Cel mai bun boiler termoelectric cu serpentina

Am modificat articolul ultima data pe: 27.02.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice cu serpentina

 

Ghidul cumparatorului

Modelul de boiler cu serpentina inclusa este ideal pentru asigurarea apei calde in locuintele care beneficiaza de incalzire prin centrala termica proprie, economisind curent in lunile de iarna si oferind o varianta rentabila de procurare a apaei menajere pe timp de vara.

Capacitatea, puterea, izolatia si modul de instalare sunt doar cateva dintre criteriile care definesc calitatea si eficienta unei astfel de instalatii.

 

Pentru a te ajuta sa alegi un boiler termoelectric cu serpentina, la un pret bun, potrivit pentru necesitatile casei tale, iti spunem mai multe despre aceste caracteristici in randurile de mai jos:

Pentru ca in varianta de utilizare a agentului termic serpentinele sunt elementul principal de aducere a apei la temperatura dorita, numarul acestora este relevant si direct legat de volumul de apa pe care ai nevoie sa il incalzesti. Pentru maxim 50 – 80l, este suficienta una singura, intre 80 – 150l te poti descurca cu doua, iar pentru cantitati mai mari vei avea nevoie de o varianta cu 3.

Si pentru ca am vorbit de volumul de lichid pe care il poate incalzi un boiler, acesta depinde de numarul de persoane care vor avea nevoie de apa calda in locuinta in care il instalezi. Pentru garsoniere, apartamente cu o singura camera si in general pentru spatii in care locuiesc maxim doua persoane, variantele de 50 – 80l sunt mai mult decat suficiente. Pentru 3-4 persoane ai deja nevoie de 100 – 120l ca sa asiguri conditii confortabile de folosire, iar pentru familii mai mari poti opta pentru modele de 150 – 200l.

In functie de spatiul in care vei dori sa-l montezi, poti alege intre variante verticale, orizontale sau compacte, cu volum mai mic, care pot fi instalate deasupra chiuvetei sau sub aceasta. Ia in considerare cat loc ai in baie si daca montajul nu va afecta aspectul ulterior al incaperii, mai ales in eventualitatea in care esti o persoana atenta la detalii.

Puterea, izolatia si clasa de energie sunt trei indicatori care iti pot spune cat de eficient si de economic este modelul pe care il evaluezi. Optiunile disponibile pe piata sunt in general de 1-3kW. Cu cat puterea este mai mare, cu atat boilerul va incalzi mai repede o cantitate mai mare de apa, dar va consuma in acelasi timp si mai multa energie. Pentru mentinerea apei calde pentru cat mai mult timp orienteaza-te catre variante cu un strat de spuma poliuretanica de inalta densitate care impiedica pierderea caldurii. Cele mai eficiente sunt modelele clasa de energie A.

Pentru siguranta in folosire verifica sistemele de protectie integrate: pentru supraincalzire, suprapresiune si anti-inghet. Termostatul care permite reglarea temperaturii apei este o optiune esentiala pentru a economisi energie, a preveni supraincalzirea si a mentine boilerul la o temperatura de 3-11oC in timpul iernii, evitand inclusiv expunerea aparatului la inghet.

Variantele disponibile in magazinele online sunt suficient de variate pentru a raspunde la orice caracteristici ale locuintei. Pentru ca alegerea sa fie mai usoara, am ales pentru tine, luand in considerare o varietate de pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice cu serpentina, cateva modele reprezentative.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

 

Cu o capacitate de 100l si o putere de 2000W, modelul Tesy BiLight GCVS este un boiler termoelectric cu serpentina, ieftin si bun, potrivit pentru asigurarea apei calde menajere care sa acopere necesitatile a 3 – 4 persoane. Functioneaza cu o presiune de 0.8 Mpa si se alimenteaza la reteaua electrica, la tensiunea specifica de 230V. Eficienta energetica de clasa C este imbunatatita de stratul izolator din spuma poliuretanica de inalta densitate cu grosimea de 18mm care acopera peretii aparatului asigurand mentinerea constanta a temperaturii apei pentru aproximativ 24h dupa intreruperea incalzirii.

Include termostat reglabil pentru setarea temperaturii dorite care permite economisirea energiei si protejarea dispozitivul pe timp de iarna prin setarea preventiva la nivelul minim de 3 – 11oC ca protectie impotriva inghetului.

Anodul de magneziu preintampina procesul de coroziune determinat de fluxul constant de apa, iar supapa de siguranta asigura mentinerea parametrilor in zona normala de functionare. Pentru montare, ia in considerare un spatiu vertical suficient pentru dimensiunile de 93 x 44 x46cm.

 

 

 

Ferroli Power Thermo 150V

 

Este un model cu montare verticala, de 150l, potrivit pentru o familie cu cel putin 3 membri. Incalzirea electrica se realizeaza prin intermediul unei rezistente de 1.5kW care poate fi inlocuita in timpul iernii de varianta cu agent termic, circulat in interiorul boilerului prin intermediul serpentinei confectionate din otel portelanat, economisind astfel energie electrica.

Include termostat care pemite reglarea facila a temperaturii de incalzire si oprirea automata o data ce nivelul dorit a fost atins. Functionarea corecta a dispozitivului este asigurata prin intermediul protectiei la suprapresiune si supraincalzire.

Corpul este realizat din otel inoxidabil, acoperit la interior printr-un proces de smaltuire cu siliciu care asigura un nivel ridicat de protectie impotriva coroziunii. Anodul este confectionat din magneziu de concentratie ridicata care ofera o durata mai mare de exploatare. Persoanele care l-au incercat deja indica performante foarte bune in ceea ce priveste mentinerea apei calde (2 zile) cu ajutorul izolatiei din spuma poliuretanica de inalta densitate.

 

 

 

Bosch Tronic 1500T ES 100 5

 

Aceasta versiune Bosch este destinata gospodariilor de 3-5 persoane sau spatiilor comerciale de mici dimensiuni care au nevoie de o metoda economica si eficienta de obtinere a apei calde ce poate fi adaptata la sistemul termic de incalzire deja existent. Asigura un volum de 100l de apa mentinuta la temperatura dorita cu ajutorul stratului izolator din spuma poliuretanica de 18mm care acopera peretii boilerului.

Functioneaza la o presiune de 8 bari cu o putere de 2000kW, care poate aduce apa de la temperatura de 15oC la cea de 65oC in aproximativ 3 ore si se instaleaza vertical intr-un spatiu potrivit dimensiunilor sale (93 x 46 x 44cm).

Protectia impotriva coroziunii este asigurata prin utilizarea otelului carbon in confectionarea corpului de boiler si prin acoperirea cu strat de email. Este un model de clasa energetica C, cu control mecanic, schimbator suplimentar de caldura si garantie de functionare de 5 ani.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status