Cea mai buna tibiera Armura

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune tibiere Armura

 

Ghidul cumparatorului

Practicarea unui sport de contact poate contribui la autodisciplinare si dezvoltarea psihico-emotionala. Insa avand in vedere ca acesta presupune de multe ori lovituri dure, purtarea unui echipament adecvat este o conditie obligatorie. Pentru a putea alege mai usor o tibiera Armura, am facut pentru tine un ghid de cumparaturi, din care poti afla mai multe despre oferta acestui producator.

Armura este un brand existent pe teritoriul tarii noastre din anul 2010; acesta confectioneaza echipamentul necesar practicarii artelor martiale. Pe langa aceasta activitate principala, compania se mai ocupa si cu echiparea salilor de antrenament, iar in 2016 a lansat o gama de produse pentru fitness. Pe viitor, brandul doreste sa ofere echipament atat pentru luptatori profesionisti, cat si pentru cei care fac acest sport ca pe un hobby.

In momentul in care iti alegi o tibiera, trebuie sa iei in calcul nivelul de duritate al sportului practicat.

De exemplu, produsele destinate artelor martiale mixte trebuie sa ofere mai multa mobilitate, deoarece implica atat lupte la nivelul solului, cat si in picioare (AR-110, AR-276). In schimb, pentru activitatile care implica o duritate mai mare (de exemplu, kick-boxing) este necesar ca produsul sa asigure un nivel de protectie ridicat, ceea ce inseamna ca acesta va fi realizat din materiale mai rezistente, insa libertatea de miscare va fi mai limitata ( AR-231 sau  AR-245 sunt doua exemple de tibiere ale producatorului potrivite pentru un astfel de contact).

Variantele pentru arte martiale sunt realizate, in general, dintr-un burete cu o densitate mare, deoarece socurile loviturilor pot fi puternice (AR-188,  AR-109), insa produsele disponibile sunt mai mult modele hibrid, care incearca sa impace duritatea cu libertatea de miscare a piciorului.

Pentru a oferi un nivel de protectie ridicat, tibiera este realizata dintr-o multitudine de materiale.

Partea interioara este conceputa in mod frecvent din material textil, deoarece acesta previne dezvoltarea iritatiilor. Tampoanele sunt realizate din spuma sau latex, iar la partea exteriora poti intalni piele ecologica sau poliester.

Multe pareri despre cele mai bune tibiere Armura sustin ca, in ceea ce priveste calitatea produsului, pielea ecologica este mai putin durabila (AR-276, AR-281), insa are un pret accesibil, iar poliesterul este usor si maleabil.

De asemenea, daca iti doresti un produs care sa iti ofere mai multa flexibilitate, alege piese cu tampoane din spuma sau din burete ranforsat ( AR-110, AR-276). In schimb, daca vrei un model care sa iti ofere mai multa protectie impotriva socurilor,  tampoanele din latex sunt variantele optime, deoarece sunt mai dure (AR-281, AR-231).

Produsul achizitionat trebuie sa stea fixat pe picior, astfel incat sa poti exercita fara probleme miscarile, asadar este indicat sa iei marimea potrivita. Pentru a stabili care este aceasta, trebuie sa masori de sub genunchi pana sub glezna, iar in ceea ce priveste latimea, aceasta poate fi ajustata cu ajutorul benzilor elastice sau al sistemului velcro. In general, indicatiile cu privire la masura echipamentului le vei gasi pe site-ul producatorului sau in descrierea de pe site-ul de cumparare.

Avand in vedere ca, in timpul practicarii sporturilor de contact exista riscul sa te lovesti, trebuie sa acorzi importanta igienizarii tibierei. Producatorul ofera tibiere care au interior antimicrobian, ce  inhiba inmultirea bacteriilor si riscul sa te infectezi este mai mic (AR-281).

Daca te-ai hotarat sa iti cumperi o tibiera Armura, la un pret bun, iti prezentam cateva modele care se incadreaza in aceasta categorie si pe care le poti achizitiona din mediul online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Armura Muay

 

Aceste tibiere au fost realizate pentru a fi utilizate de catre practicantii de kick-boxing, deoarece ofera protectie avansata. Avand in vedere ca acest sport presupune lovituri dure, tampoanele sunt umplute cu spuma de latex remodelata, pentru a face fata socurilor puternice, plus ca indiferent de numarul de utilizari, acestea nu isi vor modifica forma.

Cusaturile marginilor au fost refacute, ceea ce inseamna ca durabilitatea si rezistenta la socuri este mai mare. Chiar daca este mai voluminos, produsul permite utilizatorului sa se miste in voie, insa rapiditatea cu care sunt executate miscarile s-ar putea sa fie mai mica, deoarece tamponul este lat.

Pentru a sta fixate pe picior bareta este trecuta printr-o ureche special realizata, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa stai cu grija ca tibierele se vor misca in timpul luptei. Un plus de igiena este dat de stratul antimicrobian, pentru ca impiedica dezvoltarea iritatiilor si infectarea ranilor, asigurandu-ti protectie pana in momentul in care vei primi ingrijiri medicale.

 

 

 

 

 

Armura Full-Contact

 

Tibiera adusa in discutie ofera un nivel de protectie ridicat, deoarece tamponul este realizat din spuma, de aceea este destinata luptatorilor care practica sporturi care implica lovituri puternice, cum ar fi MMA sau kick-boxing, Insa fiind voluminoasa, exista posibilitatea ca viteza cu care sunt executate miscarile sa fie mai mica.

Pentru a asigura o igiena corecta in cazul transpiratiei excesive si a iritatiilor, interiorul este realizat din bumbac, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat si de catre persoanele cu pielea sensibila. Partea exterioara este confectionata din piele ecologica; acesta se poate deteriora intr-un timp relativ scurt, insa se poate igieniza repede, atunci cand este nevoie, doar cu o carpa umeda.

Pentru o mai buna pliere pe picior produsul dispune de cinci benzi elastice; acestea te vor asigura ca in timpul competitiei piesa de protectie va sta nemiscata. De asemenea, produsul poate fi ajustat in functie de latimea piciorului, deoarece inchiderea se realizeaza prin sistem Velcro.

 

 

 

 

 

Armura Tibiere

 

Acest model de tibiera este bun pentru cei care doresc sa nu le fie limitata libertatea de miscare, deoarece tampoanele sunt umplute cu spuma, ceea ce inseamna ca nu sunt asa voluminoase comparativ cu cele din latex si iti permit sa efectuezi loviturile cu o mai mare rapiditate. Acest model este destinat practicantilor de arte martiale, pentru ca nu implica lovituri foarte dure, iar nivelul de protectie oferit este unul mediu.

Partea interioara este realizata din bumbac, pentru a absorbi repede transpiratia, plus ca acest material impiedica dezvoltarea iritatiilor, ceea ce inseamna ca poate fi folosit si de catre jucatorii cu pielea mai sensibila.

Aceasta tibiera Armura, ieftina si buna, este elastica si nu are sistem de prindere, adaptandu-se usor la latimea piciorului, insa in timp s se poate largi si poate deveni destul de incomod sa introduci piciorul. Fiind o tibiera care ofera flexibilitate, dar in acelasi timp asigura si protectia necesara in cazul loviturilor, poate fi utilizata atat la antrenamente, cat si in cadrul competitilor sportive.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status