Cea mai buna bicicleta eliptica pentru slabit

Am modificat articolul ultima data pe: 27.10.20

 

Cum aleg cele mai bune biciclete eliptice pentru slabit

 

Ghidul cumparatorului

Bicicleta eliptica este un aparat deseori recomandat pentru exercitii fizice, tonifierea musculaturii si slabit. Antrenorii de fitness, dar si medicii nutritionisti recomanda un minim de 30 de minute pe zi de efort fizic, indiferent de forma lui (alergat, mers, etc.) Bicicleta eliptica este produsul perfect pentru cei ce au un program de servici greu de gestionat, sau care pur si simplu nu gasesc timp liber pentru indeplinirea standardului zilnic de miscare. Avantajul lucrului si exercitiilor de acasa este deseori principalul motiv pentru achizitionarea unei astfel de biciclete. Deseori bicicleta eliptica este recomandata ca principal accesoriu profesional pentru slabit. Prin tonifierea muschilor picioarelor, spatelui, pieptului si bratelor, este generata si o ardere rapida a grasimilor din organism. Pentru a gasi cea mai buna bicicleta pentru fitness, slabit si tonifiere, noi am creat un ghid cu principalele caracteristici ale acestui produs:

A. Bicicleta eliptica pentru slabit

Miscarea pedalelor: greutatea volantei si treptele de rezistenta sau franare, influenteaza direct fluiditatea cu care se misca pedalele si inclusiv piesele pentru brate. Majoritatea bicicletelor eliptice au o greutate a volantei cuprinsa intre 3.5 kg si  22 de kilograme, sau chiar mai mult.  Volanta este discul ce genereaza si intretine efortul exercitiului si reda pedalelor o miscare lenta-dificila sau usoara-fluida. O volanta cu greutate mai mare va cere mai mult efort pentru a fi miscate, iar una mai mica va permite miscari usoare si continue. De obicei, volantele de greutate mica sunt recomandate pentru incepatori, persoanele in varsta, sau pentru cei ce urmeaza un tratament de recuperare musculara dupa o interventie chirurgicala. In acelasi timp, treptele de franare sunt resposabile cu diferentierea gradelor de efort pentru miscarea volantei. Ele actioneaza in functie de programele de exercitii incluse in software-ul aparatului, in cazul bicicletelor digitale, sau pot fi setate manual.

 

Consola: consola este practic telecomanda de control a bicicletei eliptice. Pe langa functii si programe informative, consola permite setarea treptelor de franare si a gradului de dificultate a exercitiilor.  Un detaliu de luat in considerare este asezarea butoanelor. Avand in vedere ca utilizatorul este in continua miscare pe parcursul exercitiilor, este important ca butoanele sa fie de mari dimensiuni si usor de apasat. In plus, este un avantaj daca, de exemplu, consola este rezistenta la umezeala, cum un exercitiu fizic intens va duce la transpiratia organismului si implicit a mainilor.

 

Functii/programe: functiile unei biciclete eliptice au scop mai mult informativ/orientativ pentru utilizator.  Functii precum masurarea timpului, a distantei parcurse, viteza de pedalare si pulsul sunt doar cateva dintre datele ce pot fi vizualizate de utilizator. Unele aparate pot oferi si informatii cu privire la numarul de calorii arse pe parcursul exercitiului, sau energia produsa in Watti.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tunturi GO30

 

1. Tunturi GO30Tunturi GO30 este o bicicleta eliptica special creata pentru fitness, recomandata pentru uz casnic si exercitii simple, ca si dificultate. Cu o volanta de 6 kilograme, aparatul este o bicicleta eliptica buna pentru incepatori, utilizatorii de varsta a treia, sau chiar de cei ce urmeaza un program de fizioterapie recuperativa. Poti spune ca, din anumite puncte de vedere, este si o bicicleta medicinala.

Tunturi GO30 incorporeaza 8 trepte diferite de rezistenta, iar greutatea maxima admisa pentru utilizator este de 135 kg. Din punct de vedere al functiilor, aparatul incorporeaza un cronometru ce masoara timpul trecut de la inceputul exercitiului, un calculator pentru viteza si unul pentru distanta parcursa.

In plus, mai include si un senzor pentru puls, un calcul total al caloriilor consumate si un calendar, cu data in curs afisata pe display-ul informativ. Consola incorporeaza un buton principal de control si doua butoane suplimentare, unul de pauza si unul de resetare a datelor. Din acest punct de vedere, este una dintre cele mai usor de utilizat biciclete eliptice.

 

button 2

 

 

 

 

Kettler Vito M 7658-000

 

2. Kettler VitoKettler Vito M 7658-000 este o bicicleta eliptica cu un design sportiv si o volanta de 14 kilograme. Aparatul se potriveste atat incepatorilor cat si celor mai experimentati in acest tip de exercitii. Mobilizand in acelasi timp muschii picioarelor, spatelui, bratelor si pieptului, bicicleta este recomandata celor ce urmeaza un program de slabire bazat pe efort fizic. Din punct de vedere al programelor de exercitii, include 10 nivele de intensitate (franare sau trepte de efort) ce pot fi ajustate manual de catre utilizator.

Ca si functii, aparatul include un sistem de masurare a timpului scurs de la inceputul exercitiului, un calcul al distantei parcurse, unul al vitezei generale si un sistem de masurare a vitezei pedalelor (numar rotatii pe minut). In plus, incorporeaza si un senzor corporal responsabil cu masurarea pulsului. Acest senzor este foarte util celor ce  urmeaza exercitii bazate pe masurarea ritmului cardiac. Pe display-ul consolei sunt afisate, in acelasi timp, toate aceste informatii. Consola prezinta butoane mari, usor de apasat de catre utilizator chiar si atunci cand este in timpul exercitiului si este rezistenta la transpiratie. In concluzie, conform utilizatorilor, modelul Vito M  este unul dintre cele mai bune biciclete eliptice de la Kettler.

 

button 2

 

 

 

 

Kettler Unix S

 

3. Unix S KettlerUnix S este un produs considerat varful de gama al bicicletelor eliptice realizate de producatorul german Kettler. Cu o volanta de 22 de kilograme si un sistem de franare prin inductie magnetica, bicicleta este destinata profesionistilor, dar si celor ce trebuie sa urmeze un program intensiv de slabit, bazat pe exercitii fizice. Ca si functii, software-ul aparatului masoara timpul si distanta parcursa pe parcursul exercitiului, viteza generala si pe cea a pedalelor, energia consumata in Watt si pulsul cardiac. Masurare pulsului necesita atasarea unei curele pentru piept, inclusa in setul de achizitie.

Consola este de mari dimensiuni, amplasata la nivelul mainilor utilizatorului si prezinta un buton principal de control, prin touchscreen. In acelasi timp, consola permite conectarea si sincronizarea smartphone-ului cu software-ul bicicletei eliptice. Un avantaj de luat in considerare al acestui produs este posibilitatea de conectare a bicicletei la un PC, prin portul USB incorporat in consola. Astfel, datele inregistrate pe perioada exercitiilor poti transferate in PC si studiate pentru imbunatatirea perfomantelor. Greutatea maxima admisa de acest aparat este de maxim 150 de kilograme. Din acest punct de vedere, Kettler Unix S este una dintre cele mai bune biciclete eliptice pentru slabit.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status