Cei mai buni clapari Head

Am modificat articolul ultima data pe: 06.08.20

 

Cum aleg cei mai buni clapari Head

 

Ghidul cumparatorului

Accesoriile si echipamentele folosite la ski pot face diferenta intre un exercitiu placut si unul care se soldeaza cu bataturi, febra musculara intensa sau accidentari. Claparii utilizati trebuie alesi cu atentie, pentru o potrivire perfecta atat ca dimensiuni, cat si ca nivel de cunostinte. Daca iti doresti un produs de calitate poti apela cu incredere la gama de clapari produsa de Head.Fondata in 1950, Head este producatorul de top la ora actuala de echipamente sportive si se evidentiaza atat prin calitatea si durabilitatea produselor sale, cat si prin tendinta de a implementa tehnologii de top menite sa sporeasca nivelul de control si comfort pentru utilizatori.

Specificatiile tehnice trebuie sa fie verificate, inainte de a intreba skiorii de performanta unde gasesc clapari Head la un pret bun, pentru a fi siguri ca produsul ales in final este si cel potrivit.

Trebuie sa fim constienti, mai intai, de nivelul nostru de experienta ca skiori. Modelele create special pentru incepatori se axeaza mai mult pe comfortul fizic si termic si pe posibilitatea redresarii in cazul in care utilizatorul se dezechilibreaza. O pereche de ghete indicate pentru cei cu experienta moderata va fi orientata spre un control mai bun, iar cele pentru utilizatorii experimentati vor oferi posibilitatea atingerii unor viteze de glisare mari, combinate cu manevrabilitate maxima.

Indicele de flexibilitate este o valoare cuprinsa intre 50 si 150 si descrie cat de flexibila va fi gheata in timpul utilizarii. Utilizatorii incepatori necesita flexibilitate crescuta (deci o valoare de 60-80) pentru a se putea redresa usor in cazul in care se dezechilibreaza, cei de nivel intermediar vor dori un indice mediu cu valoare de 80 – 100, ce ofera un control mai bun in cursul coborarii partiei, in timp ce expertii necesita clapari rigizi, care ofera cel mai bun indice de stabilitate. Conform mai multor pareri despre cei mai buni clapari Head, profesionistii utilizeaza clapari cu indice de flexibilitate mai mare sau egal cu 130.

Marimea nu se masoara ca in cazul unor incaltari conventionale, ci utilizeaza sistemul Mondopoint, bazat pe masurarea in centimetri a lungimii talpii, de la varful degetului pana la calcai, si rotunjirea in plus a valorii obtinute, daca aceasta nu este un numar intreg. La primele purtari este normal ca gheata sa te stranga, dar straturile interioare sunt concepute in asa fel incat sa se comprime si sa ia forma anatomica a piciorului.

Latimea, desemnata in specificatiile tehnice cu termenul de „last”, reprezinta dimensiunea regiunii talpii care este cea mai lata, in momentul contactului acesteia cu solul si este masurata in milimetri. Este un parametru de care depinde cat de fix va fi claparul pe piciorul tau, tinand cont ca nivelul de control creste cu cat gheata este mai fixa.

Daca iei in seama aceste detalii mentionate de noi sansele tale de a gasi claparii perfecti pentru tine sunt mari, asa ca te invit sa arunci un ochi peste cateva produse care ne-au atras atentia cand am realizat acest ghid pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Head Vector 120 SH4 

 

Daca intrebi unul din skiorii de performanta de pe partie care sunt cei mai buni clapari Head, este o sansa mare ca acesta sa iti povesteasca despre modelul Vector 120 SH4. Constructia pe tripla injectie a carcasei si stratul interior asigura un comfort sporit si performanta maxima.

Este un item potrivit utilizatorilor experimentati, avand un indice de flexibilitate de 120 – 130 ce rezulta in capacitate maxima de control in timpul coborarii partiei. Sistemul de inchidere este compus din patru clape din aliaj metalic, cu un design in „dinti”, similar insiruirii unor vertebre stilizate, si o curea de siguranta cu sistem de prindere tip arici. Controlul este facilitat si de implementarea tehnologiilor de tip Flex Stance Tuning (permite flexarea gleznei pentru distribuirea preferentiala a greutatii), Double Canting si Rear Suport Tunning (sustinerea gleznei din spate).

Interiorul este asigurat de ciorapul tip Heat Fit, ce se muleaza dupa detaliile anatomice ale piciorului pentru o fixare sigura si comfort termic crescut. Un detaliu demn de luat in seama e posibilitatea adaptarii stratului interior la sistemul de incalzire pe sursa de curent electric. Interiorul este mai lat, facand acest produs unul potrivit si pentru persoane cu last-ul mai mare, ce tolereaza mai greu modelele mai inguste.

 

 

 

 

 

Head Challenger 120 PF HP 

 

Head Challenger 120 PF HP este un clapar recomandabil schiorilor experti, cu tehnici excelente. Ca nivel de performanta, asigura viteza mare de coborare a partiei si se poate adapta atat la pista amenajata, cat si la glisare de tip off-track.  

Indicele de flexibilitate este stabilit la 120, gheata fiind  una rigida ce ofera un control maxim asupra modificarilor de directie si viteza. Sistemul de inchidere este compus din patru clape din aliaj metalic cu posibilitate de microreglare, datorita structurii „in dinti”, similar cu o coloana vertebrala, si o curea de siguranta cu sistem de prindere tip velcro. Carcasa beneficiaza de tehnologia Triple-Injection Frame, care ii asigura o rezistenta mare si o greutate totala redusa. Miscarile de control sunt facilitate de implementarea trasaturilor Flex Stance Tuning, Double Canting si Rear Support Tuning.

Stratul interior cuprinde un ciorap de tip Heat Fit, care se adapteaza, in cursul purtarii, la anatomia piciorului si care poate fi adaptat sistemului de incalzire pe sursa de curent electric. Comfortul sporit este datorat si last-ului larg, ideal pentru persoanele cu picior mai lat care nu se pot acomoda cu formele inguste uzuale ale ghetelor pentru sportivii de performanta.

 

 

 

 

 

Head FX ST 

 

Daca iti doresti clapari Head ieftini si buni, modelul FX ST poate fi o varianta buna pentru tine. Recomandati pentru utilizatorii cu abilitati de incepatori pana la intermediari, asigura o buna mobilitate prin indicele de flexibilitate situat la valoarea 70, potrivit pentru redresare rapida in cazul dezechilibrarii. Este indicata schierea cu viteza redusa sau medie.

Interiorul este asigurat cu un strat moale si un ciorap igienizat de tip Comfort Fit ce se muleaza in timp pe structura anatomica a piciorului. Spre deosebire de modelele specifice utilizatorilor mai avansati, accentul este pus pe comfort fizic si termic si nu pe o potrivire cat mai stransa. Controlul este asigurat de carcasa moale super-usoara si talpa interioara cu structura ce urmareste forma anatomica.

Fixarea pe picior este realizata prin patru clape metalice  fixe non-ajustabile si o curea cu fixare de tip velcro deasupra gleznei. Carcasa este mai lata, pentru o potrivire comoda, fara sa stranga.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status