Cele mai bune palete de tenis de masa Donic

Am modificat articolul ultima data pe: 08.08.20

 

Cum aleg cele mai bune palete de tenis de masa Donic

 

Ghidul cumparatorului

Orice jucator de ping pong stie cat de important este tipul de paleta utilizata, ce poate spori sau dimpotriva, diminua performanta. Daca joci destul de frecvent si ai trecut deja de primul nivel, atunci iti recomandam sa investesti intr-un echipament profesional, care sa te ajute sa avansezi si sa te perfectionezi. In acest scop, iti recomandam gama de palete de tenis de masa Donic, brand preferat si de foarte multi jucatori profesionisti.

De peste 25 de ani, Donic se afla in topul producatorilor specializati de echipamente pentru tenis de masa, aducand diverse inovatii produselor si imbunatatind structura lamei si a cauciucului paletelor (motto-ul lor: “We create success”).

Daca vrei sa alegi paleta potrivita de ping pong, va trebui in primul rand sa iei in vedere nivelul tau de experienta si stilul de joc. In functie de acestea, poti opta pentru un model ce ofera cel mai bun control, unul de viteza sau unul pentru efectul de spin (rotirea mingii la lovitura).

Un incepator trebuie sa aleaga un produs ce-i ofera control, cu o greutate usoara. Dimpotriva, asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune palete de tenis de masa Donic, un jucator la nivel intermediar sau avansat va prefera fie viteza data de un model greu, fie spinul (pentru acest efect e potrivit un produs cu centrul de greutate in apropierea manerului).

Nu uita: cu cat creste viteza, scade controlul.

Orice paleta e fabricata din lama din lemn si un strat de burete si de cauciuc. Cu cat lemnul e mai dur si greu, cu atat ofera viteza mai mare, cu cat e mai usor, permite un control crescut. Un strat mai subtire de burete implica control bun, iar un strat mai gros si moale creste efectul de spin.

In ceea ce priveste forma manerului, acesta poate fi concav (flared), preferat de jucatorii in ofensiva ori drept pentru cei in defensiva. Pentru incepatori, exista manere ergonomice, anatomice, ce asigura o buna prindere datorita unor denivelari.

Vrei sa stii unde gasesc palete de tenis de masa Donic la un pret bun alti jucatori? Magazinele online iti ofera o varietate de modele avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Donic Schildkrot Waldner 5000 

 

Cauti cea mai buna paleta de tenis de masa Donic, pentru competitii intre jucatori avansati sau la nivel intermediar? Acest model ofera maxim de viteza si efect de spin, insa un control relativ mai scazut (60 din 100), de aceea nu este recomandat si incepatorilor in acest sport.

Lama este fabricata in doua straturi de carbon de calitate inalta, cauciuc Liga si un strat de burete cu grosimea de 2.3 mm, ceea ce contribuie la un stil de joc foarte rapid si agresiv, de tip ofensiva. Ofera un reglaj optim al controlului si puterii pentru un jucator cu experienta, avand un punct de echilibru ajustabil.

Manerul cu forma concava de tip flared, mai lat la baza, se adapteaza anatomic, are forma rotunjita si elimina punctele de presiune, ceea ce implica o buna priza si confort in timpul jocului. Este un model relativ nou de la Donic, ideal pentru jucatorii rapizi in ofensiva.

 

 

 

 

 

Donic Waldner 900 

 

Paleta de ping pong Donic Waldner 900 este conceputa pentru jucatorii experimentati care abordeaza strategia ofensiva. Cu dimensiune universala, are punctul de echilibru ajustabil datorita sistemului ABP cu reglare in 3 trepte in functie de tehnica de joc.

Astfel, pentru un stil mai agresiv, de atac se echilibreaza spre cap, pentru un stil universal, fara o tactica specifica, se echilibreaza in mijloc, iar pentru precizie la lovituri spre maner. Lama este confectionata din lemn in 5 straturi, ceea ce ii ofera putere, iar stratul de burete are grosimea de 2.1 mm pentru o viteza crescuta a mingii.

Manerul concav (flared) este ergonomic, comod si ofera o prindere optima. Fiind o paleta profesionala de tenis de masa, viteza permisa este cotata cu 100 din 100, la fel si efectul de spin. In schimb, controlul nu este foarte ridicat, cu 60 din 100. Aceste caracteristici o fac potrivita doar pentru nivelul avansat si intermediar.

 

 

 

 

 

Donic Waldner 500 

 

Waldner 500 este o paleta de tenis de masa, ieftina si buna, potrivita atat pentru jucatorii incepatori, cat si pentru cei mai avansati. Permite un stil de joc Allround, cu strategii de ofensiva sau defensiva. Ofera un bun control, de 80 din 100, aspect deosebit de important atunci cand nu ai inca suficienta experienta in manevrarea unei palete.

Viteza este cotata cu 70 din 100, iar efectul de spin cu 60 din 100 (spinul nu este prea important cand este vorba de jocuri intre amatori). Lama din lemn in 5 straturi cu burete de 1. 8 mm ii ofera o rigiditate medie si o putere crescuta la lovituri.

Ambele fete ale paletei sunt utilizabile si aprobate de ITTF (International Table Tenis Federation), iar manerul concav ofera confort si aderenta optima. Iti permite sa o manevrezi simplu si sa ai o preczie crescuta asupra vitezei si a directiei de deplasare a mingii.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status