Cele mai bune scannere de documente

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.20

 

Cel mai bun scanner de documente  – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca acum cativa ani un scanner era o achizitie importanta, costisitoare, in ultima vreme datorita avansului tehnologiei si concurentei puternice, pe piata au aparut modele la preturi accesibile si cu performante bune, astfel incat sa iti poti permite unul fie pentru birou, fie pentru acasa. Daca nu ai nevoie de un model complicat, iti prezentam un scanner de birou cu bune performante tehnice, eficient si comod de utilizat, si anume Epson Perfection V19. Are o rezolutie inalta, de 4800 x 4800 dpi, pentru a obtine si imagini de calitate, daca ai nevoie. Este pentru documente A4 sau mai mici, si poti scana reviste, carti etc., deoarece capacul se deschide suficient pentru a permite acest lucru. Se conecteaza prin USB si are o plaja larga de sisteme de operare cu care este compatibil. Daca, in schimb, ai un volum mare de lucru si ai nevoie de un scanner cu alimentare automata a documentelor, poti alege al doilea produs din lista noastra, Kodak i1190.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Epson Perfection V19
Click aici pentru pret!

Un scanner de birou util atat la serviciu, cat si acasa, pentru a converti documentele din format analogic in format digital, A4 sau mai mici, cu rezolutie performanta de 4800 x 4800 dpi ce iti ofera posibilitatea sa obtii fotografii de inalta calitate, cu conexiune USB, cu capac care se deschide suficient pentru a putea scana si dosare, reviste, carti.

Daca ai un volum mare de documente de scanat, este mai bine sa te orientezi spre un alt model cu tava de alimentare documente.

Este un scanner potrivit pentru un birou, cu un volum mediu de lucru, cu rezolutie buna, un produs de brand la un pret accesibil.

A 2-A OPTIUNE!

Kodak i1190
Click aici pentru pret!

Daca ai multe documente de scanat zilnic, acest model te va ajuta sa iti faci treaba usor, avand capacitate de 5000 de pagini pe zi, tava pentru alimentare automata cu documente, functia duplex pentru scanarea documentelor pe ambele fete, conexiune USB, softuri incluse, panou de comanda intuitiv, este eficient si compact, pentru a nu ocupa mult loc pe birou.

Fiind un aparat profesional, cu capacitate mare de scanare, are si un pret pe masura performantelor.

Acest model de scanner nu trebuie sa lipseasca dintr-un birou axat pe scanare de documente, singura ta grija fiind alimentarea cu pagini.  

Canon Lide 220
Click aici pentru pret!

Chiar daca nu mai ai spatiu pe birou, poti alege acest model de scanner ce poate fi montat si vertical, ce iti poate furniza pagini scanate in 10 secunde pentru rezolutie de 300 dpi, dar si fotografii de calitate cu 4800 x 4800 dpi, cu salvare in cloud si buton direct pentru a salva in format PDF, cu tehnologie de reparare a documentelor si fotografiilor.

Desi are multiple functii, si o rezolutie ce permite o scanare de inalta calitate, nu are adaptor pentru scanarea filmelor.

Pret bun, rezolutie mare, viteza buna pentru documente text, poate fi utilizat si vertical, si este o achizitie potrivita pentru birou sau pentru acasa.

 

 

Cum alegi un scanner de documente bun

 

Ghidul cumparatorului

Un scanner este foarte util atunci cand ai nevoie sa convertesti documentele din format analogic in format digital, pentru a le putea arhiva mai usor, pentru a le distribui sau multiplica. Fie pentru birou, fie pentru acasa trebuie sa iti conturezi cat mai exact cerintele pe care le ai pentru a alege tipul potrivit, formatul, rezolutia etc. Dupa ce ai fixat aceste raspunsuri vei putea alege cu usurinta cel mai bun scanner de documente pentru tine, un produs suficient de inteligent pe care sa platesti un pret corect. Ai mai jos cateva informatii relevante care sa te ajute sa te orientezi si sa poti afla mai usor ce nevoi ai:

Tipuri: Exista mai multe tipuri de scannere si poti alege:

Scanner independent: Executa doar o singura functie si anume aceea de a scana documentele. De obicei, aceste modele sunt mai performante si au mai multe aplicatii, fiind preferate de profesionisti.

Multifunctionale: Sunt echipamente cu mai multe functii precum scanare, imprimare, fax etc. Sunt preferate de cei care au nevoie ocazional sa scaneze fisiere, in birouri sau pentru acasa.

Scanner portabil: Necesar daca ai nevoie sa scanezi documente in tot felul de locuri si situatii, caracteristica cea mai importanta a acestuia fiind portabilitatea, uneori in detrimentul calitatii. Pot fi utilizate fara a fi conectate la un calculator sau la priza, avand baterie reincarcabila. Documentele scanate sunt stocate in memoria interna, dar si extern prin USB sau pe carduri de memorie.  

 

Format: In functie de dimensiunea documentelor pe care trebuie sa le scanezi vei alege si formatul. Cele A4 sunt mai populare si gasesti usor o varianta de scanner de documente la un pret bun. Sunt dedicate pentru birouri care lucreaza cu documente in formate A4 sau pentru acasa.

Scannerele A3 sunt folosite de obicei pentru lucrari din mediul profesional, sunt mai putine variante, unele sunt mai voluminoase si la un pret mai ridicat.

Pe langa cele doua variante, mai sunt si scannere dedicate: de dimensiuni mici, 15 x 10 cm, folosite in special pentru fotografii; de dimensiuni mari A2, A1, A0 sau mai mult atunci cand ai de lucru cu documente in formate speciale (afise, planse etc.).  

 

Rezolutie: Este cea mai importanta caracteristica, avand un impact clar asupra calitatii imaginii scanate, se masoara in DPI (puncte pe un inch liniar) si reprezinta numarul maxim de puncte pe care le poate detecta scannerul din imaginea originala. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat calitatea imaginii creste si va fi mai apropiata de original. Daca de obicei te axezi pe documente de tip text, atunci nu ai nevoie de o rezolutie foarte mare, mai importanta fiind viteza de scanare.

Analizand mai multe pareri despre cele mai bune scannere de documente, recomandam o rezolutie de cel putin 1200 x 1200 dpi pentru aparatele folosite acasa sau ocazional intr-un birou, chiar daca nu o vei utiliza la toate materialele prelucrate, ci doar la fotografii sau imagini. Pentru a avea o idee in tipografii, spre exemplu, pentru imprimarea ziarelor sau revistelor se foloseste o rezolutie de 300 dpi.

Pentru profesionistii care au nevoie de claritate impecabila a documentului, exista variante cu rezolutii de 4800 x 4800 dpi, 9600 x 9600 dpi sau chiar mai mult. Cu cat creste rezolutia, creste si pretul, asa ca hotaraste de la inceput ce nevoi ai, pentru a nu plati un pret prea mare pentru o caracteristica pe care nu o folosesti.

 

Functii incluse: In functie de tipul de documente pe care le scanezi, de cantitate si calitate, vei opta pentru modele care au incluse anumite functii care sunt de interes pentru tine. Astfel:

Daca scanezi un volum mare de documente zilnic, atunci un alimentator de documente este bine venit. Vei aseza foile ce trebuie scanate in tavita si apoi, aparatul va lua in mod automat una cate una, fara a mai fi nevoie de supraveghere sau alte activitati. Este o functie nesesara intr-un birou ce arhiveaza documente de tip facturi, acte etc., care vor fi salvate in mod automat in concordanta cu setarile facute (pe memoria interna, pe card, in cloud etc.), fara sa mai intervina un operator uman.

Daca ai de scanat de obicei documente imprimate pe ambele parti, functia duplex iti va scurta mult timpul de lucru, intorcand pagina in mod automat, fara sa mai fie necesara interventia ta. Este o functie posibila doar la aparatele care au alimentator de documente, pentru a avea spatiul necesar pentru intoarcerea hartiei.

Daca nu ai spatiu pe birou si vrei sa montezi scannerul in pozitie verticala, cauta un model ce permite scanarea documentelor in plan vertical.

In caz ca ai nevoie sa modifici documentele de tip text scanate, atunci trebuie sa te asiguri ca modelul ales este compatibil cu programul OCR. Acesta te ajuta sa transformi un document scanat intr-un text office ce poate fi corectat, completat, modificat, fata de un document salvat doar ca fotografie digitala.

Daca lucrezi cu filme vechi (foto, negative sau diapozitive), si vrei sa le scanezi pentru a le prelucra ai nevoie de o functie speciala, un adaptor de transparenta, in care se introduce filmul, pentru a creste calitatea documentului digital.

Mai poti opta si pentru alte functii software care sa te ajute sa iti eficientizezi munca, cum ar fi: diferite tipuri de salvare prestabilite PDF, cloud, in foldere, pe stick USB, pe card de memorie; trimiterea automata a documentului scanat prin email sau prin fax. Scannerele performante din cadrul unor birouri cu mai multi utilizatori pot fi comandate de la distanta de specialistii in IT angajati de firma, care pot stabili anumite protocoale pentru a limita accesul persoanelor, drepturi de scanare pe utilizatori cu parola, accesare rapida, pot primi rapoarte cu informatii utile pentru companie (cine a scanat, cand a scanat, ce tip de document etc.).

 

Conectivitate: Cele mai multe modele se conecteaza pe USB, fiind cel mai popular standard la ora actuala. Modelele mai vechi mai pot avea si conexiune de tip SCSI sau Firewire. Pentru a te conecta la retea sau la un router wireless, poti sa alegi variante cu conexiune LAN, dar exista si scannere cu functia wi-fi inclusa. Mai nou, sunt pe piata si scannere cu iesire video HDMI pentru a fi conectate la calculator.

 

 

Panou de comanda: Cu cat alegi un model mai performant, cu mai multe functii, cu atat panoul de comanda inclus de producator este mai complex, de tip ecran digital, cu touchscreen sau cu butoane, ce iti permit accesarea mai usoara a comenzii dorite: scanare noua, rezolutie, format, salvare pe card sau memorie interna, scanare cu trimitere prin fax sau email, salvare in cloud etc. Este util mai ales pentru modelele ce lucreaza individual, portabile etc. Daca scannerul este legat la calculator, poti da aceste comenzi si prin intermediul acestuia cu ajutorul unui soft specializat.

Dupa ce ai stabilit ce iti doresti sa prelucrezi cu acest aparat, te sfatuiesc sa alegi sa iti faci cumparaturile online, unde ai posibilitatea sa gasesti scannere de documente la preturi bune si pliate pe nevoile tale. In plus, poti citi recenzii ale clientilor care au achizitionat deja acel produs, poti beneficia de reduceri si promotii, nu trebuie sa respecti un program pentru cumparaturi si primesti coletul acasa. Parcurge si lista de mai jos, unde vei gasi cateva variante alese de noi dupa popularitate, si poti gasi mai usor un scanner bun pentru tine.  

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Epson Perfection V19 

 

Daca ai nevoie de un scanner de documente la un pret bun, pentru birou sau pentru acasa, poti sa te orientezi spre acest model. Este de tip individual, usor de folosit, accesibil si compact. Poti scana documente in format A4 sau mai mici, avand o suprafata activa de 216 x 297 mm.

Capacul se deschide integral ceea ce iti permite sa lucrezi si cu reviste groase, carti sau dosare – fara a fi necesara scoaterea documentului dorit. Are o viteza buna de lucru de 30 de secunde pe o pagina A4. Il poti folosi si pentru scanari de calitate inalta, fotografii spre exemplu, deoarece are o rezolutie de 4800 x 4800 dpi. Panoul de control este cu butoane, pozitionat in fata pentru a avea acces usor.

Se conecteaza cu ajutorul unei conexiuni de tip USB la calculator si este compatibil cu mai multe sisteme de operare, precum Microsoft Windows 7, Vista, XP, 8, 8.1, 10 si Mac OSX 10.6.8 si versiuni ulterioare. Este usor, cantarind doar 1,5 kg, si poate fi mutat la nevoie.

Avantaje

Este un scanner de birou, ce il poti utiliza atat la munca, cat si acasa, fiind simplu si eficient.

Rezolutia este foarte buna (4800 x 4800 dpi), oferind calitate fotografiilor scanate.

Prin intermediul panoului de comanda este facil si comod de utilizat.

Poti scana un document dintr-un dosar fara a mai scoate fila, capacul deschizandu-se suficient pentru a permite acest lucru.

Dezavantaje

Nu are tava de alimentare cu documente.

button 1

 

 

 

 

Kodak i1190 

 

In caz ca ai nevoie de cele mai bune scannere de documente, pentru un birou cu volum mare de munca, poti sa optezi cu incredere pentru acest model. Este un scanner individual de birou, cu multiple functii ce iti usureaza munca, de capacitate mare, putand scana pana la 5000 de pagini pe zi.

Are alimentator de documente, ceea ce iti permite sa pui in tava materialele pe care vrei sa le scanezi dupa care sa faci altceva. De asemenea, are functia de duplex, pentru a scana automat documente fata-verso. Il poti folosi pentru pagini A4 sau mai mici. Panoul de comanda este cu touchscreen.

Fiind un scanner dedicat pentru viteza, rezolutia este de 600 dpi. Se conecteaza prin USB 2.0 sau 3.0. Este compatibil cu mai multe sisteme de operare, Windows 7, 8, 10 si MacOS. Pentru a fi usor de folosit are o serie de softuri incluse, avand posibilitatea de a transforma textul pentru a-l modifica, completa etc.

Avantaje

Este un scanner dedicat pentru birou, avand capacitatea de a scana pana la 5000 de pagini pe zi.

Are tava de alimentare cu documente, asa ca poti pune paginile dorite si le va scana automat.

Are functia de duplex, pentru scanare fata-verso a documentelor.

Este compact si usor de utilizat, avand softuri incluse.  

Dezavantaje

Pretul este mult mai ridicat decat alte produse prezentate.

button 1

 

 

 

 

Canon Lide 220 

 

Este un aparat individual, pentru birou, ce permite scanarea documentelor A4 si mai mici, fiind un scanner de documente ieftin si bun. Il poti utiliza si daca nu ai loc pe birou, putand fi asezat si in pozitie verticala.

Are performante bune, viteza mare de scanare pentru documente text la 300 dpi de 10 secunde per pagina, dar poti scoate si fotografii de inalta calitate la o rezolutie de 4800 x 4800 dpi. De asemenea, poti salva direct in cloud pentru a economisi spatiul de stocare, poti salva direct in format PDF, doar prin intermediul unui buton, si poti imbunatati calitatea documentelor utilizand tehnologia de reparare automata.

Se poate conecta usor la calculator prin conexiune USB. Este facil de folosit, avand 5 butoane tactile pozitionate la indemana. Poti scana si carti, reviste groase si dosare, capacul permitand acest lucru. Este compatibil cu cele mai multe sisteme de operare folosite, precum: Microsoft Windows 7, Vista, XP, 8, 8.1 si Mac OSX 10.6.8 si versiuni ulterioare.

Avantaje

Poate fi folosit atat in pozitie orizontala, cat si verticala, daca nu ai suficient spatiu pe birou.

Dispune de o rezolutie inalta de 4800 x 4800 dpi, pentru o claritate buna.

Poti sa economisesti spatiul de stocare si sa trimiti documentele scanate direct in cloud.

Cu ajutorul unui simplu buton salvezi documentele scanate in format PDF.

Dezavantaje

Nu are adaptor pentru a scana filme fotografice.

button 1

 

 

 

 

Czur ET16Plus 

 

Daca iti place sa folosesti aparatura de ultima generatie, bazata pe o tehnologie inovatoare, cu design futurist, atunci poti alege cu incredere acest model de scanner. Este de forma unei lampi de birou, portabil, poate scana documente in format A3, pe care le salveaza, sau conectat la calculator sau ecran are functia de proiector, putand vizualiza direct imaginea scanata.

Are viteza mare de scanare de pana la 40 de pagini pe minut, folosind un sistem de imagistica foto digitala. Fiind pozitionat la inaltime fata de documentul scanat, poti pune si reviste groase, carti sau dosare. Are capacitate mare de stocare de 1GB, dar poate trimite si direct in cloud sau pe calculator.

Datorita softului integrat, are capacitatea de a prelucra imaginile scanate, detecteaza marginile, curata fundalul etc. De asemenea, este compatibil cu softul OCR, poti salva PDF documentele. Rezolutia este de 4608 x 3456 dpi. In plus, ai posibilitatea sa scanezi obiecte 3D, pe care le aplatizeaza. Are conexiune USB si iesire video HDMI Full HD.  

Avantaje

Este un produs de ultima generatie, cu un design inovator, de culoare gri metalizat.

Poti sa scanezi si documente format A3, dar si obiecte 3D.

Ai posibilitatea sa transformi documentul scanat in text, cu ajutorul softului OCR.

Are viteza mare de scanare de pana la 40 de pagini pe minut.

Dezavantaje

Fiind un produs de ultima generatie, are si un pret mai ridicat.

button 1

 

 

 

 

Canon imageFormula P-208II 

 

Daca ai nevoie sa scanezi documente in diverse locuri, poti sa te bazezi pe acest model portabil, A4, compact, simplu si eficient cu care iti vei face bine treaba. Pentru a-ti usura si mai mult munca are sistem de alimentare automat cu capacitate de 10 coli, si functia de dulpex pentru a putea scana documentul fata-verso.

De asemenea, ai posibilitatea sa scanezi cardurile in relief si fotografii avand o rezolutie de 600 x 600 dpi. Este facil sa il porti dupa tine, avand dimensiuni mici (31,2 x 8,9 x 4 cm) si o greutate redusa de numai 600 g. Se alimenteaza prin cablu USB.

Pentru a avea documentele in format digital clare si fara a face multe setari, poti folosi modul Complet automat, care face singur corecturile, imbunatateste calitatea imaginii, recunoaste orientarea textului etc. Te poti conecta si wireless pentru a transmite direct care telefon, tableta sau alte dispozitive Android, documentele scanate.

Avantaje

Este un model portabil, usor si compact, util atat acasa, cat si daca faci munca de teren.

Are tava de alimentare automata de 10 coli.

Poti scana documente A4, dar si mai mici, cu forme neregulate, precum carduri cu scris in relief.

Are functie de scanare fata-verso.

Dezavantaje

Nu are slot pentru card, in caz ca ai nevoie sa salvezi extern.

button 1

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status