Cea mai buna minge ieftina de fotbal

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune mingi ieftine de fotbal

 

Ghidul cumparatorului

Orice jucator de fotbal stie ca mingea utilizata influenteaza considerabil performantele obtinute, astfel ca un balon de calitate, eventual produs de un brand cunoscut, nu este doar o fita, ci asigura atat desfasurarea buna a meciului, cat si durabilitate. Pentru amatori, exista din fericire si mingi de fotbal ieftine, cu preturi mai accesibile, chiar si modele originale.

Doar profesionistii vor avea nevoie de un balon premium, pentru ceilalti jucatori o minge conventionala de tip match sau training este suficienta. Exista trei tipuri principale de baloane: cele clasice, de tip all purpose, care pot fi la randul lor pentru match sau pentru training. Diferenta consta in faptul ca modelele training, pentru antrenamente, au o structura mai rezistenta, in rest ambele sunt similare ca forma si marime (producatorii mentioneaza tipul).

A doua categorie este mingea pentru forta, conceputa pentru antrenarea suturilor: aceasta este mai dura si mai grea. Iar a treia este mingea mini, pe care unii o utilizeaza la exersarea indemanarii si a dribling-ului.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune mingi de fotbal ieftine, este mereu de preferat un produs care poate fi folosit atat pe gazon artificial, cat si pe cel natural; eventual, si in sala de sport. Balonul poate fi fabricat din piele artificiala, poliuretan sau PVC (poliuretanul are o suprafata mai elastica si moale).

Orice minge este formata dintr-un numar de panouri cusute la masina (sau de mana la cele mai scumpe). Numarul variaza, de la 32 si pana la 6 panouri. Se recomanda un numar cat mai mare pentru jucatorii amatori, caci acest fapt garanteaza o miscare buna in aer si deci un control crescut al deplasarii balonului.

Modelele cele mai uzuale au marimea 5; mai exista marimile 4 si 3, pentru fotbalistii juniori, iar marimile 1 si 2 sunt baloanele mini, folosite pentru antrenare.

Nu stii unde se gasesc mingi de fotbal ieftine, la un pret bun? Iti recomandam ofertele magazinelor online, unde vei descoperi in mod sigur o multitudine de modele.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Adidas Finale Milano Capitano 

 

Daca vrei cea mai buna minge de fotbal ieftina pentru antrenamente, iti recomandam acest produs Adidas Finale Milano Capitano din 2016. Poate fi utilizata pe toate tipurile de teren: gazon natural, artificial ori in sala, asadar e un model potrivit in orice situatie, pentru toti jucatorii. Are o garantie pe o perioada de 2 ani.

Cu panourile egale, cusute manual si confectionate dintr-un material 100% sintetic rezistent si dur, ofera durabilitate, insa si un control optim al directiei si vitezei de deplasare pe teren. Este un balon ideal pentru jucatorii incepatori, dar si pentru cei mai avansati.

Are marimea 5, cea conventionala pentru fotbalistii adulti. Un model unisex, este conceputa special pentru antrenament (training), ceea ce implica faptul ca este mai robusta si rezistenta decat un model de match, indiferent de cat de intens e utilizata. E potrivita si pentru meciurile amicale. Nu trebuie umflata des, caci pierde greu aerul stocat in interior.

 

 

 

 

 

Puma Pro Training MS 

 

Aceasta minge de fotbal Puma Pro Training MS are marimea 5, dimensiunea recomandata pentru jucatorii de varsta adulta si este un model de training, fiind asadar mai robusta si dura decat unul match, ceea ce-i asigura o durata de viata extinsa chiar daca o vei folosi frecvent.

Fabricata din material 100% sintetic rezistent, constructia sa are 32 de panouri egale in marime ce sunt cusute de mana, fapt ce-i asigura calitatea. Numarul crescut de panouri o face un balon ideal in special pentru jucatorii incepatori, deoarece ofera un control sporit de directie si viteza.

Este un model potrivit pentru meciurile si antrenamentele pe toate tipurile de teren, de la gazonul natural si cel sintetic, la sala de sport. O minge originala Puma, retine bine in interior aerul, asadar nu va trebui umflata dupa joc. In concluzie, este un balon pe care-l recomandam cu incredere, apreciat de catre utilizatori si cu un bun raport calitate-pret.

 

 

 

 

 

Ordem E Progresso Pele 

 

Aceasta minge de fotbal ieftina si buna Ordem E Progresso este foarte potrivita pentru jucatorii amatori care nu au foarte multa experienta si indemanare la joc, deoarece are o constructie din 32 de panouri fabricate din piele artificiala si cusute intre ele la masina.

Asadar, numarul ridicat de panouri  de pe suprafata sa asigura o miscare buna in aer a balonului si faciliteaza implicit controlul directiei si al vitezei sale de deplasare (modelele profesionale, prin comparatie, au doar 8 sau 6 panouri, dar sunt foarte greu de controlat chiar si de catre amatorii experimentati).

Are dimensiunea 5, cea standard pentru jucatorii de fotbal adulti, iar greutatea de 450 de grame se incadreaza in regulile oficiale (trebuie sa fie intre 410 si 450 de grame). Un posibil dezavantaj este faptul ca nu o poti folosi pentru meciurile pe gazon, ci doar in sala de sport. Fiind insa un model de antrenamente, ofera o rezistenta crescuta la lovituri.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status