Cea mai buna casca de inot

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Casti de inot – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cei care practica regulat inotul, atat in piscine, cat si la mare, stiu ca este foarte important sa ai o casca potrivita. In acest ghid gasesti cateva modele prezentate, precum si criteriile de alegere, fiind mai usor sa te informezi pentru a achizitiona cea mai buna casca de inot pentru tine. Daca nu ai prea mult timp, poti sa mergi direct pe prima optiune, Speedo Moulded Unisex, o casca de inot unisex, confectionata din silicon, potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru sportivii de performanta. In caz ca vrei un model pentru fetita ta, poti sa alegi Speedo Moulded Mov/Argintiu.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Speedo Moulded Unisex
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O casca unisex, cu un design 3D, pentru a se mula cu usurinta pe cap, confectionata din silicon, ceea ce permite o utilizare indelungata, o buna protectie a parului impotriva clorului din piscina, scoatere facila fara a prinde firele de par, cu un profil hidrodinamic util pentru sportivii de performanta si nu numai.

Culoarea, albastru marin, nu este foarte vizibila in apa, fiind astfel mai potrivita la piscina decat la mare.

Pret bun, material de calitate, de la un producator de renume, sunt doar cateva motive care ne indeamna sa iti recomandam acest model.

A 2-A OPTIUNE!

Speedo Moulded Mov/Argintiu
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o casca de inot pentru copii, creata special pentru o utilizare indelungata, chiar si cu o frecventa mare, ce se poate pune cu usurinta pe cap si avand un design 3D, este comod de folosit, confectionata din silicon, protejand parul de actiunea clorului din apa, dar si mentinandu-l strans pentru a nu il incomoda.

Culoarea este potrivita pentru fetite, fiind un mov foarte puternic, deschis, ce are logo-ul inscriptionat cu argintiu.

Vei putea sa urmaresti usor pozitia copilului, atat in bazin, cat si la mare, fiind o casca de inot copii foarte vizibila.

A 3-a Optiune!

Speedo Long Hair Verde
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Fie ca iti place sa inoti in piscina, fie la mare, acest model de casca a fost creat special pentru a proteja parul lung, este foarte practic, cu partea din spate putin mai lunga pentru a avea o pozitie ferma chiar daca iti faci coc, din silicon pentru a nu se misca si foarte rezistent, de culoare verde, usor de reperat de alte persoane.

Fiind un model special dedicat pentru cei ca par lung, are un pret putin mai ridicat fata de alte modele prezentate.

O casca de inot durabila si vizibila, care te va ajuta sa-ti tii parul strans in timpul practicarii acestui sport.

 

 

Pareri despre cele mai bune casti de inot

 

Cu siguranta cauti cea mai buna varianta de casca de inot, la pret bun si potrivita pe nevoile tale, asa ca nu ocoli lista de mai jos unde ai cateva produse populare, grupate pe categorii. 

 

Casca de inot pentru adulti

 

Speedo Moulded Unisex 

 

Daca iti place sa practici diferite sporturi in apa, cu siguranta o casca de inot, la pret bun, precum acest model, poate fi de interes pentru tine. 

Casca se adreseaza deopotriva, femeilor si barbatilor, fiind utila atat pentru cei care practica inotul ocazional, cat si pentru cei care se antreneaza regulat. Pentru a fi cat mai confortabila, are un design 3D, ce se muleaza bine pe cap, si in plus, va asigura o buna protectie a parului impotriva substantelor din piscina. 

Profilul aerodinamic te va ajuta sa obtii performanta in acest sport, si, de asemenea, se fixeaza ferm pe cap. Este confectionata din silicon 100%, rezistand bine in timp si fiind usor de scos, fara a se lipi de firele de par. Marimea este universala. Are o culoare placuta, albastru marin, uni, si in partea laterala, are logo-ul firmei insciptionat pe culoare gri. 

 

 

Arena Print 2

 

Este o casca de inot pentru adulti ce iti va asigura un confort sporit atunci cand practici sporturi in apa, fiind utila atat in piscina, cat si la mare.

Casca este din silicon 100%, si astfel vei avea un grad sporit de confort, fiind foarte flexibila si comoda. Se pune cu usurinta si se scoate fara a agata firele de par. Cu un aspect fin, minimizează frecarea cu apa, ajutandu-te astfel sa performezi.

Este o casca de marime universala, cu o forma standard. Ca si design este foarte placuta, avand un print colorat, vizibil si atractiv. Este in trei culori cu negru la baza, rosu si alb, culorile intercalandu-se intr-un mod placut. Logo-ul firmei este inscriptionat cu alb pe negru, fiind foarte vizibil. 

 

 

Arena Classic Silicone Unisex 

 

In mod cert iti doresti o casca de inot, la un pret bun, iar acest model nu te va dezamagi, fiind si de foarte buna calitate, potrivit si pentru competitii.

Este un model unisex, de culoare rosie, foarte vizibil chiar si pe mare, fiind astfel protejat de accidentari neplacute in care sunt implicate si alte persoane. Este dintr-o singura bucata, fara lipituri sau cusaturi si are o forma aerodinamica ce te va ajuta sa performezi, avand o frecare mica in contact cu apa.

Confectionata in intregime din silicon 100%, iti va asigura o buna protectie a parului in piscina si la mare, fiind impermeabila. Astfel, substantele din apa nu vor avea contact cu parul si il vei mentine sanatos. Logo-ul firmei este inscriptionat cu gri. 

 

 

Speedo Boom Endurance+ 

 

Acest model de casca de inot pentru adulti este unisex, potrivindu-se atat pentru femei, cat si pentru barbati, sau adolescenti, marime standard. 

Culoarea albastru deschis, cu imprimeu de culoare neagra in partea din fata, se potriveste mai mult la piscina, dar este vizibila si in alte medii. Imprimeul este cu forme geometrice, mai bine conturate in fata si mai subtiri spre spate.

Este confectionata din material textil de calitate, ce asigura o buna protectie impotriva clorulului din piscina, ce nu se decoloreaza in timp. Este foarte confortabila si fiind din trei bucati se asaza bine pe cap. Protejeaza partial urechile. Cusaturile sunt rezistente, dublate pe margini. 

 

 

Speedo Slogan Prt 

 

Daca te numeri printre iubitorii de sporturi in apa, la bazin sau in mare, atunci cu siguranta iti doresti o casca rezistenta si comoda, iar acest model poate fi o optiune potrivita pentru tine.

Poate fi folosit atat de barbati, cat si de femei, fiind un model standard. Este confectionat din silicon, asigurand o buna protectie a parului, si rezista la antrenamente sustinute. Se asaza bine pe cap si nu se misca, pentru a asigura un confort sporit, inclusiv profesionistilor.

Asigura o buna protectie impotriva clorului atat pentru par, cat si pentru scalp. Designul este foarte placut, pe un fundal portocaliu, cu un imprimeu vesel albastru. Culoarea poate fi vazuta de la departare, ceea ce este util cand inoti in mare. Logo-ul firmei este inscriptionat pe albastru, sub desen. 

 

 

 

Casca de inot copii

 

Speedo Moulded Mov/Argintiu 

 

Cu siguranta sunt multi copii care practica sporturi in apa regulat, iar acest model de casca este special dedicat acestora. Durabil si practic, se poate folosi regulat si se usuca foarte repede, la final putand fi pus direct in sacul de sport. 

Casca, confectionata din silicon este foarte rezistenta in timp si ii va asigura o protectie sporita impotriva clorului din apa. Pentru a fi cat mai usor de utilizat si confortabila are un design 3D, ergonomic, ce se muleaza perfect pe forma capului.

In mod cert o vei putea urmari usor chiar si cand sunt multi copii in piscina, iar la mare va fi de asemenea foarte vizibila, casca avand o culoare mov vibrant, usor de reperat. In partea din fata are si logo-ul firmei inscriptionat, pe argintiu. 

 

 

Speedo 870993A084 

 

In caz ca cel mic iubeste sporturile in apa, fie la piscina, fie in mare, atunci cu siguranta are nevoie si de o casca de inot pentru copii, iar acest model poate fi o alegere potrivita.

Datorita combinatiei de culori, foarte vesela si placuta, se potriveste atat pentru fete, cat si pentru baieti. In galben cu verde, se distinge usor si il poti urmari cu privirea. Logo-ul este inscriptionat cu gri si se imbina placut cu fundalul in ape.

Casca este confectionata din silicon, 100%, asigurand astfel durabilitate si flexibilitate. Astfel o va putea pune cu usurinta pe cap si nu il va incomoda, mentinand parul strans. Este model standard, ce se usuca foarte repede si fiind impermeabila va proteja parul de actiunea clorului din piscina.

 

 

Speedo Sea Squad 

 

Daca vrei o casca de inot, ieftina si buna, pentru cel mic, poti sa te indrepti spre acest model special creat pentru protectia acestuia.

Este din material textil, poliester, oferind o mai buna ventilare a capului. Se usuca foarte rapid si nu necesita o intretinere speciala. De asemenea, utilizatat la piscina ofera protectie impotriva clorului. Se fixeaza bine pe cap si nu il va deranja.

Casca are protectie in partea din spate, pana pe gat, protejand astfel partile expuse in timpul inotului, atunci cand este soare. Se potriveste mai mult pentru fetite, fiind pe un fond roz, cu motive specifice de la mare. Cusaturile sunt ferme si dublate in locurile mai expuse. 

 

 

Aquarapid SILSUNVID/H 

 

Si cel mic are nevoie de protectie in apa, iar o casca de inot pentru copii este foarte potrivita. Acest model poate fi o alegere atractiva, avand un print special, placut pentru cei mai marisori, cu motiv floral sub forma de craniu.

Casca este multicolora, cu portocaliu, galben, albastru, pe un fundal alb, cu contururi negre si mesaj. Se potriveste atat pentru zilele insotite petrecute la mare, cat si pentru antrenamentele saptamanale de la piscina.

Se potriveste bine pe cap si nu se misca, ajutand in acest fel la protejarea parului de clor, dar si pentru un plus de libertate in apa. Este foarte vizibila si de la departare, fiind usor sa-l urmaresti. Confectionata din silicon la exterior, este o casca durabila si flexibila. 

 

 

 

Casca de inot pentru par lung

 

Speedo Long Hair Verde 

 

Este o casca de inot pentru par lung, creata sprecial pentru a putea sa-ti protejezi parul in apa si pentru a nu te incomoda cat timp faci sport.

Se preteaza atat pentru femei, cat si pentru barbati si fiind mai lunga in spate permite strangerea parului sub forma de coc sau in coada. Este confectionata din silicon, fiind potrivita atat pentru cei care inoata frecvent, cat si pentru profesionisti. 

Materialul folosit este durabil si se poate pune cu usurinta pe cap. De asemenea, protejeaza parul impotriva clorului prezent in apa de la piscine si il tine intr-o pozitie ferma, pentru a nu se incurca. Are o culoare placuta, verde, foarte vizibila mai ales atunci cand te avanti in mare si vei putea fi reperat cu usurinta de ceilalti, pentru a te evita atunci cand sunt cu barca. 

 

 

 

Head Silicon

 

Daca nu ai idee cam care ar putea fi cea mai buna casca de inot  Head pe care sa o cumperi cu bani putini, avem solutia ideala pentru tine sub forma acestui model pentru adulti. Pe langa faptul ca este o piesa profesionala, compozitia acesteia demonstreaza ca se va fixa perfect pe cap, piesa fiind facuta in intregime din silicon.

Pe langa o potrivire perfecta si confort maxim la purtare, aceasta piesa nici macar nu va antrena firele de par sau sa le smulga de pe scalp atunci cand vrei sa o indepartezi, intrucat are o textura anti-aderenta in partea interna si este mult mai elastica decat modelele facute din latex sau din cauciuc. Poti alege numai varianta de marime moderata pentru adulti, iar din punct de vedere cromatic poti opta pentru o piesa oranj sau verde.

Ambele culori sunt usor vizibile in situatiile in care vrei sa inoti in afara piscinei si preferi sa fii observat de ambarcatiuni. Un logo frontal iti confirma originalitatea produsului.

 

 

 

Seac Lycra

 

Cei ce-si doresc o casca de inot din lycra au aici ca exemplu cea mai buna oferta de pret la un astfel de produs. Modelul este oferit de Seac si e casca perfecta pentru antrenament si uzura avansata, caci va rezista foarte bine in timp  chiar si daca o porti zilnic. Stratul de material textil nu este impermeabil si nici nu va proteja foarte bine impotriva clorului din apa, insa in caz de zgarieturi, aceasta textura e mai rezistenta decat alte materiale specifice.

Cu un design simplu si decorata in alb, aceasta piesa va fi purtata la fel de bine de catre adulti barbati sau femei. O portiune cu o cusatura suplimentara ascunsa traverseaza calota, conferindu-i un aspect finisat si eliminand din frecarea cu apa.

In plus, albul va putea fi observat destul de usor de la distanta. In partea de jos, langa tampla, logoul Seac este discret schitat cu negru, atestand originalitatea castii.

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Chiar daca la o prima vedere pare o alegere facila, pe piata exista multe modele de casti de inot, la preturi bune, si poate fi dificil sa faci achizitia, fara sa stii dupa ce se te ghidezi. Mai jos sunt cateva criterii relevante, care iti vor veni in ajutor, putand astfel sa te orientezi spre cel mai potrivit model pentru tine.

Nivelul de pregatire: Ai mai mult variante precum:

Incepator: daca abia incepi sa cochetezi cu acest sport sau il practici sporadic, poti sa optezi spre modele din material textil, care sunt foarte confortabile si comod de utilizat.

Intermediar: pentru cei care practica inotul regulat, o data pe saptamana, poate fi util un model cu exteriorul din silicon si interior textil, putand achizitiona usor casti de inot, ieftine si bune care sa iti ofere protectie. 

Avansat: cei care practica acest sport la un nivel performant au nevoie de o casca care sa fie foarte stabila pe cap, cu un grad inalt de impermeabilitate, care sa reduca rezistenta apei, ajutand la atingerea unei viteze optime, mai ales in competitii, care sa iti protejeze parul de clorul din piscina.

 

Locul in care inoti: In caz ca mergi des la piscina casca este obligatorie, avand rolul si de a mentine firele de par stranse, pentru a nu cadea in apa. Firele de par pot sa infunde filtrele si in plus, au un aspect dezagreabil. Poti sa alegi una dintre cele mai bune casti de inot pentru tine, care se pliaza pe nivelul tau de performanta.

Daca iti place sa inoti in aer liber, indiferent de vreme, este potrivit sa alegi un model de casca mai performant, care sa asigure si o buna izolare termica, mentinand temperatura corpului mai ridicata cand inoti in ape reci. 

La mare este important sa fii foarte vizibil, deoarece sunt multe persoane care practica si ale sporturi precum surf, plimbari cu barca sau hidrobiciclete, si trebuie sa te poata repera inca de la departare pentru a evita accidentarile. Astfel mergi pe un model de casca cat mai colorat si in culori puternice, care se disting bine in apa. 

 

Marime: Cele mai multe modele au marime universala, fiind potrivite pentru mai multi utilizatori, atat barbati, cat si femei.

Dar daca dimensiunile capului tau sunt mai diferite, ai si optiuni pe marimi, pentru a se potrivi cat mai bine, sa nu te stranga sau sa se miste in timpul inotului. Marimea S se potriveste pentru cei care au o circumferinta a capului mai mica de 56 cm, adolescenti si femei in general. Marimea M este generala, iar L se adreseaza celor care au o circumferinta mai mare de 56 cm.

Exista si modele speciale destinate persoanelor cu parul lung, care le permite sa fie confortabili, chiar daca isi pun si parul sub casca. 

Sunt, de asemenea, casti de inot destinate copiilor, marimi mai mici, care stau bine pe cap si in plus le protejeaza urechile si parul. 

 

Material: Si aici ai mai multe optiuni la preturi diferite si poti sa mergi pe:

Casca din silicon: este o buna varianta inclusiv pentru cei care practica sport de performanta, fiind utila si in competitii. Este foarte flexibila, se muleaza bine pe cap si nu se misca in timpul practicarii sportului. In plus, se scoate usor, fara a agata firele de par. De asemenea, este impermeabila si tine parul cat mai uscat, protejandu-l si de actiunea clorului din piscina.

Cele din silicon turnat sunt dedicate in general pentru competitii, avand si un pret mai ridicat, dar ofera confort si se comporta bine in apa, ajutand utilizatorul sa aiba performante ridicate, avand o suprafata foarte fina ce scade frecarea cu apa.

Casca din latex: se adapteza formei capului si are un pret bun. Ca si dezavantaj se poate lipi de firele de par, fiind mai dificil si dureros de scos la final. Nu are o durabilitate in timp la fel de buna ca cele din silicon.

Casca din material textil: in general se, folosesc fibre sintetice precum nylonul, spandex, cu bune calitati elastice, si sunt foarte confortabile inclusiv pentru cei care au parul lung. Nu sunt impermeabile si nu imbunatatesc aerodinamica.

Casca din neopren: sunt destinate in general celor care inoata in ape reci, ajutand la mentinerea unei temperaturi normale a corpului. Protejeaza urechile si le mentine calde pe timpul antrenamentului.

In functie de forma si design: Cu siguranta este important sa iti si placa casca si, avand la dispozitie o gama larga de modele, vei gasi ceva pe placul tau.

Astfel sunt modele uni, diferit colorate, atat modele unisex, cat si destinate special pentru femei si barbati. Poti sa gasesti si modele cu imprimeuri sau multicolore, cu dungi, in ape, cu modele geometrice, florale etc. 

Castile din material textil pot fi si cu prindere sub barbie, pentru o mai buna stabilitate. 

Castile clasice sunt formate din doua bucati, avand o cusatura pe mijloc de la frunte spre spate si acopera partial urechile. Sunt cele mai uzuale, dar se pot increti la cusatura. Cele turnate sunt preferate pentru competitii, fiind foarte stabile pe cap, au cea mai mica rezistenta la apa, nu au imbinari care pot ceda. Cele din material textil pot fi formate din mai multe bucati, peste 3, potrivindu-se astfel foarte bine pe forma capului. 

Pentru cei mici ai de asemenea o gama foarte variata de modele, in culori vii si puternice, cu imprimeuri sau simple. Pot avea si forme diferite cu urechiuse sau inotatoare, sub forma de peste sau alte animalute indragite. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cum se pune casca de inot?

Dupa ce ai ales cea mai buna casca de inot pentru tine, te poti pregati pentru experiente inedite in apa. Pentru a o fixa cat mai simplu si comod, se trage casca cu mainile, pozitionate in interior, si se asaza de pe frunte, spre spate. Mainile protejeaza urechile si fiind largita nu te vei trage de par. 

Scoti mainile usor si apoi o mai asezi pe margini, cautand sa ai urechile intr-o pozitie cat mai comoda. 

Ce fac, daca am parul lung, cand pun casca de inot?

Poti sa optezi pentru o casca de inot pentru par lung, care este putin mai lunga in partea din spate, si astfel iti incape parul cu usurinta. Daca esti fata poti sa il prinzi in coada de cal, sa il impletesti apoi sa faci un coc cat mai plat pe care il sustii cu elastice.

Baietii pot de asemenea sa isi prinda parul in coada, cat mai sus, si daca este cazul sa il mai plieze cu elastice pentru a fi cat mai comod de pus casca.

 

Cat de eficient protejeaza parul casca de inot?

Mai multe pareri despre cele mai bune casti de inot le recomanda pe cele din silicon, care au un pret bun si asigura o buna protectie a parului, mentinandu-l mai uscat, fata de cele din material textil. 

In plus, un material impermeabil va proteja atat scalpul, cat si podoaba capilara de actiunile nefavorabile ale clorului si altor substante din apa de la piscina. 

 

 

 

Scurt ghid pentru varste – cand sa dai copilul la inot

 

Inotul este un sport foarte indragit si popular, avand si multiple avantaje asupra organismului, si poate fi practicat de la o varsta frageda. Cu siguranta nu exista pentru toti copiii un moment potrivit, trebuie sa tii cont si de preferintele acestuia si cand se simte pregatit iti va spune.

Diferite organisme au studiat perioada cea mai potrivita pentru cursurile de inot, si recomanda o varsta de peste 4 ani. Dar este bine ca sa incepi mult mai devreme sa acomodezi copilul cu apa, sa-l faci sa o indrageasca si sa se simta confortabil.

Astfel, sub stricta ta supraveghere, tinand copilul in brate, poti sa incepi inca de la 6 luni sa il duci in apa. Nu este recomandat ca pana la vastra de 3 ani sa il scufunzi, pana atunci poate invata de la tine din brate sa stropeasca, sa se joace, sa cante etc.

De la 4 ani poate merge la cursuri de inot, poate incepe scufundarile, la inceput 5 – 10 secunde, apoi mai mult, invata sa isi coordoneze miscarile etc. De la 6 ani, poate sa invete sa plonjeze, sa se scufunde, precum si diferite stiluri. Totul este sa ai rabdare si sa nu il presezi pentru a-si insusi notiunile in ritmul sau, cu dragoste pentru acest sport.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu