n n
n
n
▷ Aparate fitness pentru abdomen. Analiza comparativa

Cel mai bun aparat fitness pentru abdomen

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.19

 

Cum aleg cele mai bune aparate fitness, pentru abdomen

 

Ghidul cumparatorului

Activitatea fizica zilnica este un deziderat pentru majoritatea persoanelor, mai ales de cand munca la birou a devenit standardul. Dar pentru a obtine cele 30 de minute minim necesare, nu prea iti vine sa faci un drum pana la sala, motiv pentru care te poti orienta catre cateva exercitii la domiciliu, mult mai usor de realizat cu echipamentul corespunzator.

Citind pareri despre cele mai bune aparate fitness pentru abdomene, am constatat ca ele isi gasesc locul si in rutina unui incepator, dar si in cazul celor mai experimentati. Principalul avantaj consta in sustinerea coloanei, mentinand miscarea corecta pe toata amplitudinea, izoland muschii tintiti si prevenind accidentele. Iata cum alegi dispozitivul potrivit.

Asa cum probabil ai intuit, nivelul de fitness poate fi un indicator al genului de aparat care iti va fi mai util. Nu te sfatuim sa “te arunci” la investitii majore in articole complexe, daca inca nu ai stabilit o rutina de exercitii si exista riscul ca echipamentul sa devina in scurt timp cuier de haine. Pentru incepatori, aparatele care antreneaza toti muschii trunchiului si obisnuiesc utilizatorul cu miscarile corecte si eficiente sunt probabil cea mai buna alegere.

Aceasta ar fi sugestia noastra si daca te intrebi unde se gasesc aparate fitness pentru abdomen la un pret bun: sa alegi unul simplu si sa-l comanzi pe Internet.

Complexitatea dispozitivului are impact si asupra tipurilor de miscari posibile si a zonelor corporale lucrate. Principalele tipologii sunt: semi-cercuri simple, care sustin spatele in timpul ridicarilor trunchiului de pe podea (variatii ale clasicelor “abdomene”) si dispozitive de tip bancuta. Acestea din urma opun rezistenta in diverse feluri, implicand fie miscarea trunchiului, fie a bazinului si picioarelor pentru tonifierea muschilor din regiunea taliei. In acest fel, poti beneficia de un antrenament complex, care sa tinteasca mai multe grupe simultan. Desigur, acestea sunt mai costisitoare, pot necesita instalare si includ uneori parti sensibile.

Indiferent ce tip de dispozitiv alegi, fii atent la cateva detalii ce tin de ergonomie si siguranta. In general, suporturile pentru cap, gat, coloana sau glezne trebuie sa fie capitonate cu burete, iar bancutele, usor de curatat si rezistente la transpiratie.

Un aspect ce tine atat de siguranta, cat si de fiabilitate este greutatea maxima admisa – daca esti pe cale sa acumulezi masa musculara, va trebui sa si anticipezi greutatea viitoare.

Iata si selectia noastra de produse de top, acoperind toate nivelurile de pregatire fizica  si bugetele.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

DHS 7150 

 

Daca esti in cautare de cel mai bun aparat fitness pentru abdomen, care sa lucreze gradual toti muschii din partea anterioara a trunchiului, acest produs merita atentia ta. Ca si tipologie, este de tip bancuta, utilizatorul realizand flectarea muschilor tintiti prin aducerea genunchilor catre piept.

Totodata, utilizeaza forta bratelor si pectoralii pentru a tractiona partea de jos a corpului. Suportul pentru genunchi este capitonat, asa cum este si cel pentru coate, care este si reglabil, pentru a se potrivi inaltimii utilizatorului. In partea de jos, exista un suport care permite adaugarea de greutati suplimentare; altfel, cea a propriului corp va oferi oricum un antrenament eficient. Materialul de acoperire este rezistent si se curata usor de transpiratie. Aparatul include si un mic computer, avand principalul rol de numarare a exercitiilor efectuate. Greutatea maxima admisa este de 130 kg.

Recomandam acest echipament in special utilizatorilor experimentati, care au deja forta la acest nivel si doresc sa isi reliefeze masa musculara. Panta, avand o inclinatie mare, nu va fi chiar usor de utilizat pentru novici, care pot fi descurajati daca incep o rutina de fitness cu un grad prea mare de dificultate.

 

 

 

 

 

Rovera AB Curved 

 

Un dispozitiv ingenios si multifunctional este AB Curved, care are drept principal rol cel de eficientizare a exercitiilor pentru abdomen. Astfel, crescand gradul de dificultate si tintind fix muschii pe care doresti sa ii dezvolti, vei obtine rezultate mult mai rapid.

Aparatul se pozitioneaza pe podea si include un suport fix, de tip bancuta joasa si unul curbat si flexibil, mentinut sub tensiune cu ajutorul unor corzi. Acesta este echipat cu rotile, astfel incat utilizatorul trebuie sa opuna rezistenta fortelor elastice si sa aplatizeze pe cat posibil placa mobila. Un avantaj este ca, in acelasi timp, coloana este sustinuta. Desi este destinat in primul rand utilizarii in timpul abdomenelor, poate fi de folos si atunci cand faci flotari, exercitii pentru fesieri sau glutei, cat si pentru muschii din zona lombara. Poate fi inclus si in exercitii de pilates, pentru a creste dificultatea miscarii.

Suprafetele care intra in contact cu corpul sunt acoperite cu un material rezistent la transpiratie si usor de curatat. Cantareste doar 4 kg, fiind usor de depozitat sau transportat. Accepta o greutate a utilizatorului de maxim 110 kg.

 

 

 

 

 

inSPORTline AB Roller 

 

De la dezvoltarea primelor echipamente pentru lucrarea abdomenului, s-au adus multe imbunatatiri, dar aceasta constructie ramane in continuare una foarte populara, producatorii aducand doar mici modificari principiului de baza. Acest lucru nu ne surprinde, deoarece este un aparat fitness pentru abdomen ieftin si bun, care iti protejeaza coloana vertebrala.

Practic, dispozitivul consta intr-o bara curbata, cu sprijin pentru cap, care culiseaza de-a lungul unor suporturi pentru podea. Astfel, la fiecare ridicare si coborare a trunchiului, utilizatorul va tine manerele si isi va odihni capul pe suprafata capitonata, eliberand de sub tensiune muschii gatului si preluand o parte din sarcina intregii coloane. Se asigura, totodata, pozitia corecta pentru a realiza aceste exercitii, lucru esential mai ales pentru incepatorii care nu au musculatura dezvoltata si risca accidentari sau dureri inutile.

Datorita formei sale, acest aparat poate fi utilizat si pentru a realiza flotari. Il recomandam atat celor care nu au practicat sport in mod consecvent, cat si celor care stiu ca au probleme cu coloana sau ii deranjeaza exercitiile clasice pentru abdomen din acest motiv.  

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status