizii, si pentru ca va faciliteaza achizitia, va recomandam sa va cumparati un stepper ieftin si bun de pe internet. Preturile sunt oricum mai bune pentru aceeasi garantie, existand si posibilitatea returnarii produsului.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kettler Montana 7877-000

 

3.Stepper Kettler Montana 7877-000Provenind din fabricile faimosului producator german de aparate de fitness premiate la nivel mondial, si fiind considerat de catre multi utilizatori drept unul dintre cele mai bune steppere pentru fitness de dimensiuni medii, modelul Kettler Montana 7877-000 este un dispozitiv creat pentru persoanele ce vor sa faca mai mult decat simple antrenamente de fitness, constituind un stepper scara Master considerat ca fiind deosebit de performant de catre specialistii in rutine de fitness si aerobic.

Aparatul functioneaza pe baza a 2 cilindri hidraulici, elemente care il fac foarte stabil si rezistent. Este prevazut cu un maner ergonomic care asigura sprijinul si siguranta utilizatorului in timpul executarii miscarilor.  Dispozitivul permite reglarea rezistentei exercitiului individual pentru fiecare dintre cei 2 cilindri hidraulici.

De asemenea,  aparatul este dotat cu un afisaj tip LCD pe post de calculator de antrenament, sistem insotit de 6 functii si optiuni care prezinta optim toate informatiile si toti parametrii necesari evaluarii eficientei exercitiilor efectuate. Astfel, este posibila masurarea pulsului cu ajutorul unui clip pentru ureche inclus in pachet si conectat la consola de antrenament, consumul de energie este constant afisat, iar optiunile implicite sunt disponibile concomitent. Modelul este insotit de roti pentru transport, suporta o greutate maxima de 110Kg la incarcare si are dimensiuni de 95x80x155cm, raportate la o greutate de 36Kg.

Avantaje

Permite monitorizarea constanta a functiilor vitale si a consumului de energie pe baza afisajului LCD.

Suporta o greutate de incarcare de 110Kg, constituind un model fiabil si robust.

Are un design ergonomic, datorita manerului de sprijin incorporat.

Calitate garantata de catre unul dintre cei mai apreciati producatori de aparate de fitness la nivel mondial.

Dezavantaje

Deoarece are dimensiuni relativ mari, va necesita un spatiu de depozitare adecvat.

button 1

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Master Sport MAS4A006

 

5.Mini Stepper Fitness Master SportProducatorul ceh Master Sport a pus pe piata prin intermediul acestui mini-stepper un produs competitiv ca pret, care ofera totodata si calitate. Acest dispozitiv are la baza amortizoare hidraulice, care permit o rezistenta optima in cazul exercitiilor efectuate.

Produsul permite antrenamentul muschilor membrelor inferioare, constituind un model eficient si usor de folosit. Este prevazut cu un sistem de afisare electronica ce implica functii de baza ca, monitorizarea timpului de antrenament, monitorizarea numarului de pasi efectuati si a consumului de calorii.

Aparatul are o greutate redusa, 6.5Kg si poate sustine o masa de incarcare de 100Kg, fiind insotit de o garantie de 12 luni.

Avantaje

Ofera un randament crescut, deoarece este prevazut cu suprafete amortizoare ce permit miscari naturale in timpul antrenamentului.

Este un produs robust, deoarece are o capacitate crescuta de incarcare, in raport cu greutatea sa totala: 100/6.5Kg.

Constituie un produs cu un raport foarte bun calitate/pret.

Are dimensiuni mici si poate fi depozitat cu usurinta sau chiar transportat.

Dezavantaje

Afiseaza doar parametrii de baza.

 

 

Kettler Side-Stepper

 

1.Stepper Side-Stepper cu computer Kettler Gri 1Cautand cel mai bun stepper lateral, multi dintre utilizatori se confrunta de multe ori cu opinii contradictorii, insa modelul Side-Stepper de la Kettler se apropie calitativ de aceasta categorie. Acest dispozitiv sustine miscarea paralela a membrelor inferioare, asigurand un antrenament confortabil alternat cu perioade statice, pentru odihna.

Este construit cu 2 perne hidraulice, sistem inovator ce permite miscarea laterala a treptelor. Sistemul de franare este tot unul hidraulic, aparatul fiind prevazut cu zone amortizoare confectionate din cauciuc.

De asemenea, dispozitivul este echipat cu un computer de antrenament cu display electronic si actionat pe baza de baterii. Consola ce afiseaza timpul, cadenta si numarul pasilor, valorile energiei consumate este conectabila la un monitor cardiac. Modelul este un mini-stepper de dimensiuni reduse, respectiv 47 x 33 x 22 cm, raportate la o greutate de 10Kg. Masa maxima de incarcare admisa este de 80Kg si este insotit conventional de o garantie de 24 de luni.

Avantaje

Treptele lucreaza in lateral in timpul exercitiilor, fiind considerat mai eficient ca rezultat fata de un stepper vertical sau orizontal.

Poate fi optional conectat la un monitor al ritmului cardiac, functie ce permite utilizatorului sa-si evalueze precis exercitiile de tip cardio.

Este usor de intretinut si depozitat, datorita dimensiunilor reduse.

Este un model rezistent cu o garantie extinsa.

Dezavantaje

Suporta maximum 80Kg.

 

 

Vario Kettler 7874-900

 

2.Stepper Mini-Stepper Vario Kettler Gri 1Acest model face parte din categoria mini-stepperelor de calitate superioara de la Kettler si este prevazut cu doua corzi elastice care il fac similar cu stepperele clasice din gama scara si cu stepperele eliptice, ca mod de antrenare. Aceasta particularitate permite utilizatorului sa lucreze concomitent grupe de muschi situate atat in jumatatea inferioara a corpului, cat si in cea superioara, consolidand antrenamentele de tip cardio si situand modelul printre cele mai bune steppere pentru fitness ca randament dat la aceste dimensiuni.

De asemenea, dispozitivul este echipat cu o bara de tractiune si cu manere detasabile ce directioneaza tensiunile exercitiului fizic spre partea superioara a corpului. Aparatul este prevazut cu doua amortizoare de socuri ce garanteaza rezistenta la pasire, aceasta putand fi reglata in 3 trepte. Structura de rezistenta este confectionata din tuburi de otel captusit cu terminatii din cauciuc si cu talpici anti-alunecare.

Modelul este dotat cu un computer de antrenament ce afiseaza timpul, cadenta si numarul pasilor pe un display electronic. Masa de incarcare maxim admisa este de 80Kg, dimensiunile sunt mici: 47 x 37 x 22 cm, raportate la o greutate de numai 13 Kg.

 

Avantaje:

Permite solicitarea simultana a grupelor majore de muschi, oferind astfel posibilitatea unui antrenament intens si eficient.

Este un model ergonomic, echipat cu diferite accesorii ce contribuie la maximizarea randamentului dat.

Este prevazut du display electronic ce ajuta utilizatorul sa-si dozeze corect eforturile.

Poate fi depozitat si transportat cu usurinta datorita dimensiunilor reduse.

 

Dezavantaje:

Suporta o greutate maxima de 80Kg.

 

 

Artimex Magnetic EM-7414

 

4.Stepper Fitness Artimex MagneticAcest  stepper performant din categoria modelelor Master stepper se incadreaza printre cele mai bune steppere pentru fitness magnetice de la Artimex. Ca tehnologie utilizata, acet dispozitiv este prevazut cu un sistem de franare magnetica si cu o curea de tractiune, ce compun impreuna angrenajul de baza. Este un model dotat cu o consola de afisaj electronic pe baza de cristale lichide, utila pentru stabilirea setarilor si la citirea parametrilor de activitate, alimentata cu 3 baterii de 1.5.V.

Dintre functiile consolei, putem mentiona posibilitatea de setare manuala de franare, ce sporeste fiabilitatea produsului, evitandu-se astfel eventuale accidente rezultate din lipsa de coordonare a miscarilor. O alta functie permite inregistrarea pulsului la nivelul manerelor, facand acest dispozitiv potrivit si pentru supravegherea antrenamentelor de tip cardio, care solicita si imbunatatesc activitatea plamanilor si a inimii. De asemenea, display-ul arata un cronometru, distanta aproximativa parcursa, alaturi de rata ritmului cardiac si de numarul de calorii arse. Poate fi programat conform acestor parametri pentru a sustine o rutina de antrenament specifica.

Aparatul este dotat si cu avertizare acustica la apasarea tastelor. Modelul este insotit de un kit de accesorii standard ce contine roti pentru transport si echipament service pentru eventuale activitati de mentenanta, desi este specificat faptul ca intretinerea dispozitivului nu este necesara sau se realizeaza foarte rar. Ca dimensiuni, este vorba despre un dispozitiv cu o inaltime de 170cm, o lungime de 110cm, o latime de 55cm si o greutate de 100Kg, ceea ce-l situeaza in categoria stepperelor de mari dimensiuni si este insotit de o garantie de 12 luni.

 

Avantaje:

Are un randament sporit, deoarece face parte din categoria stepperelor Master.

Este dotat cu display si setari intuitive, ceea ce-l face usor de utilizat.

Prevazut cu sistem de franare magnetica si manuala, fiind astfel un model stabil si fiabil.

Nu necesita proceduri specifice de mentenanta.

 

Dezavantaje:

Este un stepper de dimensiuni considerabile si va ocupa un spatiu corespunzator.

 

 

Stepper Fitness Axer

 

6.Stepper Fitness AxerPentru utilizatorii care cauta un stepper ieftin si bun din categoria mini, acest model de la Axer poate fi o solutie convenabila. Este vorba despre un dispozitiv ce are la baza doi cilindri hidraulici de rezistenta, aceasta putand fi ajustabila in functie de gradul de dificultate al antrenamentului dorit.

Aparatul este confectionat din otel, fiind captusit cu zone amortizoare din cauciuc, in timp ce pedalele sunt echipate cu suprafete anti-derapante. Modelul prezinta o consola de display cu functiile de baza: afisaj timp si monitorizarea numarului de calorii arse.

Inaltimea maxima la care este posibila efectuarea pasilor este de 32cm, iar greutatea maxima a utilizatorului poate fi de 100Kg. Dispozitivul are o greutate neta de 8.3Kg si dimensiuni de 40x31x17cm, fiind insotit de o garantie de 12 luni.

 

Avantaje:

Admite o greutate maxima a utilizatorului mai mare decat alte modele de aceleasi dimensiuni, 100Kg .

Are dimensiuni mici, fiind practic si usor de depozitat.

Rezistenta oferita de trepte la antrenament este ajustabila, ceea ce permite o gestionare buna a rutinei de antrenament.

Este un produs ce ofera un raport bun calitate/pret.

 

Dezavantaje:

Functiile consolei electronice sunt doar cele de baza.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 voturi, media: 4.81 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status