Cel mai bun binoclu profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum aleg cele mai bune binocluri profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Odata cu progresul stiintific, instrumentele optice au ajuns sa fie considerate si ele bunuri de larg consum. Totusi, in scopuri de cercetare, militare sau pentru vanatoare, ai nevoie de un model performant. Cu alte cuvinte, se cuvine sa te opresti asupra unui dispozitiv profesional, acesta garantand eficienta vizuala si parametrii de lucru superiori. Si, ca sa ai siguranta ca alegi optim, iti sugeram sa iei in seama urmatoarele criterii de selectie.

 

binoclu-profesional-task

In primul rand, este foarte important sa tii cont de tipologia prismelor. Pe baza acestui parametru, specialistii disociaza intre doua mari categorii: roof si porro. Primele mentionate sunt apreciate pentru capacitatea buna de absorbtie a luminii. Acest lucru inseamna ca un astfel de sistem de prisme pune la dispozitia ta imagini clare. Trebuie sa te astepti insa la costuri mai ridicate.

Cele porro se prezinta cu niste performante inferioare, corelate cu preturi mult mai mici. Se intalnesc rareori, iar multe pareri despre cele mai bune binocluri profesionale le recomanda pentru uzul amatorilor.

In al doilea rand, nu trebuie sa ignori nici performantele vizualizarii, si anume magnificatia (zoom-ul) si diametrul obiectivului. De regula, sunt specificate in descrierea produsului sub forma a x b, astfel ca le poti verifica lesne. Ca principiu functional, te informam ca valorile superioare garanteaza implicit rezultate pe masura. In consecinta, un model eficient se va infatisa cu o putere de marire de cel putin 10x si cu un obiectiv de circa 40 mm.

In al treilea rand, un binoclu exceptional beneficiaza de cat mai multe functii utile, al caror rol este de a-ti furniza toate datele de care ai nevoie cand esti la vanatoare sau in misiuni de cercetare. Printre cele mai apreciate dotari se numara: telemetrul (care masoara distanta la care se afla tinta); vizionarea nocturna; posibilitatea inregistrarii foto sau video; anti-aburirea.

Nu in ultimul rand, tine cont si de faptul ca Internetul este locul unde gasesc binoclu profesional la un pret bun toti ceilalti!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Zeiss Victory 10×45

 

1-zeiss-victory-10x45Verificand performantele sale, iti poti da seama relativ usor ca modelul Zeiss Victory este cel mai bun binoclu profesional de pe piata. De pilda, beneficiaza de un sistem de prisme BAK-4 marca Abbe-König, de un obiectiv cu diametru mare (45 mm), precum si de un factor de marire cu valoarea de 10x.

Prin urmare, asigura o imagine clara si luminoasa si iti permite sa observi lesne detalii indepartate. De asemenea, campul vizual la 1000 m este unul generos (110 m). Aspectul care il face unul dintre cele mai apreciate binocluri profesionale militare consta in dotarea cu telemetru, acesta avand rolul de a masura distanta la care se afla tinta.

Ba mai mult, poseda si un sistem inteligent anti-aburire. Costurile acestui produs sunt, in mod firesc, destul de ridicate, drept urmare va trebui sa investesti o suma importanta de bani pentru achizitionare. Vine insotit insa de o garantie pe 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Bushnell Equinox Z Digital Night Vision

 

2-bushnell-equinox-zCei care isi doresc un binoclu profesional cu infrarosu ar trebui sa incerce produsul Bushnell Equinox Z. Acesta dispune de o claritate optica superioara, atat ziua, cat si pe timp de noapte, fapt care se datoreaza obiectivului de 40 mm, dar si dotarii cu o tehnologie de vizionare nocturna.

Pe langa aceste aspecte, prezinta si capabilitatea de a inregistra foto, respectiv video, cadrele fiind salvate pe cardul ce se ataseaza in slot-ul special conceput. Din specificatiile amintite se poate conchide ca este un binoclu profesional de vanatoare, ceea ce nu implica in mod necesar ca nu il poti utiliza si in alte scopuri.

Mai merita amintit ca: magnificatia este de 2x, campul vizual de 152 m (la 1000 m), functioneaza optim intre -10 si 45°C, cantareste 621g si masoara 7,1 x 15,6 x 17,5 cm. Presupune niste costuri accesibile si este insotit de o garantie avantajoasa pe 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Olympus 8-16×40

 

3-olympus-8-16x40Iata un binoclu profesional ieftin si bun, oferit de brandul Olympus. Se distinge prin performantele vizualizarii, mai precis prin diametrul obiectivului (40 mm) si prin factorul de marire de 16x, care iti garanteaza ca vei putea observa cele mai fine detalii indiferent de distanta la care se afla.

Totodata, pune la dispozitia potentialilor cumparatori un camp vizual de 79,5 m, ideal pentru a surprinde cadre dinamice. Acest instrument optic se bazeaza pe un sistem de prisme de tip porro, lucru ce ar putea reprezenta un minus important.

Totusi, beneficiaza de o luminozitate suficienta pentru a te asigura de niste conditii bune de lucru (25 – 6.3), fie ca doar observi natura, fie ca apelezi la el atunci cand mergi la vanatoare.  De altfel, merita mentionat ca beneficiaza de un design compact – masurand 18,2 x 15,2 x 5,8 cm si cantarind doar 790g –, precum si de un pret infim, pe care si-l poate permite absolut oricine.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
cata
cata
September 17, 2018 9:34 am

Mare confuzie!
BAK-7 nu insemna poro si BAK-4 nu inseamna roof. Este vorba despre materialul, respectiv forma prismelor. Exista atat binocluri roof cat si poro atat cu prisme BAK-7 cat si BAK-4

DMCA.com Protection Status