Cea mai buna bicicleta eliptica pentru celulita

Am modificat articolul ultima data pe: 30.09.20

 

Cum aleg cele mai bune biciclete eliptice pentru celulita

 

Ghidul cumparatorului

Bicicleta eliptica este un aparat de exercitii deseori recomandat de antrenorii de fitness si chiar de unii medici nutritionisti. In special pentru cei ocupati ce au un program greu de gestionat, bicicleta eliptica este aparatul perfect pentru a mentine corpul in forma fizica buna, oferind principiile antrenamentului cardio in confortul casei tale. Prin definitie, celulita estetica este o modificare a pielii din cauza acumularii de grasime subcutanata. In forma sa moderata, acest proces este unul normal din punct de vedere fiziologic. In scopul eliminarii acelui efect de „coaja de portocala” determinat de celulita estetica, specialistii in fitness recomanda exercitii fizice de tonifierea muschilor si arderea grasimilor. Pentru a gasi cea mai buna bicicleta eliptica pentru celulita si tonifiere, noi am creat un ghid cu principalele caracteristici incorporate de acest produs, pe baza caruia poti sa iti orientezi achizitia:

A. Biciclete eliptice

 

Miscarea pedalelor: fluiditatea miscarii pedalelor este influentata in mod direct de greutatea volantei si de treptele de rezistenta/franare incluse in programele presetate de exercitii. Pe piata, gasesti biciclete eliptice cu o greutate a volantei cuprinsa de la 3.5 pana la peste 20 de kilograme. Volanta, (discul ce genereaza si intretine efortul exercitiului) reda pedalelor o miscare lenta-dificila sau usoara-fluida in functie de greutatea sa. Dupa cum pare evident, o volanta de greutate mai mare va necesita mai mult efort pentru a fi miscate, iar una mai mica va permite miscari continue, rapide si usor de realizat. Treptele de franare diferentiaza nivelele programelor  presetate si pot creste dificultatea efortului necesar pentru miscarea pedalelor. In functie de exercitiile planuite si programul de ardere a grasimilor recomandat, ia in considerare si aceste doua caracteristici ale bicicletei eliptice. Pentru programele intensive, orienteaza-te spre aparatele cu volanta mai mare de 15 kg.

 

Functii/programe: functiile incorporate de o bicicleta eliptica sunt deseori reprezentate de informatii suplimentare cu privire la efortul depus. Functii precum masurarea timpului, a distantei parcurse, viteza de pedalare si energia consumata in Watt, sunt doar cateva dintre datele informative ce pot fi folosite de utilizator. In plus, unele aparate pot oferi si informatii cu privire la pulsul sau numarul de calorii arse pe parcursul exercitiului.

 

Consola: consola bicicletei eliptice este probabil cea mai importanta componenta a acestui produs. Cu scop informativ, dar si ca functie puternic practica, consola incorporeaza toate informatiile ce utilizatorul trebuie sa le cunoasca pe parcursul exercitiilor. Chiar si dupa o simpla imagine poti sa iti dai seama daca butoanele consolei sunt usor de apasat din miscare, sau daca ecranul are o marime destul de mare pentru a fi urmarit cu usurinta.  De obicei, functiile bicicletei sunt afisate in acelasi timp, impartite ergonomic pe ecran. Orienteaza-te spre produsele ce au o consola bine reprezentata si usor de utilizat din punctul de vedere al utilizatorului.

 

 

Modele recomandate in 2016

 

 

Kettler Skylon 5

 

3. Eliptica Skylon 5 7655-350Skylon 5 este raspunsul perfect la intrebarea „ ce bicicleta eliptica profesionala sa aleg ?”. Cu o volanta de 22 kg si 10 programe de antrenament diferite, aparatul poate fi utilizat pentru exercitii dificile si este recomandate celor ce prefera, sau le sunt recomandate de catre antrenorul de fitness, programele cardio intensive.

Din cele 10 programe de antrenament, 6 programe pot fi individualizate special pentru utilizator si configuratia sa anatomica. Cu o greutate maxima admisa de 150 de kilograme, Skylon 5 este recomandata si in cazurile unde este necesara o scadere drastica in greutate. Programele intensive vor asigura arderea rapida a grasimilor din intreg organismul.

Printre functii, gasesti un program de masurarea timpului scurs, unul pentru distanta parcursa si viteza de pedalare si un program pentru energia consumana in Watt. In plus, clips-ul pentru ureche va oferi si informatii asupra pulsului si ritmului cardiac. Consola, pe langa principiul ergonomic in care a fost creata, este si rezistenta la umezeala. Astfel, ca si utilizator, poti sa apesi pe butoanele necesare chiar daca esti transpirat. In concluzie, Kettler Skylon 5 este una dintre cele mai bune biciclete eliptice disponibile pe piata.

 

button 2

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Techfit E400

 

1. E400 TechfitModelul E400 de la Techfit este o bicicleta eliptica ce necesita un efort minim din partea utilizatorului si permite o miscare de tip eliptic, cu coordonare minima pe perioada exercitiilor.  Miscarile generate de pedalele bicicletei implica grupele musculare din partea inferioara a corpului, implicand si muschii spatelui, pieptului si a bratelor.

Cu o voalanta de doar 7 kg, Techfit E400 este produsul perfect pentru cei ce se intreaba „ce bicicleta eliptica usoara pot sa cumpar ?”. Din punct de vedere tehnologic, aparatul genereaza 8 nivele de rezistenta, implicand astfel 8 nivele diferite de dificultate. Pe ecranul LCD, utilizatorul poate sa monitorizeze functiilor incorporate de acest produs. Functii precum timpul scurs de la inceputul exercitiului, viteza, distanta parcursa, caloriile consumate si istoricul utilizarii in kilometri. Senzorii de puls din manere vor citi si ritmul sau viteza batailor inimii, oferind si aceste informatii pe ecran. Producatorii recomanda aceasta bicicleta incepatorilor, persoanelor cu probleme de articulatie, pentru pierderi in greutate si eliminarea celulitei, dar si pentru tonifierea muschilor de la nivelul picioarelor, spatelui si pieptului.

 

 

Ecycler He 200

 

2. Eliptica Ecycler He 200Ecycler He 200 este o bicicleta medicala eliptica, recunoscuta pentru modul comod si eficient in care sunt realizate exercitiile. Greutatea volantei de doar 6 kg, permite o miscare fluida si usoara a pedalelor, simuland astfel mersul sau alergatul, fara a forta articulatiile utilizatorului. Astfel, sunt evitate leziunile de suprafata suferite la nivelul musculaturii si incheieturii picioarelor, generate de alergatul pe suprafete dure.  Din acest punct de vedere, Ecycler He 200 este recomandata incepatorilor, utilizatorilor mai in varsta, celor ce trebuie sa urmeze un program de recuperare medicala a membrelor inferioare, dar si celor care cauta un mod simplu si eficient de a scade in greutate si a elimina depozitele de grasime nedorite.

Ecycler He 200 incorporaza 8 trepte de viteza ce pot fi manipulate cu ajutorul butoanelor amplasate la nivelul mainii utilizatorului. Consola prezinta butoane de mari dimensiuni, usor de apasat si ofera informatii cu privire la timpul scurs de la inceputul exercitiilor, distanta  parcursa si viteza.  Masa maxima admisa de acest aparat este de 110 kg. In concluzie, poti spune ca ai gasit o bicicleta eliptica buna, usor de utilizat, perfecta pentru uz interior.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status