Cel mai bun pedometru cu calorii arse afisate

Am modificat articolul ultima data pe: 31.05.20

 

Cum aleg cele mai bune pedometre cu calorii arse afisate

 

Ghidul cumparatorului

Pe masura ce nivelul de tehnologie avanseaza, aceasta devine din ce in ce mai integrata in viata noastra de zi cu zi, iar monitorizarea nivelului zilnic de activitate iti poate oferi informatii suplimentare in cazul in care vrei sa ajustezi detalii din ritmul tau. Un accesoriu util in aceasta privinta este pedometrul care numara caloriile arse, numarul de pasi realizat pe zi, programul de somn sau, in cazul dispozitivelor mai performante, te poate tine conectat la retelele de socializare prin intermediul telefonului.

Datorita numarului mare de variante dintre care poti alege, ar trebui sa cauti cateva detalii tehnice inainte sa verifici unde gasesc pedometru, care numara caloriile arse, la un pret bun, persoanele care doresc sa achizitioneze un astfel de dispozitiv.

Cu cat un astfel de accesoriu este mai avansat din punct de vedere tehnologic, cu atat mai multe functii va avea incorporate.

Astfel, pe langa rolul standard de a numara pasii efectuati, el va putea monitoriza pulsul, va putea estima distanta parcursa si, coroborand aceste valori, poate calcula numarul de calorii arse intr-un anumit interval de timp.

Pe langa aceste functii, considerate a fi de baza, modelele mai noi ofera optiunea localizarii prin GPS a purtatorului, identificarea gradului de dificultate al activitatii realizate, notificare in momentul primirii unui apel sau mesaj pe telefonul mobil, indicarea nivelului bateriei, alerta de inactivitate sau in momentul distantarii de telefon.

In functie de metoda de masurare a numarului de pasi, pedometrele pot fi incadrate in doua categorii – dispozitive cu accelerometru sau cu arc. Varianta electronica, ce dispune de accelerometru, este mai sensibila la distanta parcursa, oferind un rezultat al monitorizarii cat mai aproape de adevar.

In functie de pozitia de purtare, acestea pot fi de tip bratara sau de tip vertical, ce pot fi atasate la curea sau unui snur purtat in jurul gatului. Varianta cea mai comoda, pentru ca este evitat riscul agatarii in timpul activitatii, este cea de tip bratara.

Indiferent de tipul pe care il alegi, cand cauti pareri despre cele mai bune pedometre cu calorii arse, trebuie sa verifici timpul de autonomie al bateriei. Un dispozitiv cu un design orientat spre mobilitate si independenta fata de o sursa de curent poate asigura o autonomie de pana la 10-12 luni, in timp ce variantele mai comune pot functiona fara sa necesite o reincarcare timp de 1 pana 3 saptamani.

Designul aparatului ar trebui sa asigure confortul la purtare, materialul bratarii sa nu fie iritant in contact cu pielea, dispozitivul sa fie rezistent la umezeala si sa poata fi pus si indepartat cu usurinta, fara sa apara riscul desprinderii in timpul activitatii zilnice. Displayul, la modelele ce dispun de aceasta optiune, ar trebui sa afiseze parametrii masurati si notificarile utilizand caractere mari, usor lizibile.

Mai jos, am descris cateva pedometre care ne-au atras atentia cand am aruncat o privire pe oferta existenta la ora actuala pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Garmin Vivofit   

 

Daca inca mai cauti cel mi bun pedometru care numara caloriile arse, Garmin Vivofit ar putea fi o varianta potrivita pentru tine, mai ales daca esti o persoana foarte activa. Autonomia bateriei de pana la 1 an iese puternic in evidenta, datorita perioadei lungi intre incarcari ce se muleaza perfect in cazul unui ritm de viata alert.

Este un dispozitiv rezistent la apa, cu un display generos, de 25.5 mm x 10.0 mm, pentru afisarea indicatorilor masurati – numarul de pasi realizati, caloriile consumate, distanta parcursa, calitatea somnului, miscarile si durata ciclului nocturn. Prin extrapolarea datelor inregistrate, dispozitivul poate propune obiective de atins pentru a creste tonusul organismului.

Dispozitivul poate fi sincronizat fara utilizarea cablului de date cu laptopul sau telefonul mobil, utilizand aplicatia Garmin Connect, transferand astfel parametrii masurati pana in momentul respectiv si oferind optiunea unei analize complete a activitatii tale. Mecanismul de inregistrare a datelor este de tip accelerometru, pe 3 axe de miscare.

 

 

 

 

 

Promate Bluetooth 

 

Promate Bluetooth este un dispozitiv util pentru monitorizarea activitatii fizice zilnice sau din timpul sedintelor de fitness, cu un design compact, elegant si cu o greutate redusa, ce nu incomodeaza in timpul miscarii. Acest model permite purtarea verticala, prin atasare sigura la curea.

Prin intermediul aplicatiei FitMate, disponibil atat pentru dispozitivele Android, cat si pentru cele Apple, poate urmari numarul de pasi realizati, distanta parcursa si numarul de calorii arse. Valorile inregistrate, gradul de incarcare al bateriei si timpul de activitate pot fi afisate pe un ecran LCD. In plus, pedometrul poate emite alarme sonore la intervale prestabilite.

Conexiunea cu telefonul se realizeaza fara sa necesite utilizarea cablului de date, ci prin intermediul Bluetooth-ului, fara sa necesite un anume tip sau model de telefon. Un element deosebit e faptul ca dispozitivul poate realiza monitorizarea fara sa necesite o conexiune cu mobilul deschisa in permanenta.

 

 

 

 

 

Omron Walking Style IV 

 

Omron Walking Style IV este un dispozitiv cu dimensiuni mici si cu un design compact si rezistent. Durata de viata a bateriei este de aproximativ 6 luni, in conditiile unei utilizari zilnice de cate 12 ore din 24.

Este un pedometru cu calorii arse, ieftin si bun, ce ofera optiunea monitorizarii distantelor parcuse zilnic, masurate in kilometri sau mile, prin contorizarea pasilor realizati. Senzorul accelerometric 3D Omron asigura obtinerea unor rezultate cat mai apropiate de adevar, inregistrand numarul de pasi efectuati, distantele parcurse si caloriile arse pe timpul zilei, indiferent de pozitia in care este tinut.

In modul Action, pedometrul poate inregistra si afisa separat valorile aferente unei anumite perioade de timp sau a unei anumite activitati – cum ar fi mersul alert din timpul sedintelor de sport. Ecranul poate afisa valorile obtinute pana in momentul verificarii sau un ceas digital, in format 24h.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status