Cea mai buna bicicleta magnetica pliabila

Am modificat articolul ultima data pe: 02.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune biciclete magnetice pliabile

 

Ghidul cumparatorului

Daca iti doresti sa faci sport, dar nu dispui de timp suficient ca sa mergi la sala si nici nu ai foarte mult spatiu acasa pentru echipamente de fitness, te poti orienta cu succes catre varianta unei biciclete pliabile. Modelele cu franare magnetica pot sa iti ofereo senzatie de rezistenta suficienta cat sa lucrezi grupele de muschi pe care le vizezi in timpul antrenamentului ales. Atunci cand sportivii cerceteaza sursele unde gasesc bicicleta magnetica pliabila la un pret bun verifica si anumite detalii tehnice importante, ce apar specificate de regula la fiecare produs in parte.

 

In primul rand, trebuie urmarite detaliile design si forma, deoarece bicicletele magnetice pot fi de doua tipuri: verticale, cu o structura similara bicicletei normale, sau de tip orizontal, cu saua inlocuita de o zona de tip scaun, ce ofera un suport suplimentar coloanei lombare permitand, in acelasi timp, exercitiile concentrate pe grupele de muschi ale picioarelor.

In cazul persoanelor cu probleme ale coloanei sau aflate in perioada de recuperare, modelele de tip orizontal sunt mai indicate, reducand stresul mecanic exercitat la nivel vertebral si permitand protejarea regiunilor anatomice cu probleme. Aceste produse mai pot fi clasificate din punct de vedere functional, in fixe – cu spita ghidonului si cea a selei imobile, mai indicate persoanelor care doresc sa realizeze un program de exercitii bazat pe tipul de pedalare clasica, sau eliptice, cu aceste doua elemente mobile, ce ofera si optiunea antrenarii bratelor si a muschilor trunchiului.

Greutatea volantei, partea mobila a mecanismului bicicletei, este in directa relatie cu fluiditatea miscarii de pedalare, actionand ca o contramasura impotriva opririlor sau schimbarilor bruste de viteza, reducand astfel stresul mecanic si socurile de la nivel articular.

Rezistenta la pedalare este un parametru ce poate fi, de regula, setat de utilizator si este indicat sa aiba cat mai multe trepte de intensitate pentru a oferi o experienta cat mai potrivita cu statusul fizic. Astfel, la inceput pot fi indicate treptele mai mici de franare pentru a evita epuizarea si febra musculara, dar intensitatea poate fi crescuta treptat pe masura ce ne obisnuim cu parametrii precedenti.

Tot in categoria rezistentei este inclusa si capacitatea de incarcare, ce poate varia de la maximum 80 de kg (greutatea utilizatorului), pentru produsele mai usoare, pana la o greutate maxima admisa de 150 – 170 de kg. Desigur, variantele cu o greutate maxima admisa mai mare vor fi incadrate intr-o categorie de pret mai ridicata.

Nu in cele din urma, pentru a urmari eficienta programului de miscare ales, este indicat ca bicicleta sa dispuna de un display care sa indice durata exercitiului, distanta virtuala parcursa, viteza, pulsul si caloriile consumate. Aceste informatii sunt culese pe baza senzorilor atasati la nivelul ghidonului si al mecanismului de pedalare.

Acum ca stii cam care sunt indicii tehnici care ar trebui urmariti, poti incerca sa cauti pareri despre cele mai bune biciclete pliabile, magnetice, dar nu inainte de a arunca o privire peste cateva produse pe care le-am descris mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Techfit XB200 

 

Modelul Techfit XB200 e un dispozitiv modern si ergonomic, indicat pentru un program de antrenament pe care il poti desfasura la tine acasa, chiar daca nu dispui de foarte mult spatiu, cadrul in „X” fiind construit special pentru a permite plierea ei dupa finalizarea exercitiilor. Daca inca mai cauti cea mai buna bicicleta magnetica plabila, detaliile tehnice ale acestui produs s-ar putea sa te atraga.

Este un model fix, cu structura verticala si permite ajustarea inaltimii seii pentru a mentine coloana lombara dreapta. Baza de sprijin este larga, asigurand stabilitate in timpul pedalarii, chiar si la viteze mai mari, si dispune de protectii pentru covoare. Volanta cantareste 1.6 kg, iar rezistenta la pedalare poate fi ajustata manual, dispunand de 8 trepte de dificultate. Greutatea maxima admisa este de 100 kg.

Computerul cu afisaj urmareste 6 parametri esentiali: timpul de antrenament, viteza de pedalare, puls, calorii consumate, distanta virtuala parcursa in timpul sesiunii si odometrul, ce masoara distanta totala parcursa de la prima utilizare.

 

 

 

 

 

Actuell 70599bk 

 

Daca nu dispui de foarte mult spatiu de depozitare, bicicleta magnetica Actuell 70599bk ar putea fi potrivita pentru tine, datorita cadrului construit in „X” ce permite o pliere rapida la finalul ciclului de exercitii. Greutatea maxima admisa este de 100 kg.

Baza de sustinere larga ii ofera un grad ridicat de stabilitate in timpul pedalarii, iar capetele barelor sunt acoperite cu mansoane moi, ce protejeaza suprafata pe care va fi asezata. Volanta are o greutate de 3 kg, asigurand o buna fluiditate a ritmului de pedalare, iar tansmisia de tipul V-Belt drive system asigura o functionare usoara si silentioasa. Rezistenta magnetica, cu 8 trepte de intensitate, poate fi ajustata manual.

Pedalele sunt acoperite cu un material antiderapant si dispun de curele ajustabile pentru fixarea picioarelor, iar ghidonul, acoperit cu material PU, are inclusi senzorii pentru masurarea pulsului. Displayul LCD ofera optiunea vizualizarii informatiilor legate de timp, viteza de deplasare, puls, calorii consumate, simultan sau cu blocarea in status vizibil a unui singur parametru.

 

 

 

 

 

Techfit XB100 

 

Techfit XB100 iese in evidenta prin dimensiunea redusa, cuplata cu structura in „X” ce permite o pliere rapida la finalizarea ciclului de antrenament. Este o bicicleta magnetica pliabila ieftina si buna, cu structura fixa, de tip vertical, ce ofera posibilitatea ajustarii inaltimii seii pentru o pozitie corecta a coloanei vertebrale, cu o greutate maxima admisa de 100 kg.

In ciuda dimensiunilor mici, este un dispozitiv stabil chiar si la viteze mari de deplasare datorita bazei de sprijin solide, capetele barelor fiind augmentate cu mansoane de protectie pentru suprafete. Volanta cantareste 1.6 kilograme, iar rezistenta la franare, in 8 trepte, permite ajustarea manuala pentru un program flexibil de exercitii. La nivelul pedalelor sunt aplicate curele ajustabile pentru o fixare sigura in timpul antrenamentului.

Displayul, fixat in punctul de intersectie al ghidoanelor, afiseaza timpul de antrenament, viteza atinsa, caloriile consumate, distanta virtuala parcursa si kilometrajul total, cuantificat de la prima sesiune de antrenament.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status