Cea mai buna bicicleta eliptica pentru cardio

Am modificat articolul ultima data pe: 06.08.20

 

Cum aleg cele mai bune biciclete eliptice pentru cardio

 

Ghidul cumparatorului

Bicicletele eliptice si-au gasit locul in rutina de antrenament al multor persoan, datorita avantajelor pe care le au asupra altor forme de exercitiu fizic.

Miscarea circulara nu suprasolicita articulatiile si tendoanele, dar te bucuri in continuare de efectele unei sesiuni cardio – consumi calorii, iti tonifici muschii, iti imbunatatesti sanatatea inimii. In plus, impactul scazut si adaptabilitatea le recomanda si in programele de recuperare medicala.

 

 

Fiind un dispozitiv destul de costisitor, iti recomandam sa te orientezi catre o achizitie online. Chiar daca stii deja unde gasesc bicicleta eliptica pentru cardio, la un pret bun, alti cumparatori, iti oferim cateva caracteristici, pentru a fi sigur ca produsul ales ti se potriveste.

Volanta este partea mobila a bicicletei, care ii asigura miscarea eliptica. Cu cat aceasta este mai grea, cu atat pedalarea va fi mai lina, iar antrenamentul mai placut si bland cu organismul. Volantele variaza intre 5 si 20 de kg.

Pentru a fi compatibile cu nivelurile de fitness variate, bicicletele eliptice ofera de obicei cateva trepte de dificultate/ rezistenta la pedalare. Acest lucru este asigurat printr-un sistem de franare care poate fi ori manual (necesita coborarea de pe aparat si reglare mecanica), ori magnetic, cu ajustare din panoul de comanda. Desigur, optiunea din urma este mai confortabila si eficienta.

Cand citesti pareri despre cele mai bune biciclete eliptice pentru cardio, este posibil ca functiile suplimentare sa fie cele care polarizeaza utilizatorii. Majoritatea dispozitivelor de acest tip inregistreaza viteza, distanta parcursa, timpul de deplasare si pulsul, prin contactul mainilor cu manerele.

Exista si aparate care permit conectarea la PC, stabilirea de profiluri sportive si programe individuale, dar acestea cresc considerabil pretul unei biciclete si nu sunt indispensabile pentru un antrenament eficient. Iata si selectia noastre de produse care acopera o gama larga de preferinte si bugete:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kettler Rivo M

 

Kettler este unul dintre cei mai reputati producatori de echipamente sportive si nu se dezminte nici cu bicicleta eliptica Rivo M. Aceasta include o volanta de 12 kg, rezultatul fiind o sesiune de antrenament lina, cu minim impact asupra articulatiilor si schimbarea fina intre treptele de rezistenta. Bicicleta include atat manere fixe, cat si mobile, pentru a-ti lucra si partea superioara a corpului. Greutatea maxima admisa este de 110 kg. Sistemul de franare este magnetic si cele 8 trepte de rezistenta se ajusteaza utilizand panoul de comanda.

Acesta este rezistent la transpiratie si se curata cu usurinta cu o laveta umeda.Pe un ecran LCD se afiseaza permanent functiile monitorizate: timp, distanta, viteza medie, viteza de pedalare, puls. Frecventa cardiaca se masoara prin contactul mainilor cu manerele fixe.

Separat, poti achizitiona si un receptor polar, dispozitiv care se ataseaza consolei si unei curele de masurare a activitatii cardiace in parametri mai detaliati si pe toata durata sesiunii. Cand te gandesti la cea mai buna bicicleta eliptica pentru cardio, eficienta si confortul antrenamentului sunt principalele criterii – iar noi credem ca modelul Rivo M le indeplineste cu brio.

 

 

 

 

 

HMS 9249

 

Daca esti in cautare de o bicicleta eliptica pentru cardio, ieftina si buna, care sa nu faca rabat la calitate, iti propunem modelul HMS 9249. Volanta de 9 kg o plaseaza putin peste medie in ceea ce priveste impactul la pedalare si schimbare a vitezelor. Manerele fixe si cele mobile iti permit sa iti concentrezi exercitiile pe partea inferioara a corpului sau sa optezi pentru a-ti lucra intregul trup. Poti alege intre 8 trepte de rezistenta la pedalare, ajustabile de la nivelul panoului de control.

Un mic ecran LCD iti va arata clar si citet functiile monitorizate: timp de antrenament, distanta parcursa, viteza, caloriile consumate, pulsul si o optiune de scanare, care afiseaza intermitent anumite informatii.

Frecventa cardiaca este estimata prin contactul mainilor cu manerele, timp de cateva secunde. Un avantaj al acestui aparat de fitness este greutatea maxima admisa de 120 kg, putin peste limita altor biciclete eliptice. Iar pentru cei care tin la partea estetica, designul modern si jucaus, cu alb si verde brotacel va fi un plus.

 

 

 

 

 

FitTronic 505E

 

FitTronic 505E este o bicicleta eliptica destinata in special recuperarii medicale la domiciliu, dar poate fi un ajutor de nadejde si intr-un program de slabire sau tonifiere musculara. Volanta de 5 kg o plaseaza la limita confortului in ceea ce priveste o rotatie lina a pedalelor. Include atat un ghidon fix, cat si manere mobile.

Comutarea intre cele 8 trepte de viteza se realizeaza printr-un sistem de franare magnetic. Utilizatorul selecteaza nivelul de intensitate dorit de la panoul de comanda. Acesta este de dimensiuni mici si are un singur buton, dar afiseaza mai multe functii importante in orice antrenament.

Viteza de pedalare, distanta parcursa, timpul, caloriile consumate si pulsul sunt toate inregistrate. Manerele fixe au incorporate senzori pentru estimarea frecventei cardiace. Posibilitatea de pedalare inversa ofera un plus in ceea ce priveste varietatea antrenamentelor si grupele musculare tintite. Greutatea maxima admisa este de 110 kg.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status