Cel mai bun set de gantere

Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Cum aleg cele mai bune seturi de gantere

 

Daca vrei sa incepi un antrenament care sa iti creasca nivelul de rezistenta la efort fizic, poti opta pentru un regim de exercitii cu greutati libere. Considerate aparate de fitness ieftine, compacte si eficiente, pot fi utilizate pentru a intensifica dezvoltarea musculaturii si contribuie la definirea liniilor corpului.

Exista modele diferite de gantere ce pot fi achizitionate separat, in perechi sau in seturi cu greutati, in asa fel incat sa poti opta pentru exercitii diverse, dedicate fiecarui segment muscular. Nu este dificil sa alegi cel mai bun set de gantere pentru planurile tale, daca vei urmari cateva detalii ce tin de forma, dimensiune, material si greutate.

In functie de programul de antrenament pe care ti-ai propus sa il urmezi, poti opta pentru anumite accesorii.

Exercitiile din sfera fitness-ului sunt mai potrivite pentru ganterele cu greutate si dimensiuni mai reduse, dar care asigura o priza buna in timpul utilizarii.

Accesoriile cu greutate medie, pana in 25 de kilograme, sunt utile atunci cand vei dori sa urmezi un regim pentru definirea masei musculare. Important este sa urmaresti ca setul de gantere selectat de tine sa iti permita sa realizezi exercitii care sa vizeze fiecare grupa musculara.

Greutatea fiecare piese poate varia, multe seturi continand cel putin doua perechi de gantere cu dimensiuni diferite. Cele mai usoare pot avea o greutate de doar 0.25 kilograme, iar modelele mai grele pot avea 5, 6, 8 sau 10 kilograme. Multe din seriile de exercitii recomanda inceperea activitatii de la un nivel mai scazut de efort, intensificand acest aspect pe masura ce rezistenta utilizatorului creste.

In cazul persoanelor ce doresc sa obtina un tonus muscular bun, este mai indicata alegerea unui set cu greutati ce variaza de la 1 la 5 kilograme, in timp ce variantele mai grele pot fi foarte utile atunci cand este urmarita dezvoltarea rezistentei la efort organismului.

In functie de forma, pot exista gantere de tip clasic, cu tija pe care sunt fixate greutatile prin suruburi, modele cauciucate sau tipuri acvatice, realizate din spuma. Indiferent de model, greutatile trebuie sa asigure o priza buna si confortabila, in asa fel incat sa nu produca leziuni la nivelul articulatiilor.

Forma capetelor poate fi rotunjita, ovala sau hexagonala. Conform multor pareri despre cele mai bune seturi de gantere, ultima varianta poate fi cea mai indicata daca vrei sa fii sigur ca acestea nu se vor rostogoli de la locul lor, in momentul in care nu le folosesti.

Pentru inceput, este bine sa te orientezi la modele acoperite cu neopren, plastic sau cauciuc, ce sunt usor de manevrat si nu deterioreaza podeaua daca le scapi din mana. Variantele realizate din metal au o rezistenta mai mare la uzura, dar va trebui sa depui un efort suplimentar pentru a le manevra, deoarece pot deveni alunecoase pe masura ce transpiri.

Atunci cand vei verifica ce optiuni iti ofera gama de produse existenta in magazinele unde gasesc seturi de gantere la un pret bun sportivii, vei putea alege varianta cea mai potrivita pentru tine, luand in calcul aceste criterii de selectie. Poti arunca o privire si peste ofertele din magazinele online, unde poti identifica uneori preturi mai avantajoase pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kettler Pro Stand

 

Pro Stand este un set de gantere creat de producatorul german Kettler pe care il poti utiliza atunci cand vrei sa urmezi un regim de exercitii destinat tonifierii musculaturii tale. Format din 3 perechi de gantere cu greutati diferite, de la 1.5 kg pana la 4 kg, permite ajustarea nivelului de activitate in functie de grupele musculare vizate.

Sunt compuse dintr-o tija centrala, suficient de lata pentru a asigura o priza sigura in timpul exercitiilor si doua greutati rotunjite egale, dispuse la capete. Pentru a preveni alunecarea din mana in timpul utilizarii, greutatile sunt acoperite cu material cauciucat rugos, rezistent la umezeala si uzura.

Standul metalic permite depozitarea greutatilor in siguranta, atunci cand acestea nu sunt utilizate, in functie de dimensiuni. Riscul rostogolirii de pe suprafata de depozitare si producerea accidentelor prin cadere de la inaltime este astfel mult redus.

 

 

 

 

 

Xplorer Dumbbells Neoprene

 

Xplorer Dumbbells Neoprene este un set format din 2 gantere cu greutate de 5 kilograme fiecare. Sunt ideale atunci cand doresti sa urmezi un regim de fitness care sa iti creasca nivelul de rezistenta la efort si care sa contribuie la dezvoltarea masei musculare. Pot fi utilizate cu rezultate bune in completarea antrenamentelor pentru partea inferioara a corpului.

Designul compact este de tip fix, fara posibilitatea schimbarii greutatilor de la capetele tijei. Aceasta este indeajuns de lunga incat sa permita mentinerea unei prize ferme indiferent de tipul de miscare realizat – ridicari drepte sau laterale, fandari sau abdominale. Invelisul de neopren ofera un grad de aderenta bun, chiar si cand sunt utilizate cu mainile umede, reducand mult sansa de a aluneca din mana accidental.

Nu necesita manevre complicate de intretinere. Dupa utilizare, acestea ar trebui sterse cu o carpa moale pentru a indeparta transpiratia de pe ele, iar saptamanal ar trebui curatate de praf. Forma ovala a greutatilor nu permite alunecarea acestora de pe suprafata de depozitare, reducand astfel riscul accidentelor.

 

 

 

 

 

Altis 2X3

 

Atunci cand incerci sa gasesti un set de gantere ieftin si bun, poti verifica si optiunea reprezentata de modelul Altis 2X3. Acesta este compus din 2 gantere, fiecare cu greutatea de 3 kilograme, ideale pentru utilizarea in cadrul exercitiilor de tonifiere a musculaturii si de crestere a rezistentei la efort.

Sunt realizate din PVC, plastic dur cu un nivel inalt de rezistenta la uzura si socuri mecanice. Suprafata non-toxica asigura un grad ridicat de aderenta pe toata durata exercitiilor, indiferent de nivelul de umiditate al pielii. Astfel, riscul alunecarii greutatilor din mana este mult redus.

Greutatile plasate la capetele tijei de suport au forma hexagonala, ce impiedica rostogolirea ganterelor atunci cand nu sunt folosite. Distribuirea egala a sarcinii permite mentinerea incheieturii mainii in pozitie fiziologica normala, reducand sansa aparitiei afectiunilor ligamentare si musculare ce ar putea surveni in urma miscarilor anormale de rotatie articulara.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status