fbpx

Cele mai bune ghete de fotbal Adidas

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.19

 

Cum aleg cele mai bune ghete de fotbal Adidas

 

Daca esti un fan al sportului, iar fotbalul este unul din activitatile tale preferate, atunci stii cat este de important sa utilizezi o pereche potrivita de ghete, pentru a reduce riscul accidentarilor in timpul jocului. La ora actuala exista multiple variante de pantofi pentru fotbal pe piata, dar o gama care se distinge prin traditia in acest domeniu si orientarea catre calitate este Adidas.

 

 

Cand te orientezi unde gasesc ghete de fotbal Adidas, la un pret bun, colegii de pe teren, este bine sa o faci urmarind cateva caracteristici cheie – tipul de teren pe care urmeaza sa joci, stilul tau de joc si materialul din care este realizat echipamentul.

Structura talpii ghetelor de fotbal difera in functie de felul suprafetei pe care urmeaza sa fie utilizati acestia.

In cazul terenurilor ferme, talpa va avea crampoane scurte, facute din cauciuc, ce asigura o aderenta ridicata si impiedica alunecarea in timpul intoarcerilor bruste.

Terenul moale, cu noroi sau consistenta solului scazuta, va necesita o pereche de ghete cu crampoane mai mari, din metal, sub forma de lame sau surub, care sa asigure un grad de aderenta sporit si o mai buna stabilitate in timpul alergarii.

In cazul terenurilor de sport acoperite, talpa va fi cauciucata, cu crampoane mici, care sa mentina o tractiune buna pe suprafete potential alunecoase.

Multe pareri despre cele mai bune ghete de fotbal Adidas pun accent pe stilul de joc in momentul selectiei unui pantof potrivit pentru acest sport.

Jucatorii care aplica strategii bazate pe viteza si intoarceri bruste vor avea nevoie de o pereche usoara de ghete, in timp ce sportivii care ocupa pozitii de mijlocasi sau care adopta strategii defensive vor avea nevoie de protectia sporita oferita de modele mai robuste. Ambele tipuri vor necesita prezenta unor zone cheie intarite, care intra cel mai des in contact cu mingea, pentru a evita leziunile la nivelul picioarelor.

Unii sportivi considera ca cele mai bune ghete de fotbal Adidas sunt cele realizate din piele naturala, datorita rezistentei superioare la uzura, dar acest material poate conduce la o crestere a greutatii totale a ghetelor si, implicit, la reducerea vitezei de deplasare pe teren.

O alta varianta ar fi cea a pielii ecologice, sintetice, care combina rezistenta la socuri mecanice si frecare, cu greutatea redusa si, implicit manevrabilitatea mai buna. In timpul sezonului cald pot fi utilizate ghete de fotbal cu regiunea superioara din material de tip plasa, care asigura o buna aerisire a picioarelor, cu rezerva ca aceste modele nu sunt indicate in cazul terenurilor cu umezeala crescuta sau in perioada ploioasa.

Mai jos am descris cateva modele de ghete de fotbal Adidas care ne-au atras atentia, atunci cand am aruncat o privire pe oferta existenta pe piata la ora actuala.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Adidas Performance X 16.4 TF BB5684 

 

Adidas Performance X 16.4 TF BB5684 este o pereche de ghete de fotbal inclusa in colectia X a gamei Performance si dispunde de tehnologia specifica Adidas, ce asigura comfort si siguranta in timpul jocului.

Este un model creat special pentru jocul pe teren de sport acoperit, cu o talpa cauciucata de tip TF Chaos, cu crampoane de dimensiuni reduse, ce asigura o viteza de alergare crescuta si o aderenta superioara la sol, in momentul schimbarilor bruste ale directiei de deplasare. Zonele de presiune crescuta sunt intarite, pentru o mai buna stabilitate in timpul jocului.

Stratul superior este de tip sintetic, orientat spre protectia piciorului in momentul contactului cu mingea si spre reducerea greutatii totale a ghetelor, pentru a spori viteza de alergare. Materialul este rezistent la uzura, fara linii de imbinare observabile la suprafata, asigurand un numar mare de ore de joc fara sa necesite reinnoire.

 

 

 

 

 

Adidas Predator 

 

Adidas Predator este o gheata de fotbal creata pentru a asigura o experienta de joc comfortabila si un nivel de control crescut pe teren. Este un model versatil, conceput pentru teren de sport cu grad de umiditate scazut sau cu gazon.

Combinatia de material textil cu pielea sintetica sustin greutatea redusa a pantofului, mentinand in acelasi timp efectul de fixare, specific incaltamintei din piele. In partea din fata sunt inserate 5 lamele din cauciuc, special conceput pentru a oferi un control crescut asupra mingii.

Talpa are o structura speciala, de tip Sprintframe, ce utilizeaza axele geometrice ale piciorului, pentru a oferi un echilibru crescut intre viteza si stabilitate in deplasare. Crampoanele asigura o aderenta optima pe terenuri de consistenta redusa si permite distributia egala a greutatii in momentul tranzitiei pe suprafete mai dure, gratie tehnologiei Traxion 2.0 FG de configurare.

 

 

 

 

 

Adidas X 16.4 TF JR 

 

Adidas X 16.4 TF JR este o varianta de ghete de fotbal Adidas, ieftine si bune, pentru baieti. Fac parte din colectia X a gamei Performance si pun accent pe viteza si stabilitate in timpul jocului. Modelul este potrivit pentru utilizarea in interior, pe terenurile de sport acoperite si cu un grad de umiditate redus.

Materialul superior, de tip sintetic, asigura o greutate redusa a pantofului, pentru a nu incetini viteza de deplasare a jucatorului pe teren. Absenta liniilor de imbinare, observabile la suprafata, contribuie la rezistenta prelungita la uzura si la socurile mecanice produse de contactul cu mingea.

Talpa, din cauciuc cu rezistenta superioara, asigura o aderenta buna la sol. Astfel este asigurata viteza crescuta de deplasare si posibilitatea unei controlari mai bune a directiei de inaintare, prin cresterea stabilitatii in momentul intoarcerilor bruste. Crampoanele de dimensiuni reduse previn alunecarea pe suprafetele lucioase.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status