Cel mai bun monitor

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

 

Monitoare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Monitoarele pentru PC sunt dispozitive care si-au imbunatatit mult performantele in ultimii ani. Pe piata sunt atat de multe modele, incat adesea pare destul de greu sa-l gasesti pe cel potrivit. Noi am studiat ofertele si am intocmit o lista ce cuprinde unele dintre cele mai bune variante, care au in acelasi timp si un raport calitate-pret corect. Daca te grabesti si nu dispui de timp pentru a o parcurge, in fruntea ei avem Samsung Curved, un monitor cu un display LED ce are o diagonala de 27 inch, rezolutie Full HD si o rata de refresh de 60 Hz. El raspunde rapid la comenzi, in doar 4 ms si e dotat cu porturi VGA, HDMI si Display, dar si intrare Audio si pentru casti. Are functii utile care redau muzica fara componente externe (difuzoare), protejeaza ochii (Eye Saver) si ofera o experienta totala imbunatatita (ecran curbat). Daca vrei sa mai vezi o varianta, pe locul secund vei regasi LG 25 25UM58-P.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Samsung Curved
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un monitor cu ecran curbat, LED, care ofera o experienta placuta atat in utilizarea zilnica, cat si in timpul jocurilor, avand totodata si o rata de refresh de 60 Hz. Rezolutia este una buna, Full HD, iar timpul in care raspunde la comenzi e de doar 4 ms, ceea ce inseamna ca reactioneaza foarte repede.

Necesita o investitie financiara destul de mare, in cazul in care nu se afla la reducere, motiv pentru care va trebui sa pregatesti un buget mai generos.

Cumpara acest monitor, daca vrei sa ai un dispozitiv de ultima generatie care sa iti redea imagini clare si sa raspunda rapid la comenzi.

A 2-A OPTIUNE!

LG 25UM58-P
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Va oferi o experienta placuta mai ales gamerilor, care vor avea parte de imagini clare si placute, datorita display-ului IPS si a rezolutiei UWHD. Raspunde la comenzi in doar 5 ms, are o rata de refresh de 60 Hz pe verticala si 30-90 kHz pe orizontala si o diagonala generoasa, de 25 de inch.

Daca ai un laptop pe care-l conectezi la PC cu ajutorul unui cablu VGA, acest monitor nu e potrivit pentru tine, deoarece nu are un astfel de port.

E un monitor potrivit pentru gamerii care vor o experienta unica, data de un ecran generos si de culori vii si placute.

A 3-a Optiune!

Lenovo Legion
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandam acest monitor, deoarece iti va oferi imagini clare, datorita rezolutiei Full HD si a tehnologiei LED TN, si vine la pachet cu tot felul de porturi pentru dispozitive externe. Totodata, el e un model ce ofera ergonomicitate, dandu-ti sansa sa il reglezi pe inaltime, sa-l inclini sau sa il montezi pe perete.

Diagonala de 24 de inch poate fi totusi prea mica pentru gamerii profesionisti sau persoanele care vor sa aiba un spatiu de lucru mai generos.

Cumpara acest monitor daca vrei sa te bucuri de o experienta placuta, cu imagini de calitate si ajustari care-l vor face cat mai ergonomic.

 

 

Pareri despre cele mai bune monitoare

Iti vom prezenta in continuare o lista ce cuprinde unele dintre cele mai populare produse de pe piata online. Studiaz-o cu atentie si vezi daca e ceva ce iti place.

 

 

Monitor PC:

 

Samsung Curved

 

Crezi ca acesta ar putea fi pentru tine cel mai bun monitor? E posibil, daca ceea ce urmaresti la un astfel de produs este: o diagonala generoasa (monitor de 27 inch), o imagine clara (rezolutie Full HD), un display de calitate, subtire si care consuma putina energie (LED) si un timp de raspuns rapid (4 ms). El e un model care arata placut si elegant si poate fi intrebuintat cu succes atat pentru activitati zilnice, cat si pentru gaming, avand o rata de refresh de 60 Hz, ceea ce inseamna ca imaginea se reactualizeaza de 60 de ori intr-o secunda.

Acest model de monitor vine la pachet cu o serie de caracteristici cheie deosebit de utile: ecran curbat (pentru un unghi de vizualizare foarte bun si adancime), difuzoare (care-ti vor permite sa asculti muzica fara a fi necesar sa atasezi boxe), FreeSync (imbunatateste comunicarea dintre monitor si procesor) sau Eye Saver (ofera confort la nivelul ochilor).

Conectorii prezenti la acest articol sunt urmatorii: 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x Display port, 1 x Audio In si 1 x casti. Ei iti vor permite sa atasezi componente periferice si sa te bucuri de o experienta cat mai placuta. Dimensiunile in acest caz sunt urmatoarele – 61.42 x 27.04 x 45.73 cm (cu suport). Greutatea e de 4.4 kg, fiind un produs stabil. Are un pret de achizitie destul de ridicat, care nu e foarte accesibil tuturor doritorilor.

 

Avantaje:

Are un display generos, cu o diagonala de 27 de inch (aproximativ 70 cm), avand dimensiuni pe masura asteptarilor 61.42 x 27.04 x 45.73 cm (cu suport).

Raspunde rapid la comenzi, in doar 4 ms, asadar, nu va trebui sa astepti, ci aceasta valoare e insesizabila.

Cele mai remarcabile caracteristici cheie sunt: ecranul curbat, difuzoarele, FreeSync si Eye Saver.

Interfata e una bogata, cu multiple posibilitati de conectare (VGA, HDMI, Display port, Audio In si casti).

 

Dezavantaje:

Are costuri de achizitie destul de ridicate.

 

 

 

Dell SE2717H

 

Daca vrei un monitor Dell IPS, care sa-ti redea culorile in detaliu, cu unghiuri de vizualizare foarte bune, indiferent de locul in care esti amplasat/a, vezi acest produs. El are un ecran generos, de 27 inch (68.58 cm), anti-stralucire, cu rezolutie Full HD si un timp de raspuns de 6 ms. In ceea ce priveste rata de refresh, aceasta este 75 Hz, ceea ce inseamna ca se actualizeaza de 75 de ori intr-o secunda.

Designul este unul placut si elegant, incadrandu-se cu usurinta pe orice birou. Carcasa e de culoare neagra, cu margini destul de subtiri, iar piciorul este argintiu, are un orificiu pentru cabluri si permite inclinarea display-ului. Dimensiunile sunt de 62.1 x 18.5 x 45.8 cm (cu tot cu suport), iar greutatea e de 8.6 kg, pentru a fi cat mai stabil. Poate fi conectat cu alte dispozitive prin intermediul porturilor VGA (cablu inclus) si HDMI. Acest model nu are boxe integrate sau mini-jack pentru casti.

Referitor la pret, el este accesibil, dar nu foarte mic. In eventualitatea in care doresti, poti opta pentru rate de circa 50 de lei pe luna. Transportul este gratuit si poti deschide coletul in prezenta curierului, pentru a verifica starea in care ajunge.

 

Avantaje:

E performant la capitolul imagine, datorita display-ului IPS care vine cu unghiuri de vizualizare foarte bune si culori placute si bogate.

Are un aspect general placut si elegant, care-l va face sa arate bine in orice birou – carcasa neagra si suport argintiu.

Are atat conector VGA, cat si HDMI, pentru a avea posibilitatea sa-ti conectezi cu usurinta laptopul, fara a fi nevoie de un adaptor.

In cazul in care momentan nu stai foarte bine cu banii, poti opta pentru cumpararea in rate.

 

Dezavantaje:

Pentru a te bucura de sunet e nevoie de achizitionarea separata a boxelor.  

 

 

 

 

Monitor de gaming:

 

LG 25UM58-P

 

Acest monitor, la un pret bun, se remarca inca de la inceput prin tehnologia folosita in realizarea display-ului – ISP. Ea contribuie la imagini mai clare, deoarece culorile sunt reproduse foarte bine si ofera un unghi de vizualizare bun. Ecranul acestui dispozitiv il face sa fie recomandat pentru gaming, deoarece e mai ingust si destul de lat, avand dimensiuni de 60.9 x 38.3 cm. Inaltimea de 38.3 cm e cu tot cu picior, deci, ecranul simplu are in jur de 28.7 cm.

Vorbim acum de un monitor LG care are un display cu o rezolutie UWHD (2560 x 1080 pixeli), care raspunde la comenzi rapid, in 5 ms. Rata de refresh pe verticala e de 60 Hz, iar pe orizontala poate fi reglata intre 30 si 90 kHz. Diagonala ecranului e de 25 inch (63.5 cm), iar forma e una Ultra Wide. In privinta caracteristicilor cheie, afla ca ai la dispozitie modurile Screen Split, PIP si Game si poti conecta castile direct la monitor (nu ai insa difuzoare).

Referitor la interfata, aceasta nu este una foarte bogata. Ai doua porturi HDMI pe care le poti intrebuinta dupa necesitati si un Mini-jack. In cazul in care te intrebi, nu, nu ai VGA sau port USB. Pretul e unul destul de accesibil si frecvent este redus. Transportul e gratuit, deci, nu implica alte costuri suplimentare. In cazul in care doresti, il poti achizitiona si in rate.

 

Avantaje:

Monitorul este lung si ingust, realizat special pentru o experienta placuta daca esti gamer.

E dotat cu Mini-jack, pentru a nu fi necesar sa conectezi castile la unitatea centrala si sa ai pereche de casti cu un cablu foarte lung.

Reda imaginile intr-un mod acurat, rezolutia e de 2560 x 108 pixeli, iar culorile sunt vii si placute.

Ai posibilitatea de a-l cumpara si in rate.

 

Dezavantaje:

Nu e dotat cu VGA, in eventualitatea in care ai nevoie de un astfel de port pentru a-ti conecta laptopul.

 

 

 

ASUS VG248QE

 

Acesta este un monitor de gaming ce ar putea fi o alegere potrivita pentru persoanele care vor un astfel de device de calitate. El e de tipul LCD TN, ceea ce inseamna ca are o luminozitate foarte buna, reda culorile intr-un mod placut si are un timp de raspuns foarte rapid – 1 ms. Rata de refresh poate ajunge pana la 144 Hz.

Acest monitor ASUS are o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) si un raport de 16:9 intre inaltime si latime, ceea ce inseamna ca va oferi o experienta placuta. Diagonala e una generoasa, de 24 inch, iar dimensiunile sunt de 569.4 x 231 x 499.9 mm. Cantareste 5 kg, fiind stabil si destul de simplu de manevrat.

Pentru a putea fi cat mai ergonomic, inaltimea este ajustabila (110 mm), poate fi rotit pana la 90 de grade si inclinat intre 5 si 15 grade. Monitorul acesta e dotat cu difuzoare si porturi pentru: HDMI, Display, DVD-I si casti.

 

 

 

 

Monitor 144Hz:

 

Lenovo Legion

 

Daca vrei sa cumperi un monitor de 144 Hz pentru a-ti oferi o reimprospatare cat mai buna, iti recomandam acest model de la Lenovo. El iti va oferi imagini calitative, gratie rezolutiei Full HD (1920 x 1080 pixeli) si a aspectului de 16:9. E o varianta potrivita atat pentru utilizatorii clasici, cat si pentru gameri, de exemplu, deoarece are un timp de raspuns foarte scurt, de doar 1 ms si o diagonala generoasa, de 24.5 inch.

Prezentul monitor Full HD este realizat cu ajutorul tehnologiei LED TN, oferind o luminozitate buna si culori moderne. El detine porturi pentru HDMI, USB si Display, si se livreaza cu cabluri pentru alimentare, HDMI, VGA, Display si USB.

Monitorul este de culoare neagra, cantareste 6.35 kg si are dimensiuni de 557.3 x 384.9 x 195 mm. El poate fi montat si pe perete, iar cand e asezat pe birou, detine un suport ce poate fi reglat pe inaltime. Se inclina de la -5 la 22 grade.

 

 

 

Dell S2419HGF

 

Cauti un monitor de 144 Hz? Ai vazut acest articol de la Dell? El detine un ecran LED TN, pentru a te bucura de imagini calitative, indiferent pentru ce alegi sa-l cumperi. Imaginea va fi redata la o claritate destul de buna, deoarece rezolutia e Full HD (1920 x 1080 pixeli), iar diagonala are o marime de 24 inch.

Acest monitor Dell are un ecran in format wide, 16:9, pentru a ofer o experienta placuta cand vine vorba de jocuri si continut multimedia. El are un timp de raspuns foarte scurt, de doar 1 ms, ceea ce-i va face fericiti pe gameri. Este ergonomic, deoarece poate fi montat pe perete, are inaltime ajustabila, poate fi rotit pana la 90 de grade si inclinat intre 5 si 21 de grade.

Articolul acesta este de culoare neagra, cu detalii argintii. Masoara 565 x 177 x 368 mm si cantareste doar 3.2 kg. E dotat cu porturi pentru: HDMI, Display, Audio si USB.

 

 

 

 

Monitor 4K:

 

Philips BDM4037UW/00

 

Atunci cand esti pasionat de gaming si/sau filme, dar si cand doresti poate sa intrebuintezi display-ul pe post de TV, un articol cu ecran curbat, ca acest monitor Philips ar putea fi o alegere inteleapta, deoarece ofera unghiuri de vizualizare bune, o experienta mult mai deosebita si un efect de imersiune placut.

Acest produs vine la pachet si cu o imagine foarte clara, deoarece e un monitor 4K (3840 x 2160 pixeli). El e realizat pe baza tehnologiei LED VA, ceea ce ne face sa afirmam ca are un contrast foarte bun si are un aspect wide (16:9). Referitor la timpul de raspuns, acesta e de 4 ms, potrivit inclusiv pentru gameri. Rata de refresh poate fi cuprinsa intre 23 si 80 Hz.

Daca te intrebi cat de mare este diagonala la acest monitor LED, ei bine, raspunsul e 40 inch. Dimensiunile ecranului sunt de 909 x 247 x 643 mm, iar greutatea e destul de mare si ea, de 11.6 kg. Permite inclinarea, de la -5 la 10 grade. Referitor la conectivitate, te vei putea bucura de: 1 x VGA, 2 x Display Port, 2 x HDMI, 1 x Audio In, 1 x Audio Out si 4 x USB 3.0.

 

 

 

Samsung LC49HG90DM

 

Aducem acum in discutie un monitor curbat, care pe langa aceasta caracteristica se mai remarca si prin faptul ca e foarte lat, avand un aspect al imaginii super-ultra-wide, mai exact 32:9. El are o lungime de 1023 mm, o inaltime de 525.5 mm si o latime de 381.6. E foarte potrivit pentru cei care lucreaza in IT sau pentru gameri.

Rezolutia e si ea una foarte buna, deoarece e un monitor 4K (3840 x 1080 pixeli). Raspunde foarte rapid la comenzi, avand un timp de doar 1 ms. Rata de refresh maxima e de 144 Hz, asadar, ecranul poate fi reimprospatat de 144 ori intr-o singura secunda.

Samsung LC49HG90DM e un monitor LED VA, care te va incanta si cu un contrast foarte bun. El poate fi montat si pe perete, daca iti doresti acest lucru. E ergonomic, dandu-ti posibilitatea de a ajusta inaltimea (120 mm) si inclinarea (2-15 grade). El poate fi rotit, daca doresti, de la -15 la 15 grade. Este de culoare neagra, cantareste destul de mult, 15 kg si e dotat cu porturi pentru HDMI, Display, Mini-Display, Audio si USB.

 

 

 

 

Monitor TV:

 

Samsung LT24D391EW

 

Daca esti in cautarea unui monitor de calculator pe care sa-l folosesti si pe post de TV, acesta ar putea fi o varianta. El are un display de tip LED, cu o rezolutia Full HD (1920 x 1080 pixeli), ceea ce e suficient avand in vedere formatul in care emit marea majoritate a televiziunilor din tara la noi.

Vorbim acum de un monitor TV cu un ecran generos, de 59 inch, care are dimensiuni de 547.3 x 414.7 x 243.5 mm. El cantareste doar 3.9 kg si poate fi prins si pe perete. In ceea ce priveste aspectul imaginii, acesta e de 16:9.

Referitor la conectori, ii ai prezenti pe urmatorii: D-SUB, HDMI, RF In, SCART, Slot CI+, mini Jack. Ai incluse si doua boxe de 5 W, ce vor oferi un sunet puternic. Chiar daca e un TV cu functie de monitor, nu se specifica rata de refresh, insa utilizatorii spun ca ar fi de pana in 60 Hz. Timpul de raspuns e de 5 ms.

 

 

 

DenisNetwork HDK154

 

Cauti un monitor TV de mici dimensiuni, pe care sa-l poti lua cu tine cu usurinta atunci cand mergi in concediu? Daca raspunsul tau e “da”, vezi acest produs. El va ocupa putin spatiu, deoarece masoara cu tot cu suport 290 x 360 x 19 mm. Poate fi montat si pe perete, daca iti doresti. Cantareste doar 1 kg, asadar este cat se poate de usor.

Daca te gandesti la calitatea imaginilor, aceasta va fi una destul de buna, deoarece e vorba de un ecran LED cu rezolutie HD (1365 x 768 pixeli). Diagonala e de 39.6 cm, asadar e destul de mare. Aspectul imaginii e 16:9, iar timpul de raspuns e de cel mult 8 secunde. Nu este specificata rata de refresh.

Acest monitor e simplu de folosit. Cu ajutorul lui poti reda muzica, fotografii si filme direct de pe stick. Trebuie doar sa-l bagi in priza. El detine si o serie de porturi utile pentru tot felul de conexiuni: USB, iesire audio, intrare audio, D-sub 15 pini, intrare component, RGB, mini Jack, HDMI si Slot CI+.

 

 

 

 

Monitor touchscreen:

 

Dell Professional

 

Nu crezi ca ar fi o idee buna sa iti cumperi un monitor touchscreen pe care sa-l folosesti pentru tot felul de activitati clasice, precum navigare pe Internet, filme, jocuri mai putin pretentioase, proiecte etc? Device-ul adus acum in discutie detine o astfel de functie si e foarte placut si simplu de utilizat.

El vine la pachet cu o diagonala generoasa, de 23.8 inch si e realizat prin intermediul tehnologiei LED IPS, pentru a reproduce foarte bine culorile si a avea un unghi de vizualizare bun. Rezolutia e Full HD (1920 x 1080 pixeli), timpul de raspuns e de 6 ms, iar rata de refresh de 60 Hz. Aspectul imaginii e de 16:9, deci sta foarte bine si la acest capitol.

Mergem mai departe si vorbim putin despre conectivitatea. Poti atasa la el o multime de gadget-uri, deoarece are sloturi pentru  VGA, HDMI, Display si USB. Detine si Jack audio, daca vrei sa folosesti casti. E un model ergonomic, avand inaltime ajustabila (90 mm) si inclinare de pana la 60 de grade. Masoara 537.8 x 234.8 x 323.2 mm si cantareste 3.12 kg.

 

 

 

LG 17MB15T

 

LG 17MB15T este un monitor cu touchscreen care poate fi achizitionat la un pret mai accesibil. El are o diagonala de 17 inch si e fabricat cu ajutorul tehnologiei LED TN, motiv pentru care ofera o luminozitate foarte buna, culori placute si un consum de energie redus. Nu este cel mai performant cand vine vorba de rezolutie, deoarece aceasta e HD (1280 x 1024 pixeli) si nici cand vorbim de aspectul imaginii, care e 5:4.

Acest monitor LG raspunde la comenzi destul de rapid, in doar 5 secunde si are o rata de refresh ce poate fi cuprinsa intre 56 si 75 Hz. Nu exista prea multi conectori, ci doar unul VGA. Daca te gandesti la ergonomicitate, poti ajusta inclinarea, de la 5 la 20 de grade.

Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 370 x 95 x 315 mm. Greutatea e de 3.3 kg. Are in partea din spate un suport ce-ti permite sa-l inclini de la 5 la 20 de grade si poate fi montat chiar si pe perete.

 

 

 

 

Monitor 24 inch:

 

Samsung LS24F350FH

 

Vrei sa folosesti un sistem desktop si ai nevoie de un monitor de 24 inch? Samsung LS24F350FH are aceasta diagonala si e in acelasi timp si un produs de calitate, la un pret accesibil. El are un display LED PLS, cu rezolutie Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, pentru a te bucura de imagini calitative si clare.

Alte detalii importante la acest produs sunt urmatoarele: timp de raspuns 4 ms, rata de refresh de 60 Hz si aspectul imaginii 16:9. Ai porturi pentru VGA si HDMI, posibilitatea de a-l monta pe perete si de a-l inclina de la 1 la 22 de grade.

Acest produs are o lungime de 547.7 mm, latimea de 206.5 mm si inaltimea de 418 mm. Cantareste doar 3.3 kg si e de culoare neagra. Pretul de achizitie al acestui articol este unul accesibil, iar transportul este gratuit, asadar, nu implica taxe suplimentare.

 

 

 

Dell P2419H

 

Produsul Dell P2419H este un monitor de PC achizitionat in general de catre persoanele care vor un sistem desktop pentru activitati de baza (Internet, aplicatii simple, filme etc.). Ecranul e de tipul LED IPS, culorile fiind redate intr-un mod placut. Imaginile vor fi clare, gratie rezolutiei Full HD (1920 x 1080 pixeli), iar formatul e 16:9 (wide).

In acest caz vorbim de un monitor de 24 inch (mai exact 23.8 inch), care nu reflecta lumina, are un timp de raspuns de 5 ms si o rata de refresh de 60 Hz. Te intrebi daca e sau nu ergonomic? Ei bine, e. Poate fi montat pe perete, inaltimea e ajustabila (130 mm), poate fi rotit la 45 de grade si inclinat de la 5 la 21 grade.

537.8 x 42.8 x 322.2 sunt dimensiunile acestui model, iar greutatea e de 3.26 kg. Este de culoare neagra si se integreaza usor pe orice birou. Are si porturi video, pentru HDMI, Display si VGA.

 

 

 

 

Monitor LED:

 

Philips 243V7QDSB

 

Daca esti in cautarea unui monitor ieftin si bun, care sa-ti ofere culori bogate si uniforme, dar si unghiuri de vizualizare bune, acest produs cu ecran IPS ar putea fi o varianta inteleapta. El e potrivit pentru a vizualiza elemente multimedia, dar si pentru a te uita la filme sau a naviga pe Internet. Rama pe care o detine este una foarte ingusta, astfel incat sa ai parte de o dimensiune de vizualizare maxim posibila.

Monitorul acesta e realizat cu ajutorul unor tehnologii speciale precum: Flicker-Free (protejeaza ochii pentru a creste productivitatea), Low blue light (reduce din lumina albastra data de ecran) sau SmartContrast (optimizeaza continutul afisat). Ai la dispozitie si un mod economic, care va duce la economisirea energiei. El poate fi activat prin simpla apasare a unui buton. Acest produs este amplasat pe un suport fix, care nu permite rotirea ecranului, cum s-ar putea intelege din descriere, prin specificarea modului “EasyRead”.

Diagonala monitorului este de 23.8 inch (60.45 cm), iar dimensiunile lui sunt de 54 x 20.9 x 41.5 cm. Pentru a-l putea conecta si la alte dispozitive, ai porturi pentru VGA, DVI-D si HDMI. Rata de refresh la acest model este una cuprinsa intre 56 si 76 Hz pe verticala si 30 si 83 kHz pe orizontala. Pretul nu e foarte mare, dar, daca nu ti-l permiti, poti opta si pentru achizitionarea in rate. Transportul este gratuit si poti alege extinderea garantiei, dar si pentru Service Express.

 

Avantaje:

Imaginile sunt redate intr-un mod placut, fiind bogate si uniforme, datorita tehnologiei IPS.

Detine si un mod de economisire al energiei.  

Nu este obositor pentru ochi, la o intrebuintare de lunga durata, deoarece are o functie speciala, Flicker-Free.

Are atat port VGA, cat si HDMI, pentru a alege modalitatea potrivita de conectare cu laptopul sau alte dispozitive.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi intrebuintat in modul “EasyRead” cu suportul care vine in pachet, deoarece acesta e unul fix.

 

 

 

ASUS VG245HE

 

Cand vrei sa-ti achizitionezi unul dintre cele mai bune monitoare, ia in calcul si modelele marca ASUS. Acesta adus in discutie acum e unul dedicat gamerilor, venind cu o serie de tehnologii specifice: ASUS GamePlus, care iti va pune la dispozitie mai multe moduri de tinta si o functie de cronometru si ASUS GameVisual, ce iti va da posibiltatea de a alege din sase moduri de vizualizare diferite.

Privitor la caracteristicile display-ului, ar fi de spus urmatoarele: tehnologia folosita e LED, ceea ce il face sa fie subtire si sa consume putina energie, rezolutia e una Full HD, pentru a reda imagini cat mai clare, timpul de raspuns e aproape instant, de doar 1 ms, iar rata de refresh e de 75 Hz, pentru a se vedea totul cat mai fluid. Avem de-a face aici cu un monitor de 24 inch (60.96 cm), cu dimensiuni de 56.1 x 22.1 x 41.5 cm cu suport si 56.1 x 5 x 32.9 cm, fara.

La acest model ai difuzoare integrate, iar in cazul in care vrei sa folosesti castile ai la dispozitie un port special pentru ele. In plus, poti opta pentru conexiune VGA sau HDMI, dupa cum e nevoie in cazul tau. Transportul nu te costa nimic, iar in cazul in care nu dispui pe moment de suma intreaga pentru a-l cumpara, poti alege sa-l cumperi in rate.

 

Avantaje:

Este un monitor destinat gamerilor, fiind realizat cu ajutorul unor tehnologii speciale pentru acestia.

Are boxe integrate, care ajuta la redarea sunetelor si poti conecta si casti daca iti doresti.

Interfata e bogata – 1 x VGA, 2 x HDMI,  1 x Audio out, 1 x Casti.

Raspunde foarte rapid la comenzi, avand un timp de reactie de doar 1 ms.

 

Dezavantaje:

Nu este foarte accesibil din punctul de vedere al costului de achizitie.

 

 

 

 

Monitor LCD:

 

AOC G2460VQ6

 

Daca nu ai un buget foarte generos si cauti un monitor LCD la un pret bun, o varianta ar putea fi AOC G2460VQ6. El ofera imagini clare, gratie unei rezolutii Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul e realizat cu ajutorul tehnologiei TN, fiind asadar un device ce va furniza un continut cu luminozitate foarte buna si culori calitative.

Produsul acesta este recomandat si gamerilor care vor un monitor ieftin, deoarece are un aspect al imaginii de 16:9, un timp de raspuns de doar 1 ms si o rata de refresh suficienta, de 75 Hz. Diagonala display-ului nu e insa foarte mare, ea masurand doar 24 de inch.

Articolul acesta are si boxe incorporate, dar detine si porturi audio precum VGA, HDMI si Display. Are 565.4 x 411.6 x 219.3 mm si 4.27 kg. Pentru o pozitie cat mai ergonomica, ecranul poate fi inclinat.

 

 

 

AOC G2260VWQ6

 

Bugetul pe care il ai e destul de limitat si doresti un monitor de gaming care sa aiba un pret ceva mai accesibil? O varianta ar putea fi acesta. El nu detine un display cu o diagonala foarte generoasa, deoarece aceasta e de doar 21.5 inch, dar formatul 16:9 si timpul de raspuns de doar 1 ms il face sa fie destul de placut de utilizat.

Acesta este un monitor LCD TN, motiv pentru care te vei bucura de culori moderne si luminozitate foarte buna. El reda imaginile in format Full HD (1920 x 1080 pixeli) si are o rata de refresh ce poate ajunge pana la 75 Hz.

Daca te intereseaza, ai prezente si porturi video pentru: VGA, HDMI si Display. Dimensiunile sunt de 511.8 x 184.4 x 376.9 mm, iar greutatea e de doar 3.03 kg. Permite inclinarea ecranului de la 5 la 20 de grade, pentru a fi cat mai ergonomic.

 

 

 

 

Monitor Samsung:

 

Samsung LC24F390FH

 

In atentia ta aducem acum un monitor PC curbat, care te va incanta prin faptul ca ofera o experienta mult mai captivanta si unghiuri de vizualizare foarte bune. El are un ecran LED VA, contrastul fiind demn de apreciat, si iti va da posibilitatea de a urmari totul la o calitate destul de buna, gratie rezolutiei Full HD – 1920 x 1080 pixeli.

Referitor la raportul dintre inaltime si latimea, acesta e de 16:9, ceea ce inseamna ca cel mai frecvent  nu vei ramane cu parti negre pe ecran cand te uiti la filme sau te bucuri de gaming. Raspunde destul de rapid la comenzi, in doar 4 ms si are o rata de refresh de 60 Hz.

Prezentul monitor Samsung detine o diagonala de 24 inch, masurand in total 547.8 x 206.5 x 418.2 mm. Cantareste 3.3 kg si e foarte usor de manevrat sau de montat pe perete. Conectivitatea e prezenta prin porturi video pentru VGA si HDMI, dar si unul audio pentru casti. Daca doresti sa ai o pozitie cat mai ergonomica, il poti inclina de la 1 la 22 grade.

 

 

 

Samsung LC32F391FW

 

Dispozitivul acesta e potrivit pentru gamerii incepatori, dar nu la fel de bun pentru profesionisti, deoarece are o rata de refresh de doar 60 Hz si un timp de raspuns de 4 ms. Ecranul e unul LED VA, iar rezolutia oferita e Full HD (1920 x 1080 pixeli).

Acesta e un monitor HDMI, care detine si un port pentru Display. Poti conecta la el si castile, avand un mini-Jack audio. Dimensiunile pe care le detine sunt 724.3 x 247.7 x 522.2 mm. Greutatea e de 6.2 kg, fiind foarte stabil. Daca doresti sa cumperi acest produs, pregateste un buget semnificativ, deoarece e destul de scump si nu oricine si-l permite.

 

 

 

 

Accesorii

 

Suport monitor:

 

A+ SML124

 

Folosesti doua ecrane si ai nevoie de un stand monitor care sa te ajute sa ai o experienta cat mai placuta si sa poti intrebuinta device-urile tale intr-un mod cat mai util? Ce ai zice de acesta? El permite prinderea a doua display-uri, fiind necesar ca si el la randul sau sa fie fixat pe un birou.

Daca te intereseaza care sunt dimensiunile monitoarelor ce pot fi utilizate cu acest suport, ei bine, ele pot avea o diagonala de cel putin 13 inch si cel mult 32 inch.

Acest produs este de culoare negra si iti ofera posibilitatea de a-l folosi simplu si util: inaltime ajustabila, placa detasabila ce ajuta la glisarea inainte si inapoi a ecranului, sistem de management al cablurilor si mecanism de inclinare a display-ului.

 

 

 

A+ SML134

 

Acest suport de monitor pentru birou se remarca in primul rand prin faptul ca este potrivit pentru doua device-uri. El se fixeaza pe masa de lucru cu ajutorul unui sistem simplu, ce trebuie doar strans si te va ajuta sa economisesti din spatiul de pe biroul tau.

Monitoarele vor fi simplu de prins pe suport si in timpul intrebuintarii le poti inclina, deplasa stanga-dreapta. Inaltimea acestui stand este ajustabila si ai la dispozitie si un sistem de management al cablurilor, pentru a le aseza cat mai placut si mai putin vizibil.

Greutatea maxima pe care o poate suporta acest produs e de 6.5 kg. Ecranele nu trebuie sa depaseasca 27 inch si sa nu fie mai mici de 13 inch.

 

 

 

Blackmount LCD-S04

 

Aducem acum in discutie un suport pentru monitor ce permite ajustarea inaltimii destul de mult, de la 70 la 110 cm. Asadar, il poti ridica destul de sus, in cazul in care doresti acest lucru. E potrivit mai ales pentru restaurante, cafenele, expozitii etc.

El poate fi si inclinat, de la +90 la -90 de grade si permite instalarea ecranelor care au intre 13 si 21 inch. Acest stand este realizat din aluminiu si e de culoare argintie. El permite sustinerea unei greutati maxime de 10 kg.

Acest articol are un pret destul de accesibil si poate fi livrat gratuit, fara alte taxe suplimentare.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Atunci cand detii un sistem desktop, cand doresti sa extinzi ceea ce iti afiseaza pe un ecran pe altul sau cand intentionezi sa intrebuintezi computerul pe post de TV, ai nevoie de un monitor la un pret bun.

Sunt o multime de astfel de produse in mediul online si daca le studiezi putin, iti vei da seama de faptul ca nu prea stii ce sa alegi. E posibil totodata sa existe termeni care nu stii cu certitudine ce inseamna si sa te trezesti intr-un impas.

Pentru a-ti face alegerea mai simpla, ne-am gandit la cateva caracteristici cheie care ar putea veni in ajutorul tau. Iata care sunt unele dintre cele mai importante:

 

 

Tipul display-ului: Daca te intrebi la ce ne referim mai exact, ei bine, la tehnologia de fabricatie intrebuintata in realizarea ecranului.

LCD – e cea mai raspandita varianta si presupune modificarea luminii care este emisa de o sursa auxiliara pozitionata in spatele sau in laterala ecranului.

Din aceasta categorie fac parte si monitoarele LED, diferenta constand in faptul ca aici lumina care urmeaza a fi modificata este generata de diode electroluminescente, nu de un tub cu descarcare in gaze ca la modelele LCD.

Display-urile LCD pot fi si ele diferite, in functie de tehnologiile de fabricatie.

De exemplu, cele IPS sunt monitoare care reproduc foarte bine culorile, dar ceva mai slab nuantele de negru. Ele sunt putin mai lente, in sensul ca pornesc mai greu, au un unghi de vizualizare foarte bun, sunt foarte raspandite si au un pret de achizitie ceva mai mare.

Modelele TN sunt mai vechi si au un unghi de vizualizare destul de slab, dar compenseaza prin luminozitate foarte buna, consum de energie redus, culori moderne, un timp de raspuns foarte scurt si un pret accesibil.

Monitoarele VA sunt apreciate pentru urmatoarele detalii: contrast calitativ, unghi de vizualizare bun si un timp de raspuns scurt. Ele reproduc insa culorile ceva mai slab.

OLED – aceasta tehnologie presupune utilizarea unor diode organice pentru emiterea luminii si implicit reproducerea imaginii pe ecran. Device-urile de acest fel sunt alegerea persoanelor care dispun de un buget generos, deoarece un monitor OLED e destul de scump. Modelele acestea au o rata de refresh foarte buna, consuma putina energie, au un unghi de vizualizare foarte bun, luminozitate ridicata si un design mai fin si inovator.

 

Dimensiuni: Cand cauti sa cumperi monitoare la preturi bune, in mod clar te va interesa sa afli si cat de mare e ecranul. Aici va trebui sa ai in vedere diagonala, care va fi exprimata in inch.

Daca te intereseaza sa achizitionezi un astfel de produs pentru a-l intrebuinta in mod clasic, atunci unul de pana in 25 de inch iti va fi suficient. Daca vrei sa folosesti ecranul pentru jocuri sau pentru o experienta placuta cand te uiti la filme/TV, atunci indreapta-ti atentia spre variantele care au peste 27-29 inch.

Dimensiunile vor fi exprimate de multe ori si in cm si aici ne referim la cele fizice ale monitorului. Astfel iti vei face o idee cu privire la locul in care il vei instala, dar si la modul in care arata.

Si nu e o idee rea sa tii cont si de greutate, mai ales daca vrei sa-l manevrezi cu usurinta sau sa-l folosesti pe un suport.

 

 

Rezolutie: Cel mai bun monitor pentru tine este si acela care iti permite sa vezi totul cat mai clar si placut. Cel mai frecvent vei intalni urmatoarele variante:

HD – nu mai sunt la fel de raspandite ca acum cativa ani, dar inca mai exista la modelele ceva mai vechi. Ele au de obicei o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si un pret foarte accesibil.

Full HD – sunt intalnite la ora actuala cel mai frecvent. Au cel mai adesea 1920 x 1080 pixeli si ofera o imagine clara si suficient de buna pentru orice utilizator clasic.

UHD  – aceasta rezolutie de 3840 x 2160 pixeli mai e cunoscuta si sub denumirea de 4K. E din ce in ce mai cautata, dar pentru a te bucura cu adevarat de ea trebuie sa ai disponibile filme in acest format, jocuri sau posturi de televiziune care sa emita la o asemenea claritate.

 

Raportul dintre inaltime si latime: Aceasta caracteristica mai e intalnita sub denumirea de “aspect imagine”. Ea face referire la modul in care e prezentata imaginea pe ecran. Ce posibilitati vei gasi cel mai frecvent?

4:3 – sunt cele ceva mai patratoase, mai vechi si mai demodate, deoarece astazi atat televiziunile, cat si filmele nu mai sunt realizate intr-un astfel de format. Vei observa ca atunci cand vrei sa vizualizezi un clip video pe un astfel de ecran, marginile de sus si jos vor fi negre sau se va taia din imagine pentru a permite incadrarea cat mai bine.

16:9 (wide) – reprezinta o varianta foarte potrivita, deoarece continutul multimedia e adaptat in asa fel incat sa iti ofere o experienta foarte placuta pe un astfel de display. Ele sunt accesibile la pret, nu ocupa foarte mult spatiu pe birou, dar pot exista si aici unele zone negre, daca filmele, de exemplu, sunt realizate in asa fel incat sa fie pentru ecrane si mai late.

21:9 (ultrawide) – sunt monitoare intalnite la cei care lucreaza in IT si vor un spatiu de lucru generos, la gameri sau la pasionatii de filme. Ele au un unghi de vizualizare foarte bun, dar costa ceva mai mult.

 

Timpul de raspuns: Caracteristica aceasta e importanta mai ales pentru gameri, deoarece ei au nevoie de un ecran care sa se miste cat mai rapid. Pentru un utilizator clasic, 8-10 milisecunde nu vor fi multe, dar pentru un gamer da, motiv pentru care ei cauta device-uri care sa raspunda in 1-3 milisecunde.

 

Rata de refresh: Acest aspect iti ofera informatii cu privire la cat de des se va reimprospata imaginea de pe ecranul tau. Se masoara in hertzi (Hz) si iti spune de cate ori se va reactualiza imaginea intr-o singura secunda. De exemplu, 50 Hz inseamna de 50 ori pe secunda.

Vei observa ca de cele mai multe ori, in dreptul acestei caracteristici vei intalni un interval in care se poate situa. Ei bine, e asa deoarece ecranele sunt capabile sa analizeze imaginea primita si sa o redea in asa fel incat sa fie cat mai fluida, in functie de cum e necesar.

Multe persoane sunt de parere ca 120 Hz e tot ce are nevoie chiar si cel mai prentios utilizator si ca ce trece peste aceasta valoare nu ajuta in practica, ci e doar marketing.

 

 

Caracteristici cheie: Cei care vor sa-si cumpere monitoare ieftine si bune tin cont si de aspectele suplimentare care pot face ca dispozitivul sa fie intrebuintat mai simplu si mai practic. Asadar, iata ce ar fi bine sa mai urmaresti:

Prezenta conectorilor – ei sunt necesari pentru a adauga dispozitive externe. De exemplu, un slot HDMI poate fi de ajutor daca vrei sa atasezi o consola sau un spatiu extern de memorie, orificiile USB vor contribui la redarea continutului multimedia direct de pe stick, portul MHL va permite sa conectezi tableta sau telefonul mobil etc.

Difuzoarele – sunt apreciate deoarece nu e necesar sa mai adaugi boxe suplimentare, ci sunetul va fi redat prin intermediul lor.

Suportul de perete – permite prinderea monitorului in asa fel incat sa poata fi intrebuintat pe post de TV sau intr-un mod mai confortabil, dupa nevoile tale.

Webcam-ul – vine in ajutorul persoanelor care vor sa se filmeze direct de pe PC sau care vor sa aiba conversatii video cu cei dragi.

Citeste cu atentie acest ghid si tine cont de cele amintite mai sus, daca vrei sa faci o achizitie cat mai inteleapta. Ulterior, vei decide daca investesti intr-un produs plat sau curbat, in functie de buget si preferinte.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce presupune o calibrare de monitor?

Calibrarea monitorului presupune reglarea culorilor astfel incat ele sa fie cat mai placute pentru ochii privitorului. Ea e importanta mai ales atunci cand folosesti mai multe device-uri, deoarece poate fi foarte deranjant ca nuantele sa fie afisate diferit pe fiecare display in parte.

Echilibrarea culorilor poate fi facuta din meniul ecranului, cu ajutorul unui soft special sau prin intermediul unui dispozitiv extern, care se asaza pe centrul monitorului dupa ce a fost conectat cu ajutorul unui cablu USB.

 

 

De ce e depasit un monitor CRT?

Un astfel de model este depasit in primul rand datorita dimensiunilor. Asa cum bine stii, el are in spate un tub care poate ocupa destul de mult loc, ceea ce e destul de deranjant in timpul in care traim, in conditiile in care marea majoritate a display-urilor sunt foarte subtiri.

In plus, un astfel de device este invechit, nu are capacitatea de a reda imaginile foarte clar si consuma foarte multa energie. Are avantajul faptului ca e mult mai accesibil financiar, dar se gaseste doar la mana a doua, deoarece nu se mai fabrica.

 

Cat de mare sa fie un monitor auto?

Pai, cat de mare ai nevoie. Pe piata vei gasi dispozitive de mici dimensiuni, 7-9 inch, dar si modele care au chiar si 17 inch. Recomandat ar fi sa optezi totusi pentru ceva mai mare, daca ai spatiu pentru instalare, deoarece poate fi obositor pentru ochi sa te uiti la un film in miscare, mai ales avand in vedere infrastructura din tara la noi.

Mare atentie! Nu recomandam astfel de dispozitive pentru soferi, ci strict pentru pasageri, mai exact pentru cei din spate, deoarece conducatorii auto pot fi distrasi de imaginile redare in eventualitatea in care sunt montate in fata.

 

Cat costa un monitor second hand?

Preturile sunt foarte variate cand vine vorba de achizitionarea acestor produse la mana a doua. Ele pot fi sub 100 de lei sau peste 500-600 lei. Depinde mult de dimensiuni, rezolutie, tip, marca, format etc. Costurile variaza la fel ca si la modelele noi. Daca intentionezi sa cumperi un display cu ecran LCD de 24 inch si rezolutie 4K, in mod clar vei plati mai mult decat daca ai cumpara un articol de 17 inch la aceeasi rezolutie.

 

E rentabil un monitor SH?

E o alegere potrivita si poate fi rentabil, daca nu-ti permiti sa investesti intr-un produs nou. Dar, ai mare grija de unde anume il cumperi. Evita furnizorii care nu sunt de incredere, care vand pe tot felul de site-uri care nu ofera garantie. Nu cred ca iti doresti sa il bagi in priza si dupa cateva ore sa-ti dai seama ca are un defect despre care nu ai stiut.

Intr-adevar, nu te poti astepta sa primesti o garantie de 24 de luni, asa cum se intampla in cazul achizitiilor de pe site-urile online care vand produse noi, dar e important sa primesti o asigurare macar pentru 6-12 luni.

 

Cat de costisitor e un monitor Apple?

Da, e firesc sa-ti pui o astfel de intrebare, deoarece acest brand comercializeaza produse la preturi destul de mari. Nu vorbim de un monitor Benq, ASUS sau Philips, care poate avea un cost mai accesibil.

Articolele comercializate de brandul Apple necesita in general investitii foarte mari, de peste 3.000 lei.

 

Cum se curata monitorul?

Curatarea monitorului este o activitate care ar trebui facuta periodic, deoarece excesul de praf poate fi daunator pentru un astfel de device. In plus, e si foarte neaplacut sa ai ecranul plin de amprente, praf si diverse pete.

Daca vorbim de exterior, cel mai bine e sa cumperi din comert o solutie speciala pentru curatat. Astfel de produse sunt fabricate din ingrediente care nu pun in pericol calitatea monitorului, ci protejeaza materialele intrebuintate in confectionarea lui. De cele mai multe ori, astfel de articole vin la pachet cu o laveta din microfibra. Daca nu, o poti achizitiona separat.

Pulverizeaza solutia direct pe ecran sau pe carpa, dupa cum este scris in instructiuni si sterge cu atentie de sus in jos, fara a pune presiune pe display.

Daca ceea ce vrei sa cureti e interiorul, treburile sunt putin mai complicate, deoarece va trebui sa desfaci monitorul. Fiecare produs are propriul mod prin care iti va permite sa patrunzi la interior. Vezi cum anume il poti desface si foloseste un aparat cu aer comprimat pentru a elimina excesul de praf.

 

Cum ma pozitionez fata de monitor?

Pozitionarea fara de monitor nu se refera doar la distanta care e intre tine si el, ci ea face referire si la modul in care iti asezi scaunul, dar si la inclinarea ecranului.

Asadar, e important sa tii cont de distanta dintre tine si monitor, daca nu vrei sa-ti soliciti prea mult ochii. Specialistii recomanda ca aceasta sa fie de 50-60 cm. Daca e mai mica, risti sa stai prea aproape si in timp te vei resimti, daca e prea mare din nou iti poti forta ochii, deoarece ii vei solicita mai intens pentru a observa detaliile de la o distanta mai mare.

In privinta scaunului, iti sugeram sa optezi pentru un model reglabil, care sa-ti permita sa stai cat mai corect (talpile pe sol, spatele drept). E important si sa il pozitionezi astfel incat in momentul in care privesti la monitor ochii tai sa fie cu circa 10-15 cm mai sus de centrul ecranului.

Mai ai in vedere si ajustarea display-ului. Acesta ar trebui sa fie inclinat spre spate cu circa 10-20 grade. E bine sa aiba si picior reglabil, pentru a regla inaltimea lui in eventualitatea in care observi ca pozitionarea scaunului nu te ajuta. De ce spunem asta? Pentru ca e posibil ca o inaltare cu 10-15 cm a acestuia, pentru a privi mai sus de centru, sa te faca sa stai cu picioarele in aer sau cu ele prea stranse.

 

 

Am nevoie de filtru pentru lumina de la monitor?

Daca obisnuiesti sa stai zilnic mai mult de 2 ore la PC, e foarte probabil ca in timp sa apara probleme cu ochii. Da, sunt monitoare performante care nu mai afecteaza la fel de mult vederea, dar lumina albastra emisa de display-uri tot mai e o problema.

In astfel de cazuri, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o pereche de ochelari care au un filtru special. Ei nu sunt doar pentru persoanele care au probleme cu vederea, ci si pentru cele care nu vor sa aiba in viitor.

Si nu uita ca e important si sa iti mai odihnesti ochii, la fiecare 20 de minute, clipind de 20 de ori si privind timp de 20 de secunde la un obiect ce se afla la circa 6 metri.

 

 

 

Cum se face o calibrare de monitor in Windows

 

Daca doresti sa redai culorile intr-un mod cat mai corect pe monitorul tau, trebuie sa te ocupi de echilibrarea lor astfel incat totul sa fie cat mai placut. Acest lucru e deosebit de important in doua cazuri: cand lucrezi in domeniul fotografiei si cand intrebuintezi mai multe monitoare.

Mai jos iti prezentam cateva sfaturi care-ti vor fi utile pentru obtinerea celei mai bune imagini.

 

 

Intra in setarile pentru calibrare

Daca folosesti Windows 7 sau 8, ceea ce trebuie sa faci este sa mergi in meniul Start. Acolo tasteaza cuvantul “calibrare” si da click pe Calibrare culori ecran. O varianta ar mai fi sa intri la Panoul de control, sa mergi la Aspect si Personalizare, dupa care la Calibrare culori.

La Windows 10, intri in meniul de cautare, scrii “calibrare”, apoi dai click pe Calibrare culori ecran.

 

Calibreaza monitorul

Vei observa ca ti se va deschide o fereastra in care ti se vor oferi cateva informatii legate de ce urmeaza sa se intample. Va trebui sa apesi pe Urmatorul pentru a merge mai departe. Acum ti se va deschide o alta fereastra, in care ti se va solicita sa apesi pe butonul Meniu al ecranului. Daca nu stii unde este acesta, il vei afla din manualul device-ului tau. Acest pas este important pentru a reveni la setarile din fabricatie pentru ecran. Dai pe Urmatorul si urmezi in continuare instructiunile.

Dupa cum poti vedea, urmatoarele informatii sunt cu privire la nivelul gamma (relatia dintre culrile rosu, verde si albastru). Ai trei imagini, dar atentia ta trebuie sa se concentreze pe cea care indica un astfel de nivel bun, sa o retii si sa o reproduci in urmatoarea fereastra, prin miscarea cursorului, dupa ce ai dat click pe Urmatorul.

Dupa ce ai reglat nivelul gamma. apasa Urmatorul si ocupa-te de ajustarea luminozitatii, contrastului si balantei de culori. Fiecare fereastra iti va spune ce ai de facut, astfel incat sa duci cu bine la capat calibrarea, moment in care va trebui sa dai click pe Terminare.

 

Foloseste un program de calibrare

Daca asa ti se pare mai complicat sau daca vrei sa calibrezi mai usor culorile de pe mai multe monitoare, astfel incat toate sa afiseze la fel, atunci poti folosi si un program de echilibrare.

Cauta un astfel de soft (Calibrize, QuickGamma, W4ZT, CalMAN ColorMAtch, Lagom LCD monitor etc.), instaleaza-l si vei setat totul mult mai usor. El iti va permite in acelasi timp sa mai reduci si din intensitatea culorilor, daca acestea sunt mai vii si mai deranjante pentru ochii tai.

 

 

Intrebuinteaza un dispozitiv extern

Un astfel de gadget se instaleaza cu ajutorul unui CD. Dupa ce l-ai bagat in PC si te-ai ocupat de drivere, va trebui sa il atasezi printr-o mufa USB la monitor.

De obicei, ceea ce urmeaza sunt pasi acestia: se trec datele ecranului, se revine la setarile din fabrica, se pozitioneaza colorimetrul pe ecran si se asteapta pana cand se face echilibrarea culorilor.

Aceasta este cea mai precisa modalitate prin care poti calibra culorile display-ului tau si e folosita mai ales de catre fotografi, deoarece ei au nevoie de imagini cat mai bune.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu