Cea mai buna minge de tenis de masa

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Butterfly G40

 

Este un set de trei mingi destinate jucatorilor profesionisti, sau celor care practica acest sport din pasiune si au ajuns deja la un nivel de experienta ridicat. Conform criteriilor de performanta stabilite de Federatia Internationala de Tenis de Masa, se incadreaza in categoria modelelor de trei stele, acceptate si folosite in cadrul competitiilor oficiale.

Piesele sunt confectionate din plastic, dupa cum se poate deduce si din dimensiunea inscrisa in format “40+” si au culoarea alba, fiind potrivite pentru suprafetele de joc obisnuite, de culoare verde sau albastra.

Testele de calitate realizate de ITTF asigura grosimea uniforma a materialului pe toata suprafata sferei – esentiala pentru a-ti exersa tehnicile de joc, si caracteristici optime de ricoseu, rotire si zbor. Textura densa a plasticului asigura durabilitate crescuta si rezistenta la loviturile puternice, specifice acestui nivel de performanta, oferind in acelasi timp stabilitate in reactii si posibilitatea de a pune in valoare abilitatile fiecarui participant.

 

 

 

Sunflex 40+

 

Daca esti in cautarea unor mingi de tenis care sa te ajute sa-ti exersezi tehnica in cele mai bune conditii, iti recomandam sa evaluezi si acest set de trei bucati, produs de Sunflex, marca aprobata ITTF.

Potrivit pentru cateva ore de relaxare activa cu prietenii si creat special pentru zilele in care iti propui sa te autodepasesti, acest model de minge este confectionat din plastic de culoare alba, usor vizibil pe fundal verde, albastru sau negru, cu textura uniforma pe intreaga suprafata, care garanteaza cele mai bune reactii la contactul cu masa sau paleta.

Respecta caracteristicile de greutate (2.7g) si dimensiune standard (40mm), solicitate de Federatia Internationala de Tenis de Masa. Setul este destinat in special jucatorilor avansati, care au nevoie de o minge cu reactii optime pentru tehnicile de finete si ofera rezistenta necesara in jocurile in care loviturile puternice sunt foarte frecvente, si pot sparge modelele mai putin calitative.

 

 

 

Donic Prestige White

 

Daca esti pasionat de acest sport elegant si dinamic si ai nevoie de o minge de tenis de masa, ieftina si buna, setul Donic Prestige White poate fi un raspuns la cautarile tale. Realizat pentru incepatorii care doresc sa incerce senzatia jocului profesionist si pentru cei care au ajuns deja la un nivel apreciabil al tehnicii, acest pachet este clasificat la nivelul de calitate de doua stele, conform standardelor ITTF.

Setul include trei mingi confectionate din plastic de culoare alba, cu diametru standard de 40+ specific pentru modelele non-celuloid si greutatea de 2.7g. Le poti utilizata in antrenamentele cu mai multe mingi sau roboti de aruncare, desi in acest caz vei avea nevoie de un numar mai mare, pachetele de 100 sau 120 fiind mai potrivite decat optiunile de 3 bucati.

Daca preferi insa sa iti testezi abilitatile in mod clasic, in confruntari amicale sau oficiale, alaturi de prieteni, in cadrul clubului sportiv sau in competitii in toata regula, aceste mingi iti vor oferi calitatea, rezistenta si stabilitatea de care ai nevoie pentru le trimite exact acolo unde doresti.

 

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune mingi de tenis de masa

 

Ghidul cumparatorului

Ping pong-ul ajuta la dezvoltarea armonioasa a tuturor grupelor de muschi si imbunatateste gandirea strategica, fiind o activitate dinamica si antrenanta, benefica atat pentru copii, cat si pentru adulti. Secretul unui antrenament de calitate depinde de jucatori, calitatea mesei de tenis, dar inclusiv si de mingea folosita, care poate pune in dificultate chiar si profesionistii, daca nu indeplineste cateva criterii de baza.

O astfel de minge este definita de o serie de caracteristici fizice standard: forma sferica, diametrul de aproximativ 40mm, culoarea alba sau portocalie (folosita mai rar, pentru a se evidentia pe suprafete de culoare deschisa), greutate de 2.7g si materialul din care este confectionata (celuloid – mai rar dupa anul 2014, sau plastic).Poti achizitiona acest produs la bucata, in seturi de 3, 6, 9 sau cutii de 100 – 120 bucati.

In functie de scopul pentru care sunt confectionate, masura in care respecta specificatiile standard si calitatea materialelor, vei gasi in magazinele online o varietate de optiuni. Modelele colorate divers (rosu, albastru, verde, portocaliu, etc.) si cu dimensiuni diferite, adesea disponibile in seturi mixte, sunt destinate copiilor si au de obicei o textura mai moale care le face mai usor de controlat pe masa de tenis.

In categoria mingilor de antrenament intra de obicei modele care respecta dimensiunea, culoarea si forma standard, dar sunt confectionate dintr-un material mai moale, fiind destinate pentru copii si adulti incepatori pentru ca, la fel ca cele de mai sus, au o viteza mai mica a ricoseului si sunt mai usor de folosit de catre persoanele care nu si-au dezvoltat inca reactiie rapide necesare in acest sport.

Daca esti in cautarea unui produs semi-profesional sau profesional, potrivit celor mai multe pareri despre cele mai bune mingi de tenis de masa, trebuie sa cauti in gama versiunilor evaluate prin stele de calitate. Optiunile cu o stea sunt folosite de obicei de cluburile sportive sau scoli. Materialul din care sunt confectionate este mai putin dur si piesele se pot sparge usor la lovituri puternice.

Modelele de doua stele sunt alegerea jucatorilor profesionisti, sunt mai rezistente si au o suprafata mai dura, pot fi utilizate cu roboti de aruncare si in antrenamente cu mai multe mingi, sunt acceptate in competitii, dar nu indpelinesc toate standardele de calitate ale Federatiei Internationale de Tenis de Masa (ITTF), prin urmare nu sunt acceptate in competitiile de nivel inalt.

Mingile clasificate cu trei stele sunt cele aprobate ITTF, si vei gasi aceasta abreviere imprimata pe ele si de obicei si in descrierea produsului. Inseamna ca intrunesc toate caracteristicile ITTF si anume: greutate (2.67 – 2.77g), marime (celuloid: 39.50 – 40.50m, plastic: 40 – 40.60mm), sfericitate (diferenta absoluta intre diametrul maxim si cel minim de cel mult 0.25mm – plastic si 0.35mm celuloid), ricoseu (240 – 260mm la cadere libera de la o inaltime de 305mm pe un bloc de otel standard), culoare (alb sau portocaliu), marcaje (brandul producatorului, dimensiune, aprobat ITTF).

Daca esti in cautarea unei mingi de tenis de masa, la un pret bun, si vrei calitate garantata, iti recomandam sa alegi dintre marcile aprobate ITTF (ex. Cornilleau, DHS, Donic, Hanno, Joola, etc.) pe care le gasesti usor pe internet. Versiunile de plastic sunt marcate “40+”, pentru ca datorita procesului de productie sunt de obicei putin mai mari decat cele din celuloid, marcate “40” sau “40mm”.

Gasesti foarte usor o multime de optiuni in magazinele online si le poti cumpara linistit din fata calculatorului cu livrare la usa ta. Pentru a simplifica procesul de cautare, am ales pentru tine cateva exemple dintre cele mai populare optiuni disponibile pe Internet, pe care ti le descriem mai jos.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu