Cea mai buna gantera de 10 kilograme

 

Cum aleg cele mai bune gantere de 10 kilograme

 

Greutatile sunt accesorii foarte utile pentru diferite tipuri de antrenament, fie ca scopul este cresterea masei corporale, sau definirea (“strierea”) si intarirea muschilor. Sunt folosite atat de femei, pentru exercitii de modelare corporala, cat si de catre barbati, pentru tonifiere si dezvoltarea musculaturii. Niste gantere de 10 kilograme pot constitui alegerea ideala pentru antrenamentul acasa al intregului corp, pentru seturi de exercitii cu scopul cresterii masei, maririi rezistentei si a definirii sau strierii fibrelor musculare. Barbatii se vor descurca cu o astfel de gantera, femeilor in general fiindu-le recomandata o greutate mai mica.

Inainte de a alege un astfel de accesoriu fitness, este util sa stii ca exista modele fixe, scurte, compacte, dar si modele reglabile, cu discuri de greutate ce se pot adauga sau scoate in functie de intensitatea dorita a seturilor de exercitii. Daca urmaresti sa progresezi treptat sau sa modifici intensitatea exercitiilor, cele reglabile vor fi mai eficiente.

Totusi, dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune gantere de 10 kilograme, daca vrei sa lucrezi doar cu aceasta greutate, un model compact, fara asamblare va fi mai comod. Trebuie sa fii insa sigur ca 10 kilograme este o valoare optima, deoarece o incarcatura mare a ganterei va duce la efectuarea incorecta a exercitiilor (sa nu mai vorbim de riscul accidentelor).

Ca idee, daca esti incepator, destul de multi antrenori iti vor recomanda, pentru inceput, o greutate putin mai mica, in jur de 5-7 kilograme.

Asadar, ca design, o gantera poate avea forma clasica, fiind compusa din tija, surub si discuri de greutati (ce pot fi, la un model de 10 kilograme, fie doua mari, fie mai multe de marimi diferite, pentru exercitii diversificate). Exista si modelele cu design compact, care nu au parti detasabile. Discurile pot avea forma clasica rotunda, dar unii o prefera pe cea hexagonala, avand in vedere ca, printre altele, astfel se impiedica alunecarea lor.

Greutatile pot fi fabricate din metal – tija si cauciuc – discurile, sau din plastic ori PVC. Cele mai bune gantere de 10 kilograme vor avea un design ergonomic al manerului, a carui suprafata trebuie sa asigure stabilitate, o priza buna (cauta eventual modele cu striatii speciale ce previn alunecarea).

Daca vei intreba un instructor unde se gasesc gantere de 10 kilograme, la un pret bun, sunt sanse mari sa-ti recomande ce-ti sugeram si noi: cauta pe Internet si garantat vei descoperi modele variate si atractive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sportmann 

 

Aceasta gantera de la Sportmann este un accesoriu fitness potrivit pentru diferite seturi de exercitii, in vederea dezvoltarii musculaturii pieptului, bratelor si a spatelui, dar si pentru definirea acesteia. Cu greutatea totala de 10 kilograme, discurile au 120 mm in diametru.

Lungimea totala este de 320 mm, manerul fiind fabricat din fier durabil si rezistent, cu forma ergonomica si cu niste striatii speciale pe suprafata sa, ce au rolul de a preveni alunecarea si asadar de a oferi o priza optima. Fiecare greutate este confectionata dintr-un cauciuc dur.

Forma discurilor de greutate este hexagonala, lucru ce ofera atat un design distinctiv, cat si stabilitatea si usurinta in depozitare. Este un accesoriu potrivit pentru cele mai diferite tipuri de exercitii, pentru variate grupe de muschi (bicepsi, tricepsi, pectorali, spate si umeri, picioare si fese, abdomen). Este simplu de utilizat, nu necesita nici un fel de asamblare, singurul posibil dezavantaj fiind ca greutatea nu poate fi schimbata.

 

 

 

 

 

Altis 

 

Acest set de gantere include doua accesorii, fiecare a cate 10 kilograme, de culoare albastra, fiind ideale pentru antrenamentul tuturor grupelor de muschi la domiciliu. Au un design simplu, practic si compact, discurile avand o forma hexagonala, lucru ce impiedica rostogolirea lor.

Trebuie sa iei in vedere faptul ca nu poti regla greutatea. Dat fiind acest fapt, trebuie sa fii sigur ca greutatea lor este adecvata pentru forta si rezistenta ta, deoarece o greutate prea mare te impiedica sa efectuezi in mod corect exercitiile. Nu sunt cele mai indicate pentru un incepator ce nu a mai utilizat greutati niciodata.

Ambele gantere sunt fabricate din PVC, un material care asigura rezistenta in timp, care este non-toxic si ofera o buna aderenta in timpul antrenamentelor, fiind usor de folosit si stabile. Sunt un accesoriu potrivit pentru cresterea masei musculare, imbunatatirea rezistentei si a echilibrului, scaderea in greutate si definirea grupelor de muschi.

 

 

 

 

 

Sporter 10 

 

Aceasta gantera de 10 kilograme, ieftina si buna, de la Sporter are un avantaj considerabil si anume, posibilitatea de a regla greutatea totala. Bara in lungime de 35 cm cantareste 2.5 kilograme, la care se adauga 4 discuri: 2 a cate 1.25 kilograme si 2 a cate 2.5 kilograme. Setul include si sigurante pentru bara.

Asadar, este o gantera care iti va da sansa sa efectuezi diferite tipuri de exercitii, de o intensitate variata, in functie atat de scop, cat si de nivelul tau de experienta. Acest fapt le face potrivite si pentru incepatori, care pot lucra initial doar cu discurile mai mici.

Sunt fabricate dintr-un material sintetic rezistent, ofera o priza buna, fara vreun risc de alunecare si au un design clasic, cu discuri rotunde. Scoaterea sau adaugarea greutatilor pe bara se face cat se poate de simplu si sigur, iar pentru cei care urmaresc sa progreseze, exista si posibilitatea de a monta chiar si alte discuri suplimentare (daca sunt compatibile cu filetul).

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status