Cele mai bune imprimante 3D

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum alegi o imprimanta 3D buna

 

Ghidul cumparatorului

O imprimanta 3D este un dispozitiv cu ajutorul caruia poti construi obiecte tridimensionale de orice forma (jucarii, unelte, componente din industria aerospatiala etc.), folosind diferite materiale, in loc de cerneala, pe baza unor fisiere electronice create cu ajutorul pachetelor software de grafica specializate – 3D sau CAD –, permitand astfel designerilor sa produca intr-un timp foarte scurt un prototip.

Daca la inceput a fost conceputa pentru uz industrial, astazi este accesibila si publicului larg, aflandu-se la mare cautare multumita numeroaselor caracteristici pe care le prezinta, timpului scazut de proiectare a produselor finite, intretinerii facile si costurilor de fabricare avantajoase.

 

 

Desi nu exista nici urma de indoiala ca vine cu avantaje incontestabile fata de metodele traditionale de confectionare, intrebarea “unde gasesc o imprimanta 3D, la un pret bun, doritorii?” ramane in picioare, drept care te invitam sa lecturezi ghidul de fata pentru a afla tot ceea ce te intereseaza.

 

Tehnologia de printare: Este primul aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare, mai ales ca nu toate variantele existente pe piata folosesc acelasi procedeu de lucru. Dimpotriva, ai la dispozitie o mare varietate metode, dintre care cele mai intalnite sunt: FDM, SLS si SLA.

Prima mentionata, cunoscuta si sub numele de FFF (Fused Filament Fabrication), MEM (Melting Extrusion Modeling) sau TPE (Thermoplastic Extrusion), se bucura de o popularitate destul de mare in randul utilizatorilor casnici, deoarece se impune prin costurile mici de productie si simplitatea constructiei obiectelor, un model de acest tip imprimand cu filament de plastic topit. Cu alte cuvinte, adauga materialul de 100 – 400 microni, in straturi succesive de jos in sus, articolele obtinute putand fi utilizate, insa nu beneficiaza de acuratete si finisare excelente.

Tehnologia SLS (Selective Laser Sintering) este mult mai rapida decat cea deja explicitata, dat fiind faptul ca implica folosirea unui fascicul de laser de mare putere pentru a topi si fuziona particulele mici. Obiectele sunt realizate, de asemenea, in straturi, dar au niste contururi mai precise si sunt poroase, deoarece intai sunt facute cateva sectiuni transversale (layere) ale produsului ce urmeaza a fi finit, si-apoi, pe baza informatiilor primite de la programele specializate, are loc fabricarea propriu-zisa.

Altfel spus, asigura o mai mare acuratete si un finisaj remarcabil din punct de vedere estetic, dar presupune costuri mai mari. De altfel, permite utilizarea unei game largi de materiale, asa ca si paleta de articole obtinute este sporita. Din toate aceste considerente, numeroase pareri despre cele mai bune imprimante 3D le recomanda.

Produsele inzestrate cu tehnologia SLA sau, mai simplu, SL (Stereolitografie) au capacitatea de a confectiona articolele dorite la o viteza mare si cu o precizie foarte buna. In principiu, opereaza pe baza unui fascicul laser cu lumina ultravioleta care solidifica rasinile fotopolimerice, aflate in cuva imprimantei, astfel rezultand obiectul schitat in programele de grafica. Dupa cum poti singur deduce, se numara printre cele mai rapide si calitative metode, drept care si presupune preturi ridicate, mai ales ca materialul folosit este unul special.

Totusi, acestor trei tehnologii de printare li se adauga: DLP (Digital Light Processing), care functioneaza pe baza unei matrici de micro-oglinzi, astfel incat sa poata reda 3D obiecte cu geometrii complexe, motiv pentru care este preferata de cei care pun accentul pe precizie, indiferent de dificultatea sarcinilor;

SLM (Selective Laser Melting) sau DMLS (Direct Metal Laser Sintering), foarte scumpa si similara celei SLS, singura deosebire constand in faptul ca se foloseste de metal si este destinata mai mult prototiparii rapide, decat imprimarii propriu-zise;

3DP (Three-Dimensional Printing sau “3D inkjet printing”), prima aparuta in Romania, fiind apreciata in arhitectura si design pentru faptul ca poate oferi un aspect color, si avand la baza principiul de solidificare a pulberii, dupa care layerele sunt lipite cu un material liant;

LOM (Laminated Object Manufacturing), ce se ditinge prin fabricarea stratificata din hartie sau plastic; si PJP (PolyJet Printing) ce emite un jet de fotopolimeri lichizi, care se intaresc, rezultand, de asemenea, articole cu design policrom.

 

Parametrii de lucru: Reprezinta acele caracteristici ce iti indica performantele unui model, pe baza lor putandu-se disocia intre o imprimanta eficienta si una in care nu merita sa investesti. Mai precis, este vorba de viteza, suprafata de printare, grosimea stratului si rezolutie.

Cel dintai aspect mentionat se refera la rapiditatea executarii sarcinilor, masurandu-se in milimetri cubi pe secunda (mm3/s) si depinzand de forma pe care o au obiectele si de rezolutia selectata. De pilda, un articol sferic  cu o grosime a layerelor considerabila este imprimat 3D mult mai rapid decat o figura geometrica de o complexitate ridicata si cu straturi subtiri. Oricum, se impune sa stii ca un model destinat utilizarii personale (desktop) poate printa la o viteza cuprinsa intre 40 si 150 mm3/s, pe cand unul industrial asigura valori cu mult superioare.

Suprafata de imprimare iti spune cat de ample pot fi obiectele confectionate in acest fel, conditionand, practic, dimensiunile maxime. De regula, este specificata in descrierea produsului drept “marimea extruderului”, majoritatea modelelor destinate publicului larg prezentand o inaltime de cel mult 380 mm. Fireste, sunt disponibile si alternative mai incapatoare, insa pentru acest lucru trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.

Desi unii tind sa creada ca o rezolutie superioara inseamna implicit si un strat mai gros de material, raportul dintre cele doua caracteristici este unul de proportionalitate inversa. Explicitand, cu cat cea dintai specificatie este mai ridicata, cu atat layerele din care este realizat obiectul sunt mai subtiri si mai greu de distins, articolul bucurandu-se de un finisaj fin. La polul celalalt, o rezolutie scazuta duce la confectionarea unor lucruri cu aspect grosier, drept care cea mai buna imprimanta 3D va putea printa in straturi cat mai subtiri, respectiv va permite ajustarea  numarului de microni.

 

 

Materialul de imprimare: In acord cu tehnologiile amintite mai sus, exista o gama variata de consumabile utilizate in acest domeniu, dintre care cele mai populare insa sunt filamentele ABS sau din acid polilactic (PLA).

Acestea sunt niste materiale termoplastice, care ajung la un grad optim de flexibilitate prin incalzire si se racesc destul de rapid, drept care nu trebuie sa te mire ca se preteaza printarii 3D. Diferenta dintre cele doua se rezuma la faptul ca ABS-ul este mai rezistent si mai puternic (motive pentru care reprezinta optiunea multor profesionisti), pe cand PLA-ul realizeaza structuri mai fine, este disponibil pe mai multe culori si se degradeaza mai usor, intrucat este pe baza de porumb.

Pe langa aceste doua alternative standard, mai poti intalni: nylon de diferite tipuri, cel 618 fiind intens folosit in industria medicala, avand o culoare naturala si permitand nuantarea conform preferintelor personale; rasina, sensibila la lumina UV, drept care necesita lacuire imediat dupa imprimare, mai ales daca vrei sa isi pastreze cromatica selectata; lemn asociat cu polimeri, ce ofera un miros natural; polistiren de mare impact (HIPS), utilizat ca material de sprijin; sau otel inoxidabil amestecat cu bronz, aproape deloc folosit in cazul printerelor 3D pentru desktop, intrucat presupune tehnologia DMLS, specifica modelelor mai costisitoare (industriale).

 

Accesoriile: Atunci cand confectionezi obiecte cu ajutorul unui asemenea dispozitiv, orice dotare suplimentara poate inlesni considerabil munca, prin urmare este imperativ sa te informezi corespunzator in legatura cu acest aspect. De exemplu, un model meritoriu poate include un port USB sau un slot pentru card SD, astfel incat sa nu fie nevoie sa tii intotdeauna imprimanta atasata la un PC, mai ales ca dimensiunile sale sunt considerabile.

Totusi, cei care dispun de suficiente resurse financiare au posibilitatea de a opta chiar pentru un model cu o conectivitate ridicata, adica inzestrat cu functia Wi-Fi, pentru a putea trimite sarcinile de lucru de pe device-urile inteligente.

Existenta unui display (cu sau fara LED-uri) se dovedeste cel putin la fel de utila, acesta avand rolul de a-ti furniza informatii esentiale despre desfasurarea procesului de printare si asigurand un control rapid si facil in cazul in care este de tip touchscreen. Nici optiunile de autocalibrare si recunoastere automata a materialului nu trebuie ignorate, dat fiind faptul ca astfel esti scutit de o serie de configurari necesare.

 

 

Cat costa o imprimanta 3D: Depinde intr-o mare masura de modul in care se infatiseaza: asamblata sau sub forma de kit ce trebuie configurat, cu software inclus ori fara. Desi cele gata montate presupun preturi mai mari, nu iti recomandam sa cumperi un set neinstalat (care este mai putin costisitor) decat daca ai experienta in domeniu si cunostintele necesare pentru a realiza acest lucru.

 

Tot ce trebuie sa mai faci acum, dupa ce ai considerat toate aspectele prezentate, este sa te interesezi unde gasesc imprimante 3D, la preturi bune, celelalte persoane interesate. O varianta indicata adesea este mediul online, deoarece gama de modele disponibile este una vasta, iar promotiile si reducerile insotesc multe produse.  

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Winbo Value 

 

Daca esti adeptul tehnologiilor “clasice” de printare 3D (FDM), care creeaza obiecte in schimbul unor costuri mici, Winbo Value ar putea fi imprimanta pe care o cauti. Aceasta are capacitatea de a realiza lucruri cu un finisaj atragator, intrucat grosimea stratului este de doar 100 de microni, fapt care face ca rezolutia sa fie una ridicata.

Mai mult decat atat, opereaza destul de rapid, multumita vitezei de circa 120 mm3/s, are o suprafata mare de imprimare (305 x 205 x 305 mm), tinand cont de clasa din care face parte, si foloseste filamente din acid polilactic (PLA), recomandate celor care pun pret pe aspectul poros al obiectelor fabricate.

Multumita acestor caracteristici, produsul de fata isi are locul bine meritat in topul cu cele mai bune imprimante 3D. De altfel, promite o conectivitate sporita (USB, slot SD), ca sa nu fii conditionat de prezenta unui PC prin apropiere, si poseda functia de autocalibrare si un display LCD, utilizandu-se facil.

 

Avantaje:

Se prezinta cu un software inclus (Winware), asa ca nu mai trebuie sa il cumperi separat.

Poate realiza obiectele dorite destul de rapid, ajutandu-te sa faci economie de timp.

Dispune de o suprafata de imprimare remarcabila, in scopul de a printa lucruri de dimensiuni mai mari.

Datorita rezolutiei ridicate, ai posibilitatea de a obtine articole cu un aspect finisat.

 

Dezavantaje:

Este un produs costisitor, deci necesita o investitie serioasa.

 

 

 

 

Zortrax M200 

 

Ideal pentru ingineri si designeri deopotriva, modelul de fata se distinge prin tehnologia de printare DLP, care garanteaza rezultate exceptionale si o precizie sporita, astfel incat obiectele sa prezinte detalii usor de observat, chiar daca este vorba de articole cu geometrie complexa.

In acest sens, se bucura de o grosime de imprimare ajustabila in intervalul 90 – 400 mm, de o compatibilitate extinsa cu mai multe tipuri de consumabile, de un slot SD (sa nu mai fie nevoie sa conectezi mereu printer-ul la PC), precum si de o viteza de 100 mm3/s, permitand adaptarea perfecta la nevoile tale de lucru.

Totodata, amintim ca incorporeaza si functia de autocalibrare, ca sa nu fii obligat sa configurezi adesea dispozitivul. In plus, include si un software special (Z-SUITE), ca sa ai posibilitatea de a lucra in cele mai bune conditii si de a te bucura de un randament ridicat. Produsul poseda o garantie pe 12 luni.

 

Avantaje:

Este un model extrem de precis, ce poate imprima eficace figuri geometrice complexe.

Detine un port SD, pe care il poti folosi spre a printa direct de pe un card fisierele, fara a te chinui cu cablurile de conexiune la computer.

Se calibreaza singur, ceea ce asigura usurinta la utilizare.

Viteza de lucru este de 100 mm3/s, deci este un model rapid.

 

Dezavantaje:

Suprafata de imprimare masoara doar 200 x 200 x 180 mm, fapt care face sa nu poti confectiona articole mari.

 

 

 

 

UP! Mini 2 

 

Cei care cauta un produs special conceput pentru uzul educational (in licee, universitati sau chiar acasa), au la dispozitie aceasta imprimanta 3D, ieftina si buna, dar care beneficiaza de niste caracteristici asupra carora merita sa insisti.

Spre exemplu, poseda o conectivitate extinsa, de tip USB si Wi-Fi, ca sa nu ai neaparata nevoie de un PC pentru a-i da comenzi de lucru; prezinta un control rapid si modern (touchscreen), oferind un design inteligent si atragator dispozitivului; include functia de auto-calibrare, astfel incat sa fie nevoie de minime configuratii, si un software special (UP Software), asa ca nu mai trebuie sa cauti tu unul potrivit.

Dincolo de toate acestea, este o imprimanta 3D UP!, Mini, inzestrata cu o tehnologie de printare orientata pe costurile mici de confectionare (FDM), permitand ajustarea grosimii in trei trepte: 150, 200 sau 250 de microni. Este compatibila cu filamentele din ABS si PLA, asadar lucrurile confectionate vor fi rezistente si destul de bine finisate.

 

Avantaje:

Incorporeaza o interfata moderna, usor de folosit si care aduce un plus de stil.

Se vinde impreuna cu un software si o garantie pe 12 luni.

Costurile de fabricare de obiecte sunt mici, multumita tehnologiei incorporate si consumabilelor cu care este compatibila.

Ai libertatea de a selecta grosimea de printare, astfel incat sa obtii lucrurile dorite.

 

Dezavantaje:

Fiind un model mini, permite doar realizarea obiectelor de mici dimensiuni.

 

 

 

 

UP! Box 

 

In cazul in care nu iti permiti achizitionarea unui produs industrial si nici nu ai nevoie de un model din aceasta categorie, dar vrei sa dispui de o rezolutie similara dispozitivelor profesionale, iti recomandam sa te orientezi catre aceasta imprimanta 3D UP! Box, care este capabila sa printeze obiectele in straturi de 100, 150 sau 200 de microni, in functie de preferintele tale.

Foloseste pentru confectionarea articolelor dorite ABS (rezistent si solid) si PLA (ce ofera un aspect finisat), astfel incat acestea sa corespunda standardelor de calitate. Poseda o conectivitate de tip USB, un software inclus (UP Software) si functia de autocalibrare, drept care este un produs usor de folosit.

Intr-o alta ordine de idei, tehnologia de printare FDM te va ajuta sa fabrici diverse lucruri de dimensiune medie – intrucat suprafata de imprimare este de 255 x 205 x 205 mm –, la costuri mici. Altfel spus, reprezinta o buna investitie pe termen lung.

 

Avantaje:

Realizeaza obiecte cu un finisaj placut si atragator, multumita rezolutiei mari.

Se foloseste lesne, detinand un software special si calibrandu-se singura.

Este compatibila cu mai multe sisteme de operare, astfel incat sa poti da comenzi de pe PC.

Incorporeaza o tehnologie de ultima ora pentru indepartarea materialului suport, ca sa obtii produsul finit mai rapid.

 

Dezavantaje:

Nu are o conectivitate de tip Wi-fi, asadar nu poti da comenzile de la distanta.

 

 

 

 

Velleman K8200 PLA/ABS Heated bed 

 

Velleman K8200 este o imprimanta 3D, la un pret bun, care functioneaza pe baza tehnologiei FFF (cunoscuta si sub numele de FDM) si utilizeaza ca materiale de productie pentru obiecte ABS-ul si PLA-ul, apreciate de cunoscatori pentru rezistenta, flexibilitate si costurile mici de inlocuire.

Sustine o viteza de printare de minim 120 mm3/s, maxim 300 mm3/s, in functie de lucrurile pe care le confectionezi, in consecinta ai posibilitatea de a-ti indeplini proiectele rapid. Ofera o suprafata de imprimare de dimensiuni medii (200 x 200 x 200 mm), putand fabrica o gama destul de generoasa de articole.

Mai mult decat atat, dispune de o conectivitate de tip USB, se potriveste versiunilor mai vechi sau mai noi de Windows (de la XP pana la 10) si pune la dispozitia ta un software special, pe care il poti descarca de pe Internet, drept care nu ai de ce sa te plangi in legatura cu aceste aspecte.

 

Avantaje:

Este o imprimanta 3D, low cost, rapida, accentul cazand pe timpul redus de lucru.

Beneficiaza de tehnologia FFF, deci costurile de productie sunt reduse la minimum.

Suprafata de imprimare de 200 x 200 x 200 mm garanteaza ca iti poti realiza proiectele in conditii bune.

O poti atasa la orice calculator cu un sistem de operare Windows, ceea ce inlesneste considerabil modul de utilizare.

 

Dezavantaje:

Face parte din categoria produselor neasamblate, astfel ca trebuie sa ai cunostinte avansate pentru a o putea configura.

 

 

 

 

 

Ce trebuie sa stii cand folosesti o imprimanta 3D profesionala

 

Imprimantele 3D profesionale sunt de un real folos in domenii precum: aviatie, divertisment, arhitectura, arta, design, cercetare, educatie, medicina etc., deoarece contribuie la realizarea unor obiecte tridimensionale de diverse marimi, culori, forme, confectionate din anumite materiale. Sunt o serie de lucruri pe care e bine sa le stii atunci cand doresti sa utilizezi un astfel de produs. Iata cateva dintre ele:

 

 

Alege cu grija locul in care imprimanta va lucra

Trebuie sa stii ca un aparat de acest fel are nevoie de o serie de conditii pentru a functiona in mod corespunzator, fara a se deteriora prea devreme.

In primul rand ai nevoie de o suprafata perfect dreapta si stabila, care sa fie capabila sa sustina imprimanta si sa-i ofere o pozitie potrivita pentru lucru. Apoi, ai grija sa eviti intrebuintarea ei in apropierea unor surse de caldura, vibratie, praf, dar si in conditii de schimbare brusca a temperaturii.

Amplaseaza imprimanta in asa fel incat sa ajungi cu usurinta la cablul de alimentare, in eventualitatea in care apar evenimente neplacute, care necesita deconectarea rapida.

 

Conecteaza dispozitivul la o sursa de energie corespunzatoare

E important de stiut ca un astfel de produs necesita alegerea cu atentie a sursei de energie. Vezi datele trecute pe placuta de identificare si respecta-le intocmai. Totodata, asigura-te de faptul ca priza pe care o folosesti functioneaza in parametri normali si exista o impamantare corecta.

Daca ai cabluri care nu sunt in cea mai buna forma, nu se recomanda utilizarea.

 

Ai nevoie de o aplicatie care sa te ajute sa creezi modele 3D virtuale

Imprimantele 3D se ocupa de printarea unor obiecte care au fost realizate in prealabil prin intermediul unui soft. Sunt mai multe astfel de programe care te pot ajuta, iar ceea ce trebuie sa faci este sa te obisnuiesti putin cu cel ales de tine sau recomandat in momentul in care faci achizitia, si sa te inveti ce anume ai de facut pentru a realiza virtual ceea ce doresti sa imprimi mai apoi.

 

Ai grija la materialele de imprimare

Fiecare imprimanta in parte poate lucra cu un anumit tip de material. Nu toate le accepta si prelucreaza pe aceleasi. Inainte de a cumpara un astfel de dispozitiv, gandeste-te putin la ce anume vrei sa faci cu el, la ce poti obtine. Astfel te asiguri de faptul ca nu intampini neplaceri.

Daca nu ii dai imprimantei sa lucreze cu materialul potrivit, rezultatele nu vor fi cele dorite si risti si sa apara defectiuni mai repede decat te-ai fi gandit. Nu te poti astepta sa printezi un obiect din otel amestecat cu bronz, din moment ce imprimanta ta e capabila sa actioneze asupra filamentelor din ABS si a acidului polilactic (PLA).

 

 

Trateaza cu atentie si seriozitate procesul de imprimare

Aici ne referim la ce anume nu trebuie sa faci cand device-ul functioneaza. Ai in vedere ca nu e recomandat sa deschizi capacul, sa bagi mainile in spatiul de lucru al produsului, sa atingi obiectele asupra carora se lucreaza sau sa incerci sa le misti cu mainile. Tot ce poti face e sa actionezi asupra panoului de comanda. Altfel, risti sa te accidentezi, ceea ce nu iti doresti.

 

 

 

Marci populare:

 

Imprimantele 3D se bucura de o tot mai mare raspandire, atat la firme, cat si in locuinte, datorita costurilor tot mai accesibile, precum si numeroaselor intrebuintari pe care le are. Ca sa te poti bucura cat mai mult de produsul achizitionat, iti recomandam in continuare cateva brand-uri pe care te poti baza.

Parte a unei mari companii din SUA, Aleph Objects INC., infiintata in 2011, a capatat rapid recunoastere la nivel international, avand acum piete de desfacere in peste 85 de tari. Pe langa produsele de calitate pe care le ofera, firma are o activitate bogata, oferind suport, cursuri si service specializat.

Fiind o firma care se respecta, toate echipamentele sunt furnizate cu modele, specificatii si documentatie gratuita, pentru a-ti fi usor sa intelegi cum functioneaza si ce iti pot oferi. De asemenea, poti utiliza modelele lor, putin modificate, le poti comercializa respectand cateva reguli ale companiei.

Pe langa imprimantele 3D ca atare, firma iti ofera si nenumarate alte accesorii, consumabile, parti componente, si iti poti crea chiar propria imprimanta personalizata. In plus, gasesti si  haine, tot personalizate: hanorace, tricouri, jachete, caciuli, pe care le poti achizitiona daca esti fan LutsBot.

Poti alege: LutzBot Mini 2 – este un model compact, portabil si scalabil, timpi de ciclu rapizi, foloseste filamente rigide si flexibile din cutie; LutzBot TAZ 6 – imprimanta de birou, usor de utilizat, cu sisteme inovatoare de autocuratare si autoreglabil, cu sistem integrat de nivelare a suprafetei, potrivit atat pentru obiecte mari, cat si pentru cele mici.

 

Desi este o companie aparuta recent pe piata, 2011, Formlabs si-a castigat rapid increderea profesionistilor din intreaga lume, principala lor preocupare fiind de a dezvolta noi si noi tehnologii cu ajutorul celor mai buni specialisti, in laboratoarele lor din Germania, Japonia si China.

Imprimantele 3D furnizate de aceasta companie au o larga intrebuintare in diferite domenii de interes general, folosind materie prima de calitate pentru produse performante, cum ar fi: inginerie – modele sau prototipuri, durabile, rigide sau flexibile, rezistente la temperaturi inalte (peste 250 grade C); stomatologie – prototipuri diverse, ghidaje in chirurgie, atelaje, dispozitive de fixare; audiologie – de o consistenta moale pentru carcase; materiale semitransparente pentru diverse obiecte necesare studiului (de ex. anatomie) dar si bijuterii sau materiale standard pentru busturi, jucarii etc.

Ai putea opta pentru: Formlabs Form 2 – imprimanta 3D de birou, ce ofera o inalta rezolutie specifica modelelor industriale, robusta, cu multiple detalii si finisaj de suprafata foarte bun; Formlabs Fuse 1 – echipament industrial, ce te ajuta sa iti gestionezi mai bine costurile si productia, ce foloseste materiale diverse, rigide sau flexibile, si poti folosi pana la 50% pulbere reciclabila.  

 

 

Brand-ul isi propune sa ofere solutii complete care sa iti sprijine domeniul de creatie in materie de fabricatie digitala. De asemenea, firma ofera suport creat cu sprijinul unor mari universitati cu care colaboreaza, pentru ca tu sa poti invata repede sa utilizezi produsele achizitionate.

Ofera consumabile de calitate, din material plastic – usor de utilizat chiar si de incepatori, ce produce materiale cu multe detalii si este disponibil intr-o gama larga de culori; ECO-ABS – pentru componente mecanice, rezistente; filament din naylon – flexibil si rezistent la temperaturi inalte; PETG – util pentru piese mari, mecanice sau de protectie etc.

Gama de imprimante 3D ofera solutii diverse, profesionale, pentru educatie sau pentru acasa. Sunt fiabile, au soft inclus, pot fi partajate in retea si, de asemenea, foarte important pentru tine ai suport tehnic.

Te poti baza pe: Dremel Digilab 3D45 – profesionala, de inalta calitate, fiabila, usor de utilizat, cu soft inclus; Dremel Digilab 3D40- EDU – vine la pachet cu tot ce ai nevoie pentru a demonstra la clasa diferite lectii, avand modele prestabilite pentru clasele 5 – 10 pentru a putea exemplifica modelele abstracte, facand astfel mai facil sistemul de invatare.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
4 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Luigi Varga
Luigi Varga
May 31, 2020 11:23 am

Sunt sculptor si ma intereseaza o imprimanta 3D cu accesoriile aferente pentru transpunere sculpturi personale ( modelate de mine ). Doresc sa le maresc chiar pe bucati la dimensiuni monumentale. Am nevoie de imprimanta minim placa baza – 60 cm x 60 cm x 60 cm. Intrebare – relatii despre firul de ceara ( imprimare ) in ceara a modelelor pt. turnarea in bronz.

Papp Gyopar
Papp Gyopar
June 7, 2020 12:06 pm

Buna ziua! Mi ar interesa un router 3d pt taiere polistiren la diferite forme monumentale. Puteti sa ma ajutati care cnc ar fii bine?

Cu stima Papp Gyopar

DMCA.com Protection Status