Cel mai bun cronometru sport

Am modificat articolul ultima data pe: 19.02.20

 

Cum aleg cele mai bune cronometre sport

 

Ghidul cumparatorului

Inca de la inventarea in 1710, de catre Samuel Watson, cronometrul este folosit in armata si in diferite sporturi, de catre antrenori si sportivi. Este util pentru a masura durata scursa de la activare la oprire, oferind indicatii asupra performanetelor. Urmariti ghidul de fata, pentru a afla cum puteti achizitiona cronometre sport, la un pret bun:

 

 

Stabiliti la ce veti utiliza aparatul. Unul mecanic analogic este potrivit pentru competitii simple, dar se gaseste rar pe piata. Dispozitivele electronice, cautate pentru precizie, sunt utilizate si la competitii avansate. Exista modele actionate manual, indicate pentru antrenori, iar altele functioneaza in baza unor senzori de miscare, ideale pentru cei care lucreaza singuri.

Alegeti produsul in functie de mediul in care va fi folosit. Multe dispozitive nu pot fi utilizate sub apa, iar altele sunt concepute pentru scufundari, navigatie sau surf. Cele pentru scafandri masoara durata scufundarilor si respecta anumite standarde: rezista pana la o adancime de 100m, cifrele sunt vizibile in intuneric pana la 25cm distanta de ochi, rezista 24h la imersie in apa sarata. Totusi, pentru sporturile obisnuite rezistenta la umezeala nu este obligatorie, indica si parerile despre cele mai bune cronometre sport.

Va intereseaza si optiunile. Cronometrele clasice indica durata activitatii, cronografele afiseaza si ora, iar unele au optiuni precum alarma si calendar. Memoria permite salvarea valorilor obtinute in 3 sau 5 etape de antrenament, revizualizarea altitudinii sau vitezei.

Sunt masurati si timpii intermediari, ce pot fi si de pana la 500 intr-un singur antrenament, ceea ce permite vizualizarea scorurilor obtinute in anumite momente. Lista include si precizia, care are in general valoarea de 1/100. Inseamna ca masurarea timpilor scursi se face cu precizie de sutimi de secunda, deci o posibila eroare va fi a suta parte dintr-o secunda.

Accesoriile va permit sa folositi aparatele in diferite conditii. Unele modele au snururi pentru a fi tinute la gat, iar altele au curele pentru a fi tinute la mana, ca un ceas obisnuit. Fiti atenti si la alimentare, intrucat fiecare aparat necesita un anumit tip de baterii.

Am selectat cateva modele pentru cei interesati de performantele lor:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Feku France Meteorologie

 

Inclus in categoria cronometrelor digitale, dispozitivul ofera utilizatorilor mai multe optiuni decat s-ar astepta. Mai precis, cu acest aparat puteti programa o alarma zilnica, exact ca in cazul unui ceas desteptator. De asemenea, aveti posibilitatea de a vedea secundele si minutele, dar afisajul va indica si ora, ziua si luna.

Aparatul are o precizie mare, de 1/100 din durata fiecarui interval masurat. Asta il face potrivit pentru cei care pun pret pe acest detaliu. Dispozitivul cantareste 60 de grame, fiind foarte usor de manevrat, iar accesul la menu si setari este simplu, produsul avand doar trei butoane. Acesta este prevazut si cu un snur, pentru a fi tinut la gat.

Cu toate ca este rezistent la umezeala, nu este recomandat sa folositi aparatul in zone cu prea multa apa, intrucat circuitele se pot distruge. Cu siguranta ca nu va fi utilizat la scufundari sau la sporturi precum surf sau inot.

 

 

 

Mad Wave 500

 

Modelul digital poate fi utilizat de cei care practica diferite sporturi de performanta si isi urmaresc constant evolutia. Dispozitivul are 500 de timpi intermediari, deci veti putea masura turele efectuate, intrecerile cu mai multe etape si valorile diferite ale acestora. Veti putea inclusiv sa vizualizati scorurile obtinute in diferite etape ale unor intreceri.

Aparatul are mai multe optiuni, cum ar fi cea de masurare a duratei, numaratoare inversa, alarma. Acesta afiseaza data, ora in format 12/ 24 si calendarul. Este rezistent in conditii de umezeala, insa nu este recomandat sa fie scufundat in apa.

Modelul functioneaza cu o baterie din litiu de 3v aceasta putand fi cu usurinta schimbata cand se consuma. Produsul este realizat dintr-un plastic deosebit de rezistent, care nu se sparge daca il scapati accidental din mana. Afisajul este usor de citit chiar si de persoanele cu probleme de vedere, intrucat ecranul si cifrele sunt suficient de mari.

 

 

 

OEM TA228

 

Acest cronometru sport, ieftin si bun, poate fi folosit de cei care abia au inceput sa practice un sport anume si de cei care se antreneaza in mod constant. Toleranta este mai mica de 0,1 secunde, deci aparatul nu da erori semnificative de citire in momentul in care se recalibreaza.

Modelul este prevazut cu 3 butoane, doua in lateral, din care unul este pentru accesarea menu-ului de setari, iar celalalt permite presetarea aparatului, in timp ce butonul din mijloc este cel care activeaza dispozitivul sau il opreste, in functie de necesitati. Optiunile sunt: timer, alarma, data si calendar.

Pachetul are inclus un snur, pentru ca dispozitivul sa poata fi purtat la gat, eliminand riscul de a-l deteriora. Cronometrul functioneaza in baza unei baterii AG13. Pentru a preintampina orice risc de deteriorare, aparatul are o carcasa dura din plastic. Ecranul este tip LCD, afisajul aparatului digital fiind suficient de mare.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status