Cel mai bun ciclocomputer ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune ciclocomputere ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca pedalatul bicicletei e principala metoda prin care te mentii in forma, sau planuiesti sa incepi antrenamentele pentru o viitoare competitie, un ciclocomputer, chiar si unul simplu si accesibil, te va ajuta sa monitorizezi kilometrajul parcurs. Daca nu stii cum sa il alegi, iti venim in intampinare cu un mini ghid de cumparaturi.

 

Intrucat ti-ai propus sa te incadrezi intr-un buget anume, iti spunem de la inceput ca optiunile tale se indreapta catre un dispozitiv clasic, cu functii de baza, iar nu unul ce permite conexiuni wireless, iti poate da informatii privind localizarea (GPS) sau ofera posibilitatea de transfer a informatiilor inregistrate, pentru o avea o evidenta a performantelor tale.

Odata acest aspect lamurit, nu-ti ramane decat sa cauti printre modelele de ciclocomputere care se conecteaza cu fir. Vorbim de o unitate centrala si de cativa senzori localizati in pozitii cheie, asa incat sa “simta” miscarile si deplasarea. Faptul ca aceste componente vor fi conectate fizic nu e neaparat un inconvenient (practic, vei trage un cablu pe langa cel pentru frana), intrucat esti protejat de interferentele ce pot aparea din cauza telefonului mobil pe care-l tii la tine, a liniilor de inalta tensiune, a antenelor radio sau TV si chiar din cauza ploii.

Mai importante decat orice altceva sunt informatiile pe care le ofera. Un produs bun, chiar si unul ieftin, va avea cel putin 5 functii, prin intermediul carora poti afla viteaza cu care te-ai deplasat la o anumita sesiune de ciclism, distanta parcursa pe un interval si kilometrajul total (de cand te antrenezi), ritmul de pedalare (e masurat de functia de cadenta), etc.

O functie suplimentara, indicata drept esentiala de numeroase pareri despre cele mai bune ciclocomputere ieftine, insa care apare dependenta de cost, e cea de temperatura ambientala. Cunoscand aceste date, vei evita transpiratia in exces si deshidratarea, caci vei cunoaste cat de gros trebuie sa te echipezi.

Fiecare aparat este echipat cu un afisaj electronic, pentru redare a datelor in timp real, care are dimensiuni destul de mari pentru a fi bine vizualizat si in timpul pedalatului. Pentru confort complet, cauta un produs ce scaneaza automat printre optiuni. In felul acesta, daca dispozitivul are mai mult de 10 functii, le vei alege usor pe cele pe care le vrei ilustrate.

Tot la capitolul confort putem aminti si optiunea de pornire a calculatorului de bicicleta in mod automat. Iar daca te antrenezi, un cronometru integrat e ideal. Mai mult, daca competitia va avea loc in afara tarii, cauta un aparat ce poate masura si in mile.

Iar pentru ca e mai sigur si mai comod, nu strica ca produsul sa afiseze ora, pentru a nu mai fi nevoie sa te opresti si sa scoti telefonul din buzunar. O montare usoara, pe ghidon sau pe pipa, ar trebui sa se faca fara scule.

Inainte de-a incheia, iti sugeram sa verifici autonomia bateriilor, dar si daca produsul are protectie la apa, aspect pe care-l consideram imperativ.

Iar la final, celor care nu au gasit inca un ciclocomputer ieftin, la un pret bun, le spunem sa inceapa cu produsele selectate de noi. Pot fi cumparate mai avantajos, online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

M-Wave M 16  

 

M-Wave M 16  se regaseste printre optiunile ciclistilor ce prefera un ciclocomputer mai accesibil la pret, dar si eficient. Este, asa cum probabil ca te astepti, un dispozitiv care se conecteaza cu fir, iar unitatea principala poate fi atasata printr-un mecanism simplu, ce nu necesita accesorii suplimentare, pe ghidon sau pipa.

Te vor incanta cele 16 functii din dotare, din care putem enumera viteza (curenta, maxima, minima) plus un comparator al valorilor, distanta parcursa si cea totala, de la reglarea ciclocomputerului de bicicleta, timpul in care ai parcurs un anumit traseu. De asemenea, pe afisajul digital vei putea urmari orice informatii doresti, dispozitivul scanand automat printre setari, asa incat sa alegi doar ceea ce te intereseaza. Ecranul va ilustra si temperatura (°C sau °F), ora, iar distanta poate fi masurata in kilometri sau mile.

Bateriile cu care functioneaza sunt incluse (CR2032). De asemenea, are protectie la apa, astfel ca nu se va defecta, in cazul in care te prinde ploaia.

 

 

 

Xplorer Cyclo 4.0 

 

Pentru biciclistii care prefera pedalatul ca mod de antrenament, fie ca se pregatesc sa o faca la un nivel semi-profesional sau doar pentru recreere, propunem modelul de ciclocomputer Xplorer Cyclo 4.0. Acesta e un alt calculator pentru bicicleta care se conecteaza cu senzorii prin intermediul unui cablu.

Atrage prin functiile de viteza pe care le detine: iti spune cat de repede te deplasezi in orice moment al activitatii (valoare instantanee), dar si care e pragul mediu sau maxim. De asemenea, vei putea urmari durata turei de antrenament, precum si distanta pe care ai parcurs-o pe traseul stabilit. Mai mult, poti verifica kilometrajul total.

Pentru a cunoaste mai multe despre conditia ta fizica, prin intermediul functiei de cadenta, vei afla cat de alert a fost ritmul in care ai miscat pedalele. Produsul e micut si practic (un singur buton de control), cu un afisaj mare si o carcasa  alba. Este oferit impreuna cu certificatul de garantie, valabil pentru 2 ani.

 

 

 

Ventura X

 

Daca bicicleta e principalul mijloc cu care te deplasezi prin oras si te-ai hotarat sa te indrepti catre un ciclocomputer ieftin si bun, cu fir, s-ar putea sa nu fii dezamagit de produsul Ventura X . Cel mai probabil te va atragea prin accesibilitatea sa, iar noi iti spunem ca, in pofida faptului ca e un dispozitiv simplu, este si foarte practic.

Acest lucru se datoreaza celor 10 functii pe care le executa. Te poti astepta la optiunile cele mai uzuale, precum afisarea vitezei (cea medie, maxima si cea curenta), a distantei totale pe care ai parcurs-o de cand tii o evidenta  a progresului pe bicicleta, dar si pe cea dintr-o singura tura.

Scaneaza automat printre functii, este dotat cu cronometru si ceas, poate masura in kilometri si in mile. De asemenea, incepe masuratoarea in momentul in care apesi ultima pedala si se opreste tot automat. Include baterii si are protectie la apa.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status